Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 16 tc

Ja już nie pamiętam nocy żebym cała przespała bez budzenia zasypiam szybko koło 20-21 a już o 1 w nocy jestem wyspana i sobie leże przez jakąś godzinę aż znowu zasnę a później od 6 już się budzę i koniec spania. Pomijając fakt że każda zmiana pozycji podczas spania równa się obudzenie
Dzisiaj też śniły mi się jakieś głupoty hehe
Trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wizyty
My jeszcze tydzień i będziemy widzieć naszego Tuptusia bo jadę do koleżanki która jest ginekologiem ale aż 50km od domku mojego, a wizyta u mojego doktorka 09.04
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka ja w pierwszej ciąży na piersiach miałam słoneczka. na około otoczki zrobiły mi się rozstępy. po karmieniu piersi się zmniejszyły, rozstępy zbledły i się zmniejszyły. piersi niestety opadły, ale i tak nie jest źle. nie ma co się martwić na zapas.
staraczka ja miałam ciągłe infekcje w ciąży, co wizytę dostawałam leki przeciwgrzybicze i córa zdrowa jak ryba się urodziła. Ani razu gin mi nie powiedział, że infekcja zagraża ciąży. -
skabarka wrote:Lady S - fajnie że już macie domek, przede mną cała budowa
także mega wyzwanie, na szczęście stawiamy szkieletówkę, więc w miesiąc powinna chata stać i tylko wykończenie zostanie... Także fundamenty teraz zaczeliśmy - myślę że ze 2-3 tyg sie zejdzie na nie, tym bardziej że pogoda sie kurde psuje ;-/ a jak przeschną to wjedzie firma ( a w zasadzie 3 firmy) i chatkę postawią
wykańczać będzie mój mąż z moim ojcem... także zejdzie im się
no ale i tak ambitnie twierdzą że do porodu zdążymy się tam przeprowadzić
oby... oby... 
Skarbarka - jeśli mogę zapytać, to czy koszt domu murowanego a tej szkieletówki to duża różnica? Mieszkamy teraz w jednym pokoju z kuchnią, też planujemy budowę domu. Słyszałam kiedyś o domach kanadyjskich, a to chyba dokładnie to samo.
Zastanawia mnie też kwestia ogrzewania i akumulacji ciepła, bo ja jestem ciepłolubna
Synek

Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!
-
nick nieaktualnyJa mu nie wierze w infekcje, nie wiem czy czytalyscie wczoraj moje wypociny i zlosc po wizycie.
Odczuwam infekcje jak mnke szczypie i mAm uplawy takie grudkowate oraz ostry zapach na bieliźnie. I tak jak na początku ciazy bylam tez gadal ze infekcja, po 4 dniach na prywatna wizyte wzielam recepte która dal i starszy pan ginekolog absolutnie zabronil wykupienia, mowil ze infekcji nie mam, i tak 28 lutego konowal mowil ze infekcja jest zrobil cytologie ( nie dostalam wynikow) po 2tyg 13 marca bylam u nowego lekarza infekcja wykluczona, wczoraj konowal znowu straszyl, 3 kwietnia pojde do nowego tego co bylam niech sprawdzi, w poniedziałek pojde do konowala niech uzupelnia karte ciazy i dadza wyniki ostatniej cytologi abym nowemu pokazala bo nie usmiecha mi sie kolejna.
W karcie ciazy nie mam daty wczorajszej ze wizyta sie odbyła, tego cisnienia tez nie wpisali
Jak mialam cp doktor tez gadal o infekcji a w szpitalu nic nie mowilI. Dziwne ze cytologia ktorej wynik mam w domu jeden jest prawidlowa a po kazdej wizycie upiera sie ze infekcja czuje sie tak jak bym wgl nie dbala o higiene!!
Spojrzcie na jego opinie od ciężarnych Błaszczyk Bogdan Malbork
Rok temu bez zadnych badan zapisal mi bromergon na obniżenie prolaktyny!! -
Lilla budowa takiego domu jest dużo tańsza. My budowaliśmy tradycyjny dom murowany i to jest studnia bez dna..wszystko zależy od fachowców, którzy często strasznie naciągają. Jeśli chodzi o dom z gotowych płyt to obecnie w takiej technologii buduje znajomy i 140 m dom z elewacją, oknami itp wyliczyli mu chyba na 150 tys. To nie jest dużo no i dostajesz z firmy konkretny gotowy kosztorysLilla My wrote:Skarbarka - jeśli mogę zapytać, to czy koszt domu murowanego a tej szkieletówki to duża różnica? Mieszkamy teraz w jednym pokoju z kuchnią, też planujemy budowę domu. Słyszałam kiedyś o domach kanadyjskich, a to chyba dokładnie to samo.
Zastanawia mnie też kwestia ogrzewania i akumulacji ciepła, bo ja jestem ciepłolubna
Nie będę podawać konkretnej kwoty jaką my włożyliśmy w swój dom ale jest dużo wyższa. Wiadomo wykończeniówka to sprawa indywidualna. Nas też to pochłonęło bo staraliśmy się kupować jedne z lepszych na rynku (umywalki, miski, deski - villeroy, armatura hans grohe itp) Dlatego istotny jest stan surowy zamknięty + okna, posadzki i tynki. Bo to jest miarodajne i taki gotowy dom jest dużo tańszy.
-
nick nieaktualny
-
OMG 150 tys za 140 metrow? Czuje, ze zrobiłam interes zycia z tym swoim mieszkaniem;) zgubilo mnie zamiłowanie do życia blisko centrum;)
Dziewczyny Lady, Skabarka a moze wkleicie zdjęcia swoich domków jesli jest juz co pokazac?
Mnie to strasznie kręcą te tematy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:16

-
Staraczka23 wrote:Zazdroszczę wam ogarnietych lekarzy

Ja dalej niewiem ile dziecko juz mierzy, jaką ma wagę itd nawet nie zobaczylam na usg
myślę zadzwonię do przychodni zapytam czy mogę jutro przyjsc sytuacja awaryjna moze przyjmą mnje
Staraczka ja nie mogę się powstrzymać...przepraszam ale ciągle tu narzekasz a w ogóle nie bierzesz pod uwage co Ci wszyscy radzą...
Wczoraj tez nie pojechalas na IP... Wiec ja juz nie wiem czego oczekujesz?
Gdybym uslyszala nawet od konowala, ze ciąży cos zagraża pojechalabym na IP lub oddzwonila z 50 prywatnych lekarzy czy ktos nie ma wolnych 20 min aby mnie przyjąć...
Sorry takie jest moje zdanie i nie wiem co Ci pisac jak ciągle narzekasz na własne wybory...
Kasiarzynka, Paulinek, agatka196, MadziaRatMed, karolcia87 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnyPoprostu nie chce szlajac sie po ip wczoraj mąż uświadomił ze nawet jak pojade to nie wezma mnie na fotel a na usg i powiedzą że ciąża ok i co o infekcji sie juz nie dowiem tak wiec lepiej iść do ginekologa w dzien, nie narzekam juz bo wiem ze do konowala nie wroce i tyle, prywatne wizyty mowisz, w moim miescie nie ma super lekarzy a innych nie znam aby tak marnowac pieniądze