X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka przecież jak pojedziesz do szpitala to nie maja prawa odesłać kobiety w ciąży z kwitkiem...
    Powiedz, ze byłaś u rodziny i nagle słabiej się poczułas czy coś dlatego chcesz sprawdzić co z dzieckiem, a od rodziny ten szpital byl najbliżej i po problemie =)

Chociaż nie sądzę, żeby w ogóle Cię pytali dlaczego przyjechałas tutaj, a nie gdzie indziej..

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko myślę czy wezmą mnie na fotel bo w sumie na fotelu będzia wiadomo czy infekcja jest bo na usg to tylkodziecko mozna zobaczyc

• Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma już Kochana rejonizacji szpitali i każda kobieta ma prawo iść do szpitala gdzie sobie życzy, nawet jeśli byłoby to 100 km dalej...
    Jakby co zawsze możesz puścić bajke o odwiedzinach u rodziny =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    MadziaRatMed podpowiesz czy w innym mieście przyjmą mnie na ip ?

zawsze Cię przyjmą możesz skłamać, że byłaś u rodziny w odwiedzinach akurat i masz bóle czy coś, ogólnie muszę Cię przyjąć, ale licz się z tym, że zgodnie z ustawą możesz czekać do 48h na konsultację. ja bym poszła jednak to tego szpitala najbliżej, szkoda czasu i nerwów na taaką trasę, a jak ta wizyta Cię nie uspokoi to zawsze zdążysz tam pojechać

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiedz, ze na ostatniej wizycie cos gin wspominał o infekcji i nie wiesz czy coś się dalej dzieje i czy przy okazji mogą sprawdzić...

Tylko nie mów, ze wizyta była 2h temu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja idę trochę poleżeć ,zaczekam na męża i pogadamy ustalimy wspólnie czy pojechać na ip , chyba jeżeli jest onfekcja to się nie rozkeci przez tydzień ? ja zwariowałam przez tego jebnietego lekarza , moze rzeczywiscie jest wszystko ok a ja jestem klebkiem nerwow , czekam na odp kolezanki czy jej wmawial infekcje

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog zawsze się pyta czy coś swędzi, piecze, jakieś niepokojące upławy. To jej dużo mówi o tym czy coś się dzieje. A gdyby tak zrobić wymaz z pochwy? Ostatnio płaciłam za to badanie 35 zł i wynik jest dwa dni później.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli w ogole jest to oczywiscie, ze przez tydzien sie rozkreci...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kupiły spodnie ciążowe już jakiś czas temu (chodzi mi głównie o takie z allegro, w stylu legginsow) możecie napisać kilka słów czy nadal (po praniach itp) jesteście zadowolone?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa kurcze chora sytuacja..jak podniesie na ciebie rękę to mu oddaj. Ja gówniarza szybko bym sprowadziła do pionu. U mnie w rodzinie wszystkie dzieciaki wiedzą, że jestem dobra ale jak któyś ze mną zadarł to nie patrzyłam co rodzice o mnie pomyślą tylko odpowiadałam z grubej rury albo rodzicom zwracałam uwagę.
    Przerażające jest to że to tylko 8 latek, którego matka tak naprawdę skrzywdziła bo już nabrał odpowiednich wzorców (znęcała się na partnerze/ ojcu dziecka i ten robi to samo z innymi).
    Życzę Ci powodzenia i nie daj się gówniarzowi.

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w tym tygodniu maraton spotkań z ciężarnymi koleżankami :-)
    Z jedną się widziałam w poniedziałek, z kolejną widzę się dzisiaj i jeszcze jedna zapowiedziała się na jutro :-)Wszystkie odezwały się w jednym czasie bo rodzą w kwietniu/maju :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i dziwna sprawa ale już kilka osób, które mnie spotkały po dłuższym czasie stwierdziły, ze wyglądam inaczej i od razu pytanie czy jestem w ciąży :-) i to nie ze względu na brzuch, bo go jeszcze nie ma tylko, że się na twarzy zmieniłam ;-)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:12

la_lenka lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa, koniecznie pokaż z których nie jesteś zadowolona, to też duża wskazówka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa i jeszcze jedno, jeśli jemu coś nie smakuje i ciągle wybrzydza to też to olej. Owszem zapytaj czy ma na coś ochotę ale jeśli Ci nie odpowie to rób swoje i na niego nie patrz. W końcu zgłodnieje i sam zrobi sobie kanapkę.

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ;/ ale kretyn, weź ty się nie przejmuj, bo patologiczny to jest on ;/ z dzidzią wszystko ok, i jedz to na co masz ochotę i zmieniaj frajera, bo jak się ze stresujesz tak kilka razy to tfu tfu jeszcze urodzisz wcześniej niż ja :P i będę Ci zazdrościć :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka lepij coś markowego kupic, ja kupiłą w cocondrillo za 59 zł czarne leginsy i są super, mam juz 2 pary i chodze w nich prawie codziennie., a ostatnio w C&a kupiłam jeansy ciązowe tylko za 109 zl, o wiele gorsze w happymum były za 200 zl.

Mozna też polowac na allegro na spodnie h&m, czesto dziewczyny sprzedają używane - w b. dobrym stanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:01

720fbe94f2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka infekcja to stara śpiewka ginekologa, ja cały czas jak tylko bylam u gina to przepisywał mi tabletki / globulki śmiałam sie z tego bo to się przecież czuje. A nikt nie pytał sie w jakim cyklu jestem. Wierzę Ci my kobiety wiemy najlepiej kiedy mamy infekcje a po drugi są testy w aptekach na zakażenie pH pochwy. A ginekologowi ewidentnie chodziło o kase najgorsi są tacy co przyjmują na NFZ i prywatnie

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa już mnie uruchomiło to dziecko hehe Pokaż mu kto rządzi u Was w domu. On niech sobie cwaniakuje u mamusi. A co na to Twój partner? Zwraca mu uwagę?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ