X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Cudowny torcik :)

Ja się smaruję masełkiem zrobionym z masła shea, kakaowego, oleju ze słodkich migdałów, z moreli i kiełków pszenicy. U mnie nic się jeszcze nie pojawiło, ale myślę, że to może też geny (moja mama po trzech ciążach nie ma ani jednego rozstępu).
    Ja również co jakiś czas smaruję się olejami :-) ale to co ten z kiełków pszenicy robi z moimi włosami to bajka :-) są lśniące i mega wygładzone :-)
    Ten ze słodkich migdałów i arganowy są idealne na rozstępy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna trzymam kciuki musi byc dobrze ;)
    Paulinek slicznosci, czy mase cukrowa robilas sama???

Czarna_88 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np lubię piec (konkretnie różniste muffiny) ale takie torty to dla mnie wyższa szkoła jazdy :-)
    Ja z kolei lubię restaurować meble i robić coś z niczego :-) np siedziska z palet na tarasie :-)

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja również co jakiś czas smaruję się olejami :-) ale to co ten z kiełków pszenicy robi z moimi włosami to bajka :-) są lśniące i mega wygładzone :-)
    Ten ze słodkich migdałów i arganowy są idealne na rozstępy.

Skoro tak, to sama też muszę wypróbować go na włosy :) Właśnie jak mi się skończyła moja mieszanka, to zanim zrobiłam nową, smarowałam się samym ze słodkich migdałów. Ogólnie lubię olejki :)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ kiedyś robiłam raz z glukozy, raz z pianek, ale teraz kupuje - lepsza jest wg mnie i mniej całą kuchnię upapram przy tym ;)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/Torcikowa-Panienka/678459975604148?ref=aymt_homepage_panel

macie moją stronę i trochę więcej tortów itp...dopiero się uczę ;) np. na ślub siostry w czerwcu będę robiła podziękowania dla gości - pierniki suknie i garnitury ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek super torty! :)

A ja w sumie niczym nie smaruję brzucha. Smarowałam Palmersem i sprawdzał się super, dopóki nie zaczęło mnie odrzucać od zapachu, teraz niby już nie odrzuca, ale jakoś zgubiłam nawyk smarowania :P Na razie skóra na brzuchu jest sama z siebie nawilżona i miękka. Gorzej z łydkami i ramionami - tu mi się strasznie zaczęła przesuszać. Może uniknę rozstępów :P

Paulinek lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek piękne te torty masz :-D

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Alutka ja te jestem z trójmiasta. Powiedz gdzie rodzilas kliniczna czy zaspa? Ja mam najbliżej do redlowa i chyba jednak tu zostane. Kusi mnie kliniczna ale zniecheca totalnie to, ze tam często nie ma miejsc i odsykaja do innych szpitali a takie jeżdżenie mnie nie zachęca ;) zreszta mój lekarz jest z redlowa wiec to tez powód by tam rodzic. Choc wiem, ze maja tylko II stopień referencyjnosci :/

Rodziłam na Zaspie :) i Dokładnie Kliniczna i Zaspa to 2 szpitale gdzie "dziwne" przypadki ogarniają :) Jestem z Gdyni i generalnie w 1 ciąży chciałam rodzić w Wejherowie:) jak większość bałam się porodu, i tego wszystkiego "po", a tam mąż może wejść normalnie na sale i siedzieć ze mną i dzieckiem przez cały czas hospitalizacji ( też mają II ST. REF. jak Redłowo).A że, tak jak wspominałam, ciąże miałam książkową więc nie zakładałam nic złego. Finalnie wylądowałam w Redłowie. Pojechałam tam z mężem tak bardziej by się skontrolować bo dostałam niewielkiego plamienia. Położyli mnie na oddział na weekend, z tego względu, że nie byli pewni czy to plamienie to wynik wcześniejszego pobrania wymazu do badań, czy coś poważniejszego..i leżąc u nich dostałam udaru mózgu....którego nikt z lekarzy (sic!) nie rozpoznał( stało się to w sobotę wieczorem, dopiero w poniedziałek rano wezwali neurologa). Stamtąd przewieziono mnie w stanie który nie rokował na Zaspę. Bo w Gdyni już nie byli w stanie mi pomoc. A na Zaspie się wylizałam :) :)
    Ale, żeby nie było: moje złe doświadczenia, można równie dobrze traktować jako wyjątek potwierdzający regułę: ok - przy mnie dali ciała, ale w tym samym czasie moje 2 koleżanki rodziły w Redłowie: jedna silami natury, druga miała cesarskie cięcie i obie zadowolone :)
    Jestem osobą daleką od "radykalnych" ocen, że ten szpital to masakra, a tamten cud miód malinki :) raczej chodzi o to, że w razie "w" wolę być w takim, z którego ani mnie ani dziecka nie bedzie trzeba nigdzie przewozić :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    https://www.facebook.com/pages/Torcikowa-Panienka/678459975604148?ref=aymt_homepage_panel

macie moją stronę i trochę więcej tortów itp...dopiero się uczę ;) np. na ślub siostry w czerwcu będę robiła podziękowania dla gości - pierniki suknie i garnitury ;)

a powiedz mi jaki krem dajesz do tortu? wiem, że trzeba maślany, ale nie mam żadego dobrego przepisu i przeważnie robie na śmietanie a tylko zewnętrzną wartwę smaruje maślanym, masz jakiś fajny przepis?

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed a to różnie ;) teraz była śmietana 30% ubita z mascarpone i wsypaną galaretką truskawkową, a zewnętrzna warstwa zawsze masło ubite z cukrem pudrem i "krówką" z puszki ;) bo do środka można wszystko, czasem też robię czekoladową pralinę na ubitych żółtkach nad parą ;) dobry też jest budyń ugotowany na soku z ananasów z puszki, i ubity z masłem ;) z kawałkami ananasów

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jeszcze niczym nie smaruję :) poza tym witam w ten dzień u nas pogoda w kratkę, raz deszcz, raz grad, raz słoneczko :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka to mamy taka sama pogode ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Rodziłam na Zaspie :) i Dokładnie Kliniczna i Zaspa to 2 szpitale gdzie "dziwne" przypadki ogarniają :) Jestem z Gdyni i generalnie w 1 ciąży chciałam rodzić w Wejherowie:) jak większość bałam się porodu, i tego wszystkiego "po", a tam mąż może wejść normalnie na sale i siedzieć ze mną i dzieckiem przez cały czas hospitalizacji ( też mają II ST. REF. jak Redłowo).A że, tak jak wspominałam, ciąże miałam książkową więc nie zakładałam nic złego. Finalnie wylądowałam w Redłowie. Pojechałam tam z mężem tak bardziej by się skontrolować bo dostałam niewielkiego plamienia. Położyli mnie na oddział na weekend, z tego względu, że nie byli pewni czy to plamienie to wynik wcześniejszego pobrania wymazu do badań, czy coś poważniejszego..i leżąc u nich dostałam udaru mózgu....którego nikt z lekarzy (sic!) nie rozpoznał( stało się to w sobotę wieczorem, dopiero w poniedziałek rano wezwali neurologa). Stamtąd przewieziono mnie w stanie który nie rokował na Zaspę. Bo w Gdyni już nie byli w stanie mi pomoc. A na Zaspie się wylizałam :) :)
    Ale, żeby nie było: moje złe doświadczenia, można równie dobrze traktować jako wyjątek potwierdzający regułę: ok - przy mnie dali ciała, ale w tym samym czasie moje 2 koleżanki rodziły w Redłowie: jedna silami natury, druga miała cesarskie cięcie i obie zadowolone :)
    Jestem osobą daleką od "radykalnych" ocen, że ten szpital to masakra, a tamten cud miód malinki :) raczej chodzi o to, że w razie "w" wolę być w takim, z którego ani mnie ani dziecka nie bedzie trzeba nigdzie przewozić :)

Dzieki za info. Ja tez jestem daleka od osadzania szpitali. Ciebie uratowali na Zaspie a mojemu koledze prawie odebrali tam zycie- przy czym wygral sprawę w sadzie wiec raczej nie przesadzal ;)Tak wiec nie ma co osądzać. Twoja historia jest przerazajaca- ja przeżyłam w rodzinie udary dwóch bliskich mi osob i byli to straszne przezycie- mimo, ze byly to juz stare osoby. Przez te wszystkie lata napatrzylam sie tez na wiele przypadków na oddziałach poudarowych i rehabilitacyjnych nigdy jednak nie widzialam nikogo tak młodego- wspolczuje Ci Bardzo i podziwiam Cie za sile ;)
    Dobra musze przemyśleć kwestie szpitala a tymczasem dzięki za info i nie smucę juz tu :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:

cudne :)))

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek piękne masz te torty =))
    ale pewnie też trzeba mieć do takich rzeczy dużo cierpliwości? =)

U mnie właśnie próbuje się delikatnie przebić słoneczko... chociaż z pol godziny temu to było wietrzysko i grad...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa dzisiaj cos tematy sie nie kleja :)
    Było o tatuazach pisalysmy jakie i gdzie je mamy, chciałam was zapytac czy też ulegniecie i te które mają dzieci czy uleglyscie na ' modę' robienia tatuażu z imieniem i data urodzenia dziecka?

Przypomne ze posiadam 3 tatuaże ale nie ulegne tej ' modzie ' dla mnie to glupota trochę, date narodzin i imię trzeba mieć w głowie a nie na pokaz dla ludzi.

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ