Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    dobra dziewczyny ja idę trochę poleżeć ,zaczekam na męża i pogadamy ustalimy wspólnie czy pojechać na ip , chyba jeżeli jest onfekcja to się nie rozkeci przez tydzień ? ja zwariowałam przez tego jebnietego lekarza , moze rzeczywiscie jest wszystko ok a ja jestem klebkiem nerwow , czekam na odp kolezanki czy jej wmawial infekcje

możesz kupić sobie http://www.doz.pl/apteka/p109012-GINEintima_test_pH_1_szt i sprawdzić w domu czy masz infekcje, nigdy tego nie próbowałam, no ale ph to ph :)

relgio4pxlxziakh.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:12

l22nhdge5b933eoh.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chwale sobie spodnie ciązowe z firmy NEXT Mama używane kupiłam za 15 zł i sa nie do zdarcia i fajne bo z takim niskim pasem mega wygodne

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na markowe mi jednak szkoda kasy. Bo akurat mam w czym chodzić i jakbym sie uparla to do porodu dam rade (zrzucilam trochę kilo przed ciążą i mam ciuchy w większym rozmiarze). Po prostu mam zachciewajke na ciuch który będzie trochę eksponował brzuszek.
    Coś mi się marzy takiego z panelem, ala jeansowe, udajace spodnie - żeby można założyć obcisly sweterek i nie świecić gołym tyłkiem :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    On mi na każdej wizycie pierdzieli że mam infekcje , jak miałam ciąże pozamaciczną i wyszłam ze szpitala a dalej mnie bolał jajnik to w sumie jemu zawdzięczam że odkrył guza ale też oznajmił o infekcji , jak pojechałam do szpitala na operację i miałam tyle badań żaden lekarz nie wspomniał o infekcji , zaczekam aż znajoma się pojawi na fb zapytam czy jej też wmawiał infekcję bo ona na początku ciąży weszła prywatnie on wypisał jej wszystkie możliwe badania i po chwili wyszła , lekarza zmieniła i mi też polecała zmianę .

Już od początku był problem, było mi przykro jak chwaliłyście się ile mierzą maluchy i jakie tętno mają a ja byłam w czarnej dupie bo bez żadnych informacji

Staraczka, jak on ciagle mowi wszystkim o infekcji to co się dzieje, jak dziewczyna przychodzi do niego naprawde z infekcją??, ze jest w ciąży? absur!

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:50

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa no kiepska sytuacja, ale uwazam ze Twój mąż powinien też pokazać dzieciaków kto rządzi u Was w domu i himery może sobie stroić u mamusi...
    Tym bardziej jeśli tata w Jego oczach nie ma autorytetu... nie jestem absolutnie za biciem dzieci, ale jakby podniósł rękę na Twoje męża czy na Ciebie (tym bardziej) uważam, ze dzieciak powinien dostać od ojca w tylek skoro nic inne nie działa...
    Na pewno byłby w takim szoku, ze móże następnym razem by się zastanowił...

a jak będzie się wyzalal matce, ze dostał od taty to Twój mąż powinien powiedzieć jaka jest sytuacja i, ze sobie tego nie życzy, a skoro Ona buntuje dziecko to bym Ja w ogole olala...

Kucykowa lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam - o ile gdzieś w pobliżu macie, bo wiem, że nie w każdym mieście jest- H&M Mama:http://www.hm.com/pl/product/26720?article=26720-A
    niezła cena a jakość naprawdę spoko :) i co jakiś czas robią przeceny więc można uchwycić taniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 14:41

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupilam jeansy ciążowe na zwykłym bazarku... dalam za nie jakieś 65 zl i musze powiedzieć, ze tez na prawdę jestem zadowolona =)

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sie wkurzylam na h&m, byłąm w silesi- nie ma dzialu mama- to samo w galerii kazimierz, ale za to moja soiostra kupiła fajne leginsy asos maternity (z allegro za 30 zl bo miały małą wade- dziurke na pasku)

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    A ja polecam - o ile gdzieś w pobliżu macie, bo wiem, że nie w każdym mieście jest- H&M Mama:http://www.hm.com/pl/product/26720?article=26720-A
    niezła cena a jakość naprawdę spoko :) i co jakiś czas robią przeceny więc można uchwycić taniej :)

tez je upatrzylam:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa juz pisalas kiedys o tym dziecku, ja nic nie doradze niewiem jak bym sie zachowała.

Dziewczyny byla u mnie koleżanka, lekarz tez wmawial jej infekcje pochwy :/
    Troche mi nagadala ze wcześniej mialam go zmienic i powiedziala ze musze jechac na ip bo skoro nie mam w karcie ciazy dzisiejszej wizyty wpisanej a nie daj boze dziecko mialo slabe tętno to zadnego dowodu nie mam na to ze wizyta dzisiaj byla, jestem przerażona czekam na męża i jade na szpital najwyższej mnie poloza trudno ale bede walczyc o te dziecko, jest 15 a ja nic nie jadłam dzisiaj nie moge sie zmusic nawet :/

Z morfologii moje pHA to 4 lub 5

Ja nie kupowałam leginsow ciazowych, dostalm spodnie dresowe mają dobry material i były wyprane, sa takie dresowe ale nie nosilam jeszcze bo są przewiewne wiec zimno mi w nich by bylo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    ja juz sie wkurzylam na h&m, byłąm w silesi- nie ma dzialu mama- to samo w galerii kazimierz, ale za to moja soiostra kupiła fajne leginsy asos maternity (z allegro za 30 zl bo miały małą wade- dziurke na pasku)

no w 3city na kilkanaście sklepów kolekcja dla mamusiek jest w jednym niestety :(

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le_lenka ja kupilam takie niby jeansowe na allegro ale szczerze nic o nich nie powiem bo nie mialam ich jeszcze ani razu. Ogolnie nie sa zle ale nie podobaja mi sie na mnie. I tym sposobem przekonalam sie po raz ktorys, ze j sie do zakupow internetowych nie nadaje....
    W tym tygodniu mam zamiar udac sie do H&M mama i C&A- juz wole dolozyc bo na te getry kupujac dwie rozne pary na allegro i tak stracilam 60 zl :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mnóstwo kupuje przez internet, bo przy moim rozmiarze to stacjonarnie nic fajnego nie ma.
    W przyszłą środę mam wyjazd do endokrynologa i chciałam na niego sobie coś zamówić, żeby wyglądać bardziej ciążowo. :P Ale nic, popatrzę jeszcze i najwyżej pojadę w normalnych spodniach zapietych na gumeczke, pod dłuższą bluzka nie będzie widać :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:32

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/s04696-asos-maternity-leginsy-imitujace-jeans-z-gu-i5115351636.html

to moje spodenki, o ktorych mówilam, a ten sprzedawca ma wiele rzeczy asos maternity za ułamek ceny :)

720fbe94f2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale faktycznie czasem lepiej odło,życ kase i kupic cos dobrego, bo w c&a kupilam bardzo grube fajne jeansy paskiem tylko za 109 zl(inne rzeczy tam są brzydkie jak na mój gust:)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero pojade ok 18 poki co patrze o co chodzi z ta ciaza patologiczna i rozkiminiam czemu nie wpisal dzisiejszej wizyty

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u nas chyba ciążowe można spotkać w galerii karkonoskiej i coś kojarzę, że mają w mini maxi, ale nie jestem pewna. Sama bym chętnie przeszła się do jakiegoś sklepu z takimi rzeczami, więc jak coś gdzieś zobaczysz to daj znać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ