X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko z Tobą ok. ja nie kupuję bo po ostatnich doświadczeniach się po prostu boję i chyba za zakupy wybiorę się w 8 miesiącu dopiero :)

agniesja lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym wczoraj jak z mężem byliśmy w sklepie i przechodziliśmy koło dziecięcego działu to tak popatrzał i pyta czy idziemy zobaczyć, pooglądać coś a ja tylko popatrzałam i w płacz ze wzruszenia :) tak mnie jakoś wzięło, to wszystko takie śliczne nawet z daleka

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja jeszcze nawet nie myślę o wózkach, czy ciuszkach a Wy już tyle rzeczy macie, masakra :P Jestem mocno w tyle, ale póki co nie czuję potrzeby robienia zakupów dla maleństwa. Czy coś ze mną nie tak?
    Hehe ja na razie zaczynam tylko myśleć co bym chciała, a co potrzebowała dla dzidzi :) czy chcę leżaczek-bujaczek czy huśtawkę? Czy elektroniczna niania z kamerą czy bez? Jakie w ogóle są wózki? Gdzie mogłabym je w okolicy pooglądać?
    Ale za to popadłam w cug zakupów ciążowych i nie umiem się opanować no!!! Mam już sporo ciuszków, ale ciągle myślę 'a może jeszcze jakaś tunika? taka która przydałaby się do karmienia?', 'jaki kupić biustonosz?' :D zamówiłam już też rogal do spania, ciekawe kiedy przyjdzie :) no i myślę poważnie nad tym adapterem do pasów dla kobiet w ciąży...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:07

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Wonderland Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten zimny dzień i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • anulka20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupuje zacznę w sierpniu może lipcu ale dziewczyny mi dzisiaj słabo śniadanie robiłam przed chwila i musiałam usiąść nie wiem co się dzieje :-/ i jak siedzę jest w miarę ok jak wstanę gorzej. Ciśnienie mierzyłam 110 /77 puls 91 kurcze mąż teraz w domu jest ale jak pójdzie do pracy na popołudnie ja sama zostane i siedzę i czekam kiedy przestanie mi się tak dziać

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Hehe ja na razie zaczynam tylko myśleć co bym chciała, a co potrzebowała dla dzidzi :) czy chcę leżaczek-bujaczek czy huśtawkę? Czy elektroniczna niania z kamerą czy bez? Jakie w ogóle są wózki? Gdzie mogłabym je w okolicy pooglądać?
    Ale za to popadłam w cug zakupów ciążowych i nie umiem się opanować no!!! Mam już sporo ciuszków, ale ciągle myślę 'a może jeszcze jakaś tunika? taka która przydałaby się do karmienia?', 'jaki kupić biustonosz?' :D zamówiłam już też rogal do spania, ciekawe kiedy przyjdzie :) no i myślę poważnie nad tym adapterem do pasów dla kobiet w ciąży...

Ten adapter to fajna rzecz i sama się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam że tak mało teraz jeżdżę, że chyba nie ma to sensu... Ale jeśli rzeczywiście często korzystasz z auta (obojętnie czy jako kierowca czy jako pasażer), to myślę że adapter naprawdę może się przydać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 10:37

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:20

Misi@, eM lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie boicie się kupować ciuszków nie wiedząc jakiej mniej więcej wielkości będzie Wasze maleństwo? Bo co, jak się później okaże, że większość jest od początku za mała? :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja tez nie kupuje zacznę w sierpniu może lipcu ale dziewczyny mi dzisiaj słabo śniadanie robiłam przed chwila i musiałam usiąść nie wiem co się dzieje :-/ i jak siedzę jest w miarę ok jak wstanę gorzej. Ciśnienie mierzyłam 110 /77 puls 91 kurcze mąż teraz w domu jest ale jak pójdzie do pracy na popołudnie ja sama zostane i siedzę i czekam kiedy przestanie mi się tak dziać

Anulka ja mam tak od początku ciąży raz zemdlałam przy pacjencie i od tego momentu jestem na L4, dla mnie spacer to max 20 min i muszę usiąść a wejście na pietro 2-3 to zadyszka murowana, ponoć to przejdzie... najważniejsze żebyś nie straciła świadomości

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn, które są na zwolnieniu a zasiłek wypłaca im zus. Gdzie mam zanosić zwolnienie, do pracodawcy, czy lepiej od razu do zus-u? Nasz księgowy jest dość od niedawna na tym stanowisku i sam nie wie :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:20

• agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę agatka, ja chyba niestety nie będę miała nikogo, kto mógłby mi podarować ciuszki.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn, które są na zwolnieniu a zasiłek wypłaca im zus. Gdzie mam zanosić zwolnienie, do pracodawcy, czy lepiej od razu do zus-u? Nasz księgowy jest dość od niedawna na tym stanowisku i sam nie wie :/
    OMG co to za księgowy? :-) zwolnienie idzie do pracodawcy, on wpisuje datę przyjęcia zwolnienia przybija pięczątkę, podpis i opisuje, że jesteś nadal w zatrudnieniu (w sumie kobiety w ciąży nie można zwolnić :-)) i to pracodawca składa zwolnienie do zus-u.

la_lenka, agniesja, agatka196 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:21

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asai2 wrote:
    Misi@ - ja również muszę 2 razy zrobić prenatalne... A to dlatego, że Dzieciątko miało tylko 45 mm i lekarz nie mógł zbadać przezierności karkowej. Poza tym wszystko z małym OK. Ale polecał powtórzenie za ok 2 tygodnie, żeby jeszcze raz wszystko sprawdzić... Niestety to kolejne koszty..

Ale dziewczyny macie super sprzęty i ubranka :) Ja na razie muszę się powstrzymać - przeprowadzamy się niedługo z mężem, a już i tak mamy za dużo rzeczy ;)
    :P
    Też mam przeprowadzkę :P w maju, nie licząc moich 300 sztuk książek :P ze wszystkich lat studiów historycznych :P i mojego ogromnego biurka masy ciuchów :P ale parę ubranek :P nie robi różnicy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anitka! Po chwili namysłu doszedł do wniosku, że mam jemu wysłać skan zwolnienia a do zus-u zanieść oryginał. Muszę wyprowadzić go z błędu :) On po prostu taki jest, średnio zorientowany w sprawach kadrowych a że ja jestem pierwszą ciężarną w naszej firmie, dopiero się uczy nowych rzeczy :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    A nie boicie się kupować ciuszków nie wiedząc jakiej mniej więcej wielkości będzie Wasze maleństwo? Bo co, jak się później okaże, że większość jest od początku za mała? :P

to się kupuje 62 :P rozmiar jak się urodzi za małe to urośnie w ciągu miesiąca, a jeśli duże to w sam raz :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie lekarz mowil ze szybko rosnie dzidek i fika jak wsciekle az sie zasmialam od glowki do pupy mierzy 68mm
    Troche sie zdziwiłam ze nie moglam zobaczyc i zapytalam w odpowiedzi uslyszalam ze nie da sie monitora przesunac. Kolejna wizyta 3 kwietnia a na 25 marca mam u starego ginekolog,, myslicie ze dobrym pomyslem bedzie chodzic do 2 lekarzy? Stary oschly nic nie mowi a ten nowy super facet tylko ten monitor...

Misi@, chabasse, Anitka201, adzia, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Ten adapter to fajna rzecz i sama się nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam że tak mało teraz jeżdżę, że chyba nie ma to sensu... Ale jeśli rzeczywiście często korzystasz z auta (obojętnie czy jako kierowca czy jako pasażer), to myślę że adapter naprawdę może się przydać.
    No właśnie nie jeżdżę dużo, bo głównie tylko do lekarza, ale ten argument do mnie nie przemawia bo wystarczy ten 1 raz gdy pas wbije się w brzuch...
    agniesja wrote:
    Moim zdaniem trzeba mieć trochę i większych i mniejszych bo nigdy nie wiadomo ile dziecko podgoni pod koniec ciąży, przynajmniej kilka mniejszych dobrze mieć żeby potem mieć w co dziecko ubrać zanim dokupisz :) ale nie ma co szaleć z małymi ciuszkami :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ