X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bardziej to bolą jajniki nie brzuch, ale czasem tak naprawdę porządnie, staram się nie martwic na zapas ale wiecie jak jest, trochę mnie to niepokoi. Ale słyszałam że ból jak na okres jest dość często spotykany bo macica się rozciaga

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny czy boli was brzuch? Bo mnie boli podobnie jak na okres... :-(

Mnie od tych dzisiejszych nerwów też :(((

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 28-29-dniowe. Pozytywny test domowy wyszedł już dwa dni przed okresem, 30 grudnia, czyli jakieś 10dni po owulacji. W sylwestra od razu byłam na becie. Okres miał być 1 stycznia. Już sama nie wiem czy sobie coś wkręciłam... Ale ta beta i przyrost, brak okresu, ból piersi, kłucie w dole brzucha. Lekarz stwierdził to na podstawie wysokości bety.

16ud3e3k1licdwwn.png[/url]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika wrote:
    marti, bardzo, bardzo mi przykro :(

Lady S. no to na pierwszą pójdź prywatnie, a potem już państwowo. Jakoś może 200zł wygrzebiesz na jedną wizytę, w końcu utrzymanie dziecka znacznie więcej kosztuje miesięcznie, 3mam kciuki żeby jakoś udało Ci się dobrze zapisać.

:)

Tylko jak pojawi się dzidzia, to ja będę mieć tylko jedno mieszkanie na utrzymamiu, bo teraz to daję w 2 mieszkania, z czego wynajem kawalerki i opłatyy wynoszą więcej jak kredyt na mieszkanie które kupiliśmy. Jest ciężko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka chyba zrobię tak jak mówisz :) a co, w końcu teraz mi wolno :) poedukujemy tatusia :)

• eM Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Cykle mam 28-29-dniowe. Pozytywny test domowy wyszedł już dwa dni przed okresem, 30 grudnia, czyli jakieś 10dni po owulacji. W sylwestra od razu byłam na becie. Okres miał być 1 stycznia. Już sama nie wiem czy sobie coś wkręciłam... Ale ta beta i przyrost, brak okresu, ból piersi, kłucie w dole brzucha. Lekarz stwierdził to na podstawie wysokości bety.
    To się nie przejmuj :D Beta rośnie dobrze, ciąża skoro potwierdzona została 31go to on se poprostu +/- policzył od zagnieżdżenia i by by się nawet zgadzało że jesteś 1,5tyg od zagnieżdżenia :)

Martika nie chcesz tu z nami być, bo coś Ci nie odpowiada - spoko :) ale nie bardzo ogarniam po co piszesz że nie odpowiada Ci marudzenie, złe emocje itd. Każda z nas ma swoje emocje i nie jesteśmy tu po to by je oceniać. Słuchamy, wspieramy i szukamy wsparcia :)

Nancy87, adzia lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wazne że beta przyrasta, może przesunęła się owulacja i dlatego jest niska, zresztą mieści się w normach wiec na pewno wszystko jest ok. Wiem że cierpliwość teraz nie jest nasza najmocniejszą stroną, ale na pewno wkrótce zobaczysz fasolkę i na pewno beta wkrótce mocno skoczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was i bardzo trzymam kciuki :*

Aniołkowe mamy dajecie mi dużo wiary ze będzie wszystko ok ;) po tym cyklu staramy się o maleństwo, kto wie może będę październikową mamusią? Ściskam was mocno :*

życzę nudnych ciąż!

eM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Mam tak samo jak Ty ;)
    tzn. owulacja 20.12...30 test i beta 19,85 2.01. 115,9 ;)
    Boli mnie brzuch jak na @, piersi, mam kłucia w jajnikach, jestem śpiąca, nie mogę spać...a do gin idę 14.01...może coś tam ujrzymy :)

martika...trzymam kciuki za Was...;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martika szkoda, że od nas uciekasz. Może jednak wpadniesz do nas czasami. Dzisiaj jakiś gorszy dzień u nas, ale postaram się być z dziewczynami w gorszych i lepszych chwilach:) Ja nie mogę się doczekać, jak niedługo posypią się wizyty i każdy pokarze swojego małego szkraba:)

Dobranoc kochane i proszę o więcej uśmiechu na jutro:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 a przypomnij mi jakie mialaś wyniki bety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:27

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 dokładnie, ja też już czekam jak posypia sie te wieści o dużych zarodkach, serduszkach, rosnących brzuchach, pierwszych kopniakach :) aż się rozmarzyłam :)ale będzie fajniutko :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika zajrzyj czasem :) po każdej burzy wychodzi słońce, więc na pewno i my nie będziemy wiecznie marudne :)

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ no to mamy bardzo podobnie. Choć moja tak szybko nie wzrosła ale w normie jak wyliczałam. Eh, może oczekiwałam za dużo... Widocznie na tym etapie nie da się jeszcze nic zobaczyć, wybadać... Lekarz śmiał się, że ciąża to lekcja pokory. A przede mną była dziewczyna, która miała usg i serce maluszka było aż na korytarzu słychać... A owulacja chyba się nie przesuneła, bo i ją wyraźnie czułam i pokryła się z tym co pokazał test owu więc jej jestem pewna. Nie wiem co myśleć. Mam nadzieję, że się uda, choć jakoś bez przekonania do tego podchodzę :(

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, moje bety:

31.12 - 16,67 29dc
    2.01. - 47,76 31dc
    5.01. - 104 34dc

rośnie jak należy ale strasznie mała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    Misi@, moje bety:

31.12 - 16,67 29dc
    2.01. - 47,76 31dc
    5.01. - 104 34dc

rośnie jak należy ale strasznie mała...
    ładnie przyrasta spokojnie...a kiedy masz kolejną wiztę?
    Ja mogę zdać Tobie relację co zobaczy gin 14.01...mam nadzieję, że będzie serduszko widać, ale pewnie bedzie jeszcze za wcześnie ;D

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martika chyba dzisiaj nie zniosła naszego złego dnia... szkoda. Ale sto razy bardziej wolę wyżalić się czy poradzić Was niż czytać te wszystkie pierdoły, które można znaleźć w internecie i które tylko szkodzą... Z ogromnym szacunkiemm i zrozumieniem podchodzę do ludzkich tragedii, ale to ze takowej nie przeżyłam (na szczęście) nie znaczy, że nie mam prawa czuć żalu, smutku, obaw czy chęci ponarzekania, nawet jeśli nic złego się nie dzieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sie yć i oleinować - eliminować rozstępy ;p
    Dobranoc dziewczynki ;)

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - wizyta 21 już umówiona od razu z usg.
    Czytałam wasze wcześniejsze rozważania i żale związane z lekarzami na NFZ i tym, co przeżyła Lady Savage. Doskonale rozumiem jest zdenerwowanie. Ja na szczęście mam prywatne ubezpieczenie z pracy i chodzę w ramach tego do prywatnej kliniki.

• Lady86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny i dzieki za wsparcie. Mam nadzieję, że jutro dla wszystkich wzejdzie słońce i dzień będzie lepszy :)

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ