Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady86 wrote:Dziewczyny, wyjaśnijcie mi jedną rzecz. Chodzi mi o czas trwania ciąży. Czy to może być tak, że według systemu liczenia ciąży od ostatniej miesiączki jestem w tym samym tygodniu a nawet dniu co niektóre z Was a kompletnie nic u mnie nie widać? Od wczorajszej wizyty nie daje mi to spokoju...
-
Lady86 +/- na podstawie twojej bety. Skoro 31 miałaś jakieś 16 (dobrze pamiętam?) to mniej więcej niedawno się maleństwo zagnieździło, zakładam ok 11dpo. 31 - 11 tj 20, czyli owu ok 20 grudnia, odejmując 14 to książkowa @ jest 6 grudnia, czyli masz ok 4 tygodni, 6 dni. Nie pamiętam kiedy miałaś te usg, ale tu masz rozmiarówkę dla twojego tygodnia http://parenting.pl/portal/4-tydzien-ciazy
Ja sobie policzyłam kiedy powinna być @ książkowa i dodałamAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Agatko chyba nie wytrzymam, mój mąż jest górnikiem w jednej z tych kopalni które mają być zamknięte, więc jest trochę stresująco w domu. 12stego mógłby iść ze mną bo ma na popołudnie, a 19nastego musiał by brać wolne. Ze względu na spore ryzyko straty pracy wolne to nie jest dobry pomysł, a sama nie pójdę... poza tym im szybciej pójdę na l4 tym lepiej, choć mniej stresu związanego z pracą. Ale nie pójdę zanim nie usłyszę serducha...
A ty wytrzymasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:11
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
eM to ciezki zawod ma twoj maz. No i sytuacja faktycznie niezbyt wesola. Wiec jesli bardzo ci zalezy, aby maz byl z toba to moze faktycznie idz wczesniej. Ja mimo ogromnej ochoty to chyba wytrzymam. Nie chce kolejny raz uslyszec od lekarza, ze serduszka jeszcze nie widac. A na tym teraz zalezy mi najbardziej. Co prawda zawsze istnieje ryzyko, ze tego 19stego okaze sie ze cos jest nie tak, ale na razie tego w ogole nie biore pod uwage.
-
eM - owulacja rzeczywiście 20 grudnia, bo i testem mierzyłam i ją wyraźnie czułam. Hmm, lekarz nie zrobił usg. Zbadał na początek ale stwierdził, że nic się jeszcze nie czuje, nawet w badaniu. Kazał czekać. Hmm, jakby nie patrzeć jeżeli do zapłodnienia mogło dojść nawet 29-30 grudnia to moje maleństwo jest zagnieżdżone dopiero 8 dni.. No to malutko
Ale te Wasze foteczki fajne..
Tak czy inaczej biorę górę witamin, które dał Pan doktor i czekam
Wit e, c, b complex, kwas foliowy, magnez i wit d - podobno pomaga na sprzyjające maluszowi endometrium. Wierzę i łykam jak 80-letnia staruszka górę leków[/url] -
Nancy ja mam 2 poronienia na koncie, wystarczy że poproszę. W 2 ciąży byłam na zwolnieniu od dnia testu, ale tym razem chce mieć choć serducho, bo jednak ryzyko gdy jest serce znacząco spada. Choć u mnie to i tak różnie może być bo w 1 ciąży było piękne serducho...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualnyHej. ja w tym tygodniu nie wiem jak się nazywam, a co dopiero później. Po cichu liczę na L4, ale tak jak Nancy tez nie wiem czy to przejdzie u mojego lekarza. Jutro idę do pracy z termometrem. Mam taki ukrop w biurze, że aż ciekawa jestem czy temp sięga 28 czy nie. Od dwóch dni mam bóle zatokowe, bo jak wyjdę z takiego nagrzanego pomieszczenia na mróz to górne drogi oddechowe dostają kopa.
-
Lady86 wrote:eM - owulacja rzeczywiście 20 grudnia, bo i testem mierzyłam i ją wyraźnie czułam. Hmm, lekarz nie zrobił usg. Zbadał na początek ale stwierdził, że nic się jeszcze nie czuje, nawet w badaniu. Kazał czekać. Hmm, jakby nie patrzeć jeżeli do zapłodnienia mogło dojść nawet 29-30 grudnia to moje maleństwo jest zagnieżdżone dopiero 8 dni.. No to malutkoAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
eM wrote:Agatko chyba nie wytrzymam, mój mąż jest górnikiem w jednej z tych kopalni które mają być zamknięte, więc jest trochę stresująco w domu.
Skąd ja to znam, mój ojczym jest górnikiem, już 4 raz zmienia kopalnie, bo mu zamykają, najlepsze to jest to że on kocha tą pracę, i znowu po raz 4 zamykają mu kopalnie, i prawie mi płacze do słuchawki -
eM wrote:Kochana koło 29-30 grudnia musiało dojść do zagnieżdżenia, zapłodnienie jest zaraz po owu (do 24h). Od momętu zagnieżdżenia beta zaczyna rosnąć Naprawdę nie masz się niczym denerwować, bo książkowa ta ciąża Lekarz po prostu liczył Ci wiek ciąży od zagnieżdżenia, czasem tak robią A to że przy normalnym badaniu nic nie wyczuł to też dość normalne, skoro pęcherzyk miał 1-3mm to jak miał to wyczuć? Ciąża na tym etapie rozwija się bardzo dynamicznie
Tak tak, pomyliłam zapłodnienie z zagnieżdzeniem Dzieki za wsparcie! Zaopatrzyłam się już dzisiaj w meliskę i będę starała sie spokojnie czekać. Niestety mja praca również nie sprzyja spokojowi, a wręcz przeciwnie... szefowa po szkoleniach testuje na ludziach korporacyjne metody... Eh, jakoś trzeba wytrzymaćeM lubi tę wiadomość
[/url] -
Lady S a ile mu zostało do emerytury? Łapie się w tych 4 latach?
Lady86 polubiłam, ale oczywiście tego stresu nie lubię u nas stres nie jest o tyle związany z szefostwem co z klientem, im więcej klient płaci tym większe są jego wymagania... a nasz płaci bardzo dużo...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
nick nieaktualny
-
eM wrote:Lady S a ile mu zostało do emerytury? Łapie się w tych 4 latach?
Lady86 polubiłam, ale oczywiście tego stresu nie lubię u nas stres nie jest o tyle związany z szefostwem co z klientem, im więcej klient płaci tym większe są jego wymagania... a nasz płaci bardzo dużo...
pracuje już 26 na kopalni, teraz w kopalni Piekary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:48