Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Agatko chyba nie wytrzymam, mój mąż jest górnikiem w jednej z tych kopalni które mają być zamknięte, więc jest trochę stresująco w domu. 12stego mógłby iść ze mną bo ma na popołudnie, a 19nastego musiał by brać wolne. Ze względu na spore ryzyko straty pracy wolne to nie jest dobry pomysł, a sama nie pójdę... poza tym im szybciej pójdę na l4 tym lepiej, choć mniej stresu związanego z pracą. Ale nie pójdę zanim nie usłyszę serducha...

A ty wytrzymasz?[/QUOTE EM to jest żenada co oni wyprawiaja z tymi górnikami.Jeszcze parę miesięcy temu marudziłam że Mój M robi na kopalni w Czechach ,a nie w Polsce a teraz dziękuje Bogu,bo jak na razie jest bezpieczny :-)

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma, gratuluję! :-)
    Fajnie, że masz takie ładne zbliżenie, że nawet widać dzieciaczka :) u mnie lekarz wydrukował fotki bez zbliżenia, tak że widać całą macicę, bąbel w środku i nawet dziecka nie widać, bo na oddaleniu te strzałki mierzące zakrywają cały embrion ;/ beznadziejnie mi to zrobił.
    Aaa no i na USG widzę, że dzieciaczek ma 0,2 cm :) bo napisałaś 0,2 mm :)

Skabarka, graty! :) odpoczywaj kochana :)

• eM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady S a to spokojnie :) po 1 Piekary nie idą do zamknięcia po 2 lata emerytalne już ma :) Pewnie też dozór, bo tylko dozór robi jak ma prawa emerytalne :) Mój ma 30lat jest sztygarem więc ciężko będzie znaleźć prace dla niego, uczył się na mgr inż a pójdzie robić bez wykształcenia...

Nom Adziu to masakra, ale cóż. Najgorsze jest to że ta kopalnia męża ma naprawdę dobre pokłady i nie trudne wydobycie, ale zamknijmy ją bo za dużo babek w administracji... eh cóż za logika. Nie mówiąc już o tym że kopalnie są nie rentowne bo są źle zarządzane...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:51

adzia lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:42

eM, Lady86 lubią tę wiadomość

• eM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    jestem funkcjonariuszem straży granicznej :]
    Nice! :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

eM, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne są te Wasze dzieciaczki, mam nadzieje że w poniedziałek dojdzie mój dzidzia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady86 wrote:
    eM - owulacja rzeczywiście 20 grudnia, bo i testem mierzyłam i ją wyraźnie czułam. Hmm, lekarz nie zrobił usg. Zbadał na początek ale stwierdził, że nic się jeszcze nie czuje, nawet w badaniu. Kazał czekać. Hmm, jakby nie patrzeć jeżeli do zapłodnienia mogło dojść nawet 29-30 grudnia to moje maleństwo jest zagnieżdżone dopiero 8 dni.. No to malutko :(

Ale te Wasze foteczki fajne.. :)
    Tak czy inaczej biorę górę witamin, które dał Pan doktor i czekam :)
    Wit e, c, b complex, kwas foliowy, magnez i wit d - podobno pomaga na sprzyjające maluszowi endometrium. Wierzę i łykam jak 80-letnia staruszka górę leków :P
    Lady ja okres miałam 29.11, ale mam późną owulację, coć tym razem wcześniejszą niż zwyklę. W suwaczku oszukałam i wpisałam, że miesiączka zaczeła się 6.12, by liczył prawidłowy wiek płodu..o taka okrutna jestem :p
    Skarbka i znowu coś pokręciłam i nakręciłam się, że będe w tym samym tyg i dniu za tydzień co Ty to może ujrze serduszko...dobrze, ze mnie sprowadziłaś do rzeczywistości :) Bo zamartwiałabym się później...dlaczego itd...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruma Skabarka super zdjęcia gratuluje rosnacych fasolek :)

Powiem Wam że odwoluje to co mowilam ostatnio ze sie dobrze czuje i nie mam mdlosci . Otóz dziś mnie mecza mdlosci muli mnie i jak mysle o jedzeniu jakimkolwiek to mi niedobrze. Zrobilam dzis pyszny obiad ale jak na niego patrzylam to mi sie zle robilo oczywiscie sprobowalam i nawet troche zjadlam ale nie do konca.. cos czuje ze u mnie teraz sie zaczna te mdlosci i zle samopoczucie az sie boje bo w sobote mam egzmain na studaich pisemny i sie obawiam ze bede sie zle czula bede musiala wyjsc w trakcie i mi nie zaliczy :(

Mam do Was moje kochane pytanie. 2 razy dziennie smaruje piersi olejkiem z baby dream i dzis a wlasciwie wieczorem wyczulam ze zrobily mi sie takie suche szorstkie sutki na dole czy ktoras z Was tez tak ma? Czy to normalne czy to moze przez moj olejek?

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje bio olii jak narazie skóra jest bardzo nawilżona

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda, nie ja nie smaruje niczym piersi, ale zauważyłam ze nie raz robią mi się aż fioletowe sutki XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:33

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę spać, ale mnie teraz zakuło, ja pinkole tak mocno

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam suchych sutek :D nie wiem jak inne dziewczyny. Mam za to mega bolesne i swędzące. Normalnie jak rozsmarowuję balsam to tylko tak byle jak na piersiach, bo każdy ruch boliiiii.

Skabarka - straż graniczna, ale czad! Munduuuuur i ściganie przemytników :D hahaha pewnie mam wyobrażenia jak z filmu akcji, no ale cóż... :)
    A czemu napisałaś, że bez L4 nie dałoby się zajść w ciążę? Aż taka stresująca praca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak nigdy nie mialam az do dzis wieczora nie wiem czy to wina olejku czy jakies inne powody jak nie przejdzie do wtorku to spytam ginekologa :)

P.S jutro bede miala wyniki bety :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bruma Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Bruma, gratuluję! :-)
    Fajnie, że masz takie ładne zbliżenie, że nawet widać dzieciaczka :) u mnie lekarz wydrukował fotki bez zbliżenia, tak że widać całą macicę, bąbel w środku i nawet dziecka nie widać, bo na oddaleniu te strzałki mierzące zakrywają cały embrion ;/ beznadziejnie mi to zrobił.
    Aaa no i na USG widzę, że dzieciaczek ma 0,2 cm :) bo napisałaś 0,2 mm :)

Sigma faktycznie masz racje :D hahaha zaraz poprawię.
    Bardzo wam dziękuję za gratki i ciepłe słowa, będę trzymać mocno kciuki za wasze wizyty i za wasze USG

wiaraczynicuda mocno kciukam za jutrzejszą bete :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:52

[*] 06.08.2010 (8tc), [*] 26.06.2014 (9tc)
    Błażejek
    961l3e5ewx9j5tgn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:43

• ceska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Lady S a to spokojnie :) po 1 Piekary nie idą do zamknięcia po 2 lata emerytalne już ma :) Pewnie też dozór, bo tylko dozór robi jak ma prawa emerytalne :) Mój ma 30lat jest sztygarem więc ciężko będzīie znaleźć prace dla niego, uczył się na mgr inż a pójdzie robić bez wykształcenia...

Nom Adziu to masakra, ale cóż. Najgorsze jest to że ta kopalnia męża ma naprawdę dobre pokłady i nie trudne wydobycie, ale zamknijmy ją bo za dużo babek w administracji... eh cóż za logika. Nie mówiąc już o tym że kopalnie są nie rentowne bo są źle zarządzane...
    Kto tu jest z Piekar :>>>
    Ale niestety komaplnia Julka w Piekarach za pare lat nie bedzie istniala, dlatdgo wiekszosc gornikow przerzucili na inne kopalnie :) , nie ma juz s niej wydobycia takia jak byla wczesniej i jest nie oplacalna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 21:59

oar8skjod4lwslof.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Bruma Skabarka super zdjęcia gratuluje rosnacych fasolek :)

Powiem Wam że odwoluje to co mowilam ostatnio ze sie dobrze czuje i nie mam mdlosci . Otóz dziś mnie mecza mdlosci muli mnie i jak mysle o jedzeniu jakimkolwiek to mi niedobrze. Zrobilam dzis pyszny obiad ale jak na niego patrzylam to mi sie zle robilo oczywiscie sprobowalam i nawet troche zjadlam ale nie do konca.. cos czuje ze u mnie teraz sie zaczna te mdlosci i zle samopoczucie az sie boje bo w sobote mam egzmain na studaich pisemny i sie obawiam ze bede sie zle czula bede musiala wyjsc w trakcie i mi nie zaliczy :(

Mam do Was moje kochane pytanie. 2 razy dziennie smaruje piersi olejkiem z baby dream i dzis a wlasciwie wieczorem wyczulam ze zrobily mi sie takie suche szorstkie sutki na dole czy ktoras z Was tez tak ma? Czy to normalne czy to moze przez moj olejek?
    No proszę i co?Wywołałaś wilka z lasu hehehe :-)

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ