X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:22

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do konca pierwszej ciazy nie wiedzialam czy chlopak czy dziewczyna. Co usg to inna odp. Marzyla mi sie dziewczynka. Jak obudzilam sie z narkozy po cc i spytalam co urodzilam i powiedzieli, ze chlopak rozplakalam sie i powiedzialam ze nie bede robic kucykow i poszlam spac :-)

Anitka201, Toa, karolcia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja mimo że mam na - to brzuch odstaje i jest bardzo widoczny. Wczoraj brat mi powiedział Siostra spuchłaś :-), a ogólnie mówią że schudłam tylko brzuszek kształtów dostał.
    Haha to jak siostrzeniec wypalil do mnie kilka dni temu jak jadlam PRZYTYLAS GRUBASKU CHYBA BLIŹNIAKI BĘDĄ hehe

Misi@ lubi tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzis bylam ponownie zrobic badanie glukozy poprzednio na czczo bylo 100,2 teraz 92,5 lekarz mowil ze granica jest 93 wiec i tak jestem na samej granicy takze wczwartek test z obciazeniem (to naprawde jest takie okropnie slodkie???) no i jesli wyjdzie cukrzyca to szpital:/
    jesli chodzi o wage to po chorobie mam minus 2 kg i brzuch jakby mniejszy, kazdy mi mowi ze zamiast tyc to ja chudne, a czje sie bardzo slabo, cale to przeziebienie mnie umeczylo:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawie wymiotowaly jak wspominaly, ktos pisal tez o cytrynie ze mozna, ja tam niewoem na pewno sie dowiesz zaraz :)
    tymczasem zdrówka zycxe i nabieraj sił :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny prawie wymiotowaly jak wspominaly, ktos pisal tez o cytrynie ze mozna, ja tam niewoem na pewno sie dowiesz zaraz :)
    tymczasem zdrówka zycxe i nabieraj sił :)

cytryne wezme nie wiem czy pozwola-trudno musze przezyc:P
    dziekuje:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Hej dziewczyny ja dzis bylam ponownie zrobic badanie glukozy poprzednio na czczo bylo 100,2 teraz 92,5 lekarz mowil ze granica jest 93 wiec i tak jestem na samej granicy takze wczwartek test z obciazeniem (to naprawde jest takie okropnie slodkie???) no i jesli wyjdzie cukrzyca to szpital:/
    jesli chodzi o wage to po chorobie mam minus 2 kg i brzuch jakby mniejszy, kazdy mi mowi ze zamiast tyc to ja chudne, a czje sie bardzo slabo, cale to przeziebienie mnie umeczylo:(

Rzeczywiscie nie jest to najprzyjemniejsze. Ja mialam w 7 tc kiedy mnie mdlosci meczyly prawie caly czas. Dwie godziny staralam sie tego nie zwrocic :-) Cytryna pomaga, wiec wez ze soba. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:24

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcherry super wieści!:) Gratuluję synka:)

Em wszystkiego najlepszego:) Spełnienia wszystkich marzeń:)

eM lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD moje dziecko buczy i wyje XD strasznie mi buczy w brzuchu, i takie włuuuu albo buuuu XD pierwszy raz mam coś takiego XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady może Twoje maleństwo sobie podspiewuje w brzuszku =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Hej dziewczyny ja dzis bylam ponownie zrobic badanie glukozy poprzednio na czczo bylo 100,2 teraz 92,5 lekarz mowil ze granica jest 93

Norma jest do 9. Od 100jest nieprawidlowa tolerancja glukozy na czczo dopiero od 126 jest cukrzyca wiex sie nie martw

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady może Twoje maleństwo sobie podspiewuje w brzuszku =)

XD mam nadzieję :) kocham śpiewać :) a mój nic nie umie XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już czuję, że idzie wiosna, zaczynam mieć wysyp malutkich krostek na dłoniach. Swędzi jak wściekłe i nawet nie mogę niczym skutecznym posmarować, bo ciąża. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, a czy któraś z Was ma dużo bakterii w moczu? ja miałam ponad 4000 a norma 500...Gin przepisała mi Furaginum i wzięłam całe opakowanie,ale pomogło na chwilę i na trochę, ponieważ robiłam badania powtórne i wyszło, że mam 3200, czyli nadal mega za dużo. Macie z tym problem? Coś bierzecie?

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Kobietki, a czy któraś z Was ma dużo bakterii w moczu? ja miałam ponad 4000 a norma 500...Gin przepisała mi Furaginum i wzięłam całe opakowanie,ale pomogło na chwilę i na trochę, ponieważ robiłam badania powtórne i wyszło, że mam 3200, czyli nadal mega za dużo. Macie z tym problem? Coś bierzecie?
    Pij soki z żurawiny i jedz suszoną mozesz tez zurawit w tabletkach brac, na fb w jakiejs grupie ktoras pytala o to jak sie pozbyc i kilka dziewczyn wspomnialo o tym co wyzej wypisalam przez reszte ciazy wyniki wzorowe :)

• isabel08 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie.
    eM najlepsze życzenia spełnienia marzeń.
    SweetCherry Gratuluję synka.
    U nas w centrum była piękna słoneczna pogoda. Z zachcianek na dzień dzisiejszy u mnie-popcorn . Cały półmisek pochlonelam :).

eM lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo Staraczko :) Właśnie już kupiłam ten Żurawit i próbuje tych domowych sposobów, bo nie chcę antybiotyku...Zobaczymy jak wyjdą następne wyniki i co jutro powie ginka. Isabel - popcorn!! To jest TO! Mam w domu i zaraz będę konsumować :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Toa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od dziecka byl problem z bakteriami w moczu. Rok temu bralam na to antybiotyk za antybiotykiem. W dodatku ph moczu zawsze 3-3,5. Przed sama ciaza zlapalo mnie zapalenie drog moczowych. Kupilam sobie uroFuraginum. Od tamtej pory co badanie moczu to nie mam problemu z bakteriami a ph 6. Wiec wyniki lepsze niz przed ciaza.

Jedyne co martwi lekarza to ciala ketonowe w moczu. Bo one sa jak sie jest niedozywionym albo za malo sie pije. Ja jem 5 posilkow, staram sie jesc zdrowo, owoce warzywa. A pije od 1,5 do 2 l dziennie minimum.
    Dlatego ginekolog podejrzewa u mnie cukrzyce (pytanie czy ciazowa czy zwykla bo u mnie w rodzinie najblizszej wystepuje wiec moge byc obarczona genetycznie). Mam zrobic juz teraz krzywa cukrowa. Troche sie boje.

3917bd3e8d73a01ab1b83b758246ebe4.png
    c55f3e3kmvx0lmmb.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

ja mialam i dostalam antybiotyk MONURAL po nim dzis wynik idealny

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ