X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:31

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:32

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja drzemię w ciągu dnia i przez to chodzę spać o 2, wstaję o 10... Muszę się poprzestawiać. Dzisiaj też czułam moje bobo:) Teraz idę jeść jakąś kolacyjkę.

Misi@ lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    O jezusicku spac o 20 ??? Ja bym w zyciu nie zasnela ;)
    Hehe po ciąży i to sie pewnie zmieni :)

ja też zawsze do 3 nieraz do 2 w nocy siedziałam a teraz max 21

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą czekoladą - nie przesadzajcie :D Bo można przedobrzyć w drugą stronę... Ja przed prenatalnym zjadłam snickersa i dzieciak tak wariował, że lekarz ledwo go pomierzył, a o podglądaniu płci nie było mowy :D narzekał doktor, że wiercipięta mały :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma moje cudo póki co na kazdym USG leniwie leżało i spało, wiec może ta czekolada az tak bardzo drastycznie nie podziała =)

Sigma lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:04

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny, że te dzisiejsze wizyty takie udane :)
    u mnie niestety dzisiaj straszny dzień, drzemałam sobie popołudniu i obudziło mnie uczucie jakbym właśnie miesiączkę dostała, mokro, a poza tym porządny ból brzucha, no i niestety była to krew, sporo krwi, ciemna, brązowa ale ponieważ nie miałam wcześniej żadnych plamień wystraszyłam się straszliwie no i pojechaliśmy na IP. Na szczęście dzidziol żyje, ma się dobrze, łożysko też bez cech odklejania, szyjka w porządku, żadnego krwiaka nie ma. Badanie na samolocie potwierdziło, że jest jeszcze sporo zakrzepłej brudnej krwi i od razu mi powiedziano że kilka dni to może potrwać, ale tak naprawdę to nie wiadomo skąd się to wzięło, bo generalnie oprócz tej krwi jest ok. Oczywiście mnóstwo pytań czy się nie przeforsowałam, czy nie współżyłam dziś lub wczoraj, ale nie od kilku dni mam mega lenia i zbytnio aktywna to ja nie jestem. Tak więc nie wiadomo czemu tak nagle pojawiło sie krwawienie. Dwa tygodnie temu miałam odstawić luteinę, ale oczywiście po dzisiejszym muszę do niej wrócić i jeszcze podwoić dawkę. Całe szczęście, że dziecko jest zdrowe, ale te dzisiejsze nerwy mnie wykończyły, wyłam całą drogę do szpitala. Teraz muszę dużo leżeć, zero seksu do odwołania no i za tydzień na kontrolę do swojego gina.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq biedna, wyobrażam sobie Twoje nerwy... najważniejsze, ze w szpitalu sprawdzili ze z dzidzia wszystko w porządku.
    A Ty się koniecznie oszczędzaj i duzo wypoczywaj...

kasig lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• PannaB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po USG wszystko jest ok, a moje dziecko jakies adhd rusza sie wierci kreci plywa no lekarz az sie smial bo nie mogl go zmierzyc tak mu uciekal :P
    a o plec sie nie pokusil, mowi ze nie bedzie mowil na 60 procent:)
    kolejna wizyta 16 kwietnia a 16 maja USG polowkowe i wtedy poda plec tak powiedzial.Od jutra do pracy wracam a l4 od 1 czerwca jesli bedzie ok to do konca maja pracuje:)

Nancy87, easymum, Anitka201, Lady Savage, Dżuls, Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig biedna...dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Uważajcie na siebie i dużo odpoczywajcie.

kasig lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasig uważaj na siebie. Dobrze że z malenstwem wszystko wporzadku.

kasig lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na warsztatach Mamo to ja! i wygrałam główną nagrodę, czyli laktator ręczny Nuby w zestawie, moja mama zajęła drugie miejsce i zgarnęła śliczny kocyk Minky. Oprócz tego dostałyśmy jeszcze 4 śliniaczki, 2 pieluchy bawełniane, 8 pieluszek Dada, mnóstwo próbek Palmersa i mleka Enfamil. Do tego jeszcze 4 aktualne wydania "Mamo to ja" i od cholery jakiś ulotek. Wiem, że były jeszcze suplementy diety i witaminy różne rozdawane, ale szybko zostały przebrane przez mamuśki i nic nie zostało jak już weszłyśmy do sali :D

Były jedynie dwa ciekawe bloki tematyczne: karmienie piersią i pierwsza pomoc. Reszta to reklama, reklama, reklamaaa...
    33f5hqt.jpg

Nancy87, la_lenka, Sigma, chabasse, Gusiak, easymum, Anitka201, Lady Savage, aldonaa, eM, Dżuls, skabarka, Misi@, Kasiarzynka, wiaraczynicuda, Wonderland, kataryna, adzia, Bruma lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Chabasse, jestes tu? Jak tam przygotowania do slubu?
    hej hej... jestem. Czytam Was ale niewiele mam czasu i sil na wieksza aktywnosc. No z przygotowaniami jakos daję radę. Mam juz sukienke, w ktorą jeszcze się mieszczę ;) mam buciki.. zamowiony bukiecik i paznokietki w piatek. Mężu obkupił się w niedzielę, w ciągu godziny kupil wszystko dla siebie. Menu ustalone, jedzzcse tylko zapłacić salę zostało i w sumie to by było na tyle. Ale im bliżej godziny "0" tym vardziej zaczynam panikować, że czegoś jeszcze nie dopilnowałam albo coś pojdzie nie tak, że zacznę się śmiać albo plakać..heh.. a jutro mam jeszcze wizytę u ginki... ciekawe co tam się dowiem. Hmm ostatnio sie troche nadwyrezalam.

easymum, aldonaa, Sigma, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim!

Wstaję do laboratorium, a potem cały dzień szkolenie w pracy, jak ja to wytrzymam ...

Kasig - współczuję nerwów i stresu - leż, odpoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo.

Miłego dnia dziewczyny !

kasig lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witamy się z wami w 13. tygodniu :)

Kasiq - przykro mi z powodu krwawienia. Najważniejsze, że już wszystko w porządku. Uważaj na siebie!

kasig lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) i ja się z rana, dziś pobiłam rekord wstawania, 5.30 ciekawe czy popołudniu mnie zetnie do spania, oby nie bo mam dziś na 16. zajęcia, czemu ja tak wcześnie wstaję?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z samego rana =)

Chabasse nie ma co się stresować, na pewno o wszystkim pomyslelsicie i wszystko będzie pięknie =)
    A nawet jeslo coś pójdzie inaczej niż sobie to zaplanowałas większość gosci i tak tego nie zauważy .... to jest Wasz dzień i macie się nim cieszyć, a nie cały czas zastanawiać czy wszystko pójdzie w porządku =)

chabasse lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Gusiak - nikt nie wie poza wami, jak chcieliście, żeby wyglądał Wasz ślub. Cieszcie się chwilą, a będzie pięknie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:04

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ