Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Lady jak bardzo nie pokoisz sie tym bolem zawesze mozesz zglosic sie do szpitala na IP i cie zbadaja i na pewno pomoga:-)

Kurdę a ja nie wiem gdzie w Poznaniu jest IP

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kazdego szpitala jak podejdziesz to musza Ci slonce pomoc.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ostatnio byłaś na IP:) Jej...nawet mi nic nie mów o tej magisterce... Dużo już masz napisane?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie w każdym szpitalu jest izba przyjęć
    w Poznaniu jeśli chodzi o ginekologię to albo Szpital Raszeja na Mickiewicza albo na Polnej. Na lutyckiej jest SOR (szpitalny oddział ratunkowy) i tam mają konsultacje ginekologiczne również (lekarz z oddziału), natomiast w Szpitalu na Szwajcarskiej nie ma oddziału ginekologii, więc zbada Cię co najwyżej chirurg i odeśle do innego szpitala na konsultację ginekologiczną, nie pamiętam tylko czy na wojskowym mają, ale tam bym nigdy nie poszła :D

relgio4pxlxziakh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! poczułam wreszcie pierwsze ruchy, na początku myślałam,że mi się wydaje, ale poźniej powtórzyły się jeszcze 3 razy tego samego dnia w tym samym miejscu- takie lekkie przrewracanie w brzuchu pod skórą z lewej strony 4 cm pod pępkiem:)mój maluszek wkońcu daje o sobie znac :D

aldonaa, agatka196, MadziaRatMed, nick nieaktualny, kasig, Czarna_88, nick nieaktualny, Gusiak, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Lady na Polnej jest Ip jedz koniecznie! Choc masz blizej na Kurlandzka, tak jak napisaly dziewczyny w kazdym szpitalu jest izba przyjec!

Chcialam sie zapytac jak zakupy, a widze bol jest u Ciebie ;/ moze jutro nie idz na zajecia!

Znow mi dokuczala migrena, wiec nie pojechalismy po wozek, ale wiecie co mi pomoglo, zwykla czarna herbata. Czyli moja teoriasie sprawdzila. Mam za niskieecisnienie i chyba tteinami ja podnosi i przynosi ulge,a myslalam, ze umre na zajeciach, a szkoda, bo mielismy o nowotworach piersi i profilaktyce..byl nawet fantom i szukalismy w nim guzkow ;)

Andzia mam nadzieje, ze juz lepiej i pachwiny mniej bola.
    Nancy ja tez zaczynam tyc i to coraz szybciej o.O jestem juz 3,5 na plusie a miesiesiac temu byl kilogram ;p a i gratuluje zakupow ;)

Kasiq a gdzie kupil, tez bym chciala taki bodziak ;)

La_lenka swietne ubranka <3

Dzieki waszym kciukom ( ktore teraz maja podwojna moc) dostalam 5 egzamin byl prosty, trwafilam na pytania ;) dzieki mamuski <3

• kasig Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bodziaka kupił na pasażu w M1 w Zabrzu, więc to nie Twoje strony, ale kiedyś widziałam je na allegro, niestety nie pamiętam stronki, jak się natknę to wyślę Ci linka. Były jeszcze z samym napisem, ale mój mężuś stwierdził że jednak woli takie ze swoim zdjęciem :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady ostatnio byłaś na IP:) Jej...nawet mi nic nie mów o tej magisterce... Dużo już masz napisane?

Nie wiem czy to było IP, pojechałam do szpitala tutaj obok XD jerunku zaraz wyjdzie że ja jakaś głupia jestem, w ogóle jestem jakaś otumaniona przez tą pogodę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no i gratuluję super wyniku na egzaminie :)

Lady lepiej sprawdzić niż potem się denerwować, na pewno wszystko będzie dobrze :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi gratuluję wyników.NO tak w Nas jest siła i to podwójna ☺
    I tak jak rano mówiłam przelezalam cały dzień. I ból jest już nieco
    mniejszy.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a może to taki czas, bo większość sierpniówek też cierpi z powodu bólu brzucha. Oczywiście jak coś to jedź to sprawdzić:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie wieczorem.
    A propo bólu brzucha, wiecie ze wiele kobiet myli bole brzucha z podbrzuszem, wczoraj kolezanka pisala ze boli ja mocno brzuch byla na ip i robili jej badania z krwi kilka godzin na nie czekala, wyszly niby ok chociaz ona nie ma pojecia jakie jej robili a z tego co opisala bolalo ja podbrzusze a raczej lewa strona opisala to tak jak ja czulam w cp, i debike nie zrobili jej zadnego usg! Kazali na usg przyjsc jutro o 9 do sszpitala! Gdzie odrazu powinni zrobic.

I tak w temacie jeszcze ode mnie pytanie macie tak ze kluje raz z prawej raz z lewej? Takie szpileczki, zwalila bym na jajniki ale lewego nie mam i pomysłów brak :D

Sigma mignelo mi ze 20kg schudlas bez obwislej skory brzucha, smarowalas sie czyms?

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa nie mam pojęcia kiedy pojawia się czkawka:) Chyba na suwaku widziałam w 20 tygodniu. Możliwe, że i przez całą ciążę nie poczuję:)
    O nie...:( Znowu jestem głodna:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:18

easymum, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ślubie schudłam 20 kg to było 5 lat temu i utrzymalam te wagę do teraz :-) u mnie obyło się bez obwislej skóry bo ćwiczylam 5 razy w tyg i w sumie niczym się nie smarowałam. Bieganie jest dobre na wszystko :-) obecnie bardzo mi go brakuje dlatego po pracy zostawiam auto pod parkiem i chodzę szybkim marszem 8-9 km. Co 2 dzień marsz i rowerek. Wiadomo mam gorsze dni i wtedy nic nie robie :-).
    Obecnie mam nadal 1 kg na plusie. Ale co będzie dalej to zobaczymy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak to jest ze na Twoim suwaku widzę 17 tydz 1 dzien. Przecież my bylysmy w tym samym tygodniu :-) chyba się mylę? :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Misia, wydawało mi się że byłaś kilka dni za mną, ale pewnie maluszek większy i zmieniłaś termin. Mój synuś też póki co tydzień większy, ale na razie jeszcze nie zmieniam

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie też czasem pobolewa brzuch... ale to raczej normalne. Pamiętam, że w 1.ciąży też mnie pobolewał fazami, potem mijało, potem znowu... Wyobraźcie sobie, że macica z wielkości cytryny ma się rozciągnąć do wielkości dyni - nie może to być raczej bezobjawowe.
    A co do wagi, to jestem zdania, że nie ma co się martwić. Lepiej mieć z czego zrzucać niż nie mieć ;)
    W 1. ciąży przytyłam 20 kg bez objadania się, a po samym porodzie było już 10 kg mniej, a po roku łącznie 27 mniej bez diety, karmienia piersią i ćwiczeń ;). Najlepsza dieta to małe dziecko, spacery itd. Nie wyobrażam sobie nie schudnąć ot tak. Życie... Dlatego jak czytam, że któraś z Was się martwi o dodatkowe kg, to tak naprawdę nie ma czym :D
    Dodam jeszcze, że po takiej utracie wagi skóra mi nie zwisała :P. Wszystko się ładnie wchłonęło. Liczę, że i tym razem będzie podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 23:26

Nancy87 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ