X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM widzialam ten za 60 pln ale jakos mnie nie przekonuje :(
    A wogole to okazyje sie, ze adapter mozna tez wypozyczyc ;) np tu http://www.tylem.pl/wypozyczenie-adapter-kobieta-ciaza/
    Chyba pasy zapinane na zatrzask sa bezpieczniejsze niz rzepy... Tak mi sie na clopski rozum wydaje ale w sumie przy takiej sile to moxe i zatrzask pojsc....

No i jeszcze trzeba sprawdzic co olx oferuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:32

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak oni sa na NFZ obydwoje a dzisiaj bylam w przychodni i gam wlasnie z tym monitorem tak wyszło ze jest umocowany ale dal zdj usg co mi po zdjeciu jak chcialam chwile zerknac jak fika, chociaz wiem ze bulgotanie w brzuchu to maluch :D płeć poznalas? Mi gadal ze za wcześnie jeszcz,, czekam do drugiego lekarza na 25marca moze powie :D

Karolcia mi tez lepiej do dwoch bedzie chodzic jeden rzeczowu a drugi jak niemowa :/
    za poltora tygodnia koncze prenatal i mam brac dha

Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek... wiec zobaczymy czy coś zobaczymy =)
    Dodatkowo mam też 13.03 jeszcze jedno USG, ale prywatnie... w sumie idę prywatnie na drugie USG dlatego, ze moj lekarz prowadzący nie jest na tej liście, tych USG między 11 a 14 tygodniem ciąży... dlatego a pewności umówiłam się jeszcze prywatnie, tak dla własnego spokoju ducha =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam filmik o tym, jak zapinać pasy w ciąży. Może się przyda.

http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx

agniesja lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mam Motherhood i ją kocham. Świetnie się śpi, wypełnienie jest miękkie, ale bardzo sprężyste. Z czasem się pewnie i tak ugniecie, ale na razie jest super. Lubię obie pozycje, zarówno poducha za plecami jak i z przodu. Kładę po środku łóżka i dodatkowo nie obawiam się, że mąż przekręcając się podczas snu przypadkiem mnie uderzy w brzuch. Bardzo trafiony zakup. Początkowo miałam lekki problem z przekręcaniem się i przekładaniem nóg, ale teraz już się przyzwyczaiłam i jest dobrze.

Jedyne co planuje, to uszyć sobie samodzielnie drugi pokrowiec. Bo jednak ceny nowego są duże, a fajnie byłoby mieć coś do przebrania, w końcu to jak pościel.

Dzieki za opinie. Sprawdze ja sobie jak tylko przebrne przez pasy ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:

http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx
    U mnie film nie dziala :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Anulka ja mam tak od początku ciąży raz zemdlałam przy pacjencie i od tego momentu jestem na L4, dla mnie spacer to max 20 min i muszę usiąść a wejście na pietro 2-3 to zadyszka murowana, ponoć to przejdzie... najważniejsze żebyś nie straciła świadomości

No właśnie koleżance mojej jak w ciąży była mdłości mineły i zaczęły się omdlenia. Naszczęście nie zemdlałam ale będę na siebie uważała i starała siadać jak najszybciej lub kłaść się. Będę musiała się teraz obserwować :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    Czesc 12 tydzien i 5 stieg , dzieciatko ma sie dobrze ma 6,5 cm .czy to normalne ze moj lekarz nie robi zadnych dodatkowych badan ja czuje sie tez dobrze nic mi nie jest pozdrowionka

A mialas badania na pocatku ciazy? Morfologia, mocz, toxo, rozyczka, kila, hiv itp?
    Ja na poczatku mialam te badania. Wyszlo wszystko ok z wyjatkiem zelaza. Na nastepna wizyte za miesiac kazal mi zrobic ponownie morfologie plus mocz. Mocz nie wiem czemu bo wszystko bylo ok- moze profilaktycznie. Morfologie pewnie przez zelazo....
    Bylam u niego dopiero dwa razy i takie badania mialam. Jak wszystko jest ok to zazwyczaj przepisuja wizyte wlasnie raz na miesiac.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:

Spoko filmik. Ja uważam, że adaptery to tylko strata kasy, bo pasy można zapiąć tak, żeby nie przygniatały maluszka ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    U mnie film nie dziala :/

Kurcze, nie wiem czemu :/ może spróbuj ręcznie skopiować i wkleić w okno przeglądarki.
    Podaję link jeszcze raz, choć nie wiem czy to wina błędnego... http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie działa, więc może 4me brakuje jakiegoś kodeka do odtwarzania.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Spoko filmik. Ja uważam, że adaptery to tylko strata kasy, bo pasy można zapiąć tak, żeby nie przygniatały maluszka ;)

Adaptery są pomocne, bo zawsze dają pewność, że pas będzie na swoim miejscu. No i na pewno jeśli jesteś kierowcą, to nie masz głowy do tego, żeby jeszcze pilnować pasów - czy są właściwie ułożone.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Mocz nie wiem czemu bo wszystko bylo ok- moze profilaktycznie. Morfologie pewnie przez zelazo....
    Morfologia plus mocz (zwłaszcza mocz) to podstawowe badania, które robi się prawie co każdą wizytę. Ja mogę teraz nie robić morfologii, bo było ok, ale dla sprawdzenia i tak machnę, majątku nie kosztuje. Mocz miałam perfekt.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Morfologia plus mocz (zwłaszcza mocz) to podstawowe badania, które robi się prawie co każdą wizytę. Ja mogę teraz nie robić morfologii, bo było ok, ale dla sprawdzenia i tak machnę, majątku nie kosztuje. Mocz miałam perfekt.

Racja, ja też mam mocz na każdą wizytę i też wyniki wychodzą za każdym razem dobre. Morfologię co drugą, bo jak na razie wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:13

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Adaptery są pomocne, bo zawsze dają pewność, że pas będzie na swoim miejscu. No i na pewno jeśli jesteś kierowcą, to nie masz głowy do tego, żeby jeszcze pilnować pasów - czy są właściwie ułożone.
    Jestem kierowcą i trochę jeżdżę. Zwracam co jakiś czas uwagę na pasy i nie zauważyłam, żeby przemieszczały się w trakcie jazdy. Po prostu nie wiercę się :D Gorzej, jak jestem pasażerem, wtedy niestety bardziej się ruszam podczas jazdy.

Wonderland lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Na wstępie gratuluję dobrych wiadomości z wizyt i trzymam kciuki za te najbliższe.
    Odnośnie adapterów, ja sama korzystałam w pierwszej ciąży z tego Be safe i byłam bardzo zadowolona. Jednak daje to pewne bezpieczeństwo, nie chodzi mi o wypadek, ale np. szybkie i niespodziewane hamowanie.
    Widzę, że macie sporo rzeczy dla dziecka, ja jeszcze nic nie kupiłam. Właściwie to nie mam okazji bo leżę w domu, a jednak fajniej pooglądać te maleńkie ciuszki niż zamówić wszystko przez internet.
    Dodatkowo doszła do mnie poducha do spania, zamówiłam motherhood i jestem zadowolona. Co dziwne to wypełnienie jest jak dla mnie trochę za mocno zbite, ale mam nadzieję, że wyrobi się po kilku nockach :)
    Pozdrawiam Was i życzę miłego piąteczku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:17

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Jestem kierowcą i trochę jeżdżę. Zwracam co jakiś czas uwagę na pasy i nie zauważyłam, żeby przemieszczały się w trakcie jazdy. Po prostu nie wiercę się :D Gorzej, jak jestem pasażerem, wtedy niestety bardziej się ruszam podczas jazdy.
    Agniesja ja tu nie mam zamiaru agitowac do zakupu adapterow bo to indywidualna sprawa kazdego ale nie da sie umiescic na stale pasa pod brzuchem kobiety ciazarnej. Zobacz sobie filmy z crash testow z kobietami w ciazy i zwyklymi pasami.... One mowia same za siebie....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej bento. Wlasnie be safe- to chyba jedyny, ktory bral udzial w testach z manekinem. wydaje mi sie najlepszy ale jak sobie radzilas przy kurtkach, sukienkqch, tunach itp czyms dluzszym- daje rade tak jezdzic?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me W pierwszej ciąży nie nosiłam sukienek i spódnic, byłam fanką spodni :) Ogólnie nie miałam problemu z zapinaniem, adapter jest bardzo wygodny.
    Teraz jeszcze go nie zakładałam, ale sama jestem ciekawa jak to będzie przy długiej sukience latem...

4me lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Volvo przeprowadzało crash testy na manekinach "w ciąży" bez adaterów. Przy prawidłowo zapiętych i dociągniętych pasach spełniały one swoje funkcje. Tylko pasy muszą być zapięte według odpowiednich zasad i dobrze dociągnięte, a pas biodrowy musi być pod brzuchem. Wiadomo, jesteśmy żywymi ludźmi, ruszamy się w trakcie jazdy, dlatego trzeba pilnować, czy pas nie przemieszcza się do góry. Przy adapterach nie trzeba się tym martwić, bo one robią wszystko za nas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:38

Sigma lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są już mamami mam pytanko, używałyście rożka do noszenia dziecka po porodzie? Ja nie kupowałam, ale teraz rozmyślam nad zakupem, pamiętam jak mieliśmy problem z takim stabilnym chwytem noworodka.

sRUqp2.png
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ