Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
eM widzialam ten za 60 pln ale jakos mnie nie przekonuje

A wogole to okazyje sie, ze adapter mozna tez wypozyczyc
np tu http://www.tylem.pl/wypozyczenie-adapter-kobieta-ciaza/
Chyba pasy zapinane na zatrzask sa bezpieczniejsze niz rzepy... Tak mi sie na clopski rozum wydaje ale w sumie przy takiej sile to moxe i zatrzask pojsc....
No i jeszcze trzeba sprawdzic co olx oferuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:32

-
Staraczka23 wrote:Gusiak oni sa na NFZ obydwoje a dzisiaj bylam w przychodni i gam wlasnie z tym monitorem tak wyszło ze jest umocowany ale dal zdj usg co mi po zdjeciu jak chcialam chwile zerknac jak fika, chociaz wiem ze bulgotanie w brzuchu to maluch
płeć poznalas? Mi gadal ze za wcześnie jeszcz,, czekam do drugiego lekarza na 25marca moze powie 
Karolcia mi tez lepiej do dwoch bedzie chodzic jeden rzeczowu a drugi jak niemowa
za poltora tygodnia koncze prenatal i mam brac dha
Ja mam wizytę dopiero w poniedziałek... wiec zobaczymy czy coś zobaczymy
Dodatkowo mam też 13.03 jeszcze jedno USG, ale prywatnie... w sumie idę prywatnie na drugie USG dlatego, ze moj lekarz prowadzący nie jest na tej liście, tych USG między 11 a 14 tygodniem ciąży... dlatego a pewności umówiłam się jeszcze prywatnie, tak dla własnego spokoju ducha
-
Znalazłam filmik o tym, jak zapinać pasy w ciąży. Może się przyda.
http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx
agniesja lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Mam Motherhood i ją kocham. Świetnie się śpi, wypełnienie jest miękkie, ale bardzo sprężyste. Z czasem się pewnie i tak ugniecie, ale na razie jest super. Lubię obie pozycje, zarówno poducha za plecami jak i z przodu. Kładę po środku łóżka i dodatkowo nie obawiam się, że mąż przekręcając się podczas snu przypadkiem mnie uderzy w brzuch. Bardzo trafiony zakup. Początkowo miałam lekki problem z przekręcaniem się i przekładaniem nóg, ale teraz już się przyzwyczaiłam i jest dobrze.
Jedyne co planuje, to uszyć sobie samodzielnie drugi pokrowiec. Bo jednak ceny nowego są duże, a fajnie byłoby mieć coś do przebrania, w końcu to jak pościel.
Dzieki za opinie. Sprawdze ja sobie jak tylko przebrne przez pasy

-
U mnie film nie dzialaWonderland wrote:Znalazłam filmik o tym, jak zapinać pasy w ciąży. Może się przyda.
http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx

-
AniaM wrote:Anulka ja mam tak od początku ciąży raz zemdlałam przy pacjencie i od tego momentu jestem na L4, dla mnie spacer to max 20 min i muszę usiąść a wejście na pietro 2-3 to zadyszka murowana, ponoć to przejdzie... najważniejsze żebyś nie straciła świadomości
No właśnie koleżance mojej jak w ciąży była mdłości mineły i zaczęły się omdlenia. Naszczęście nie zemdlałam ale będę na siebie uważała i starała siadać jak najszybciej lub kłaść się. Będę musiała się teraz obserwować
-
Alicja83 wrote:Czesc 12 tydzien i 5 stieg , dzieciatko ma sie dobrze ma 6,5 cm .czy to normalne ze moj lekarz nie robi zadnych dodatkowych badan ja czuje sie tez dobrze nic mi nie jest pozdrowionka
A mialas badania na pocatku ciazy? Morfologia, mocz, toxo, rozyczka, kila, hiv itp?
Ja na poczatku mialam te badania. Wyszlo wszystko ok z wyjatkiem zelaza. Na nastepna wizyte za miesiac kazal mi zrobic ponownie morfologie plus mocz. Mocz nie wiem czemu bo wszystko bylo ok- moze profilaktycznie. Morfologie pewnie przez zelazo....
Bylam u niego dopiero dwa razy i takie badania mialam. Jak wszystko jest ok to zazwyczaj przepisuja wizyte wlasnie raz na miesiac.

-
Spoko filmik. Ja uważam, że adaptery to tylko strata kasy, bo pasy można zapiąć tak, żeby nie przygniatały maluszkaWonderland wrote:Znalazłam filmik o tym, jak zapinać pasy w ciąży. Może się przyda.
-
4me wrote:U mnie film nie dziala

Kurcze, nie wiem czemu
może spróbuj ręcznie skopiować i wkleić w okno przeglądarki.
Podaję link jeszcze raz, choć nie wiem czy to wina błędnego... http://www.mamazone.pl/tv/film,24378,jak-zapinac-pasy-bezpieczenstwa-w-ciazy.aspx -
agniesja wrote:Spoko filmik. Ja uważam, że adaptery to tylko strata kasy, bo pasy można zapiąć tak, żeby nie przygniatały maluszka

Adaptery są pomocne, bo zawsze dają pewność, że pas będzie na swoim miejscu. No i na pewno jeśli jesteś kierowcą, to nie masz głowy do tego, żeby jeszcze pilnować pasów - czy są właściwie ułożone. -
Morfologia plus mocz (zwłaszcza mocz) to podstawowe badania, które robi się prawie co każdą wizytę. Ja mogę teraz nie robić morfologii, bo było ok, ale dla sprawdzenia i tak machnę, majątku nie kosztuje. Mocz miałam perfekt.4me wrote:Mocz nie wiem czemu bo wszystko bylo ok- moze profilaktycznie. Morfologie pewnie przez zelazo....
4me lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Morfologia plus mocz (zwłaszcza mocz) to podstawowe badania, które robi się prawie co każdą wizytę. Ja mogę teraz nie robić morfologii, bo było ok, ale dla sprawdzenia i tak machnę, majątku nie kosztuje. Mocz miałam perfekt.
Racja, ja też mam mocz na każdą wizytę i też wyniki wychodzą za każdym razem dobre. Morfologię co drugą, bo jak na razie wszystko jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:13
-
Jestem kierowcą i trochę jeżdżę. Zwracam co jakiś czas uwagę na pasy i nie zauważyłam, żeby przemieszczały się w trakcie jazdy. Po prostu nie wiercę sięWonderland wrote:Adaptery są pomocne, bo zawsze dają pewność, że pas będzie na swoim miejscu. No i na pewno jeśli jesteś kierowcą, to nie masz głowy do tego, żeby jeszcze pilnować pasów - czy są właściwie ułożone.
Gorzej, jak jestem pasażerem, wtedy niestety bardziej się ruszam podczas jazdy.
Wonderland lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Na wstępie gratuluję dobrych wiadomości z wizyt i trzymam kciuki za te najbliższe.
Odnośnie adapterów, ja sama korzystałam w pierwszej ciąży z tego Be safe i byłam bardzo zadowolona. Jednak daje to pewne bezpieczeństwo, nie chodzi mi o wypadek, ale np. szybkie i niespodziewane hamowanie.
Widzę, że macie sporo rzeczy dla dziecka, ja jeszcze nic nie kupiłam. Właściwie to nie mam okazji bo leżę w domu, a jednak fajniej pooglądać te maleńkie ciuszki niż zamówić wszystko przez internet.
Dodatkowo doszła do mnie poducha do spania, zamówiłam motherhood i jestem zadowolona. Co dziwne to wypełnienie jest jak dla mnie trochę za mocno zbite, ale mam nadzieję, że wyrobi się po kilku nockach
Pozdrawiam Was i życzę miłego piąteczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:17
-
Agniesja ja tu nie mam zamiaru agitowac do zakupu adapterow bo to indywidualna sprawa kazdego ale nie da sie umiescic na stale pasa pod brzuchem kobiety ciazarnej. Zobacz sobie filmy z crash testow z kobietami w ciazy i zwyklymi pasami.... One mowia same za siebie....agniesja wrote:Jestem kierowcą i trochę jeżdżę. Zwracam co jakiś czas uwagę na pasy i nie zauważyłam, żeby przemieszczały się w trakcie jazdy. Po prostu nie wiercę się
Gorzej, jak jestem pasażerem, wtedy niestety bardziej się ruszam podczas jazdy.

-
4me W pierwszej ciąży nie nosiłam sukienek i spódnic, byłam fanką spodni
Ogólnie nie miałam problemu z zapinaniem, adapter jest bardzo wygodny.
Teraz jeszcze go nie zakładałam, ale sama jestem ciekawa jak to będzie przy długiej sukience latem...
4me lubi tę wiadomość
-
Volvo przeprowadzało crash testy na manekinach "w ciąży" bez adaterów. Przy prawidłowo zapiętych i dociągniętych pasach spełniały one swoje funkcje. Tylko pasy muszą być zapięte według odpowiednich zasad i dobrze dociągnięte, a pas biodrowy musi być pod brzuchem. Wiadomo, jesteśmy żywymi ludźmi, ruszamy się w trakcie jazdy, dlatego trzeba pilnować, czy pas nie przemieszcza się do góry. Przy adapterach nie trzeba się tym martwić, bo one robią wszystko za nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:38
Sigma lubi tę wiadomość