X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja zaczęłam 14 tydzień i tym samym II trymestr? Ojeju ...

chabasse, skabarka, eM lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki, no dzień przywitał mnie deszczem, :( buuu tragedia,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aneta89 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dawno mnie nie było, ja tydzień temu kończyłam 14 tydzień i byłam na usg genetycznym plus 3d i wszystko w porządku , będziemy mieli chłopca i będzie chyba Marcel ;-) Jedna rzeczą się troszkę zmartwilam bo mały ma 104 g a norma w tym tyg jest do 75 g i lekarz mówi ze może urodzić się ponad 4 kg i pytam jak to możliwe bo ja mam słaby apetyt i ogólnie jem zdrowo ale mało i mam wstręt do słodyczy a lekarz mówi ze jedzenie nie ma wpływu, jesteśmy wysocy z mężem , tez ważna jest nasza waga urodzeniowa ale każde z nas miało poniżej 4 kg ;-) Kochane ruchy to już w 4 miesiącu się czuje?

chabasse, easymum lubią tę wiadomość

f2w33e3kc4d16lxe.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta89 wrote:
    Kochane ruchy to już w 4 miesiącu się czuje?

Tak :P, ja coś tam czuję, Nancy i Skarbka też, ale czy to na 100 % jest to, to wie tylko skarbka :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odnosnie wagi w ciąży ostatnio na grupie w fb wstawila zdjecie jakas kobieta, opisala ze miala zawsze nadwage teraz bodajże jest w 24tyg waga poszla w gore 16kg i zostala tak zbesztana przez lekarza az jej głupio, stąd dodała zdjęcie żeby grupa oceniła czy nie jest za gruba :D
    Pisala ze duzi nie je a to chyba błąd bo wiadomo przy duzej wadze czy tez zdrowym odzywianiu posiłki jesc trzeba 5x w ciagu dnia. Moja znajoma w 6msc przytyla 6kg i tez lekarz mial jakies swoje ale :D ja nie wiem od czego ta waga zależy, na pewno jest sprawa indywidualna.
    Czy na grype moge kupic jakis syrop dla dzieci?

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się rano śniadanko jem . Dzisiaj patrzę , a za oknem oto taka pogoda :
    fuuvlf.jpg
    Właśnie pralkę włączyłam i bedę sprzątać kurze ścierać. ktoś chętny by mi pomóc?

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 14 tygodniu i... drugim trymestrze...alez sie ciesze:) a u mnie mdlosci mdlosci mdlosci, wegetuje na chrupkach kukurydzianych. Chyba zrobie sobie kisiel:)

chabasse, agatka196, Lady Savage, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadwaga w ciazy jest grozna dla dziecka. Kobiety, ktore przed ciaza mialy nadwage powinny orYtyc max 9 kg a jesli mialy duza nqdwage zaleca sie nawet schudniecie i nie jest to grozne dla dziecka bo ono w pierwszej kolejnosci pobiera niezbedne składniki pokarmowe

relgio4pxlxziakh.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie Witam i zmykam do pracy cale szczeście że dzis tylko do 14 :))

oar8skjod4lwslof.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u was dzisiaj na obiad? Ja planuję zupę meksykańską. A potem zrobię na niedzielę sernik kajmakowo-kokosowy :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • justysss Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj idę na urodziny...moze cos uda mi sie zjesc. A jutro będzie rosołek;)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Nadwaga w ciazy jest grozna dla dziecka. Kobiety, ktore przed ciaza mialy nadwage powinny orYtyc max 9 kg a jesli mialy duza nqdwage zaleca sie nawet schudniecie i nie jest to grozne dla dziecka bo ono w pierwszej kolejnosci pobiera niezbedne składniki pokarmowe
    Otóż to, znam kilka osób które maja dzieci w wieku 2-5 lat i zala sie bo nie moga schudnąć po ciąży, jak ktoś przybiera juz w 1tr. 6kg to później jest coraz więcej kg mysli sie o schudne szybko a to nie tak :D

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na obiad robie makaron z warzywami i serem :)

O 18 jade do gdyni odwieść tatę na prom z pewnością nie omine mc donalda albo chociaz kfc :D

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Przyznac sie ktora zabrala pogode do siebie? U mnie snieg sypie

Aneta89 gratuluje synka. Now sugeruj sie jeszcze ta waga dzidziusia, moze byc roznie. Moze jeszcze zwolnic.nie wiem jak to sie ma z rzeczywistoscia ale kiedys gdzies czytalam ze witaminy przyjmowane w ciazy tez moga powodowac znaczny przyrost wagi malenstwa. A jesli chodzi o ruchy malenstwa to ostatnio mi ginek wlasnie wspominal name wizycie, ze to juz ten czas :)

Anula jak skonczysz u siebie to wpadnij do mnie zetrzec kurze.; ))

MadziaRatMed endokrynolog mojej przyjaciolki mowil o max 10 kg ze to ponoc najzdrowiej.sama przytylam 17 mimo zdrowego odzywiania. Ale moja mama tez tak tyla w ciazy, nie wiem czy to ma znaczenie

Ceska u nas pierogi z sosem grzybowym. Dostalam od tesciowej wiec dzis nie gotuje.: )

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dam pocieszenie :)
    udzielam sie na grupie o tarczucy przy niedoczynności padło pytanie ile dziewczyny przytyly w ciąży wahania są między 9-14 kg nie licząc jednej osoby ktora wspomniala ze ponad 20 ale przyznała sie do objadania :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:
    Dzień dobry :)

Przyznac sie ktora zabrala pogode do siebie? U mnie snieg sypie

Aneta89 gratuluje synka. Now sugeruj sie jeszcze ta waga dzidziusia, moze byc roznie. Moze jeszcze zwolnic.nie wiem jak to sie ma z rzeczywistoscia ale kiedys gdzies czytalam ze witaminy przyjmowane w ciazy tez moga powodowac znaczny przyrost wagi malenstwa. A jesli chodzi o ruchy malenstwa to ostatnio mi ginek wlasnie wspominal name wizycie, ze to juz ten czas :)

Anula jak skonczysz u siebie to wpadnij do mnie zetrzec kurze.; ))

MadziaRatMed endokrynolog mojej przyjaciolki mowil o max 10 kg ze to ponoc najzdrowiej.sama przytylam 17 mimo zdrowego odzywiania. Ale moja mama tez tak tyla w ciazy, nie wiem czy to ma znaczenie

Ceska u nas pierogi z sosem grzybowym. Dostalam od tesciowej wiec dzis nie gotuje.: )

wpadne posprzata do Ciebie za , a Ty mnie poczęstujesz pierogami w sosie grzybowym :D?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:29

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przeziębienie mnie dobija, nie mogłam spać w nocy przez katar, oczy zapuchnięte, łzy mi ciekną, dosłownie wyglądam jak zombie. :(

U mnie na obiad odgrzeje wczorajszy barszcz ukraiński, nie mam siły gotować nic nowego.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:27

easymum lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) u mnie dziś też za oknem szaro buro i ponuro, aż się nic nie chce, a tu trzeba mieszkanie w końcu ogarnąć. Ja nie mam dziś kompletnie pomysłu co by tu ugotować, tak więc podeślijcie jakąś inspiracje :)

‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ