X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • justysss Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!! Wlasnie wcinam placki ziemniaczane( caly tydzień je jem bo mam taka ochote, tylko mama moja biedna bo ona robi najlepsze a wnukowi nie odmówi:) dzisiaj po miesiacu niejedzenia wzielo mnie tez na ser :) strasznie bola mnie żeby ale nie mogę określić który, raz tu zaboli raz tam, ale nie biore nic przeciwbólowego. Poboli pól godzinki, godzinke i przestaje:) życzę milego popoludnia:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    no i myślę poważnie nad tym adapterem do pasów dla kobiet w ciąży...
    Na warsztatach facet powiedział, że taki adapter można wypożyczyć jesli nie chcesz wydawać pieniędzy na zakup nowego. Podobno miesięczny koszt wynajmu to ok 20zł. Ale nie mam pojęcia gdzie.
    Pokazał też jak się powinno zapinać pasy, żeby mama była bezpieczna i jej brzuch. Jeden powinien iść między piersiami, a drugi pod brzuchem- ale nie luźno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:01

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja :) od kiedy mam kartę ciąży jeżdżę bez pasów

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja :) od kiedy mam kartę ciąży jeżdżę bez pasów
    Ja bym za żadne skarby nie wsiadła bez pasów- nie wiadomo co się stanie, a tak przynajmniej jesteśmy zabezpieczeni (ja i dziecko).
    Całkiem niedawno jechaliśmy osiedlową ulicą, aż nagle wyskoczyła nam jakaś dziewczyna przed samą maskę. Gdyby nie pasy- wylądowałabym centralnie na szybie albo w poduszce powietrznej...
    Generalnie mówi się, że kobieta w trzecim trymestrze nie powinna kierować samochodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:06

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Ja bym za żadne skarby nie wsiadła bez pasów- nie wiadomo co się stanie, a tak przynajmniej jesteśmy zabezpieczeni (ja i dziecko).
    Generalnie mówi się, że kobieta w trzecim trymestrze nie powinna kierować samochodem.

Ja bez pasów też bym nie wsiadła... W sumie to już raczej bym nie prowadziła, tym bardziej, że raczej jestem drobna i muszę przysuwać fotel blisko kierownicy, żeby mieć dobry dostęp do pedałów.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    No tego to ja sobie nie mogę wyobrazić jak przez 3 miesiące mam liczyć na kogoś? Nie przesadzajmy, ciąża to nie choroba.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:

Na czytałam się na ten temat sporo i większa jest śmiertelność dzieci i matek podczas wypadku z pasami, po za tym nie jeźdzę często samochodem, częściej jezdzę w komunikacji miejskiej i tam ryzyko wypadku jest takie samo jak w samochodzie a nie ma pasów.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale też uważam, że pasy zapinać trzeba i już.

• Alicja83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me dziekuje ha odpowiedz moj lekarz jest jakis dziwny bo zadnych badan nierobi , dzisiaj mialam usg przez brzuch i nic wiecej mimo Tod czymam sie tego lekarza nie mam innego

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    No tego to ja sobie nie mogę wyobrazić jak przez 3 miesiące mam liczyć na kogoś? Nie przesadzajmy, ciąża to nie choroba.
    Wiadomo, ze jak kobieta nie ma wyjścia to jeździ.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzby przytoczę sytuację z wczoraj, wsiadam do tramwaju szukam miejsca nie ma, i proszę o nie kobietę, ustąpiła i dobrze bo jakiś kretyn wyjechał przed tramwajem ten zahamował tak gwałtownie że ludzie pospadali z krzeseł i ja też, na szczęście facet przede mną mnie złapał.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Jestem kierowcą i trochę jeżdżę. Zwracam co jakiś czas uwagę na pasy i nie zauważyłam, żeby przemieszczały się w trakcie jazdy. Po prostu nie wiercę się :D Gorzej, jak jestem pasażerem, wtedy niestety bardziej się ruszam podczas jazdy.
    To może zależeć od auta, u mnie w samochodzie tak jako pasażer jak i kierowca pas idzie mi dokładnie po kościach biodrowych i brzuchu, czyli dokładnie tam gdzie teraz jest dzidzia... oczywiście mogę go ręką przesunąć niżej ale puki brzusio nie jest naprawdę duży to on wraca, a trzymanie go ręką nie pomoże jeżeli coś pójdzie nie tak. Dlatego ja na pewno jakiś kupię ... zastanawiam się jeszcze jaki. Co do wypożyczenia za 20zł/m-c to się nie kali :P 6*20 to jest 120zł a za niewiele więcej już idzie na allegro besafe dostać :) a potem albo sprzedać albo zostawić na kolejną ciążę.

LadyS jeżdżenie bez pasów jest skrajnie niebezpieczne, dużo bardziej niebezpieczne niż źle zapięte pasy.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ale też uważam, że pasy zapinać trzeba i już.

No każda ma wybór, mój jest taki jak muszę jechać samochodem to jadę bez pasów,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam!!! Wlasnie wcinam placki ziemniaczane( caly tydzień je jem bo mam taka ochote, tylko mama moja biedna bo ona robi najlepsze a wnukowi nie odmówi:)
    U mnie dziś będzie tata i chce czy nie będzie musiał mi na kolacje zrobić placki, robi najlepsze!
    A na obiad zjadlabym klusek leniwych z masłem i bułką tartą, ale nie mam sera. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chodniku może na Ciebie wpaść rowerzysta, biegnące dziecko, pies itd. itp.

• eM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Nie choroba, ale jak uderzysz brzuchem o kierownice to zabawnie nie będzie ... a jeszcze gorzej jak masz poduszkę powietrzną w kierownicy, nie da się jej wyłączyć i ona uderzy Cię w brzuch... dlatego nie powinno się prowadzić w 3 trymestrze a nawet wyłączyć poduszkę pasażera z tego co wiem...

Luna1 lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Na chodniku może na Ciebie wpaść rowerzysta, biegnące dziecko, pies itd. itp.

To mi się w całym moim życiu nie zdarzyło, ale upadek w komunikacji miejskiej nie raz

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:33

8pdp47e.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz- każdy pisze o swoich doświadczeniach- ja dużo czasu spędzam na spacerach z psami (jestem też domem tymczasowym, dlatego zdarzają się 4 psy na raz), a komunikacją miejską jeżdżę od święta (pracuje niedaleko domu).

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No każda ma wybór, mój jest taki jak muszę jechać samochodem to jadę bez pasów,
    no dokładnie, sama piszesz, że bardzo rzadko jeździsz autem. U mnie cały dzień obraca się wokół auta więc zapięcie pasów jest już takim nawykiem, którego nie potrafię i nie chcę zmienić. Z resztą mój bardzo dobry kolega zginął w klasie maturalnej właśnie przez nie zapięte pasy (w aucie było 5 osób, drugiego kolegę który siedział z przodu na miejscu pasażera dziewczyna uparła się i przypięła - to jemu uratowało życie).

Em wydaje mi się że teraz są takie możliwości ustawień fotela w aucie, że faktycznie niektórym dziewczynom może się wydawać, że pasy idealnie leżą. Ja kilka razy brałam udział w kolizji i wiem, że wtedy nikt się nie kontroluje. Dlatego dla świętego spokoju kupię ten adapter

eM lubi tę wiadomość

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ