X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w Poznaniu też cudowne słoneczko i piękna mgła za oknem XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty , dajcie znac dziolchy co tam jak tam :)b

ja podobnie w nocy nie spałam , budzilam sie co godzine to do kibla to sie napić to tabletke wziać bo brzuch mnie bolał ,
    jak myslicie czy na prentatalnuch jest szansa podgladnąć płeć ?
    ja mam 16 prenatalne , ale chyba przy bliźniakach to moze byc barsziej utrudnione , tak mi sie wydaje

km5se6ydozmkg5fc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:22

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam sie z rana, a ja z takim pytaniem czy są tu dziewczyny posiadajce kota ale wychodzącego na dwor? Czesto odrobaczacie? Mój jest caly czas w domu, ale zapomnieliśmy go odrobaczyc i teraz mam stresa czy nic nie zlapalam. Nie zauwazylam w kuwecie nic niepokojącego, zresztą odkad jestem w ciąży Maz sprząta kuwetę.
    Boże kiedy mi sie skończą te schizy z bakteriami i chorobami;( przepraszam Was ze tak marudzę ale sie martwie:(
    Spokojnie justysss jeśli mąż sprząta kuwetę to Ty nie powinnaś się robalami od tego kota zarazić. Chyba, że jesz razem z nim śniadanie (już taki cuda widziałam kęs dla zwierzaka i reszta dla właściciela) lub kot łazi Wam w kuchni po blatach i przy jedzeniu.
    Moi rodzice mają kotkę, która wychodzi na dwór ale jej nigdy nie zdarzyło się wskoczyć na szafki. Odrobaczają ją średnio raz na 3 miesiące czasami rzadziej.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss a Ty przechodziłaś toxoplazmoze?

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    No to Kaszuby dzis na sloneczko nie zasluzyly :( moze jeszcze wyjdzie.

Aldonaa a skąd jestes? W Gdyni juz pięknie świeci slonce :) ale dla mnie lazacej to zadne pocieszenie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze takie pytanie dziewczyny ile bedziecie robić badań prenatalnych ?
    czy tylko to jedno miedzy 11 a 13 tyg ciaży ?? czy te późniejszsze prenatalne tez robicie ?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    a mam jeszcze takie pytanie dziewczyny ile bedziecie robić badań prenatalnych ?
    czy tylko to jedno miedzy 11 a 13 tyg ciaży ?? czy te późniejszsze prenatalne tez robicie ?

Ja Angela nie zrobiłam w ogóle, i póki ginekolog mi nie powie, że to konieczne, to nie zrobię, ale Ty pewnie przy bliźniakach będziesz musiała zrobić i te pierwsze i te drugie

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak lady własnie mój gin kazał mi zrobic wszystkie jakie możliwe , najoierw to pierwsze to mam za tydzień później w 20 tyg prenatalne póxniej jakieś przepływy echo serca i dopler , a na końcu jeszce jedno genetyczne ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)
    U mnie też z rana piekne słoneczko za oknem... w końcu zaczynaja się normalne dni i wraca energia =)
    tyle, ze teraz będzie proble z wiosenna kurtka, bo w swoją to się raczej na pewno nie dopnę...

Tez mam problemy z zasypianiem... a pozniej rano z wstawaniem, do tego mam jeszcze jakieś głupie sny...
    ciągle ktoś mnie goni albo chce mi coś zrobić... no same jakieś horrory ;p

ps. Trzymam mocno kciuki za wizyty =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Andzia widzisz jak leci ja w II tr wejde w piątek już :O

Idziemy idealnie tym samym dniem... =))

Przy okazji... pisalam wczesniej o bólach kości ogonowej i ledzwi... pytałam wczoraj swojego lekarza, stwierdził ze jest to całkiem naturalne, bo wszystko sie rozluźnia i cześć kobiet po prostu takiw bole ma, jeśli się one pojawiają to zwykle trwają juz do końca ciąży <tym mnie nie pocieszyl;p> i trzeba to wytrzymać...
    zadnych żeli ani maści używać nie pozwolił... w przypadku silnego bardzo bólu jedynie paracetamol.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zasnęłam ale za to teraz wstałam. Idę na śniadanko, bo bobkowi burczy nad uchem. U nas piękna, słoneczna pogoda:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:26

Lady Savage, Carolline, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Idziemy idealnie tym samym dniem... =))

Przy okazji... pisalam wczesniej o bólach kości ogonowej i ledzwi... pytałam wczoraj swojego lekarza, stwierdził ze jest to całkiem naturalne, bo wszystko sie rozluźnia i cześć kobiet po prostu takiw bole ma, jeśli się one pojawiają to zwykle trwają juz do końca ciąży <tym mnie nie pocieszyl;p> i trzeba to wytrzymać...
    zadnych żeli ani maści używać nie pozwolił... w przypadku silnego bardzo bólu jedynie paracetamol.

A to samo mówiła moja Pani dr 9 lutego, tylko bez paracetamolu, w ogóle powiedziała że branie jakichkolwiek tabletek przeciwbólowych nie ma sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:21

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja też jestem zdania, ze póki jestem w stanie wytrzymać to wolę nie brsc żadnych leków...

Niby lekarz powiedział, ze raz na jakiś czas jak bardzo boli to nie zaszkodzi, ale... wole dmuchać na zimne i póki daje rade to wytrzymam bez niczego =)

Tym bardziej, ze nawet przed ciążą mialam bóle ledzwi i tabletki wcale jakoś super bólu nie lagodzily, wiec w pewnym seansie troszkę jestem oswojona z tymi bólami...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa a to nie tak daleko od 3 City. Bywalam i u Was ;) w ogóle lubię wiodna, latem wybrac sie na nasze piękne Kaszuby :)
    W tym roku na majówkę zdradzam je z Jastrzębia gora ;) ale to tak tylko wyjątkowo ;)

aldonaa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:45

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:26

• bento Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja już po porannych badaniach(krew i mocz)"opalam się" na tarasie :)
    Mam straszny problem, dwa dni temu przez przypadek wyrwałam sobie skórkę przy paznokciu, niby nic specjalnego i czasem się zdarzy. W najgorszym przypadku miałam wtedy to miejsce lekko opuchnięte przez jeden dzień... Teraz pojawiła się ropa i jestem przerażona, nigdy czegoś takiego nie miałam... znacie jakieś metody domowe na to?
    Angelaa Ja planuję wykonać wszystkie prenatalne(jeszcze dwa)
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 10:45

sRUqp2.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ