X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przepuszczeniem to mi się trafiło. Bo właśnie do gabinetu weszła inna babeczka w ciąży - jak zapytałam kto ostatni do gabinetu (bo była malutka kolejka, więc stwierdziłam, że się nie będę wykłócać) to mąż tej babki od razu stwierdził - skoro pani w ciąży, to pani wchodzi bez kolejki. I już reszcie nie wypadało się bulwersować :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka dużo zdrówka Ci życzę, zdrowiej tam szybciutko

la_lenka lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... myślę, ze jakbyś trafila z rana na stado babć, które dzien w dzień okupują gabinety lekarskie to tak łatwo by nie było i bulwers gwarantowany =)

Swoją drogą ... nie miałaś się kłaść do łóżka i zdrowiec? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:31

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję właśnie herbatkę z miodem i cytryną. Zresztą bardzo ciężko mi leżeć, bo łapie mnie wtedy straszny kaszel. Więc sobie trochę poleguję, trochę siedzę zawinięta w kocyk. Jednak jak jestem choć trochę pionowo to ta wydzielina mniej mnie zatyka. A kaszel mam tragiczny, dosłownie chce mi się wymiotować od kaszlu.
    Nie wiem sama co myśleć o tym poprzednim lekarzu... niby to było 4 dni temu, więc się mogła choroba rozwinąć. Ale już wtedy nieźle kaszlałam, aż się nie chce wierzyć, że oskrzela były całkiem czyste, skoro teraz są tak okropnie zapchane, aż mi świszcze jak oddycham.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    To nie mam pojęcia co mi się ubzduralo od początku, ze tych wędzonych ryb nie można ;D

Staraczka ja też ze sobą walczyłam, żeby całej nie zjeść zanim trafi do salaterki =)

Nie do końca Ci sie ubzduralo bo moja pierwsza ginekolog mowila, ze nie wolno ryb wedzonych na zimno ;)
    Oczywiscie ja tam nikogo nie przekonuje- niech kazdy robi jak sam uważa ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh... bo z tymi lekarzami to tak właśnie jest, tez nie raz sie spotkałam z taka sytuacja gdzie mialam wrażenie, ze dyplom to sobie lekarz chyba na stadionie kupił =)
    Nic nie poradzimy... najważniejsze, ze teraz udało Ci się trafić na fajnego i ogarnientego =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bardzo fajny. Aż sobie zapisałam nazwisko i sprawdzę gdzie przyjmuje. Chętnie bym go wybrała na rodzinnego. Mimo, że ogólnie wyglądał jak dzieciak z gimnazjum :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me czyli jest szansa, ze po prostu gdzieś to usłyszałam albo wyczytałam... jestem prawie przekonana, ze gdzieś o tych rybach słyszałam =)
    Jest też szansa, ze po prostu mi się to przyśniło dlatego się nie upieram ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• AniaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrusy dziewczyny to ja jem kilogramami tez mi pomagaja na mdłości 3 grejpfruty dziennie to norma. Lekarka mi mówiła zebym tyle nie jadła bo bede tyć i co mam taka sama wage jak sprzed ciązy a to juz 16 tyg ;D

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tak, bardzo fajny. Aż sobie zapisałam nazwisko i sprawdzę gdzie przyjmuje. Chętnie bym go wybrała na rodzinnego. Mimo, że ogólnie wyglądał jak dzieciak z gimnazjum :P

Może właśnie dzięki temu, ze młody to jeszcze Mu się chciało i się na prawdę przykłada =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    cytrusy dziewczyny to ja jem kilogramami tez mi pomagaja na mdłości 3 grejpfruty dziennie to norma. Lekarka mi mówiła zebym tyle nie jadła bo bede tyć i co mam taka sama wage jak sprzed ciązy a to juz 16 tyg ;D

W sensie od cytrusów, czy konkretnie od grejpfrutow?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:11

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w tym momencie już zglupialam czy można jeść ta makrele czy nie? ;D

W sumie zrobioną pyszna paste zjem i tak, ale jestem po prostu ciekawa =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 21:10

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:11

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka czujesz już mocne ruchy? Ja dzisiaj znowu dostałam kopniaka w dłoń:) Szkoda, że mężu nie może trafić na kopniaka:) Tak się zastanawiam kiedy będzie już porządnie dawać czadu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jaka paranoja, a wyobraźcie sobie jak ja wiele z was maja niedoczynność w niej tez duzo produktów nie można jesc, do tego z cukrzycą tez musicie sie pilnować :D głupota jak nic, więcej emuglatorow niech dodaja to nawet wody pic nie bedziemy mogły, w sumie juz nie mozemy bo przy niedoczynności ktoras szkodzi nie pamietam ktora :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzone ryby są zabronione ponieważ często zawierają bakterie listerii, a listerioza jest niestety bardzo groźna w ciąży. Jakiś czas temu było głośno, kiedy w paczkowanych wędzonych rybach z kilku marketów znaleziono bakterie.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja tam mam niedoczynność i moja endo zawsze stala na stanowisku, ze przy dobrze dobranej dawce leków choroba nie powinna wpływać na mój styl życia i mam jeść wszystko co jadłam wcześniej =)
    I tu znowu wychodzi - ilu lekarzy, tyle teorii =)

Aldonaaa ślicznie dziękuję... ju kanapki zjedzone =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma.... no proszę Cię =)
    Juz kanapki z pasta zjadłam... jak zjem coś raz na jakiś czas to mam nadzieje, ze nic mi nie będzie... nie można popadać w paranoję =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ