Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
poza tym wczoraj jak z mężem byliśmy w sklepie i przechodziliśmy koło dziecięcego działu to tak popatrzał i pyta czy idziemy zobaczyć, pooglądać coś a ja tylko popatrzałam i w płacz ze wzruszenia
tak mnie jakoś wzięło, to wszystko takie śliczne nawet z daleka
-
Hehe ja na razie zaczynam tylko myśleć co bym chciała, a co potrzebowała dla dzidziagniesja wrote:Ja jeszcze nawet nie myślę o wózkach, czy ciuszkach a Wy już tyle rzeczy macie, masakra
Jestem mocno w tyle, ale póki co nie czuję potrzeby robienia zakupów dla maleństwa. Czy coś ze mną nie tak?
czy chcę leżaczek-bujaczek czy huśtawkę? Czy elektroniczna niania z kamerą czy bez? Jakie w ogóle są wózki? Gdzie mogłabym je w okolicy pooglądać?
Ale za to popadłam w cug zakupów ciążowych i nie umiem się opanować no!!! Mam już sporo ciuszków, ale ciągle myślę 'a może jeszcze jakaś tunika? taka która przydałaby się do karmienia?', 'jaki kupić biustonosz?'
zamówiłam już też rogal do spania, ciekawe kiedy przyjdzie
no i myślę poważnie nad tym adapterem do pasów dla kobiet w ciąży...
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Ja tez nie kupuje zacznę w sierpniu może lipcu ale dziewczyny mi dzisiaj słabo śniadanie robiłam przed chwila i musiałam usiąść nie wiem co się dzieje
i jak siedzę jest w miarę ok jak wstanę gorzej. Ciśnienie mierzyłam 110 /77 puls 91 kurcze mąż teraz w domu jest ale jak pójdzie do pracy na popołudnie ja sama zostane i siedzę i czekam kiedy przestanie mi się tak dziać
-
eM wrote:Hehe ja na razie zaczynam tylko myśleć co bym chciała, a co potrzebowała dla dzidzi
czy chcę leżaczek-bujaczek czy huśtawkę? Czy elektroniczna niania z kamerą czy bez? Jakie w ogóle są wózki? Gdzie mogłabym je w okolicy pooglądać?
Ale za to popadłam w cug zakupów ciążowych i nie umiem się opanować no!!! Mam już sporo ciuszków, ale ciągle myślę 'a może jeszcze jakaś tunika? taka która przydałaby się do karmienia?', 'jaki kupić biustonosz?'
zamówiłam już też rogal do spania, ciekawe kiedy przyjdzie
no i myślę poważnie nad tym adapterem do pasów dla kobiet w ciąży...
Ten adapter to fajna rzecz i sama się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam że tak mało teraz jeżdżę, że chyba nie ma to sensu... Ale jeśli rzeczywiście często korzystasz z auta (obojętnie czy jako kierowca czy jako pasażer), to myślę że adapter naprawdę może się przydać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:37
-
anulka20 wrote:Ja tez nie kupuje zacznę w sierpniu może lipcu ale dziewczyny mi dzisiaj słabo śniadanie robiłam przed chwila i musiałam usiąść nie wiem co się dzieje
i jak siedzę jest w miarę ok jak wstanę gorzej. Ciśnienie mierzyłam 110 /77 puls 91 kurcze mąż teraz w domu jest ale jak pójdzie do pracy na popołudnie ja sama zostane i siedzę i czekam kiedy przestanie mi się tak dziać
Anulka ja mam tak od początku ciąży raz zemdlałam przy pacjencie i od tego momentu jestem na L4, dla mnie spacer to max 20 min i muszę usiąść a wejście na pietro 2-3 to zadyszka murowana, ponoć to przejdzie... najważniejsze żebyś nie straciła świadomości -
OMG co to za księgowy?agniesja wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które są na zwolnieniu a zasiłek wypłaca im zus. Gdzie mam zanosić zwolnienie, do pracodawcy, czy lepiej od razu do zus-u? Nasz księgowy jest dość od niedawna na tym stanowisku i sam nie wie

zwolnienie idzie do pracodawcy, on wpisuje datę przyjęcia zwolnienia przybija pięczątkę, podpis i opisuje, że jesteś nadal w zatrudnieniu (w sumie kobiety w ciąży nie można zwolnić
) i to pracodawca składa zwolnienie do zus-u.
la_lenka, agniesja, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Asai2 wrote:Misi@ - ja również muszę 2 razy zrobić prenatalne... A to dlatego, że Dzieciątko miało tylko 45 mm i lekarz nie mógł zbadać przezierności karkowej. Poza tym wszystko z małym OK. Ale polecał powtórzenie za ok 2 tygodnie, żeby jeszcze raz wszystko sprawdzić... Niestety to kolejne koszty..
Ale dziewczyny macie super sprzęty i ubranka
Ja na razie muszę się powstrzymać - przeprowadzamy się niedługo z mężem, a już i tak mamy za dużo rzeczy 

Też mam przeprowadzkę
w maju, nie licząc moich 300 sztuk książek
ze wszystkich lat studiów historycznych
i mojego ogromnego biurka masy ciuchów
ale parę ubranek
nie robi różnicy
-
Dzięki Anitka! Po chwili namysłu doszedł do wniosku, że mam jemu wysłać skan zwolnienia a do zus-u zanieść oryginał. Muszę wyprowadzić go z błędu
On po prostu taki jest, średnio zorientowany w sprawach kadrowych a że ja jestem pierwszą ciężarną w naszej firmie, dopiero się uczy nowych rzeczy
-
agniesja wrote:A nie boicie się kupować ciuszków nie wiedząc jakiej mniej więcej wielkości będzie Wasze maleństwo? Bo co, jak się później okaże, że większość jest od początku za mała?

to się kupuje 62
rozmiar jak się urodzi za małe to urośnie w ciągu miesiąca, a jeśli duże to w sam raz
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie lekarz mowil ze szybko rosnie dzidek i fika jak wsciekle az sie zasmialam od glowki do pupy mierzy 68mm
Troche sie zdziwiłam ze nie moglam zobaczyc i zapytalam w odpowiedzi uslyszalam ze nie da sie monitora przesunac. Kolejna wizyta 3 kwietnia a na 25 marca mam u starego ginekolog,, myslicie ze dobrym pomyslem bedzie chodzic do 2 lekarzy? Stary oschly nic nie mowi a ten nowy super facet tylko ten monitor...
Misi@, chabasse, Anitka201, adzia, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość
-
No właśnie nie jeżdżę dużo, bo głównie tylko do lekarza, ale ten argument do mnie nie przemawia bo wystarczy ten 1 raz gdy pas wbije się w brzuch...Wonderland wrote:Ten adapter to fajna rzecz i sama się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam że tak mało teraz jeżdżę, że chyba nie ma to sensu... Ale jeśli rzeczywiście często korzystasz z auta (obojętnie czy jako kierowca czy jako pasażer), to myślę że adapter naprawdę może się przydać.
Moim zdaniem trzeba mieć trochę i większych i mniejszych bo nigdy nie wiadomo ile dziecko podgoni pod koniec ciąży, przynajmniej kilka mniejszych dobrze mieć żeby potem mieć w co dziecko ubrać zanim dokupiszagniesja wrote:A nie boicie się kupować ciuszków nie wiedząc jakiej mniej więcej wielkości będzie Wasze maleństwo? Bo co, jak się później okaże, że większość jest od początku za mała?
ale nie ma co szaleć z małymi ciuszkami
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]