X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja prawie nigdy nie odmawiam sobie tych zakazanych, jedynie te kapustne cale szczęście nie lubie za bardzo fasoli i tych strączkowych :D moją zmorą były słodycze ale jakos na czekolady w ciazy nie moge patrzeć jedynie lody :D

Jeden endo zakazal tych jesc drugi mowil ze z umiarem.

I tak straciłam do nich zaufanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja tylko mówię, jak jest ;-) Listeria to jest bakteria lodówkowa, każda z nas ma ją w swojej lodówce, ale jak dzika rozmnaża się w produktach niepasteryzowanych i surowych/wędzonych rybach i mięsach. Dlatego w ciąży zabronione są sery pleśniowe, nieświeży nabiał (a niepasteryzowanego nie wolno wcale, nawet świeżego), surowe mięso i właśnie rybki.
    Milion kobiet jadało i mają się dobrze, ale to nie znaczy, że nie trzeba uważać.

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestałam sprawdzać co można w ciąży a czego nie, tyle co mama czy babcia cos nabakna np z fasolką po bretońsku ze nie jesc bo wzdyma ale mama robi taka pyszna ze trudno jej nie zjesc wiec jadlam trochę ale to bylo w 6 tyg bodajże :)

Przestanmy o jedzeniu pisac, każda z nas wie co bedzie jadła :) ewentualnie jak bedzie wahanie nad czyms to jestem zdania ze warto tutaj zapytac bo na pewno ktoras ma fajnego lekarza który przestrzega pacjentki przed jakimis produktami :)

Ide spac jutro mam wizytę :) dobranoc

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dobranoc i powodzenia jutro =)

Ja też w sumie jakoś bardzo nie stosuję się do tegorocznej czego wolno, a czego nie ... tłumacze sobie, zd jak mam na coś bardzo ochotę, w sensie ze na coś czego nie wolno to maleństwo się właśnie tego domaga i musze zjeść ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:39

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko od wzdęcia nikt jeszcze dziecka nie stracił, a od listeriozy - owszem :P ale każda robi co uważa.
    Ja też jem śledzie, bo nie mogę się powstrzymać, ale mam na uwadze, żeby były świeże, i że w razie nawet biegunki jadę na IP i mówię, co jadłam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:42

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden apap i gorączka spadła do 37, uff od razu mi lepiej. Jeszcze żeby ten kaszel się uspokoił. Ogólnie teraz nie ma wyjścia, z każdym dniem musi być lepiej :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Wędzone ryby są zabronione ponieważ często zawierają bakterie listerii, a listerioza jest niestety bardzo groźna w ciąży. Jakiś czas temu było głośno, kiedy w paczkowanych wędzonych rybach z kilku marketów znaleziono bakterie.

Dlatego ja sobie jednak odpuszczam- nie jem serów plesniowych, brie itp, ryb i mięsa surowego oraz wędzonych na zimno. Wątróbki nienawidzę a jajko na miekko jakos tez w ciąży mi nie wchodzi. Zostaje mi jeszcze mnóstwo innych pokarmów :) dzis Np placki ze szpinaku i bureczki w ramach uzupełnienia zelaza- tyle tego wciagnelam, ze aż mi nie dobrze bylo po burakach;) chyba po ciąży dlugo ich nie zjem ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim. Ale piękna wiosenna pogoda się zapowiada! Miłego i spokojnego dnia Wam życzę. Wstaję do pracy ale coraz mnie mi się chce ;) posiedziałabym w domku, na tarasie, podrzemała, poczytała ... Oj ...

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)
    za 2 godzinki mam wizytę :)
    trzymajta kciuki kobietki zebym zobaczyła malucha i płeć :D

nick nieaktualny, adzia lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nie do końca Ci sie ubzduralo bo moja pierwsza ginekolog mowila, ze nie wolno ryb wedzonych na zimno ;)
    Oczywiscie ja tam nikogo nie przekonuje- niech kazdy robi jak sam uważa ;)

Znowu stykamy się z różnymi przesądami, hipotezami, i teoriami, co człowiek inaczej, moja dietetyczka mi pozwoliła jeść i od początku jem rybki wędzone i nic nam nie jest.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    I to prawda ze wedzonych na zimno produktow nie powinnysmy jesc. A makrela,szprotki czy losos wedzone sa na zimno :)
    Ja uwielbiam tez wlasnie szynki wiejskie z mamy podworka wedzone na zimno tylko w dymie, a wiem ze tez nie za bardzo mozna. (Za niska obrobka termiczna) A to wszystko ze wzgledu na toksoplazmoze. Ale ja juz ja podobna przechodzilam wiec sobie pozwalam na male grzeszki :-)

ja też przechodziłam toksoplazmoze i może o to chodzi, bo moja dietetyczka widziała wyniki badań, hmmm zapytam się jej przy następnej wizycie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a sa objawy tej tokso? Ja nie robilam badań :/

anulka20 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny a sa objawy tej tokso? Ja nie robilam badań :/

nie ma żadnych objawów, ja myślałam że nie mam, a potem jak zrobiłam badanie, bo mi moja ginekolog dała skierowanie na toxo, to jak zrobiłam i okazało się że przechodziłam to takie oczy zrobiła O.O, i pytania: jak, gdzie, kiedy?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dzień dobry :) u nas słonko za chmurkami, raz jest raz go nie ma.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie ma żadnych objawów, ja myślałam że nie mam, a potem jak zrobiłam badanie, bo mi moja ginekolog dała skierowanie na toxo, to jak zrobiłam i okazało się że przechodziłam to takie oczy zrobiła O.O, i pytania: jak, gdzie, kiedy?
    No wlasnie a mi lekarz nie gadal zeby zrobic :/
    podejrzewam ze moglam przechodzic bo jadlam tatary, jajka na miękko, kogle mogle :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka a u mnie widac mgła była ale juz znika i słońce swieci :)
    pokaże wam jaka sukienke na lato sobie kupilam :D

A zapytam co najlepiej zjesc ze slodkiego tak 15 min przed wejsciem na usg aby dzidek sie ruszal? Macie sposoby?

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak z cytomegalią - okazało się, że przechodziłam w przeszłości, a też nie miałam o tym pojęcia.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)Piękna pogoda sie zapowiada !Od dzisiaj II trymest :) Ajj chce sie żyć i czerpac jak najwiecej :)

Carolline, Kasiarzynka, kasig, nick nieaktualny, adzia, nick nieaktualny, chabasse lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ