X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie.. to jakis konował .. jak można mieć złe nastawienie do ciężarnej?? idź prywatnie tam, gdzie usg jest na miejscu!

720fbe94f2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wchodziłam to położna brała ode mnie wyniki badań i kartę ciąży przed wejściem , dzisiaj tego nie zrobiła , w nerwach czekałam aż wejdę co chwilę się kręciła właziła mu gabinetu i wyłaziła .
    Nadeszła moja kolej , weszłam a ten z głupim uśmieszkiem że mam iść na fotel nawet ceratka po poprzedniej nie była zdjęta !! Rozebrałam się i stałam bo się upomniałam , a ten żebym to wywaliła do kosza powiedziałam że tego nie dotknę i czekałam aż z nią tam skończy gadać coś wspominali o kwasie moczowym że trzeba mi zrobić te badanie , przylazł i zdjął tą ceratę położył czystą , nic nie mówił chyba wziernik mi wsadził , kazał iść na usg , położyłam się , i w tym momencie serce to tak mi biło jak by zaraz miało wyskoczyć , nie odwrócił wogóle tego monitora w moją stronę !! Gapił się w niego i sobie nucił pod nosem coś, nie reagował na moje pytania co z dzieckiem , oznajmił że nic narazie nie widzi , myślałam że mi serce stanie i pytam czy dziecko jest a on że no jest , nic więcej nie powiedział , pytam znowu czy wszystko jest ok ,kazał się ubrać zero odpowiedzi , dopiero jak usiadłam powiedział że mam ostry stan zapalny pochwy , że dziecko rośnie sobie ale ciąża jest patologiczna i zagrożona , pytał czy biorę euthyrox mówiłam że no tak biorę i czy na kolejną wizytę mam mieć wyniki tsh i ft , oznajmił że nie co jest baardzo dziwne , i się zaczęło wypytywał co ja jem !! Mówię no jem sniadania obiady kolacje , pytał szczegółowo , to odpowiedziałam obiady standardowo jakiś schab, kurczak,zupy , a kolacje czy śniadania to wiadomo wędliny i nagle do mnie z mordą wyskoczył że ja jestem nie poważna !! Mam kurczaków nie jeść , chleb odstawić i jak mi zależy na ciąży mam jeść kasze jaglane i gryczane , łzy to mi w oczach stanęły , a na dowidzenia położna raczyła wejść i zmierzyć mi ciśnienie , po tym wszystkim co mi nagadał ciśnienie mi mierzyli pojebani !! Wyszło 130 na ileś nie pamiętam ale gadali że jak bardzo wysokie , no kurwa ja nie będę oazą spokoju jak tyle się nasłuchałam !!

Odkąd pamiętam wiecznie mi wciskał że mam infekcje i jakieś grzyby , pamiętam jak miałąm wizytę u niego , był czwartek a @ miałam mieć za 2 dni , badał mnie na fotelu i potem na usg oznajmił ciąża może być ale proszę przyjść za 3 tygodnie nawet jak będzie pani miała miesiączke !! Przecież on już wtedy mnie skazał na poronienie !! w weekend miałam plamienie zagniezdzenia a w poniedziałek jak test był pozytywny to odrazu jechałam wieczorem na prywatną wizytę i dostałam luteinę na podtrzymanie !!

Wtedy też mówił że infekcja i zapisał clotrimazolium oraz metronizadol wzięłam to na prywatną wizytę i lekarz mnie oświecił że w żadnym wypadku tego nie brać bo zaszkodzę , dzisiaj ten cep zapisał mi to samo !!!

Nie wykupię tego na pewno , 3 kwietnia idę do drugiego lekarza niech on coś powie czy naprawdę zagrożona , z tego co wiem przy zagrożonej ciąży lekarz wypisuje skierowanie do szpitala na przeróżne badania i zaleca odpoczynek a ten nic !! Jak wspomniałam o bólu kości ogonowej że 2x się zdarzyło to powiedział że spowodowane jest czym ? Moją infekcją !!!!

Na koniec oznajmił że nie przyszłam na genetyczne a jeżeli nie przyjdę na połówkowe to co ? Mam sobie szukać innego lekarza bo on mojej ciąży nie będzie prowadził !!!

Jak wróciłam do domu to mama zerknęła w kartę ciąży i do mnie mówi córa przecież oni nic tobie nie wpisali , nie masz wpisanej dzisiejszej daty to tak jak byś wogóle nie miała tej wizyty :/

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, gdyby coś było nie tak to już byś leżała na patologii albo co najmniej wyszła z kilkoma receptami i nakazem leżenia. Co on Ci naopowiadał?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paranoja ..jak najgorszy koszmar, współczuję Staraczka takiego lekarza, wiej od niego nie możesz załatwić sobie wizyty wcześniej?

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 13 byłam już u innego lekarza po ostatniej wizycie u tego pajaca żeby zobaczyć jak on nastawiony było miło jedynie co minusem było że dziecka podglądać nie mogłam bo monitor jest przymocowany , miałam ustaloną wizyte na 3 kwietnia , myślę pójdę do tego mojego dzisiaj i po dzisiejszej wizycie będę pewna już do któego chodzić i tak w ten sposób będę trzymać się tego z przychodni a ten niech zdechnie w swojej norze razem z tą pojebaną nie miłą położną .
    Już mam 4 koleżanki któe uciekły od niego w ciąży , on myśli że ja po ciąży pozamacicznej dam się nabić na butelkę , poza tym robił mi idiota usg dopochwowe !! A 13 marca lekarz inny już przez brzuch zrobił !

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka bardzo Ci wspolczuje przeżyć ale kurcze mowilysmy Ci juz trzy razy- po każdej wizycie aby zmienila lekarza... Teraz juz chyba najwyzsza pora posłuchać rad wszystkich tutaj.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:47

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupek. Najlepiej szybko zapomnij o tej wizycie i zmień lekarza. Co on ma w ogóle do kurczaka i wędliny:D?

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę jakiś konował, po tym co napisałaś myślę, że się mści za to że nie byłaś na genetycznych. Zmień tego lekarza, szkoda Twoich nerwów

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 jak masz blisko pojedź na oddział do szpitala, nawet jak Cię nie przyjmą to zbadają od razu i będziesz miała wyjaśnienie. Ja bym nie wytrzymała tyle czekać. Szkoda stresu, na pewno wszystko jest dobrze - tylko lekarz idiota.

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:50

wnidtv73dpzdszlc.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, na izbie przyjęć szpitala muszą zbadać każdą pacjentkę, która zgłasza dolegliwościw ciąży, może tam Cię uspokoją i dotrwasz bezstresowo do kolejnej wizyty

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka akurat usg dopochwowe nie zaszkodzi. Ja miałam tydzień temu żeby podejrzeć płeć od dołu i teraz na kontroli szyjki. No ale fakt faktem nie poważny ten lekarz, że tak Ciebie potraktował. Może mu coś z tą położną dzisiaj nie pyknęło, że tacy nerwowi:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek do tego szpitala u mnie nie pojadę bo właściwie przez leżenie u nich 4dni nie wykryli mi ciąży pozamacicznej , z krowotkiem jechałam 40km i odrazu na stół bo miałam zagrożenie życia .
    Dżuls ja cały czas odmawiałam badań płatnych , niech będzie co ma być .

Moja kuzynka rónież miała z nim problem pod koniec ciąży , na ktg chodziła co 30min i siedziała u nas bo lekarz jest 5min od moich rodziców , tętna nie mogli znaleść a ta cała w nerwach chodziła

Jestem przerażona , tak mu ufałam bo najlepszy sprzęt bo certyfikaty bo jakieś chuje muje dzikie węże , cały czas go jakoś broniłam a dzisiaj załamka

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Staraczka to jakis idiota!!!
    Ja mialam epizot z jedna gin w zeszlym miesiacu, normalnie na mnie nawrzeszczala co ja sobie wyobrazam, ze do niej przyszlam, skoro chodze do innego, ze jak bede rodzi i przypadkiem trafie tez na tamtego gin i ja to bedzxie niezrecznie...i tak cala wizyte. Badania zrobila mi w podobny sposob jak Twoj.. Bolalo jak... Pozniej mialam takie plamienie i bole, noe wspomne o nie przespanej nocy.

Co do cisnienia to z tego co sie orientuje to dfo 140 jest w normie.
    Ja w poniedzialek mialam 138/82 a zawsze mialam niedocisnienie i powiedzial, ze jest ok :)

Zmien gin, szkoda nerwow!

Ja dzis bylam oddac krew i zaplacilam 307 zl o.O jeszcze starsza pani przedemna wylala swoj mocz i ledwo wstrzymalam wymioty...bylo strasznie..a teraz nie mam sily na nic, czuje sie tak wypompowana, ze nic nie moge zrobic :/
    Pobrali mi troche tej krwi a ja mam anemie, pewnie dlatego...szkoda bo jest taka piekna pogoda, a ja w domu musze sie kisic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldona ja osobiście wiem kiedy mam infekcję , nawet się zorientowałam że po 2 sztukach bielizny się robi i je wywaliłam bo poprostu czułam ostry zapach i upławy serkowate były a teraz mam wszystko wporzaku ;/

czytałam co to za badanie na kwaśny mocz piszą że problem z nerkami no kurna jak ja mam z tym problem skoro do toalety chodzę często to chyba chodzi o to że się nie można załatwić tak ? Bo mówi się że na nerki dobre piwo a wiadomo jest moczopędne a ja nie mam żadnego zastoju

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ jak ja teraz bym miała robić badania które zlecił i wykupić te globulki to również tyle bym wydała .
    Kazał mi zbadać FSH i LH śmiech na sali bo te badania są od ciałka żóltego i owulacji !!

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, bardzo Ci współczuję tego lekarza. Tacy jak on nie nadają się wcale do kontaktu z innymi ludźmi.... Skoro powiedział Ci, że to infekcja, to na wszelki wypadek poszłabym jak najszybciej do innego lekarza albo na IP, żeby to ewentualnie wykluczyć albo od razu zacząć leczyć. Jemu nie zaufałabym w żadnym wypadku!!!
    Mnie też się wydaje, że on się mści za to że nie chciałaś robić płatnych badań, paranoja! I jeszcze palant Cię straszy, dziewczyny mają rację - gdyby ciąża była zagrożona to wpisałby to w karcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 12:16

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ