Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLa lenka dziecko bedzie mialo 3 m-ce, wiec nie bedzie krzyczec niee

A ja chce dojsc do siebie po nporodzie i dziecko tez wg. Mnie bedzie spokojniejsze, ale to narazie teoria. Jak bedzie z praktyka to czas pokarze.
A moj maz ma specjalna diete i ja wole sama jedzenie i ciasta przygotowac, bo te z restauracji to sa rozne, a nie chce, zeby sie mi maz na chrzcie rozchorowal.
A tak w ogole to sobie pomyslalam,ze na swieta i tak beda smakolyki, wiec nie trzeba dodatkowo robic :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:21
-
Tak nie do końca, choć się trzeba trochę naszukać... albo konkretnie zapłacić. Niestety.Mozjaka wrote:Lalenka wiekszosc dzieciecych rzeczy mozna prac wylacznie w niskich temp. Na moich max temp to 30 st a ciuszki z " normalnego " sklepu
Np. w C&A właściwie na co nie zerknę to ma 60 stopni (mówię o takich typowych bodziakach czy śpiochach).
Pamiętam jakie szmaty się zrobiły z ciuszków mojej chrześnicy i raczej będę unikać tych do niskich temperatur. Nawet swoje, dorosłe ciuchy piorę minimum na 40 stopni. Jakieś plamy po kupce to raczej nie zlezą w 30...
No i mam suszarkę elektryczną, więc mogę po prostu mieć mniej ciuchów - bo w 2-3h będę mieć czyste i suche. Choć i tak planuję dużo upolować w ciucholandach - wolę używane lepszej jakości, niż nowe które po 2 praniach będą wyglądać jak ścierka do podłogi.
Zus ma 30 dni od daty kiedy dostanie zwolnienie. Pierwsze najdłużej, bo muszą sobie dokładnie wyliczyć kwotę, każde następne podobno szybciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:23
-
nick nieaktualnyMozajka nie mam pojecia, bo nie dotarlo do mnie
maz chce napisac pismo do zusu, bo tez tak uwaza, ale poczekam tydzien i bede interwenjowac. Maz stwierdzil ostatecznie, ze nie zbiedniejemy wiec mozemy poczekac, ale to i tak moja kasa! Wiec nie odpuszcze.
-
witam się u mnie tez piekne słoneczko swieci , czy ktos dzisiaj ma wizyte ??
ja mam na 18 30 , a własnie dostalam sms od lekarza który robił mi prenatalne że wynik papa jest ok , tylko tak sie zastanawiam jak to sie ma do bliźniaków
czy jest tak samao wiarygodny ? czy np może byc tak ze jedno dziecko jest zdrowe no nie wiem sama , -
Staraczka23 wrote:Haha ja to wczoraj nawet sprawdzalam czy truskawki mozna jesc oczywiście jak juz je skonsumowalaM

Niewiem czy tak ma byc czy ja mam taki przypadek, z tygidnia na tydzien iobserwuje wysyp pieprzykow na rekach i brzuchu
ja właśnie też zauważyłam na dodatkowe pieprzyki i też zastanawiam się czy to od ciąży czy jak, chociaż ogólnie nigdy nie posiadałam ich za dużo -
nick nieaktualnyJa, Andzia, tez mamy wizyty na 18:00 no i aldonaa
Ja tak sobie patrze na wyniki pappa to troche mnie zmartwil fakt, ze w miejscu Cisnienia tetniczego i tych przeplywow z prawej i lewej stronie sa tak niskie, ze jak jest os odpowiadajaca norma to kropeczki sa przed nia. Ale narazxie staram sie myslec pozytywnie zobaczxymy co powie mi w czwartek i moze dzxis lek prowadzacy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:48
adzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Dzien dobry!
Ja dzi od rana walczylam z zusem. Okazalo sie, ze przelali pieniadze na inne konto ( nie moje) i podobno ta osoba, kt otrzxymala moje swiadczenie ma mi bezpoisrednio przelac na konto
niestety to wina biura rachunkowego, kt. Prowadzi ksiegowosc..jestem ciekawa czy " ta osoba" dobrowolnie przeleje mi kase!
Paranoja!
Po za tym wkurzylam sie na tesciowa, bo jak jej powiedzialam, ze podobno w pepco sa fajne ubranka to dostalam wyklad, ze jakosciowo sa kiepskie itp. I ze razem pojdziemy do butiku gdzie sprzedaja dobrej jaskosc rzeczy...W zyciu!
Dziecko szybko rosnie a ja mam wydawac majatek na ubranka, kt zaloxy dwa razy???
I dalam jej do zrozumienia, ze chrzcinty nie odbeda sie w lokalu w kt ona chce ( kolo jej domu) bo ja kolo swojego mam tez dwa fajne lokale, a po zatym, wole zrobic w domu, w koncu bedzxie to 15 osob, bez przesady, a nie wiafomo jak sie bede czuc.
Byla tez w szoku, ze w grudniu w swieta chce zrobic chrzciny, przecviez toza pozno! No to jej powiedzxialam, ze chrzcza dzieci nawet 8 miesieczne, a ja nie wierze, ze przed chrzcinazmi nie mozna z dzieckiem wyjsc na dwor...no zes!!!sama nie chodzi do kosciola a wszystkim rzadzi!!!...musialam sie wyzalic
Milego dnia
he he taka teściowa to "skarb"
My nasze dziecko chrzciliśmy (o zgrozo!
) jak młody miał 9 miesięcy, co więcej biorąc jednocześnie ślub
młody do chrztu był ubrany w marynarkę, muchę, dżinsy i trampki
i zrobił furorę
ps. żaden ogień piekielny nas nie pochłonął - możesz uspokoić teściową 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:59
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Wiecie co dzisiaj mnie spotkało?
Musiałam pojechać z pracy do ZUS-u i przed wejściem dorwała mnie stara cyganka...i tu się zaczęło..że będę miała 3 dzieci, że jestem w ciąży i dzisiaj będę plamić na czerwono. Nosz kurwa..nienawidzę cyganów. Na dolnym śląsku jest ich od cholery i zawsze się ich bałam. Nie raz okradli dom znajomych, żebrali łażąc od domu do domu i jak tylko nadarzyła się okazja łapali za klamkę i plądrowali mieszkanie/dom. I dzisiaj jeszcze to..kurde ja nie wiem skąd ona wiedziała o ciąży (nic nie widać). Pewnie klepała co jej ślina na język przyniosła i trafiła.. spierniczyła mi dzień -
nick nieaktualnyMisi@ tez słyszałąm takie opinie że w pepco ubranka są słabej jakości, ale zgadzam się z Toba że co z tego jak dziecko ubierze je kilka razy i z nich wyrosnie:)Bardziej logiczne wydaje sie kupic cos tanszego jak ubierze sie to kilka razy niz przeplacac i potem bedzie mozna tylko na to patrzec w szufladzie a nie na dzidzi
Ja jak teraz kupuje ubranka to albo cos jest tanie tzn do 20zł albo jest w promocji wlasnie 10zł 12zł do 20zł
-
nick nieaktualnyDziewczyny, udzielam się rzadko, bo jakoś tak czasu mało przy moim małym ancymonie
, ale podczytuje Was co jakiś czas
mam pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które spodziewają się kolejnego dziecka: czy czujecie już ruchy ?? bo ja nie....a pamiętam, że przy młodym zaczęłam coś czuć w 17 tyg, mówią, że w drugiej ciąży szybciej się czuje a tu nic....
albo jeszcze nie pora, albo dzidzia coś "mało ruchliwa"
ps. u mnie są podejrzenia, że będzie to dziewczynka, aczkolwiek potwierdzi to usg 3.04 bo na ostatnim lekarz był pewny na 70 %
easymum lubi tę wiadomość
-
A ja z kolei właśnie planowałam robić chrzciny później... jakoś na wiosnę, kiedy będzie się już robiło cieplej...
Chciałabym spokojnie dojść do siebie po porodzie, a i dziecko już troszkę podrosnie
Tyle, ze tez nie rozmawiałam jeszcze o tym z mama i tesciowa... mam nadzieje, ze temat nie wywoła jakiejś 'burzy'
-
Tzn. Ja raczej nie należę do ludzi, którzy pytaja i się podporządkuja

U mnie to raczej wygląda tak, ze ja pytam informująco... zdania i tak nie zmienię, ale to co sobie pomyślą i popadają to będę musiała wysłuchać
Zresztą póki co na prawdę nie mogę narzekać... moja mama akurat stara się w nic nie wtrącać, a nawet jak ma swoje zdanie to zna mnie i wie, ze na sile mnie do niczego nie zmusi
Z teściów tez kontakt jest okey, ale jak będzie kiedy dziecko sie urodzi tego nie wiem
W sumie ja tez byłam chrzczona jak mialam ponad roczek... i żyje, nic mnie nie opetalo i mam się dobrze
-
My chcemy chrzciny robić w grudniu również na święta
co do lokalu to chcemy też w lokalu obok kościoła
Ja już stresuje się wizytą w środę a dopiero na 16 mam kurczę muszę wytrzymać. Brzuszka jeszcze nie mam
ruchów też często nie czuje czasami takie lekkie smyranie, łaskotanie
w środę zjem kawałek czekolady może uda się obudzić dzidziusia
nick nieaktualny lubi tę wiadomość