X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja
    Skabarka zazdroszcze ze mozesz taki wysilek wykonywac :p
    Ja mam zalecenie zaraz po pracy tj. 18 lozko
    Weekend lozko
    W poniedzialek bardzo bolaly mnie ledzwia i podbrzusze, tak chodzby brzuch mial mi spaść a ja na wpolzgięta.
    Wczoraj Gin - skurcze Pani miala przeciazeniowe dlatego tak bardzo bolalo. Zwolnij Pani bo urodzi Pani ktorejs nocy..
    A ja na to tak tak w wrzesniu :x
    Fakt musze zwolnic rytm..

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ceaka uwazaj na siebie
    chabasse wlasnke zdaj nam relacje :)
    Lady to jak u ciebie pada to... Zaraz do mnie nadleci a chmury są :/

Tez dzisiaj sie nie wyspalam, zasnelam o dziwo szybko bo po 21 , budzilam sie w nocy z glupimi myslami kilka razy :/

Misi@ lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:32

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ja dzis na powtorke prenatalnych, ciekawe co mi powie i czy synek pozostanie synkiem :)
    Wczoraj zmuszalam meza do wybrania imienia dla chlopca, nic nam sie nie podoba . maz uparl sie na Antka, ale ja nie chce, bo mam wrazenie, ze wszedzie na okolo sa Antosie. Sama niewiem, imie mi sie nawet podoba, ale jest za bardzo popularne, na co maz, ze w podstawowce w klasie tez mial 6 kolegow o tym samym imieniu i zyje...hmmm ja za to mialam jedne jedyne na cala podstawowke i srednia szkole i to bylo fajne dla mnie!
    Gratuluje wczorajszym, udanym wizyta i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze :)

Od wczoraj wieczora nie smarowalam sie balsamem i czuje, ze skora mnie swedzi, ale lekarz przed tym badaniem zabronil mi przez dwa dni sie smarowac, wiec pozamiatane, wieczorem sie wysmaruje :p

Nadal mam problem z myciem zebow dzis znow odruchy wymiotne i male wymioty :/ obym po ciazy mi to przeszlo bo na sama mysl o myciu jest mi niedobrze :/
    Milego dnia :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to powtórka prenatalnych? w 17 tyg?

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:42

Misi@, Lilla My, 4me, kasig, Sigma, easymum, kataryna, Lady Savage lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    jak to powtórka prenatalnych? w 17 tyg?

Kazal mi przyjsc ponownie??? Ale powiedzial, ze tym razem bezplatnie, wiec ide.
    Moze czegos nie pomierzyl, wole nie myslec, ze cos jest nie tak. Zobaczymy o co chodzi. Wizyta o 17:15
    Edit:
    Agatko ja tez boje sie roztepow, juz mam ich dosyc duzo na biuscie i udach z okresu dorastania i niechce wiecej...oczywiscie jak wyjda pokocham jak swoje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:38

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki:) mamy ten sam dzień ciąży:D

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:43

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Ale mi się dzisiaj głupoty śniły, nigdy więcej lodów przed spaniem:p Mąż ma dzisiaj wolne i oczywiście musi być brzydka pogoda:/ Zaraz wstaję na śniadanko. Co jadłyście dobrego?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Angela22 Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Witam sie i ja
    Skabarka zazdroszcze ze mozesz taki wysilek wykonywac :p
    Ja mam zalecenie zaraz po pracy tj. 18 lozko
    Weekend lozko
    W poniedzialek bardzo bolaly mnie ledzwia i podbrzusze, tak chodzby brzuch mial mi spaść a ja na wpolzgięta.
    Wczoraj Gin - skurcze Pani miala przeciazeniowe dlatego tak bardzo bolalo. Zwolnij Pani bo urodzi Pani ktorejs nocy..
    A ja na to tak tak w wrzesniu :x
    Fakt musze zwolnic rytm..

znam to ja też mam zalecenia dużo odpoczywać bo w 11 tyg odklejała mi się kosmówka i teraz juz jest ok ale musze się oszczędzać i też nie ma mowy o wysiłku fizycznym :(

rrgu83a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny nie bójcie się rozstępów, lady swoje kocha a miala przed ciążą tak jak ja :)
    Ja na swoje przestalam zwracac uwage, mezowi nie przeszkadzaja, brzucha nie odslanialam wiec byly ukryte, obawiam sie na piersiach miec i tych placków jak bede karmic bo jestem zwolleniczka dekoltow :D

Chyba taka nocka byla ze glupie sny i budzenie w nocy, ja zwalam to na księżyc :)

Sniadania nie jadlam, moze tą kasze zrobie wedlug zalecen konowala hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 08:49

Lady Savage lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post wczorajszy Ewy Chodakowskiej:

Czasem jesteś KOCUREM, a czasem TYGRYSEM !!! smile emoticon Tez pięknie heart emoticon Na tapecie ROZSTĘPY !!!
    Jesli ten post okaże sie dla Ciebie przydatny, śmiało udostępnij smile emoticon
    Rozstępy najcześciej pojawiają sie na biodrach, udach, brzuchu - jego najniższych partiach - i piersiach .. Kiedy rośniemy, gwałtownie tracimy lub przybieramy na wadze, jesteśmy w ciąży.. nasza skora narażana jest na "tygrysie paski" ..
    Nie wiem czy wiesz, ale odpowiednie odzywianie, ma duży wpływ na prawdopodobieństwo powstawania rozstępów !!
    WAŻNE!!!
    1. Jedz produkty bogate w antyoksydanty, ktore odżywią Twoja skore : np. szpinak, borówki, truskawki
    2. Produkty zawierające witaminę E, ktore chronią komórki skóry : orzechy, nasiona, zieleninę , awokado, brokuły
    3. Produkty zawierajace witaminę A , ktora regeneruje skore np. marchewkę, słodkie ziemniaki, mango..
    4. Produkty zawierajace kwasy omega-3, ktore dbają o zdrowie komórek smile emoticon np. ryby, tran, orzechy, jajka
    5. Nawadniaj sie od wewnątrz !! Pij wodę

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja. u mnie też buro ponuro. Wyprawiłam młodszą do przedszkola i popijam sobie cappucino.

nauczona poprzednią ciążą nie nie smaruję się żadnymi kremami. według mnie to czyste naciągactwo.Co ma wyjść to wyjdzie. W pierwszej ciąży się smarowałam i rozstępy i tak wyszły. One po ciąży zbledną i się zmniejszą, więc nie ma co się stresować. Niestety natury nie oszukamy. Są metody chirurgiczne na ich usunięcie, ale to cholernie drogie jest.

misi@ kciukasy na udaną wizytę :) ja swoją mam w kolejną środę.

kapturnica, Misi@ lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:47

8pdp47e.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jakoś ostatnio mało się udzielam, ale nadrobiłam wszystko!

Staraczka trzymam mocno kciuki żeby było dobrze!!!

A u nas fajnie :) byłam ostatnio na kontroli u endo i tsh nadal w okolicy 1, więc następna kontrola dopiero w lipcu :) i ustalimy wtedy też jak po porodzie :) A w poniedziałek idziemy do gin, oj jak ja się nie umiem doczekać!!!

Miłego dnia :)

Staraczka23, Kasiarzynka, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ