X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka dziecko bedzie mialo 3 m-ce, wiec nie bedzie krzyczec niee :)
    A ja chce dojsc do siebie po nporodzie i dziecko tez wg. Mnie bedzie spokojniejsze, ale to narazie teoria. Jak bedzie z praktyka to czas pokarze.
    A moj maz ma specjalna diete i ja wole sama jedzenie i ciasta przygotowac, bo te z restauracji to sa rozne, a nie chce, zeby sie mi maz na chrzcie rozchorowal.
    A tak w ogole to sobie pomyslalam,ze na swieta i tak beda smakolyki, wiec nie trzeba dodatkowo robic :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:21

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Lalenka wiekszosc dzieciecych rzeczy mozna prac wylacznie w niskich temp. Na moich max temp to 30 st a ciuszki z " normalnego " sklepu
    Tak nie do końca, choć się trzeba trochę naszukać... albo konkretnie zapłacić. Niestety.
    Np. w C&A właściwie na co nie zerknę to ma 60 stopni (mówię o takich typowych bodziakach czy śpiochach).
    Pamiętam jakie szmaty się zrobiły z ciuszków mojej chrześnicy i raczej będę unikać tych do niskich temperatur. Nawet swoje, dorosłe ciuchy piorę minimum na 40 stopni. Jakieś plamy po kupce to raczej nie zlezą w 30...
    No i mam suszarkę elektryczną, więc mogę po prostu mieć mniej ciuchów - bo w 2-3h będę mieć czyste i suche. Choć i tak planuję dużo upolować w ciucholandach - wolę używane lepszej jakości, niż nowe które po 2 praniach będą wyglądać jak ścierka do podłogi. ;)

Zus ma 30 dni od daty kiedy dostanie zwolnienie. Pierwsze najdłużej, bo muszą sobie dokładnie wyliczyć kwotę, każde następne podobno szybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:23

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka nie mam pojecia, bo nie dotarlo do mnie :/ maz chce napisac pismo do zusu, bo tez tak uwaza, ale poczekam tydzien i bede interwenjowac. Maz stwierdzil ostatecznie, ze nie zbiedniejemy wiec mozemy poczekac, ale to i tak moja kasa! Wiec nie odpuszcze.

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się u mnie tez piekne słoneczko swieci , czy ktos dzisiaj ma wizyte ??
    ja mam na 18 30 , a własnie dostalam sms od lekarza który robił mi prenatalne że wynik papa jest ok , tylko tak sie zastanawiam jak to sie ma do bliźniaków
    czy jest tak samao wiarygodny ? czy np może byc tak ze jedno dziecko jest zdrowe no nie wiem sama ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:09

l22nhdge5b933eoh.png
  • Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Haha ja to wczoraj nawet sprawdzalam czy truskawki mozna jesc oczywiście jak juz je skonsumowalaM :D

Niewiem czy tak ma byc czy ja mam taki przypadek, z tygidnia na tydzien iobserwuje wysyp pieprzykow na rekach i brzuchu

ja właśnie też zauważyłam na dodatkowe pieprzyki i też zastanawiam się czy to od ciąży czy jak, chociaż ogólnie nigdy nie posiadałam ich za dużo

rrgu83a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:10

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, Andzia, tez mamy wizyty na 18:00 no i aldonaa
    Ja tak sobie patrze na wyniki pappa to troche mnie zmartwil fakt, ze w miejscu Cisnienia tetniczego i tych przeplywow z prawej i lewej stronie sa tak niskie, ze jak jest os odpowiadajaca norma to kropeczki sa przed nia. Ale narazxie staram sie myslec pozytywnie zobaczxymy co powie mi w czwartek i moze dzxis lek prowadzacy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:48

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!

Ja dzi od rana walczylam z zusem. Okazalo sie, ze przelali pieniadze na inne konto ( nie moje) i podobno ta osoba, kt otrzxymala moje swiadczenie ma mi bezpoisrednio przelac na konto o.O niestety to wina biura rachunkowego, kt. Prowadzi ksiegowosc..jestem ciekawa czy " ta osoba" dobrowolnie przeleje mi kase!
    Paranoja!
    Po za tym wkurzylam sie na tesciowa, bo jak jej powiedzialam, ze podobno w pepco sa fajne ubranka to dostalam wyklad, ze jakosciowo sa kiepskie itp. I ze razem pojdziemy do butiku gdzie sprzedaja dobrej jaskosc rzeczy...W zyciu!
    Dziecko szybko rosnie a ja mam wydawac majatek na ubranka, kt zaloxy dwa razy???
    I dalam jej do zrozumienia, ze chrzcinty nie odbeda sie w lokalu w kt ona chce ( kolo jej domu) bo ja kolo swojego mam tez dwa fajne lokale, a po zatym, wole zrobic w domu, w koncu bedzxie to 15 osob, bez przesady, a nie wiafomo jak sie bede czuc.
    Byla tez w szoku, ze w grudniu w swieta chce zrobic chrzciny, przecviez toza pozno! No to jej powiedzxialam, ze chrzcza dzieci nawet 8 miesieczne, a ja nie wierze, ze przed chrzcinazmi nie mozna z dzieckiem wyjsc na dwor...no zes!!!sama nie chodzi do kosciola a wszystkim rzadzi!!!...musialam sie wyzalic :)
    Milego dnia :)

he he taka teściowa to "skarb" :) My nasze dziecko chrzciliśmy (o zgrozo! ;) ) jak młody miał 9 miesięcy, co więcej biorąc jednocześnie ślub :P młody do chrztu był ubrany w marynarkę, muchę, dżinsy i trampki :P i zrobił furorę :) :) ps. żaden ogień piekielny nas nie pochłonął - możesz uspokoić teściową :P
    wjj879.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:59

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dzisiaj mnie spotkało?
    Musiałam pojechać z pracy do ZUS-u i przed wejściem dorwała mnie stara cyganka...i tu się zaczęło..że będę miała 3 dzieci, że jestem w ciąży i dzisiaj będę plamić na czerwono. Nosz kurwa..nienawidzę cyganów. Na dolnym śląsku jest ich od cholery i zawsze się ich bałam. Nie raz okradli dom znajomych, żebrali łażąc od domu do domu i jak tylko nadarzyła się okazja łapali za klamkę i plądrowali mieszkanie/dom. I dzisiaj jeszcze to..kurde ja nie wiem skąd ona wiedziała o ciąży (nic nie widać). Pewnie klepała co jej ślina na język przyniosła i trafiła.. spierniczyła mi dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ tez słyszałąm takie opinie że w pepco ubranka są słabej jakości, ale zgadzam się z Toba że co z tego jak dziecko ubierze je kilka razy i z nich wyrosnie:)Bardziej logiczne wydaje sie kupic cos tanszego jak ubierze sie to kilka razy niz przeplacac i potem bedzie mozna tylko na to patrzec w szufladzie a nie na dzidzi :) Ja jak teraz kupuje ubranka to albo cos jest tanie tzn do 20zł albo jest w promocji wlasnie 10zł 12zł do 20zł:)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:46

nick nieaktualny, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Jestem, jestem:) Z szyjką wszystko ok. Ma 3,4 cm. Może nie jest jakiejś rewelacyjnej długości ale nie skraca się. Dzidziola nie widziałam:(

Ale ważne :P że jest ok :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, udzielam się rzadko, bo jakoś tak czasu mało przy moim małym ancymonie :P , ale podczytuje Was co jakiś czas :) mam pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które spodziewają się kolejnego dziecka: czy czujecie już ruchy ?? bo ja nie....a pamiętam, że przy młodym zaczęłam coś czuć w 17 tyg, mówią, że w drugiej ciąży szybciej się czuje a tu nic....:) albo jeszcze nie pora, albo dzidzia coś "mało ruchliwa" :) ps. u mnie są podejrzenia, że będzie to dziewczynka, aczkolwiek potwierdzi to usg 3.04 bo na ostatnim lekarz był pewny na 70 % :P

easymum lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei właśnie planowałam robić chrzciny później... jakoś na wiosnę, kiedy będzie się już robiło cieplej...
    Chciałabym spokojnie dojść do siebie po porodzie, a i dziecko już troszkę podrosnie =)

Tyle, ze tez nie rozmawiałam jeszcze o tym z mama i tesciowa... mam nadzieje, ze temat nie wywoła jakiejś 'burzy' =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

8pdp47e.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:10

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. Ja raczej nie należę do ludzi, którzy pytaja i się podporządkuja =)
    U mnie to raczej wygląda tak, ze ja pytam informująco... zdania i tak nie zmienię, ale to co sobie pomyślą i popadają to będę musiała wysłuchać =)

Zresztą póki co na prawdę nie mogę narzekać... moja mama akurat stara się w nic nie wtrącać, a nawet jak ma swoje zdanie to zna mnie i wie, ze na sile mnie do niczego nie zmusi =)
    Z teściów tez kontakt jest okey, ale jak będzie kiedy dziecko sie urodzi tego nie wiem =)

W sumie ja tez byłam chrzczona jak mialam ponad roczek... i żyje, nic mnie nie opetalo i mam się dobrze =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy chrzciny robić w grudniu również na święta :) co do lokalu to chcemy też w lokalu obok kościoła :) Ja już stresuje się wizytą w środę a dopiero na 16 mam kurczę muszę wytrzymać. Brzuszka jeszcze nie mam :D ruchów też często nie czuje czasami takie lekkie smyranie, łaskotanie :) w środę zjem kawałek czekolady może uda się obudzić dzidziusia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ