Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Tak jak lenka napisała

Ja nie będę podchodzila do płci Z entuzjazmem, kolezanki siostra termin ma na czerwca w lutym dowiedziala sie ze dziewczynka a w piątek szok jajeczka sie pokazały pokupywaly ubranka sukieneczki itp rozowe a teraz liczą ze ja bede miala córkę
Ja planuję początkową bazę skompletować raczej neutralnie. Jak płeć powiedzą to pewnie coś konkretnego się trafi, ale większość chcę mieć uniwersalną. Tak samo wszelkie dodatki, kocyki itp.
Jeszcze zdążę utonąć w różowych sukieneczkach czy sweterkach z koparką
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dostałam pierwsze różowe kaftaniki i sukieneczke

Kaftaniki są blado rróżowe nic sie nie stanie jak chłopiec kilka razy ubierze
Plany z kupowaniem mam na czerwiec lipiec jak na 2/3 wizytach bedzie potwierdzona płeć to zaczne kolorkami kupować
Jest sens w zaopatrzeniu sie neutralnych bo później nie bedzie potrzeby szukania kolezanki z konkretną płcią aby oddać lub odsprzedac, u mnie w rodzinie czy patrząc na kolezanki nie ma mowy o sprzedaż,, jedna da dla maluszka po swoim a druga w zamian kupuje cos dla jej starszego dziecka
-
Paulinek wrote:anulka20 raczej szprotek nie powinnaś jeść...to surowe albo wędzone rybki

Ja kilka kilka razy jadłam szprotki... i w sumie nawet nie pomyślałam nad tym, ze faktycznie może nid powinnam ich jeść
Zresztą jak mam ochotę to jem prawie wszystko, jak troszkę zjem wędzonej rybki, czy sera plesniowego to raczej nic się stać nie powinno
-
nick nieaktualny
-
Witam was dziewczyny w piekny sloneczny dzien

Ja maialm ostatnio wizyte tydzien temu (13tc) i lekarz nie mowil jeszcze czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka ale powiedzial ze teraz jak bedziemy to juz moze powie a to bedzie juz 17 tc
jeszcze 2,5 tygodnia i nie moge sie juz doczekac.
-
Paulinek wrote:anulka20 raczej szprotek nie powinnaś jeść...to surowe albo wędzone rybki

szprotki, jasne że może jeść, ja jem od początku ciąży bo mi smakują i nic mi i dzidziusiowi nie jest, po za tym to nie jest surowa ryba tylko wędzona, została poddana obróbce termicznej, wiec śmiało możesz pałaszować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Ja dzi od rana walczylam z zusem. Okazalo sie, ze przelali pieniadze na inne konto ( nie moje) i podobno ta osoba, kt otrzxymala moje swiadczenie ma mi bezpoisrednio przelac na konto
niestety to wina biura rachunkowego, kt. Prowadzi ksiegowosc..jestem ciekawa czy " ta osoba" dobrowolnie przeleje mi kase!
Paranoja!
Po za tym wkurzylam sie na tesciowa, bo jak jej powiedzialam, ze podobno w pepco sa fajne ubranka to dostalam wyklad, ze jakosciowo sa kiepskie itp. I ze razem pojdziemy do butiku gdzie sprzedaja dobrej jaskosc rzeczy...W zyciu!
Dziecko szybko rosnie a ja mam wydawac majatek na ubranka, kt zaloxy dwa razy???
I dalam jej do zrozumienia, ze chrzcinty nie odbeda sie w lokalu w kt ona chce ( kolo jej domu) bo ja kolo swojego mam tez dwa fajne lokale, a po zatym, wole zrobic w domu, w koncu bedzxie to 15 osob, bez przesady, a nie wiafomo jak sie bede czuc.
Byla tez w szoku, ze w grudniu w swieta chce zrobic chrzciny, przecviez toza pozno! No to jej powiedzxialam, ze chrzcza dzieci nawet 8 miesieczne, a ja nie wierze, ze przed chrzcinazmi nie mozna z dzieckiem wyjsc na dwor...no zes!!!sama nie chodzi do kosciola a wszystkim rzadzi!!!...musialam sie wyzalic
Milego dnia
-
Ja chrzest chcę zrobić jak najszybciej - nie ze względu na żadne przesady, ale uważam, że tak jest łatwiej. Maluch nakarmiony przed mszą najczęściej spokojnie śpi. Starsze dziecko potrafi rozrabiac, płakać, nudzić się itp. Pamiętam dzieciaka ze 2 letniego który podczas polewania wodą krzyczał na cały kościół "nieee, nieee, nie chce!"
Sama myślę o październiku.
Co do pepco, to ja jeszcze nie byłam, ale na którymś wątku wyczytałam ważną uwagę - że te ciuszki często mają zezwolenie na pranie tylko w bardzo niskiej temperaturze. A to jednak duży minus, w zimnej wodzie się może nic nie doprac, a po wrzuceniu w wyższą temperature - zdefasonowac. -
nick nieaktualnyMisia wspolczuje przezyc z zusem jednak wedlug mnie to zus powinien ci przelac drugi faz a potem sam czekac na przelew od tej prywatnej osoby.
Tak w ogole kiedy zus robi przelewy za dany miesiac?
Ja chcrzciny zrobie na swietlicy i wynajme kucharki. Nie bedzie duzo osob ale nie zamierzam siedziec w kuchni i biegac z talerzami. Juz raz to przerobilam i nigdy wiecej.
Lalenka wiekszosc dzieciecych rzeczy mozna prac wylacznie w niskich temp. Na moich max temp to 30 st a ciuszki z " normalnego " sklepuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:09