Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie pojechałam IP, to nie jest bardzo silny ból, tylko łagodny, może faktycznie ta macica się rozciąga, nie plamię, żadnych krwawien, ogółem dobrze sie czuje, prawie (no nie licząc tych bóli jakieś deprechy).
-
nick nieaktualnywitam się w 5 mc. jupi.
misi@ mi przepuklina wyszła bezobjawowo. nic nie nie piekło i nie rodziłam sn więc nie ma reguły. nie martw się na zapas.
alutka brawo dla dzielnego przedszkolaka. Piszesz, że mały był wcześniakiem. Jeżeli to nie tajemnica możesz powiedzieć w którym tc urodziłaś?
mnie znów głowa boli. W środę idę do gina. ciekawa jestem tej wizyty, bo nie jestem pewna czy bede mieć usg. Boli mnie podbrzusze i brzuch mi twardnieje w szczególności wieczorami.Misi@ lubi tę wiadomość
-
dziewczyny zamówiłam własnie pudełko bon bon baby na próbe (koleżanka w ciąży mi go poleciła- pelno fajnych produktów wysyłanych co miesiac- jak shiny box). W tym miesiacu jest m.in. balsam na rozstępy z pat&rub ktorego cena przewyzsza cene pudełka/ona tak twierdzi bo jeszcze zawartość jest nieujawniona, a ona juz dostala/
Pudełko kosztuje 57 bodajże, jesli chcecie to jest link:
http://bonbonbaby.pl/box/rec,abze1ly5KS
ja sie juz nie moge doczekac bo lubie takie gadżety dostawac:P -
nick nieaktualnyNie jest tajemnicą
: 34 tyg i 2 dzień ( wole zaokrąglać, że 35 tydzień
)
he he już mając 5 msc. nadrobił wcześniactwo, czyli rozwojem psycho-ruchowym nadgonił rówieśników
I powiem szczerze, że o tyle jestem "mądrzejsza" po tym doświadczeniu, że nie ma co wybierać szpitali po przysłowiowych "ładnych" ścianach i miłym personelu: bo to owszem jest baaaaaardzo ważne, ale najważniejsze wg mnie jest to czy szpital ma porządny oddział neonantologiczny, OIOM dla dzieciaczków itd. Bo moja ciąża do ostatnich godzin przebiegała książkowo ( więc nie zakładałam nawet, że będzie potrzeba korzystania z tego) i to "przeze mnie" musiała byc rozwiązana i tym samym młody potrzebował profesjonalnej opieki.
Mieszkam w Trójmieście i okazało się, że na kilka szpitali tu i w okolicy gdzie są porodówki tylko 2 maja tak specjalistyczny sprzęt dla dzieciaczków. W pozostałych gdyby niestety coś się działo, pakuja dzieciaczka do karetki i wiozą do tych placówek....a wiadomo liczy się każda minutaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:21
-
Dziewczyny zjadłam śniadanie w pracy i tak siedzę przed kompem i poczułam ruchy małego
kurcze od tygodnia w tym samym miejscu coś czułam ale teraz to nie mam wątpliwości
Dziwne to dla mnie ale w sumie myślałam, że to będzie dopiero za miesiąc ale maluch i tak jest starszy niż to mam na suwaku więc może dlatego ??
Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Staraczka ja 17 maja mam komunię chrześniaka męża, później jedziemy na 1,5 tyg nad morze, a później w ostatni weekend maja mamy imprezę firmową więc też potrzebuję sukienki
mamy podobny wzrost więc wiem jaki to ból znaleźć coś w odpowiedniej długości. Ja na pewno nie kupuję kombinezonu bo nie wiem jak się będzie układał w tym miesiącu. Co do sukienki to szukam jakiegoś oversize tak aby mi było wygodnie. Wszystko co do tej pory mierzyłam było zbyt krótkie i myślę, że gdzieś pod koniec kwietnia wybiorę się na konkretne łowy
-
alutka wrote:Nie jest tajemnicą
: 34 tyg i 2 dzień ( wole zaokrąglać, że 35 tydzień
)
he he już mając 5 msc. nadrobił wcześniactwo, czyli rozwojem psycho-ruchowym nadgonił rówieśników
I powiem szczerze, że o tyle jestem "mądrzejsza" po tym doświadczeniu, że nie ma co wybierać szpitali po przysłowiowych "ładnych" ścianach i miłym personelu: bo to owszem jest baaaaaardzo ważne, ale najważniejsze wg mnie jest to czy szpital ma porządny oddział neonantologiczny, OIOM dla dzieciaczków itd. Bo moja ciąża do ostatnich godzin przebiegała książkowo ( więc nie zakładałam nawet, że będzie potrzeba korzystania z tego) i to "przeze mnie" musiała byc rozwiązana i tym samym młody potrzebował profesjonalnej opieki.
Mieszkam w Trójmieście i okazało się, że na kilka szpitali tu i w okolicy gdzie są porodówki tylko 2 maja tak specjalistyczny sprzęt dla dzieciaczków. W pozostałych gdyby niestety coś się działo, pakuja dzieciaczka do karetki i wiozą do tych placówek....a wiadomo liczy się każda minuta
Alutka ja te jestem z trójmiasta. Powiedz gdzie rodzilas kliniczna czy zaspa? Ja mam najbliżej do redlowa i chyba jednak tu zostane. Kusi mnie kliniczna ale zniecheca totalnie to, ze tam często nie ma miejsc i odsykaja do innych szpitali a takie jeżdżenie mnie nie zachęcazreszta mój lekarz jest z redlowa wiec to tez powód by tam rodzic. Choc wiem, ze maja tylko II stopień referencyjnosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:36
-
Dzisiaj miałam oddać mocz do laboratorium i jak weszłam to się zdjęłam..kolejka na min 30 os..masakra i wiecie znajoma mnie zobaczyła i wzięła ode mnie pojemnik bo stwierdziła, że i tak musi czekać. Kurcze rzadko kiedy spotyka mnie coś tak miłego. Myślę, że to było ok 1,5 godz czekania.
Dzisiaj po pracy uderzam do ikei bo muszę odświeżyć trochę swój dom (poduchy, bieżnik, zasłony) i obiad mi odchodzi bo na pewno zjem klopsiki :-)Małż musi sobie sam poradzićMisi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka to źle że nie możesz wejść chociaż z kimś kto ma pobranie krwi położyć mocz i wyjść , u mnie tak można bo tylko oddajesz i wychodzisz nie zajmuje tyle czasu co pobranie krwi . Ale dobrze że koleżanka była
Dziewczyny ja wam tu pisałam o sukience długiej na lato
Już przyszła w piątek ale dzisiaj odebrałam od mamy bo na jej adres zamawiam , i tak ubrałam myślę hm może i na wesele ją ubiorę ale chyba nie bardzo będzie pasowała taka jak myślicie ? Pochwalę się wam przy okazji brzuszkiem
Tutaj tak na płasko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8575b240e7ab.jpg
a tak pewnie będzie za miesiąc jak nadejdzie dzień slubu kuzynki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f120a9768e30.jpgLady Savage, Anitka201, chabasse lubią tę wiadomość
-
Dżuls wrote:Lady, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło. Ale z drugiej strony, aż chce mi się zacytować Ciebie sprzed kilku tygodni, jak mówiłaś, że wszystkie się martwimy, że coś nas boli, histeryzujemy, itd, że to przecież tylko ciąża i to normalne
hihihii, wiem, małpiszon ze mnie
Wiem, o co chodzi, sama siebie nie poznaje, wieczna optymistka a od kilku dni jakaś deprecha i smutek
-
Gusiak wrote:Szukam podpowiedzi na obiad... co dzis będzie u Was?
Jakoś przez ten moj brak smaka na cokolwiek nie wiem kompletnie co ugotować...
Mrożony groszek z marchewką zrobiony na masełku, jajko sadzone, ziemniaczki z pietruszką i kefirek -
aldonaa wrote:Czesc dziewczyny. U mnie za oknami zima. Baaardzo bialo.
Lady jesli chcesz poczuc zime, zapaszam do mnie. Z tego co pamoetam, to mowilas ze ją lubisz. Jak tak dalej bedzie sypac , to za chwile sniegu nasypie wiecej niz przez cala zime
Tak jak ostatnio mowilam czuje babelki ponizej pepka. I tak e sobote i wczoraj, przewaznie rano i wieczorem ladnie mi tam pekalydzis jeszcze nie poczulam, ale jak tylko mam okazje to brzuszek glaszcze i czekam
Pada u Ciebie? Ale odjazd, a daleko mieszkasz od Poznania?