Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:Weź sobie koniecznie jakąś książkę, albo gazetki, bo po wypiciu glukozy już nie można nigdzie chodzić, trzeba siedzieć miejscu, żeby nie zakłamać wyników, więc nie ma mowy o skoczeniu do kiosku
Ja wróciłam z wieczornego spaceru, kupiłam sobie śledzia na kolacje - jest fajnie. -
nick nieaktualnyToa wrote:U mnie od dziecka byl problem z bakteriami w moczu. Rok temu bralam na to antybiotyk za antybiotykiem. W dodatku ph moczu zawsze 3-3,5. Przed sama ciaza zlapalo mnie zapalenie drog moczowych. Kupilam sobie uroFuraginum. Od tamtej pory co badanie moczu to nie mam problemu z bakteriami a ph 6. Wiec wyniki lepsze niz przed ciaza.
Jedyne co martwi lekarza to ciala ketonowe w moczu. Bo one sa jak sie jest niedozywionym albo za malo sie pije. Ja jem 5 posilkow, staram sie jesc zdrowo, owoce warzywa. A pije od 1,5 do 2 l dziennie minimum.
Dlatego ginekolog podejrzewa u mnie cukrzyce (pytanie czy ciazowa czy zwykla bo u mnie w rodzinie najblizszej wystepuje wiec moge byc obarczona genetycznie). Mam zrobic juz teraz krzywa cukrowa. Troche sie boje.
A o ktorej jesz ostatni posilek?? Sprobuj zjesc kanapke ok 21:30-22 to powinno pomoc na ketony. -
anima wrote:A o ktorej jesz ostatni posilek?? Sprobuj zjesc kanapke ok 21:30-22 to powinno pomoc na ketony.
-
Pytanie z innej beczki. Poczulam dzisiaj cos dziwnego w dole brzucha. Jelita to nie mogly byc bo one sa wyzej. Tak jakby cos zrobilo plum. Kojarzycie puszczanie kaczek na wodzie albo uderzanie patykiem o wode? Wtedy woda robi wlasnie takie plum. Nie wiem jak inaczej to opisac. Czy to mogl byc moj Maluszek???
-
A ja teraz cierpię na bezsenność mam nadzieję że zasne ile dzień dzisiejszy będzie wspaniały
bez żadnych objawów wymioty itp. Mąż do pracy poszedł a ja jeszcze jakiś uda mi się zasnąć pójdę spać bo po 7 wstaje, ponieważ dziś na uczelnię trzeba jechać
miłego wtorku
-
nick nieaktualnyToa bedzie ok 3mam kciuki
Witam sie tak wcześnie, tez nie mogłam spać budzilam sie co chwile moze taki okres ciążowy?
Muszę iść do UP zaświadczenie dac
Edit : pięknie słoneczko świeciWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 07:13
Toa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, też idę dziś na uczelnie, na szczęście na jeden wykład na nieszczęście o 16.45 i do 18.30 ;/ no ale cóż to jest wykład dodatkowy, wybrałam sobie wcześniej wykład dodatkowy na 8 ;/ ale prof. się rozmyślił i tego wykładu prowadzić nie będzie ;/ i trzeba było na gwałt wybierać coś innego a wszystko tak póżno ;/ albo 18.30 i do 20.00 albo 16.45 ;/ nie urządza mnie to w ogóle.
-
nick nieaktualnyCoś nowego dla mnie
patrzę grupę na fb a tam padło pytanie o rejestracji dziecka o imieniu Ola, jak ja wiem to jest Aleksandra a i tak mówi się Ola, dla mnie to nie ma różnicy a wybiegajac w przyszłość i pisząc podanie czy cokolwiek podpisując się Ola zamiast Aleksandra brzmi dziecinnie.
Co o tym myślicie? -
? To tak jak wydziwili z Elżbietą i Elizą bo to, to samo imię albo inne: Zofia, Sonia, Sofia, to są te same imiona, albo jeszcze inne: Wioletta, Wioleta, Violetta, Violeta, jedno imię a 4 wersje do rejestracji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 07:48
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:
? To tak jak wydziwili z Elżbietą i Elizą bo to, to samo imię albo inne: Zofia, Sonia, Sofia, to są te same imiona, albo jeszcze inne: Wioletta, Wioleta, Violetta, Violeta, jedno imię a 4 wersje do rejestracji