Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja do konca pierwszej ciazy nie wiedzialam czy chlopak czy dziewczyna. Co usg to inna odp. Marzyla mi sie dziewczynka. Jak obudzilam sie z narkozy po cc i spytalam co urodzilam i powiedzieli, ze chlopak rozplakalam sie i powiedzialam ze nie bede robic kucykow i poszlam spac
Anitka201, Toa, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaha to jak siostrzeniec wypalil do mnie kilka dni temu jak jadlam PRZYTYLAS GRUBASKU CHYBA BLIŹNIAKI BĘDĄ heheagatka196 wrote:Ja mimo że mam na - to brzuch odstaje i jest bardzo widoczny. Wczoraj brat mi powiedział Siostra spuchłaś
, a ogólnie mówią że schudłam tylko brzuszek kształtów dostał.
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja dzis bylam ponownie zrobic badanie glukozy poprzednio na czczo bylo 100,2 teraz 92,5 lekarz mowil ze granica jest 93 wiec i tak jestem na samej granicy takze wczwartek test z obciazeniem (to naprawde jest takie okropnie slodkie???) no i jesli wyjdzie cukrzyca to szpital:/
jesli chodzi o wage to po chorobie mam minus 2 kg i brzuch jakby mniejszy, kazdy mi mowi ze zamiast tyc to ja chudne, a czje sie bardzo slabo, cale to przeziebienie mnie umeczylo:( -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny prawie wymiotowaly jak wspominaly, ktos pisal tez o cytrynie ze mozna, ja tam niewoem na pewno sie dowiesz zaraz

tymczasem zdrówka zycxe i nabieraj sił
cytryne wezme nie wiem czy pozwola-trudno musze przezyc:P
dziekuje:) -
nick nieaktualnyPannaB wrote:Hej dziewczyny ja dzis bylam ponownie zrobic badanie glukozy poprzednio na czczo bylo 100,2 teraz 92,5 lekarz mowil ze granica jest 93 wiec i tak jestem na samej granicy takze wczwartek test z obciazeniem (to naprawde jest takie okropnie slodkie???) no i jesli wyjdzie cukrzyca to szpital:/
jesli chodzi o wage to po chorobie mam minus 2 kg i brzuch jakby mniejszy, kazdy mi mowi ze zamiast tyc to ja chudne, a czje sie bardzo slabo, cale to przeziebienie mnie umeczylo:(
Rzeczywiscie nie jest to najprzyjemniejsze. Ja mialam w 7 tc kiedy mnie mdlosci meczyly prawie caly czas. Dwie godziny staralam sie tego nie zwrocic
Cytryna pomaga, wiec wez ze soba.
-
nick nieaktualny
-
PannaB wrote:Hej dziewczyny ja dzis bylam ponownie zrobic badanie glukozy poprzednio na czczo bylo 100,2 teraz 92,5 lekarz mowil ze granica jest 93
Norma jest do 9. Od 100jest nieprawidlowa tolerancja glukozy na czczo dopiero od 126 jest cukrzyca wiex sie nie martw -
Kobietki, a czy któraś z Was ma dużo bakterii w moczu? ja miałam ponad 4000 a norma 500...Gin przepisała mi Furaginum i wzięłam całe opakowanie,ale pomogło na chwilę i na trochę, ponieważ robiłam badania powtórne i wyszło, że mam 3200, czyli nadal mega za dużo. Macie z tym problem? Coś bierzecie?

Córcia
-
nick nieaktualnyPij soki z żurawiny i jedz suszoną mozesz tez zurawit w tabletkach brac, na fb w jakiejs grupie ktoras pytala o to jak sie pozbyc i kilka dziewczyn wspomnialo o tym co wyzej wypisalam przez reszte ciazy wyniki wzoroweKucykowa wrote:Kobietki, a czy któraś z Was ma dużo bakterii w moczu? ja miałam ponad 4000 a norma 500...Gin przepisała mi Furaginum i wzięłam całe opakowanie,ale pomogło na chwilę i na trochę, ponieważ robiłam badania powtórne i wyszło, że mam 3200, czyli nadal mega za dużo. Macie z tym problem? Coś bierzecie?
-
Dziękuję bardzo Staraczko
Właśnie już kupiłam ten Żurawit i próbuje tych domowych sposobów, bo nie chcę antybiotyku...Zobaczymy jak wyjdą następne wyniki i co jutro powie ginka. Isabel - popcorn!! To jest TO! Mam w domu i zaraz będę konsumować

Córcia
-
U mnie od dziecka byl problem z bakteriami w moczu. Rok temu bralam na to antybiotyk za antybiotykiem. W dodatku ph moczu zawsze 3-3,5. Przed sama ciaza zlapalo mnie zapalenie drog moczowych. Kupilam sobie uroFuraginum. Od tamtej pory co badanie moczu to nie mam problemu z bakteriami a ph 6. Wiec wyniki lepsze niz przed ciaza.
Jedyne co martwi lekarza to ciala ketonowe w moczu. Bo one sa jak sie jest niedozywionym albo za malo sie pije. Ja jem 5 posilkow, staram sie jesc zdrowo, owoce warzywa. A pije od 1,5 do 2 l dziennie minimum.
Dlatego ginekolog podejrzewa u mnie cukrzyce (pytanie czy ciazowa czy zwykla bo u mnie w rodzinie najblizszej wystepuje wiec moge byc obarczona genetycznie). Mam zrobic juz teraz krzywa cukrowa. Troche sie boje. -
Kucykowa wrote:Kobietki, a czy któraś z Was ma dużo bakterii w moczu? ja miałam ponad 4000 a norma 500...Gin przepisała mi Furaginum i wzięłam całe opakowanie,ale pomogło na chwilę i na trochę, ponieważ robiłam badania powtórne i wyszło, że mam 3200, czyli nadal mega za dużo. Macie z tym problem? Coś bierzecie?
ja mialam i dostalam antybiotyk MONURAL po nim dzis wynik idealny

moje dziecko buczy i wyje