X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Poznaniu też cudowne słoneczko i piękna mgła za oknem XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty , dajcie znac dziolchy co tam jak tam :)b

ja podobnie w nocy nie spałam , budzilam sie co godzine to do kibla to sie napić to tabletke wziać bo brzuch mnie bolał ,
    jak myslicie czy na prentatalnuch jest szansa podgladnąć płeć ?
    ja mam 16 prenatalne , ale chyba przy bliźniakach to moze byc barsziej utrudnione , tak mi sie wydaje

km5se6ydozmkg5fc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:22

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam sie z rana, a ja z takim pytaniem czy są tu dziewczyny posiadajce kota ale wychodzącego na dwor? Czesto odrobaczacie? Mój jest caly czas w domu, ale zapomnieliśmy go odrobaczyc i teraz mam stresa czy nic nie zlapalam. Nie zauwazylam w kuwecie nic niepokojącego, zresztą odkad jestem w ciąży Maz sprząta kuwetę.
    Boże kiedy mi sie skończą te schizy z bakteriami i chorobami;( przepraszam Was ze tak marudzę ale sie martwie:(
    Spokojnie justysss jeśli mąż sprząta kuwetę to Ty nie powinnaś się robalami od tego kota zarazić. Chyba, że jesz razem z nim śniadanie (już taki cuda widziałam kęs dla zwierzaka i reszta dla właściciela) lub kot łazi Wam w kuchni po blatach i przy jedzeniu.
    Moi rodzice mają kotkę, która wychodzi na dwór ale jej nigdy nie zdarzyło się wskoczyć na szafki. Odrobaczają ją średnio raz na 3 miesiące czasami rzadziej.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss a Ty przechodziłaś toxoplazmoze?

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No to Kaszuby dzis na sloneczko nie zasluzyly :( moze jeszcze wyjdzie.

Aldonaa a skąd jestes? W Gdyni juz pięknie świeci slonce :) ale dla mnie lazacej to zadne pocieszenie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze takie pytanie dziewczyny ile bedziecie robić badań prenatalnych ?
    czy tylko to jedno miedzy 11 a 13 tyg ciaży ?? czy te późniejszsze prenatalne tez robicie ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a mam jeszcze takie pytanie dziewczyny ile bedziecie robić badań prenatalnych ?
    czy tylko to jedno miedzy 11 a 13 tyg ciaży ?? czy te późniejszsze prenatalne tez robicie ?

Ja Angela nie zrobiłam w ogóle, i póki ginekolog mi nie powie, że to konieczne, to nie zrobię, ale Ty pewnie przy bliźniakach będziesz musiała zrobić i te pierwsze i te drugie

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak lady własnie mój gin kazał mi zrobic wszystkie jakie możliwe , najoierw to pierwsze to mam za tydzień później w 20 tyg prenatalne póxniej jakieś przepływy echo serca i dopler , a na końcu jeszce jedno genetyczne ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)
    U mnie też z rana piekne słoneczko za oknem... w końcu zaczynaja się normalne dni i wraca energia =)
    tyle, ze teraz będzie proble z wiosenna kurtka, bo w swoją to się raczej na pewno nie dopnę...

Tez mam problemy z zasypianiem... a pozniej rano z wstawaniem, do tego mam jeszcze jakieś głupie sny...
    ciągle ktoś mnie goni albo chce mi coś zrobić... no same jakieś horrory ;p

ps. Trzymam mocno kciuki za wizyty =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Andzia widzisz jak leci ja w II tr wejde w piątek już :O

Idziemy idealnie tym samym dniem... =))

Przy okazji... pisalam wczesniej o bólach kości ogonowej i ledzwi... pytałam wczoraj swojego lekarza, stwierdził ze jest to całkiem naturalne, bo wszystko sie rozluźnia i cześć kobiet po prostu takiw bole ma, jeśli się one pojawiają to zwykle trwają juz do końca ciąży <tym mnie nie pocieszyl;p> i trzeba to wytrzymać...
    zadnych żeli ani maści używać nie pozwolił... w przypadku silnego bardzo bólu jedynie paracetamol.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zasnęłam ale za to teraz wstałam. Idę na śniadanko, bo bobkowi burczy nad uchem. U nas piękna, słoneczna pogoda:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:26

Lady Savage, Carolline, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Idziemy idealnie tym samym dniem... =))

Przy okazji... pisalam wczesniej o bólach kości ogonowej i ledzwi... pytałam wczoraj swojego lekarza, stwierdził ze jest to całkiem naturalne, bo wszystko sie rozluźnia i cześć kobiet po prostu takiw bole ma, jeśli się one pojawiają to zwykle trwają juz do końca ciąży <tym mnie nie pocieszyl;p> i trzeba to wytrzymać...
    zadnych żeli ani maści używać nie pozwolił... w przypadku silnego bardzo bólu jedynie paracetamol.

A to samo mówiła moja Pani dr 9 lutego, tylko bez paracetamolu, w ogóle powiedziała że branie jakichkolwiek tabletek przeciwbólowych nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:21

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja też jestem zdania, ze póki jestem w stanie wytrzymać to wolę nie brsc żadnych leków...

Niby lekarz powiedział, ze raz na jakiś czas jak bardzo boli to nie zaszkodzi, ale... wole dmuchać na zimne i póki daje rade to wytrzymam bez niczego =)

Tym bardziej, ze nawet przed ciążą mialam bóle ledzwi i tabletki wcale jakoś super bólu nie lagodzily, wiec w pewnym seansie troszkę jestem oswojona z tymi bólami...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa a to nie tak daleko od 3 City. Bywalam i u Was ;) w ogóle lubię wiodna, latem wybrac sie na nasze piękne Kaszuby :)
    W tym roku na majówkę zdradzam je z Jastrzębia gora ;) ale to tak tylko wyjątkowo ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:26

• bento Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja już po porannych badaniach(krew i mocz)"opalam się" na tarasie :)
    Mam straszny problem, dwa dni temu przez przypadek wyrwałam sobie skórkę przy paznokciu, niby nic specjalnego i czasem się zdarzy. W najgorszym przypadku miałam wtedy to miejsce lekko opuchnięte przez jeden dzień... Teraz pojawiła się ropa i jestem przerażona, nigdy czegoś takiego nie miałam... znacie jakieś metody domowe na to?
    Angelaa Ja planuję wykonać wszystkie prenatalne(jeszcze dwa)
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:45

sRUqp2.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ