X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to już będą połówkowe, prenatalne?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A dawka euthyroxu? Tam na opakowaniu jest napisane cyferkami to jest dawka :)

Anulka ja u konowala mam na 22 kwietnia ale nie ide

25 mikrogramów

rrgu83a.png
  • Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja też mam na 22 kwietnia następną wizyte :)

rrgu83a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym ze ja nie pójdę na nią, jezeli lekarz za tydzien ten inny wspomni o zagrozeniu czy cos niepokojącego to uwierze tamtemu, powiem aby zbadal czy jest infekcja i mysle czy odezwac sie o dzisiejszej wizycie i czego sie nasluchalam,

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Nancy nie mam pojęcia zwykłe takie badanie jak zrobi to zrobi ja dodatkowo nie chodze (bo nas nie stać zwyczajnie na badania prenatalne) te co na nfz zrobią bo tym razem ide do niego na nfz udało mi się dostać :) o teście Pappa mnie pytał czy informował mnie lekarz mówię , że tak ale nie robiłam, a on mówi , że i dobrze jak ciąża przebiega prawidłowo to nie ma potrzeby a mówi , że wręcz przebiega książkowo tak jak ma być dzidzia ma ok 10,5 cm :) pytał mnie się czy czuję ruchy mówię, że nie jeszcze :) no i mówił , że najgorszy okres za nami, że do 12 tyg poronien jest najwięcej a teraz jak z wizyty na wizytę jest dobrze to i ciąża utrzyma się i będzie dobrze:). A ja do swojego raz chodzę na nfz a raz prywatnie zależy czy są miejsca :) do niego na nfz to trzeba miesiąc wcześniej się zapisywać , bo tak oblegany jest :)

Misi@, agatka196 lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady co tam u Ciebie? Jakoś mało Cie ostatnio tu widzę:) Jutro zaczynasz 19 tydzień:)

Oj tak już 19 tydzień, a zajęta jestem, mam pełno zamówień hafciarskich, i piszę magisterkę, do tego przygotowuję się na absolutorium, i jeszcze od pon zaczynamy wykończenie naszego domku, więc jeżdzimy po sklepach kupujemy, a to płytki, a to panele, a to wannę, a to karnisze itd. masę roboty :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to malutka dostałaś dawkę euthyroxu, ale dobrze ze juz dostalas leki =)
    Znaczna część nas tutaj także lyka euthyrox.. także witamy =)

U mnie wizyta dopiero 10.04 ale już nie mogę się doczekać, żeby się dowiedzieć co u mojego maleństwa... a i może w końcu uda mi się poznać płeć. =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady savage a co robicie w domku- zmieniacie calkowicie mieszkanie- wszystko robicie od początku- kafle, podłogi itp czy kupiliście używane i czesc juz z Glowy? Podpytuje bo my właśnie tez odebraliśmy mieszkanie i wszystko przed nami i mam nadzieje, ze moja ciaza mi pozwoli na w miare aktywny udział ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po..:) Wizyta przebiegła dość spokojnie, ale bez fajerwerków. Byli niecałą godzinkę w sumie, bo Mąż, żebym się nie stresowała wziął syna na boisko :) Przyglądał się malutkim bucikom, które dostaliśmy od mojej siostry i chyba się tym zdenerwował, bo nie pożegnał się ze mną... Trudno :)
    Szczerze? nic na siłę, obiad podałam, była miła, a muru głową nie przebiję. Teraz skupiam się na moim Skarbie wyczekanym i olewam resztę świata, no oprócz Mężą :)

Dziękuje za wsparcie Kochane :-*

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - wiesz, to tylko dziecko. Może agresywne, knąbrne, ale dziecko - ono się takie nie urodziło, tak zostało wychowane - albo raczej niewychowane, i to nie jest kwestia jakiejś strasznej dyscypliny (to też, ale na drugim planie), tylko przede wszystkim uwagi poświęcanej przez rodziców. I nie można winić tylko jego matki, jakakolwiek by nie była, bo Twój mąż jest ojcem tego dzieciaka i jest za niego tak samo odpowiedzialny jak jego była partnerka... Wiesz, jeśli syn nie widzi ojca przez 5 miesięcy, to jaki ma być? Sam się nie wychowa, a matka jak widać też sama nie potrafi być mu matką, a co dopiero zastępować jeszcze ojca.

Wiem, że pewnie nie to chciałaś usłyszeć, ale ten 8-letni syn Twojego męża jest tak samo jego dzieckiem, jak to dziecko, które teraz nosisz pod sercem. Może warto, żeby się nim zająć, zaopiekować, wychować?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lady savage a co robicie w domku- zmieniacie calkowicie mieszkanie- wszystko robicie od początku- kafle, podłogi itp czy kupiliście używane i czesc juz z Glowy? Podpytuje bo my właśnie tez odebraliśmy mieszkanie i wszystko przed nami i mam nadzieje, ze moja ciaza mi pozwoli na w miare aktywny udział ;)

Kupiliśmy dom z ogrodem, nowy, i wszystko musimy tam robić sami, podłogi, ściany, no wszystko, nawet ogród, bo prace budowlane skończyły się 2 miesiace temu i jestem jedno wielkie pobojowisko, błoto, droga ma być dopiero lato 2016 :P więc mamy mnóstwo roboty.

4me, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też na potęgę jecie lody??? :D

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Kupiliśmy dom z ogrodem, nowy, i wszystko musimy tam robić sami, podłogi, ściany, no wszystko, nawet ogród, bo prace budowlane skończyły się 2 miesiace temu i jestem jedno wielkie pobojowisko, błoto, droga ma być dopiero lato 2016 :P więc mamy mnóstwo roboty.
    Lal no to dużo pracy przed Wami. My kupiliśmy mieszkanko co prawda 4 pokoje ale domu z ogrodem strasznie zazdroszczę :) tak sobie mysle, ze jakbym teraz miala ogród to i przymusowe siedzenie w domu mogloby być przyjemniejsze.
    My mamy stan deweloperski wiec wszystko trzeba zrobić od poczatku. Na szczęście po ostatnim wlasnorecznym remoncie powiedziałam nigdy wiecej i mamy choc ekipę wykończeniowa. Wchodzą dopiero za miesiac mam nadzieje, ze sie ze wszystkim wyrobimy. Na razie wybraliśmy podłogi, kafle. Jutro chyba przejadę sie zamówi drzwi bo czeka sie aż 8 tygodni ;/ tworzy sie tez projekt kuchni- no ale jeszcze wiele przed nami ;)
    Skoro u was wszystko jest nowe to rzeczywiście ogrom pracy jeszcze. Trzymam kciuki, abyście zdążyli przed sieprniem bo na pewno chcecie sie przenieść przed rozwiązaniem a z domem roboty pewnie więcej niż z mieszkaniem ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

Taaaaaak i banany <3<3

Kucykowa lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

Też :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Lal no to dużo pracy przed Wami. My kupiliśmy mieszkanko co prawda 4 pokoje ale domu z ogrodem strasznie zazdroszczę :) tak sobie mysle, ze jakbym teraz miala ogród to i przymusowe siedzenie w domu mogloby być przyjemniejsze.
    My mamy stan deweloperski wiec wszystko trzeba zrobić od poczatku. Na szczęście po ostatnim wlasnorecznym remoncie powiedziałam nigdy wiecej i mamy choc ekipę wykończeniowa. Wchodzą dopiero za miesiac mam nadzieje, ze sie ze wszystkim wyrobimy. Na razie wybraliśmy podłogi, kafle. Jutro chyba przejadę sie zamówi drzwi bo czeka sie aż 8 tygodni ;/ tworzy sie tez projekt kuchni- no ale jeszcze wiele przed nami ;)
    Skoro u was wszystko jest nowe to rzeczywiście ogrom pracy jeszcze. Trzymam kciuki, abyście zdążyli przed sieprniem bo na pewno chcecie sie przenieść przed rozwiązaniem a z domem roboty pewnie więcej niż z mieszkaniem ;)

No nam ekipa miała wejść 30 kwietnia, ale dziś zadzwonili że zlecenie im wyleciało i mogą zacząć już w poniedziałek

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa jemy =))
    W życiu tak mi nie smakowały lody jak teraz ... moj faworyt rożki z lidla za 99groszy... przepyszne ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 20:09

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już lody trochę przeszły, ale miałam taki tydzień że po 2 sztuki dziennie ;)

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to nie jesteśmy sami :D Gusiak, rożki z Lidla?? Jutro idę po nie :D Mi brat narobił apetytu lodami Daim z Almy, ale nie mam tutaj Almy blisko, muszę podjechać do Piotra i Pawła :D

Nancy, bananki też uwielbiam teraz !

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No nam ekipa miała wejść 30 kwietnia, ale dziś zadzwonili że zlecenie im wyleciało i mogą zacząć już w poniedziałek
    No to supe- miesiac do przodu. Nam wchodzi wlasnie 30 kwietnia ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ