X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm .. chyba tylko ja grubnę .. już 3 kg od początku ciąży, ale ani razu nie wymiotowałam i mogę wszystko jesć. Najgorsze są późne kolacje, ale jeśli ich nie jem, ssie mnie w żołądku tak, że nie mogę spać, wiec.... mąż wstaje zrobić mi cos do jedzenia (jak ze starej reklamy beko:))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 08:35

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hm .. chyba tylko ja grubnę .. już 3 kg od początku ciąży, ale ani razu nie wymiotowałam i mogę wszystko jesć. Najgorsze są późne kolacje, ale jeśli ich nie jem, ssie mnie w żołądku tak, że nie mogę spać, wiec.... mąż wstaje zrobić mi cos do jedzenia (jak ze starej reklamy beko:))))
    U mnie kolejne 0,5 na minusie wtf.. Juz 6,5 kg niewiem cieszyc sie czy plakac bo tak jak ja jem i czuje sie ciężko tak kilogramy ida w dół a co najciekawsze rowniez jem na noc przed samym spaniem bo jelita wtedy szaleja

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ciesz się, jeszcze wiele tygodni przed nami na przytycie.. ja powinnam ograniczyć słodycze bo bariera 60 kg została przekrczona:/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy w nadczynność nie wpadlam bo biore snadaniowke na niedoczynność a niewiem jak teraz tsh wyglada, smieje sie ze z nawiązką distane te kilogramy :D
    najlepsze z tego wszystkiego jest to ze wizualnie tyje, brzuch sie odbija w kurtce, jak spodnie ubieram to tez ciasne, czuje sie jak slon a wchodze ba wage raz w tyg z mysla ze chyba z 5kg utylam, nagle zaskoczka bo waga spada

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może waga zepsuta :p

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:37

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Moja waga za to uparcie idzie w górę... i też niestety magiczna 60 juz przekroczyłam, staram się racjonalnie jeść ale i tak dupa... ciągle waga powoli idzie w górę, także nie ma reguły... cieszcie sie dziewczyny póki waga Wam się trzyma, ważne ze brzuszek rośnie i z maleństwami wszystko w porządku... =)

ps. Powodzenia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenak działa bo mój sie wazyl i zadowolony bo przytyl haha :D

Bylam na jednym wątku i sie zaniepokoilam wiem ze duzo takich kobiet jest ale bym tak nie potrafila..
    Dziewczyna zali sie i pyta o porady poniewaz jej facet nie chce miec narazie dziecka, argument ma taki ze ta kobieta nie pracuje, sama napisala ze on sie martwi o to iz sobie nie poradzą.

Czy to jest normalne? Jak dla mnie nie, oczywiście jej napisalam ze takie namawianie nie wrozy zdrowego związku a facet myśli juz na przyszłośc skoro zdaje sobie sprawe ze nie da rady utrzymac jej i dziecka to niech idzie do tej pracy niech maja zabezpieczenie jakies..

Co myslicie o takich kobietach? Jak dla mnie jest to samolubne

marlenak_me lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli facet nie chce mieć dziecka ze względu na sytuację finansową, bo po prostu boi się ze sobie nie da rady to całkowicie Go popieram... uważam, ze jesli kobieta chce bardzo tego dziecka to tyk bardziej powinna iść teraz do pracy, zeby pokazać swojemu partnerowi, ze pracuje... poczekać parę miesięcy zobaczyć jak się stoi z gotówką... i wtedy wspólnie pomyśleć, ze jesli mamy dodatkowe środki to może teraz damy rade...

Tez uważam, ze wymuszanie na partnerze - bo ja chce - nic dobrego dla związku nie przyniesie...

agniesja lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:46

Sigma lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem mnóstwo samotnych matek jest, mam znajomą ktora 2 lata starala sie o dziecko, teraz na rozwód po 8 latach czeka bo faceta przerosło utrzymywanie rodziny, opowiadała jak rzucił jej 50zl na caly tydzień aby obiady kupila i dla dziecka i bardzo sie zmienił, decyzja o dziecku powinna byc przemyślana

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Marlenak działa bo mój sie wazyl i zadowolony bo przytyl haha :D

Bylam na jednym wątku i sie zaniepokoilam wiem ze duzo takich kobiet jest ale bym tak nie potrafila..
    Dziewczyna zali sie i pyta o porady poniewaz jej facet nie chce miec narazie dziecka, argument ma taki ze ta kobieta nie pracuje, sama napisala ze on sie martwi o to iz sobie nie poradzą.

Czy to jest normalne? Jak dla mnie nie, oczywiście jej napisalam ze takie namawianie nie wrozy zdrowego związku a facet myśli juz na przyszłośc skoro zdaje sobie sprawe ze nie da rady utrzymac jej i dziecka to niech idzie do tej pracy niech maja zabezpieczenie jakies..

Co myslicie o takich kobietach? Jak dla mnie jest to samolubne

A ja uważam, że jeżeli nie chce dziecka skoro boi się o przyszłość, że nie da to niech się nie starają i poczekają do tego aż będą mogli zapewnić byt lub niech pomyślą za nim zrobią.i ona zamiast pisać na forum niech szuka pracy A jak już po fakcie to facet powinien stanąć na wysokości zadania i znaleźć taką pracę gdzie utrzyma rodzinę. A tak poza tym witam się z rana zaraz wstaje i robie śniadanko, czy mogę szprotki jeść? U nas dzisiaj słoneczko :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty ja jeszcze 2 dni do swojej wizyty mam. Nancy jak po wizycie jak szyjka twoja?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak macie rację, a ja znam też rodzinę gdzie kobieta nie pracuje, mają 3 wspaniałych dzieci, chcą mieć 4 i mąż ją i dzieci strasznie kocha, pracuje jako budowlaniec domów.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porazila mnie tam jedna odpowiedz nie pamietam dokladnie jak brzmiala ale wniosek taki iz podpowiedziala dziewczynie aby faceta postawila przed faktem dokonanym, facet sprytniejszy i autorka odpisala ze zaklada prezerwatywy.

Na miejscu faceta zostawila bym taka pinde która mysli o sobie zamiast o nim, jeśli ma ciezka prace i dziecko by sie pojawilo to by sie zatyral.
    Widzę tu duzo takich przypadków dla kobiet ważniejsze macierzyństwo niż zarobki

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was poznała płeć na USG prenatalnym? :) Ja już nie mogę się doczekać, ale obawiam się, że lekarz mi nic nie powie i nie wiem czy się nastawiać :P Mojej koleżance dopiero w 17 tc powiedział.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ ciężka noc za mną. Co kilka minut się budziłam przez kaszel, jestem ledwo żywa. A jeszcze rano musiałam się dowlec do laboratorium zanieść mocz do analizy. Wcześniejsze przeziębienie było paskudne, ale dopiero ten kaszel to coś strasznego. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was poznała płeć na USG prenatalnym? :) Ja już nie mogę się doczekać, ale obawiam się, że lekarz mi nic nie powie i nie wiem czy się nastawiać :P Mojej koleżance dopiero w 17 tc powiedział.
    Tak są tu dziewczyny które poznały płeć :)
    większość syna bo wiadomo jajeczka widoczne :)

polkosia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dzięki za odpowiedź :) Czyli z dziewczynkami raczej nie mówią, bo nie są pewni?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz stwierdził, że na tym etapie to jeszcze jest za duża szansa na pomyłkę, bo narządy są do siebie bardzo podobne i nie będzie strzelał. Teraz idę w 17 tygodniu i może coś się uda podejrzeć.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Staraczka, dzięki za odpowiedź :) Czyli z dziewczynkami raczej nie mówią, bo nie są pewni?
    Tak jak lenka napisała :)

Ja nie będę podchodzila do płci Z entuzjazmem, kolezanki siostra termin ma na czerwca w lutym dowiedziala sie ze dziewczynka a w piątek szok jajeczka sie pokazały pokupywaly ubranka sukieneczki itp rozowe a teraz liczą ze ja bede miala córkę

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ