X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam pierwszy przelew z ZUSu! :D

4me, kasig, skabarka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka super, a powiedz mi proszę czy jest różnica w wysokości pensji wypłacanej z zakładu pracy, a tej wypłacanej przez zus, czy nie odczułaś różnicy, bo bardzo ciekawa jestem :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki ale bawie i sie sprawdzam rozmiary zdjecia. O i to jest dobry rozmiar zdjecia a na nim moj 14. tygodniowy brzuch ;)
    VDzQ9sYl.jpg

CMBYe2Xl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 22:36

Sigma, la_lenka, chabasse, Wonderland, Kasiarzynka, eM lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    no to justysss nie zazdroszczę, faktycznie pechowy dla Ciebie ten piątek, dla pana z obsługi stacji chyba też. Pewnie stacja pokrywała koszty czyszczenia baku co? no bo ewidentnie ich błąd.

tak Pan ze stacji pokryl koszt benzyny, no i diesla bo choć trochę trzeba bylo wlać. Czyszczenie tez z jego kieszeni. Bardzo mi go szkoda, prosilam na stacji żeby nie karali go bo i tak juz strachu sie najadl no i pokryl koszty, nie chcialabym żeby stracil prace czy cos w tym stylu. Bądź co bądź to mily starszy Pan który przejal sie ze glodna w ciąży siedze na stacji i nie umial tego przezyc, zaproponowal cos do picia i zjedzenia na jego koszt, ale Ja niestety nie mialam ochoty ani na herbatę tym bardziej kawe, wzielam hot doga żeby oszukać zoladek. Niestety bledy sie zdarzaja:)

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me chudzino! Kiedyś też byłam taka szczupła!!! Ostatnio w 5 tygodniu ciąży, hahahaha :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    la lenka super, a powiedz mi proszę czy jest różnica w wysokości pensji wypłacanej z zakładu pracy, a tej wypłacanej przez zus, czy nie odczułaś różnicy, bo bardzo ciekawa jestem :)
    W ciąży ZUS płaci 100%
    Ale ja mam zwolnienie do 25 lutego, a potem dopiero następne. Oni podobno jakoś dzielą to na stawkę dniową... nie znam się. Plus część płacił mi pracodawca, część teraz ZUS. Teraz jest jakby trochę mniej, ale nie wiem jak będzie dalej. W razie co zadzwonię się dopytam, to w sumie moje pierwsze w życiu zwolnienie za które płaci Zus.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no ja pamietam Sigma, ze Ty raczej chuda bylas- pewie dalej jestes ;) ale pamietam tez, ze niezle Ci brzuszek wyszedl juz jakis czas temu.
    Narazie sie nie martwie- dziecko ma odpowiedni rozmiar wiec chyba wszystko ok ;)
    Ale w starych rurkach w udach i brzuchu juz mi nie wygodnie wiec musze troche kombinowac ze spodniami zanim prawdziwe ciazowe beda ok :) u mnie przybylo na wadze tak gdzies z1- 2 kg- w zaleznosci od dnia- chyba mam jakas niestabilna diete ;)
    Swoja droga to zobaczcie jak tak nie mozna porownywac wagi- wiekszosc z Was jak narazie schudla a brzuszki znacznie wieksze od mojego, ja przytylam a nikt nie widzi na ulicy, ze w w ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 22:56

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W ciąży ZUS płaci 100%
    Ale ja mam zwolnienie do 25 lutego, a potem dopiero następne. Oni podobno jakoś dzielą to na stawkę dniową... nie znam się. Plus część płacił mi pracodawca, część teraz ZUS. Teraz jest jakby trochę mniej, ale nie wiem jak będzie dalej. W razie co zadzwonię się dopytam, to w sumie moje pierwsze w życiu zwolnienie za które płaci Zus.

To chyba jest jakos tak, ze zus bierze srednia z kilku ostatnich miesiecy wiec jesli np ktos mial mniejsza wyplate, byl chory itp to chyba teraz tez troche mniej bedzie dostawal od ZUSu ???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me faktycznie chudzinka z Ciebie:D Zazdroszczę:D Ja mam już 3 kg na plusie:(

Lady widzę Twoje zdjęcia:D Fajnie tak zobaczyć Wasze twarze:) Wiem, że lipcówki mają założone forum prywatne na fb i niektórzy piszą ze swojego konta, a niektórzy mają fikcyjne. Też fajnie:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - niestety dawno już nie jestem. Ostatnio mnie zważono (cholera, takie wymagania mają położne :D), wagi nie podam bo mi wstyd, BMI już 26 (normalnie miałam 21-21,5) :( No trudno! Nic nie poradzę, po ciąży będę się odchudzać:D

p.s. Gdyby ktoś chciał na FB założyć grupę, to dajcie znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 23:02

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja dzisiaj się zważyłam przy mężu, a ten do mnie: nie szalej tak mała. Nigdy tyle nie ważyłam, a jeszcze przytyłam przed ciążą, bo przez pół roku myślałam, że to ten miesiąc, że się udało, a przecież nie będę głodzić dziecka hehehe. Po porodzie od razu dieta, a wiem, że jak się zaprę to potrafię.

Sigma lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam zdradze najlepszy przepis na schudniecie:

.1. Najpierw Cie zostawia facet... A pozniej juz jakos samo zlatuje ;) wystarczy intensywny rok zycia poza domem i juz gotowe :D wiadomo tu impreza, tam fittness- bo w koncu trzeba o siebie zadbac, no i nie ma z kim jesc pysznych kolacyjek wieczorami ;)

2. Pozniej sie znow zakochujesz ale przez przypadek zjadasz tasiemca ;))) hehe zartuje! Ale czasem bez kitu sie zastanawialam czy ja nie mam tego stwora w sobie- bo choc uwielbiam jesc dobre rzeczy to juz do wagi sprzed ex przez trzy lata nie wrocilam :)

Oto caly sekret...
    Choc w sumie jak teraz tak o tym mysle, to po ciazy, trzeba bedzie jednak wymyslec jakies inne rozwiazanie bo jednak bym wolala, zeby ojciec mojego dziecka zostal ze mna :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umiem schudnąć jak chcę, nie mam z tym problemu - chudnę w zdrowy sposób dobrą dietą i ruchem. Tylko po prostu w czasie ciąży nie chcę, boję się, że zaszkodzę dziecku. Trudno, lekka nadwaga jeszcze nikogo nie zabiła aż tak szybko ;-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W ciąży ZUS płaci 100%

dzięki za informacje, też to moje pierwsze l4 za które będzie płacił zus, dlatego byłam ciekawa jak to faktycznie wygląda

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ja umiem schudnąć jak chcę, nie mam z tym problemu - chudnę w zdrowy sposób dobrą dietą i ruchem. Tylko po prostu w czasie ciąży nie chcę, boję się, że zaszkodzę dziecku. Trudno, lekka nadwaga jeszcze nikogo nie zabiła aż tak szybko ;-)

Nadwage to Ty bedziesz miala jak przytyjesz ponad 15 kg- tyle wynosi prawidlowy przyrost w ciazy ;) dodatkowo mowi sie, ze chude kobiety moga tyc wiecej na poczatku bo madry organizm probuje nadgonic ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To chyba jest jakos tak, ze zus bierze srednia z kilku ostatnich miesiecy wiec jesli np ktos mial mniejsza wyplate, byl chory itp to chyba teraz tez troche mniej bedzie dostawal od ZUSu ???
    Może to by się zgadzało, bo w grudniu miałam 2 tygodnie zwolnienia przez laparoskopię. Wcześniej pensja zawsze taka sama. Na razie cieszę się, że coś jest i po spłaceniu debetu zostanie mi 99zł! Czad! ;)
    Zawsze można dzwonić do zusu to wytłumaczą.
    4me wrote:
    Ja Wam zdradze najlepszy przepis na schudniecie:

.1. Najpierw Cie zostawia facet... A pozniej juz jakos samo zlatuje ;)
    Ja mam lepszy sposób. Dostajesz leki na tarczycę i insulinkę, jesz dokładnie to samo dietetyczne żarcie na którym od lat tyłaś, tak samo ćwiczysz i w końcu magicznie spada Ci ponad 20kg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 23:30

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka tez dobre i mozliwe do realizacji po ciazy w przeciwienstwie do mojego sposobu ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, po części nawet w ciąży. ;) Nadal mam 2,9kg na minusie.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 17 tygodniu:D Niedawno był 7 tydzień...Czas leci strasznie szybko. Uciekam spać z moim słoneczkiem, które już chyba śpi, bo nie słyszę go na stetoskopie:)

easymum, Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja wszystkim mówię Dzień dobry ! Znowu nie śpię, dodatkowo mąż przywlókł z pracy przeziębienie i nie wiem czy mnie coś nie bierze. Póki co piję herbatkę z lipy i maliny z sokiem owocowym, zobaczymy.

4me, ale chudzinka z Ciebie :) u mnie 13 tydzień się kończy i w sumie brzuszek już lekko widać, ale bez ubrania, jak zakryję wyglądam normalnie. Wchodzę spokojnie w dżinsy sprzed ciąży, ale one były troszkę za szerokie w pasie, po pasku widzę, że się dopasowują ;)

No nic, spróbuję poczytać i zasnąć. Do "przeczytania" w ciągu dnia :)

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ