X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Lady jak bardzo nie pokoisz sie tym bolem zawesze mozesz zglosic sie do szpitala na IP i cie zbadaja i na pewno pomoga:-)

Kurdę a ja nie wiem gdzie w Poznaniu jest IP

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kazdego szpitala jak podejdziesz to musza Ci slonce pomoc.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ostatnio byłaś na IP:) Jej...nawet mi nic nie mów o tej magisterce... Dużo już masz napisane?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie w każdym szpitalu jest izba przyjęć
    w Poznaniu jeśli chodzi o ginekologię to albo Szpital Raszeja na Mickiewicza albo na Polnej. Na lutyckiej jest SOR (szpitalny oddział ratunkowy) i tam mają konsultacje ginekologiczne również (lekarz z oddziału), natomiast w Szpitalu na Szwajcarskiej nie ma oddziału ginekologii, więc zbada Cię co najwyżej chirurg i odeśle do innego szpitala na konsultację ginekologiczną, nie pamiętam tylko czy na wojskowym mają, ale tam bym nigdy nie poszła :D

relgio4pxlxziakh.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny! poczułam wreszcie pierwsze ruchy, na początku myślałam,że mi się wydaje, ale poźniej powtórzyły się jeszcze 3 razy tego samego dnia w tym samym miejscu- takie lekkie przrewracanie w brzuchu pod skórą z lewej strony 4 cm pod pępkiem:)mój maluszek wkońcu daje o sobie znac :D

aldonaa, agatka196, MadziaRatMed, Misi@, kasig, Czarna_88, skabarka, Gusiak, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Lady na Polnej jest Ip jedz koniecznie! Choc masz blizej na Kurlandzka, tak jak napisaly dziewczyny w kazdym szpitalu jest izba przyjec!

Chcialam sie zapytac jak zakupy, a widze bol jest u Ciebie ;/ moze jutro nie idz na zajecia!

Znow mi dokuczala migrena, wiec nie pojechalismy po wozek, ale wiecie co mi pomoglo, zwykla czarna herbata. Czyli moja teoriasie sprawdzila. Mam za niskieecisnienie i chyba tteinami ja podnosi i przynosi ulge,a myslalam, ze umre na zajeciach, a szkoda, bo mielismy o nowotworach piersi i profilaktyce..byl nawet fantom i szukalismy w nim guzkow ;)

Andzia mam nadzieje, ze juz lepiej i pachwiny mniej bola.
    Nancy ja tez zaczynam tyc i to coraz szybciej o.O jestem juz 3,5 na plusie a miesiesiac temu byl kilogram ;p a i gratuluje zakupow ;)

Kasiq a gdzie kupil, tez bym chciala taki bodziak ;)

La_lenka swietne ubranka <3

Dzieki waszym kciukom ( ktore teraz maja podwojna moc) dostalam 5 egzamin byl prosty, trwafilam na pytania ;) dzieki mamuski <3

• kasig Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia bodziaka kupił na pasażu w M1 w Zabrzu, więc to nie Twoje strony, ale kiedyś widziałam je na allegro, niestety nie pamiętam stronki, jak się natknę to wyślę Ci linka. Były jeszcze z samym napisem, ale mój mężuś stwierdził że jednak woli takie ze swoim zdjęciem :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady ostatnio byłaś na IP:) Jej...nawet mi nic nie mów o tej magisterce... Dużo już masz napisane?

Nie wiem czy to było IP, pojechałam do szpitala tutaj obok XD jerunku zaraz wyjdzie że ja jakaś głupia jestem, w ogóle jestem jakaś otumaniona przez tą pogodę

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no i gratuluję super wyniku na egzaminie :)

Lady lepiej sprawdzić niż potem się denerwować, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi gratuluję wyników.NO tak w Nas jest siła i to podwójna ☺
    I tak jak rano mówiłam przelezalam cały dzień. I ból jest już nieco
    mniejszy.

Misi@ lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a może to taki czas, bo większość sierpniówek też cierpi z powodu bólu brzucha. Oczywiście jak coś to jedź to sprawdzić:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie wieczorem.
    A propo bólu brzucha, wiecie ze wiele kobiet myli bole brzucha z podbrzuszem, wczoraj kolezanka pisala ze boli ja mocno brzuch byla na ip i robili jej badania z krwi kilka godzin na nie czekala, wyszly niby ok chociaz ona nie ma pojecia jakie jej robili a z tego co opisala bolalo ja podbrzusze a raczej lewa strona opisala to tak jak ja czulam w cp, i debike nie zrobili jej zadnego usg! Kazali na usg przyjsc jutro o 9 do sszpitala! Gdzie odrazu powinni zrobic.

I tak w temacie jeszcze ode mnie pytanie macie tak ze kluje raz z prawej raz z lewej? Takie szpileczki, zwalila bym na jajniki ale lewego nie mam i pomysłów brak :D

Sigma mignelo mi ze 20kg schudlas bez obwislej skory brzucha, smarowalas sie czyms?

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:16

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldonaa nie mam pojęcia kiedy pojawia się czkawka:) Chyba na suwaku widziałam w 20 tygodniu. Możliwe, że i przez całą ciążę nie poczuję:)
    O nie...:( Znowu jestem głodna:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:18

easymum, Misi@ lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ślubie schudłam 20 kg to było 5 lat temu i utrzymalam te wagę do teraz :-) u mnie obyło się bez obwislej skóry bo ćwiczylam 5 razy w tyg i w sumie niczym się nie smarowałam. Bieganie jest dobre na wszystko :-) obecnie bardzo mi go brakuje dlatego po pracy zostawiam auto pod parkiem i chodzę szybkim marszem 8-9 km. Co 2 dzień marsz i rowerek. Wiadomo mam gorsze dni i wtedy nic nie robie :-).
    Obecnie mam nadal 1 kg na plusie. Ale co będzie dalej to zobaczymy.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia jak to jest ze na Twoim suwaku widzę 17 tydz 1 dzien. Przecież my bylysmy w tym samym tygodniu :-) chyba się mylę? :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Misia, wydawało mi się że byłaś kilka dni za mną, ale pewnie maluszek większy i zmieniłaś termin. Mój synuś też póki co tydzień większy, ale na razie jeszcze nie zmieniam

• .ona. Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mnie też czasem pobolewa brzuch... ale to raczej normalne. Pamiętam, że w 1.ciąży też mnie pobolewał fazami, potem mijało, potem znowu... Wyobraźcie sobie, że macica z wielkości cytryny ma się rozciągnąć do wielkości dyni - nie może to być raczej bezobjawowe.
    A co do wagi, to jestem zdania, że nie ma co się martwić. Lepiej mieć z czego zrzucać niż nie mieć ;)
    W 1. ciąży przytyłam 20 kg bez objadania się, a po samym porodzie było już 10 kg mniej, a po roku łącznie 27 mniej bez diety, karmienia piersią i ćwiczeń ;). Najlepsza dieta to małe dziecko, spacery itd. Nie wyobrażam sobie nie schudnąć ot tak. Życie... Dlatego jak czytam, że któraś z Was się martwi o dodatkowe kg, to tak naprawdę nie ma czym :D
    Dodam jeszcze, że po takiej utracie wagi skóra mi nie zwisała :P. Wszystko się ładnie wchłonęło. Liczę, że i tym razem będzie podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 23:26

Nancy87 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ