X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dzięki :*

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 raczej szprotek nie powinnaś jeść...to surowe albo wędzone rybki ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Tak jak lenka napisała :)

Ja nie będę podchodzila do płci Z entuzjazmem, kolezanki siostra termin ma na czerwca w lutym dowiedziala sie ze dziewczynka a w piątek szok jajeczka sie pokazały pokupywaly ubranka sukieneczki itp rozowe a teraz liczą ze ja bede miala córkę

Ja planuję początkową bazę skompletować raczej neutralnie. Jak płeć powiedzą to pewnie coś konkretnego się trafi, ale większość chcę mieć uniwersalną. Tak samo wszelkie dodatki, kocyki itp.
    Jeszcze zdążę utonąć w różowych sukieneczkach czy sweterkach z koparką ;)

polkosia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam pierwsze różowe kaftaniki i sukieneczke :D
    Kaftaniki są blado rróżowe nic sie nie stanie jak chłopiec kilka razy ubierze :D
    Plany z kupowaniem mam na czerwiec lipiec jak na 2/3 wizytach bedzie potwierdzona płeć to zaczne kolorkami kupować :)
    Jest sens w zaopatrzeniu sie neutralnych bo później nie bedzie potrzeby szukania kolezanki z konkretną płcią aby oddać lub odsprzedac, u mnie w rodzinie czy patrząc na kolezanki nie ma mowy o sprzedaż,, jedna da dla maluszka po swoim a druga w zamian kupuje cos dla jej starszego dziecka :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

Ja kilka kilka razy jadłam szprotki... i w sumie nawet nie pomyślałam nad tym, ze faktycznie może nid powinnam ich jeść =)
    Zresztą jak mam ochotę to jem prawie wszystko, jak troszkę zjem wędzonej rybki, czy sera plesniowego to raczej nic się stać nie powinno =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na prenatalnym dowiedziałam się, ze dziewczynka ale podchodzę do tej informacji ostrożnie i czekam na połówkowe, a to juz niedługo :)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w rozpisanej diecie z Karowej dietetyczka umiescila wedzona makrele. Zdziwilo mnie to, bo podobno nie mozna.

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny w piekny sloneczny dzien :-)
    Ja maialm ostatnio wizyte tydzien temu (13tc) i lekarz nie mowil jeszcze czy to bedzie chlopczyk czy dziewczynka ale powiedzial ze teraz jak bedziemy to juz moze powie a to bedzie juz 17 tc :-) jeszcze 2,5 tygodnia i nie moge sie juz doczekac.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anima a no widzisz... wiec tak do końca to ciężko określić co powinnyśmy jeść, a czego nie =)
    Dlatego ja trzymam się teorii, zeby jeść wszystko ale 'z głową' i umiarem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może w środę powie choć zobaczymy nie nastawiam się :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

szprotki, jasne że może jeść, ja jem od początku ciąży bo mi smakują i nic mi i dzidziusiowi nie jest, po za tym to nie jest surowa ryba tylko wędzona, została poddana obróbce termicznej, wiec śmiało możesz pałaszować

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to wczoraj nawet sprawdzalam czy truskawki mozna jesc oczywiście jak juz je skonsumowalaM :D

Niewiem czy tak ma byc czy ja mam taki przypadek, z tygidnia na tydzien iobserwuje wysyp pieprzykow na rekach i brzuchu

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:30

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po krwawieniu w 8tc unikam wszystkiego co w jakiś sposób może zaszkodzić dziecku ;). Może przewrażliwienie...nie wiem ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ja dzi od rana walczylam z zusem. Okazalo sie, ze przelali pieniadze na inne konto ( nie moje) i podobno ta osoba, kt otrzxymala moje swiadczenie ma mi bezpoisrednio przelac na konto o.O niestety to wina biura rachunkowego, kt. Prowadzi ksiegowosc..jestem ciekawa czy " ta osoba" dobrowolnie przeleje mi kase!
    Paranoja!
    Po za tym wkurzylam sie na tesciowa, bo jak jej powiedzialam, ze podobno w pepco sa fajne ubranka to dostalam wyklad, ze jakosciowo sa kiepskie itp. I ze razem pojdziemy do butiku gdzie sprzedaja dobrej jaskosc rzeczy...W zyciu!
    Dziecko szybko rosnie a ja mam wydawac majatek na ubranka, kt zaloxy dwa razy???
    I dalam jej do zrozumienia, ze chrzcinty nie odbeda sie w lokalu w kt ona chce ( kolo jej domu) bo ja kolo swojego mam tez dwa fajne lokale, a po zatym, wole zrobic w domu, w koncu bedzxie to 15 osob, bez przesady, a nie wiafomo jak sie bede czuc.
    Byla tez w szoku, ze w grudniu w swieta chce zrobic chrzciny, przecviez toza pozno! No to jej powiedzxialam, ze chrzcza dzieci nawet 8 miesieczne, a ja nie wierze, ze przed chrzcinazmi nie mozna z dzieckiem wyjsc na dwor...no zes!!!sama nie chodzi do kosciola a wszystkim rzadzi!!!...musialam sie wyzalic :)
    Milego dnia :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzest chcę zrobić jak najszybciej - nie ze względu na żadne przesady, ale uważam, że tak jest łatwiej. Maluch nakarmiony przed mszą najczęściej spokojnie śpi. Starsze dziecko potrafi rozrabiac, płakać, nudzić się itp. Pamiętam dzieciaka ze 2 letniego który podczas polewania wodą krzyczał na cały kościół "nieee, nieee, nie chce!" :P Sama myślę o październiku.

Co do pepco, to ja jeszcze nie byłam, ale na którymś wątku wyczytałam ważną uwagę - że te ciuszki często mają zezwolenie na pranie tylko w bardzo niskiej temperaturze. A to jednak duży minus, w zimnej wodzie się może nic nie doprac, a po wrzuceniu w wyższą temperature - zdefasonowac.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem:) Z szyjką wszystko ok. Ma 3,4 cm. Może nie jest jakiejś rewelacyjnej długości ale nie skraca się. Dzidziola nie widziałam:(

Misi@, kasig, Gusiak, agatka196, Kasiarzynka, 4me, easymum, chabasse lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wspolczuje przezyc z zusem jednak wedlug mnie to zus powinien ci przelac drugi faz a potem sam czekac na przelew od tej prywatnej osoby.

Tak w ogole kiedy zus robi przelewy za dany miesiac?

Ja chcrzciny zrobie na swietlicy i wynajme kucharki. Nie bedzie duzo osob ale nie zamierzam siedziec w kuchni i biegac z talerzami. Juz raz to przerobilam i nigdy wiecej.

Lalenka wiekszosc dzieciecych rzeczy mozna prac wylacznie w niskich temp. Na moich max temp to 30 st a ciuszki z " normalnego " sklepu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:09

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ