Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dawno mnie nie było, ja tydzień temu kończyłam 14 tydzień i byłam na usg genetycznym plus 3d i wszystko w porządku , będziemy mieli chłopca i będzie chyba Marcel
Jedna rzeczą się troszkę zmartwilam bo mały ma 104 g a norma w tym tyg jest do 75 g i lekarz mówi ze może urodzić się ponad 4 kg i pytam jak to możliwe bo ja mam słaby apetyt i ogólnie jem zdrowo ale mało i mam wstręt do słodyczy a lekarz mówi ze jedzenie nie ma wpływu, jesteśmy wysocy z mężem , tez ważna jest nasza waga urodzeniowa ale każde z nas miało poniżej 4 kg
Kochane ruchy to już w 4 miesiącu się czuje?
chabasse, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, odnosnie wagi w ciąży ostatnio na grupie w fb wstawila zdjecie jakas kobieta, opisala ze miala zawsze nadwage teraz bodajże jest w 24tyg waga poszla w gore 16kg i zostala tak zbesztana przez lekarza az jej głupio, stąd dodała zdjęcie żeby grupa oceniła czy nie jest za gruba

Pisala ze duzi nie je a to chyba błąd bo wiadomo przy duzej wadze czy tez zdrowym odzywianiu posiłki jesc trzeba 5x w ciagu dnia. Moja znajoma w 6msc przytyla 6kg i tez lekarz mial jakies swoje ale
ja nie wiem od czego ta waga zależy, na pewno jest sprawa indywidualna.
Czy na grype moge kupic jakis syrop dla dzieci? -
Nadwaga w ciazy jest grozna dla dziecka. Kobiety, ktore przed ciaza mialy nadwage powinny orYtyc max 9 kg a jesli mialy duza nqdwage zaleca sie nawet schudniecie i nie jest to grozne dla dziecka bo ono w pierwszej kolejnosci pobiera niezbedne składniki pokarmowe
-
nick nieaktualnyOtóż to, znam kilka osób które maja dzieci w wieku 2-5 lat i zala sie bo nie moga schudnąć po ciąży, jak ktoś przybiera juz w 1tr. 6kg to później jest coraz więcej kg mysli sie o schudne szybko a to nie takMadziaRatMed wrote:Nadwaga w ciazy jest grozna dla dziecka. Kobiety, ktore przed ciaza mialy nadwage powinny orYtyc max 9 kg a jesli mialy duza nqdwage zaleca sie nawet schudniecie i nie jest to grozne dla dziecka bo ono w pierwszej kolejnosci pobiera niezbedne składniki pokarmowe
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry

Przyznac sie ktora zabrala pogode do siebie? U mnie snieg sypie
Aneta89 gratuluje synka. Now sugeruj sie jeszcze ta waga dzidziusia, moze byc roznie. Moze jeszcze zwolnic.nie wiem jak to sie ma z rzeczywistoscia ale kiedys gdzies czytalam ze witaminy przyjmowane w ciazy tez moga powodowac znaczny przyrost wagi malenstwa. A jesli chodzi o ruchy malenstwa to ostatnio mi ginek wlasnie wspominal name wizycie, ze to juz ten czas
Anula jak skonczysz u siebie to wpadnij do mnie zetrzec kurze.; ))
MadziaRatMed endokrynolog mojej przyjaciolki mowil o max 10 kg ze to ponoc najzdrowiej.sama przytylam 17 mimo zdrowego odzywiania. Ale moja mama tez tak tyla w ciazy, nie wiem czy to ma znaczenie
Ceska u nas pierogi z sosem grzybowym. Dostalam od tesciowej wiec dzis nie gotuje.: )
-
nick nieaktualny
-
sweety wrote:Dzień dobry

Przyznac sie ktora zabrala pogode do siebie? U mnie snieg sypie
Aneta89 gratuluje synka. Now sugeruj sie jeszcze ta waga dzidziusia, moze byc roznie. Moze jeszcze zwolnic.nie wiem jak to sie ma z rzeczywistoscia ale kiedys gdzies czytalam ze witaminy przyjmowane w ciazy tez moga powodowac znaczny przyrost wagi malenstwa. A jesli chodzi o ruchy malenstwa to ostatnio mi ginek wlasnie wspominal name wizycie, ze to juz ten czas
Anula jak skonczysz u siebie to wpadnij do mnie zetrzec kurze.; ))
MadziaRatMed endokrynolog mojej przyjaciolki mowil o max 10 kg ze to ponoc najzdrowiej.sama przytylam 17 mimo zdrowego odzywiania. Ale moja mama tez tak tyla w ciazy, nie wiem czy to ma znaczenie
Ceska u nas pierogi z sosem grzybowym. Dostalam od tesciowej wiec dzis nie gotuje.: )
wpadne posprzata do Ciebie za , a Ty mnie poczęstujesz pierogami w sosie grzybowym
?
-
nick nieaktualny

buuu tragedia,

, ja coś tam czuję, Nancy i Skarbka też, ale czy to na 100 % jest to, to wie tylko skarbka