X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu ze stresu tak mnie sciska na wymioty ze chyba 2 palce wsadze bo chodze i cofke mam :/

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    piękna pogoda, będę czytać na balkonie:)) powodzenia na wizytach... moja dopiero w połowie kwietnia:/ Staraczka ciesz się, że tak wcześnie rano masz wizyte, ja zawsze czekam do 18 i z neróww nie mogę sobie znaleść miejsca:)

720fbe94f2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten piękny poranek. Trochę mnie nastraszylyscie z tą listerioza. Ja jem lody pasztety szprotki z puszki i zaczęłam wczoraj schizowac ;( poczytałam trochę i okazało sie ze jest więcej rzeczy szczególnie nie powinno jeść się rzeczy które są przygotowane przez nas ponad 24 h wcześniej ( dla mnie paranoja) wychodzi na to że musiałabym codziennie myć lodówkę kupować wędlina tylko na jeden dzień a gotować tylko i wyłącznie na jeden obiad bo przecież przechowywanie jest niby niebezpieczne.
    Co do toksoplazmozy i cytomegalii za dziecka jadłam wszystko prosto z działki kogel mogel surowe mięso wędzone ryby a ani cytomegali ani toksoplazmozy nie przechodzilam.

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie stresuj się, wszystko będzie dobrze. Powinnaś się cieszyć, że z bobem się zobaczysz:) No i może dowiemy się kto mieszka w Twoim brzuszku:)
    A w ogóle dzień dobry:)

Skabarka moje bobo też kopie, kopie, a jak zawołam męża i położy rękę to przestaje. Mąż smutny, że nie czuje:p

skabarka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzyłam, ;/ no ja pier... mieszkam na przeciwko M1 i mamy dwie równoległe długie drogi i szaleją tu motocykliści i samochody, wiecie jak się rozpędzą to jadą, jadą ...? zapierdala... sorki za przekleństwa, ale się wystraszyłam i wkurzyłam ;/ chcę przejść na drugą stronę na autobus (zaznaczę że droga jest 2 pasmowa ale bardzo szeroka, nie ma świateł) widzę po prawej stronie nic, po lewej nic po prawej nic, wchodzę, idę za mną już samochód i przedemną samochód przejechał ! no kurwa! jestem na pasach, nie widać mnie czy co. Normalnie zaczęłam ryczeć i wróciłam do domu,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:30

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    No wlasnie a mi lekarz nie gadal zeby zrobic :/
    podejrzewam ze moglam przechodzic bo jadlam tatary, jajka na miękko, kogle mogle :D
    Niekoniecznie bo ja np też uwielbiałam tatara itp itd, jako dzieciak u babci jadłam owoce z sadu, groszek, i inne tego typu warzywa z grządki. Miałam do czynienia z kotami dużymi i tymi małymi (w wakacje chodziłam wiecznie podrapana) i nie przechodziłam toxo. Więc niekoniecznie musiałaś to przechodzić. Z resztą od jajek to się można salmonellą zarazić, a nie toxoplazmozą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 08:38

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:50

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Lady, masakra:/ nieraz spotkałam się z takimi kierowcami, że ja np. na jednym pasie się zatrzymuję aby kogoś przepuścić, a auta na pasie obok śmigają <bo zdążą?bo nie widzą pieszego i uważają że zatrzymuję się przed pasami ot tak, po prostu?>

Skarbarka, powodzenia na wizycie:)

Chyba chodziło o staraczkę:)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja też dziś niewyspana, nie umiem w nocy spać, kręcę się strasznie, kręgosłup mi dokucza i nie mogę sobie znaleźć miejsca. No ale cóż takie uroki :) Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nancy87 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z migrenowym bolem glowy. Jak mnie wczoraj w nocy chwycilo toak do tej pory mnie trzyma. Do tego do zusu musze wyslac jakies oswiadczenie, bo moj pracodawca czegos nie dopelnil. Czyli o kasie w tym mc moge zapomniec.

• Czaarna77 Nowa

Wysłany: 25 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem na początku 17 tygodnia ciąży :)) Miałam kijowego lekarza, który praktycznie nie robił mi żadnych badań. wybieram się właśnie do innego. Moje pytanie do Was: Jakie badania powinnam mieć dotychczas zrobione?

chabasse lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:47

8pdp47e.png
  • Czaarna77 Nowa

Wysłany: 25 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz ;) w poniedziałek właśnie byłam w DIAGNOSTYCE, mają dość fają promocję pakietu badań dla kobiet w ciązy.. tyle ze jak dziś spojrzałam to badania w kierunku toxo zrobili mi tylko dla przeciwciał IgM.. Badania w kierunku różyczki są konieczne mimo przebytej choroby w dzieciństwie?

Jak wasze fasolki ? Ja właśnie od paru dni odczuwam pływanie małej rybki :) Idę dziś pierwszy raz do nowego ginekologa po przeprowadzce, mam nadzieje, że dowiem się jakiej płci łobuza nosze pod serduszkiem ;p

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin od razu powiedział, że (chyba) od 1989 roku wszystkie dziewczynki w wieku 13 lat były szczepione na różyczkę. Mimo wszystko badanie musiałam zrobić i wiem, ze jej nie przechodziłam to przeciwciała mam (dzięki szczepionce).

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jeszcze nic nie czuje mimo, że to 17 tydz., a wagę mam w normie. Lekarka strwierdziła że pewnie ok 19 poczuję i zdziwiłaby się, gdybym w pierwszej ciąży czuła cokolwiek wcześniej.

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    też jeszcze nic nie czuje mimo, że to 17 tydz., a wagę mam w normie. Lekarka strwierdziła że pewnie ok 19 poczuję i zdziwiłaby się, gdybym w pierwszej ciąży czuła cokolwiek wcześniej.

A mi się wydaje, że dużo osób czuje w pierwszej ciąży gdzieś w 18 tygodniu. Podczytuje też sierpniówki i one też tak zaczynały czuć. Wcześniej nie byłam pewna czy to to, ale teraz powiem Wam, że nie da rady tego pomylić, tym bardziej, że czasami już na brzuchu coś widać. Śmieszne uczucie, jak by coś pod skórą Wam chodziło hehe

Dominka, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

powodzenia na wizytach w ten piękny słoneczny dzień... ale nam się dziś po spało, nawet nie słyszałam jak mąż do pracy wychodził ;p
    Biorę się zaraz za ogarniecie w mieszkaniu, sniadanko i moze rusze na jakiś spacer, żeby wykorzystać dzień =)

Co do badań ja również mialam badania i na różyczke i toxo.... i mimo tego, ze od dziecka mialam zawsze w domu koty, jadlam wszystkie warzywa i owoce prosto z pola j drzew to toxo nie przechodziłam...
    Mój gin powodzial, żeby nie jest surowego mięsa, myc owoce i warzywa, dl tego uważać czyszcząc kocia kuwete... albo czyścić od razu, albo lepiej żeby te obowiązki przejął ktoś inny =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ