X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM jestem dobrej mysli za tydzien zobaczę co drugi lekarz powie, na pewno bedzie dobrze.
    Ale oczywiście zrobie badanie kwasu moczoeego skoro dostalam skierowanie :D

eM lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tc :-D
    Ja już nie pamiętam nocy żebym cała przespała bez budzenia zasypiam szybko koło 20-21 a już o 1 w nocy jestem wyspana i sobie leże przez jakąś godzinę aż znowu zasnę a później od 6 już się budzę i koniec spania. Pomijając fakt że każda zmiana pozycji podczas spania równa się obudzenie ;-)
    Dzisiaj też śniły mi się jakieś głupoty hehe

Trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wizyty :-) My jeszcze tydzień i będziemy widzieć naszego Tuptusia bo jadę do koleżanki która jest ginekologiem ale aż 50km od domku mojego, a wizyta u mojego doktorka 09.04 :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępów mnóstwo i kilka nowych nic nie zmieni ;) Boje się tylko takich naprawdę dużych, dlatego jednak staram się regularnie nawilżacz skórę, może choć trochę zminimalizuje prawdopodobieństwo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka ja w pierwszej ciąży na piersiach miałam słoneczka. na około otoczki zrobiły mi się rozstępy. po karmieniu piersi się zmniejszyły, rozstępy zbledły i się zmniejszyły. piersi niestety opadły, ale i tak nie jest źle. nie ma co się martwić na zapas.

staraczka ja miałam ciągłe infekcje w ciąży, co wizytę dostawałam leki przeciwgrzybicze i córa zdrowa jak ryba się urodziła. Ani razu gin mi nie powiedział, że infekcja zagraża ciąży.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Lady S - fajnie że już macie domek, przede mną cała budowa :D także mega wyzwanie, na szczęście stawiamy szkieletówkę, więc w miesiąc powinna chata stać i tylko wykończenie zostanie... Także fundamenty teraz zaczeliśmy - myślę że ze 2-3 tyg sie zejdzie na nie, tym bardziej że pogoda sie kurde psuje ;-/ a jak przeschną to wjedzie firma ( a w zasadzie 3 firmy) i chatkę postawią :) wykańczać będzie mój mąż z moim ojcem... także zejdzie im się :) no ale i tak ambitnie twierdzą że do porodu zdążymy się tam przeprowadzić :D oby... oby... ;)

Skarbarka - jeśli mogę zapytać, to czy koszt domu murowanego a tej szkieletówki to duża różnica? Mieszkamy teraz w jednym pokoju z kuchnią, też planujemy budowę domu. Słyszałam kiedyś o domach kanadyjskich, a to chyba dokładnie to samo.

Zastanawia mnie też kwestia ogrzewania i akumulacji ciepła, bo ja jestem ciepłolubna :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:32

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:19

wnidtv73dpzdszlc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:32

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu nie wierze w infekcje, nie wiem czy czytalyscie wczoraj moje wypociny i zlosc po wizycie.
    Odczuwam infekcje jak mnke szczypie i mAm uplawy takie grudkowate oraz ostry zapach na bieliźnie. I tak jak na początku ciazy bylam tez gadal ze infekcja, po 4 dniach na prywatna wizyte wzielam recepte która dal i starszy pan ginekolog absolutnie zabronil wykupienia, mowil ze infekcji nie mam, i tak 28 lutego konowal mowil ze infekcja jest zrobil cytologie ( nie dostalam wynikow) po 2tyg 13 marca bylam u nowego lekarza infekcja wykluczona, wczoraj konowal znowu straszyl, 3 kwietnia pojde do nowego tego co bylam niech sprawdzi, w poniedziałek pojde do konowala niech uzupelnia karte ciazy i dadza wyniki ostatniej cytologi abym nowemu pokazala bo nie usmiecha mi sie kolejna.
    W karcie ciazy nie mam daty wczorajszej ze wizyta sie odbyła, tego cisnienia tez nie wpisali :/

Jak mialam cp doktor tez gadal o infekcji a w szpitalu nic nie mowilI. Dziwne ze cytologia ktorej wynik mam w domu jeden jest prawidlowa a po kazdej wizycie upiera sie ze infekcja czuje sie tak jak bym wgl nie dbala o higiene!!

Spojrzcie na jego opinie od ciężarnych Błaszczyk Bogdan Malbork

Rok temu bez zadnych badan zapisal mi bromergon na obniżenie prolaktyny!!

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:47

agatka196, Kasiarzynka, Misi@ lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:51

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg USG 4200, a w rzeczywistości?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Dzięki, Dżuls. Zawsze po fakcie mam takie rozkminy, zamiast jak człowiek zapytać gin w gabinecie ;)
    Ja sobie nawet listę robię o co mam zapytać, a potem okazuje się, że i tak o czymś zapomniałam :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Skarbarka - jeśli mogę zapytać, to czy koszt domu murowanego a tej szkieletówki to duża różnica? Mieszkamy teraz w jednym pokoju z kuchnią, też planujemy budowę domu. Słyszałam kiedyś o domach kanadyjskich, a to chyba dokładnie to samo.

Zastanawia mnie też kwestia ogrzewania i akumulacji ciepła, bo ja jestem ciepłolubna :)
    Lilla budowa takiego domu jest dużo tańsza. My budowaliśmy tradycyjny dom murowany i to jest studnia bez dna..wszystko zależy od fachowców, którzy często strasznie naciągają. Jeśli chodzi o dom z gotowych płyt to obecnie w takiej technologii buduje znajomy i 140 m dom z elewacją, oknami itp wyliczyli mu chyba na 150 tys. To nie jest dużo no i dostajesz z firmy konkretny gotowy kosztorys :-) Nie będę podawać konkretnej kwoty jaką my włożyliśmy w swój dom ale jest dużo wyższa. Wiadomo wykończeniówka to sprawa indywidualna. Nas też to pochłonęło bo staraliśmy się kupować jedne z lepszych na rynku (umywalki, miski, deski - villeroy, armatura hans grohe itp) Dlatego istotny jest stan surowy zamknięty + okna, posadzki i tynki. Bo to jest miarodajne i taki gotowy dom jest dużo tańszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam ogarnietych lekarzy :)
    Ja dalej niewiem ile dziecko juz mierzy, jaką ma wagę itd nawet nie zobaczylam na usg :(
    myślę zadzwonię do przychodni zapytam czy mogę jutro przyjsc sytuacja awaryjna moze przyjmą mnje

• 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG 150 tys za 140 metrow? Czuje, ze zrobiłam interes zycia z tym swoim mieszkaniem;) zgubilo mnie zamiłowanie do życia blisko centrum;)
    Dziewczyny Lady, Skabarka a moze wkleicie zdjęcia swoich domków jesli jest juz co pokazac?
    Mnie to strasznie kręcą te tematy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:16

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Zazdroszczę wam ogarnietych lekarzy :)
    Ja dalej niewiem ile dziecko juz mierzy, jaką ma wagę itd nawet nie zobaczylam na usg :(
    myślę zadzwonię do przychodni zapytam czy mogę jutro przyjsc sytuacja awaryjna moze przyjmą mnje

Staraczka ja nie mogę się powstrzymać...przepraszam ale ciągle tu narzekasz a w ogóle nie bierzesz pod uwage co Ci wszyscy radzą...
    Wczoraj tez nie pojechalas na IP... Wiec ja juz nie wiem czego oczekujesz?
    Gdybym uslyszala nawet od konowala, ze ciąży cos zagraża pojechalabym na IP lub oddzwonila z 50 prywatnych lekarzy czy ktos nie ma wolnych 20 min aby mnie przyjąć...
    Sorry takie jest moje zdanie i nie wiem co Ci pisac jak ciągle narzekasz na własne wybory...

Kasiarzynka, Paulinek, agatka196, MadziaRatMed, karolcia87 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:48

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:48

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu nie chce szlajac sie po ip wczoraj mąż uświadomił ze nawet jak pojade to nie wezma mnie na fotel a na usg i powiedzą że ciąża ok i co o infekcji sie juz nie dowiem tak wiec lepiej iść do ginekologa w dzien, nie narzekam juz bo wiem ze do konowala nie wroce i tyle, prywatne wizyty mowisz, w moim miescie nie ma super lekarzy a innych nie znam aby tak marnowac pieniądze

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ