Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam!!! Wlasnie wcinam placki ziemniaczane( caly tydzień je jem bo mam taka ochote, tylko mama moja biedna bo ona robi najlepsze a wnukowi nie odmówi:) dzisiaj po miesiacu niejedzenia wzielo mnie tez na ser
strasznie bola mnie żeby ale nie mogę określić który, raz tu zaboli raz tam, ale nie biore nic przeciwbólowego. Poboli pól godzinki, godzinke i przestaje:) życzę milego popoludnia:)
-
Na warsztatach facet powiedział, że taki adapter można wypożyczyć jesli nie chcesz wydawać pieniędzy na zakup nowego. Podobno miesięczny koszt wynajmu to ok 20zł. Ale nie mam pojęcia gdzie.eM wrote:no i myślę poważnie nad tym adapterem do pasów dla kobiet w ciąży...
Pokazał też jak się powinno zapinać pasy, żeby mama była bezpieczna i jej brzuch. Jeden powinien iść między piersiami, a drugi pod brzuchem- ale nie luźno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:01
Kubuś
-
Ja bym za żadne skarby nie wsiadła bez pasów- nie wiadomo co się stanie, a tak przynajmniej jesteśmy zabezpieczeni (ja i dziecko).Lady Savage wrote:Ja
od kiedy mam kartę ciąży jeżdżę bez pasów
Całkiem niedawno jechaliśmy osiedlową ulicą, aż nagle wyskoczyła nam jakaś dziewczyna przed samą maskę. Gdyby nie pasy- wylądowałabym centralnie na szybie albo w poduszce powietrznej...
Generalnie mówi się, że kobieta w trzecim trymestrze nie powinna kierować samochodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:06
Kubuś
-
Luna1 wrote:Ja bym za żadne skarby nie wsiadła bez pasów- nie wiadomo co się stanie, a tak przynajmniej jesteśmy zabezpieczeni (ja i dziecko).
Generalnie mówi się, że kobieta w trzecim trymestrze nie powinna kierować samochodem.
Ja bez pasów też bym nie wsiadła... W sumie to już raczej bym nie prowadziła, tym bardziej, że raczej jestem drobna i muszę przysuwać fotel blisko kierownicy, żeby mieć dobry dostęp do pedałów. -
No tego to ja sobie nie mogę wyobrazić jak przez 3 miesiące mam liczyć na kogoś? Nie przesadzajmy, ciąża to nie choroba.Luna1 wrote:Ja bym za żadne skarby nie wsiadła bez pasów- nie wiadomo co się stanie, a tak przynajmniej jesteśmy zabezpieczeni (ja i dziecko).
Generalnie mówi się, że kobieta w trzecim trymestrze nie powinna kierować samochodem.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Luna1 wrote:Ja bym za żadne skarby nie wsiadła bez pasów- nie wiadomo co się stanie, a tak przynajmniej jesteśmy zabezpieczeni (ja i dziecko).
Na czytałam się na ten temat sporo i większa jest śmiertelność dzieci i matek podczas wypadku z pasami, po za tym nie jeźdzę często samochodem, częściej jezdzę w komunikacji miejskiej i tam ryzyko wypadku jest takie samo jak w samochodzie a nie ma pasów. -
Chodzby przytoczę sytuację z wczoraj, wsiadam do tramwaju szukam miejsca nie ma, i proszę o nie kobietę, ustąpiła i dobrze bo jakiś kretyn wyjechał przed tramwajem ten zahamował tak gwałtownie że ludzie pospadali z krzeseł i ja też, na szczęście facet przede mną mnie złapał.
-
To może zależeć od auta, u mnie w samochodzie tak jako pasażer jak i kierowca pas idzie mi dokładnie po kościach biodrowych i brzuchu, czyli dokładnie tam gdzie teraz jest dzidzia... oczywiście mogę go ręką przesunąć niżej ale puki brzusio nie jest naprawdę duży to on wraca, a trzymanie go ręką nie pomoże jeżeli coś pójdzie nie tak. Dlatego ja na pewno jakiś kupię ... zastanawiam się jeszcze jaki. Co do wypożyczenia za 20zł/m-c to się nie kaliagniesja wrote:Jestem kierowcą i trochę jeżdżę. Zwracam co jakiś czas uwagę na pasy i nie zauważyłam, żeby przemieszczały się w trakcie jazdy. Po prostu nie wiercę się
Gorzej, jak jestem pasażerem, wtedy niestety bardziej się ruszam podczas jazdy.
6*20 to jest 120zł a za niewiele więcej już idzie na allegro besafe dostać
a potem albo sprzedać albo zostawić na kolejną ciążę.
LadyS jeżdżenie bez pasów jest skrajnie niebezpieczne, dużo bardziej niebezpieczne niż źle zapięte pasy.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
U mnie dziś będzie tata i chce czy nie będzie musiał mi na kolacje zrobić placki, robi najlepsze!justysss wrote:Witam!!! Wlasnie wcinam placki ziemniaczane( caly tydzień je jem bo mam taka ochote, tylko mama moja biedna bo ona robi najlepsze a wnukowi nie odmówi:)
A na obiad zjadlabym klusek leniwych z masłem i bułką tartą, ale nie mam sera.
-
Nie choroba, ale jak uderzysz brzuchem o kierownice to zabawnie nie będzie ... a jeszcze gorzej jak masz poduszkę powietrzną w kierownicy, nie da się jej wyłączyć i ona uderzy Cię w brzuch... dlatego nie powinno się prowadzić w 3 trymestrze a nawet wyłączyć poduszkę pasażera z tego co wiem...Anitka201 wrote:No tego to ja sobie nie mogę wyobrazić jak przez 3 miesiące mam liczyć na kogoś? Nie przesadzajmy, ciąża to nie choroba.
Luna1 lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
no dokładnie, sama piszesz, że bardzo rzadko jeździsz autem. U mnie cały dzień obraca się wokół auta więc zapięcie pasów jest już takim nawykiem, którego nie potrafię i nie chcę zmienić. Z resztą mój bardzo dobry kolega zginął w klasie maturalnej właśnie przez nie zapięte pasy (w aucie było 5 osób, drugiego kolegę który siedział z przodu na miejscu pasażera dziewczyna uparła się i przypięła - to jemu uratowało życie).Lady Savage wrote:No każda ma wybór, mój jest taki jak muszę jechać samochodem to jadę bez pasów,
Em wydaje mi się że teraz są takie możliwości ustawień fotela w aucie, że faktycznie niektórym dziewczynom może się wydawać, że pasy idealnie leżą. Ja kilka razy brałam udział w kolizji i wiem, że wtedy nikt się nie kontroluje. Dlatego dla świętego spokoju kupię ten adapter
eM lubi tę wiadomość