Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. pocieszyłaś mnie z tą wagą:p
    Dobranoc kochane:*

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - nie, nie smarowałam. Zdrowe odżywianie + redukcja kalorii (nie za bardzo! poniżej 1200-1400 nie ma sensu schodzić) + ruch, który uelastycznia skórę i mięśnie.
    A, no i faktycznie piję całe życie dość dużo, ze 2-3 litry dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 00:13

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    no właśnie Misia, wydawało mi się że byłaś kilka dni za mną, ale pewnie maluszek większy i zmieniłaś termin. Mój synuś też póki co tydzień większy, ale na razie jeszcze nie zmieniam
    U mnie też o ponad tydzień większy ale też nie zmieniam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Staraczka - nie, nie smarowałam. Zdrowe odżywianie + redukcja kalorii (nie za bardzo! poniżej 1200-1400 nie ma sensu schodzić) + ruch, który uelastycznia skórę i mięśnie.
    A, no i faktycznie piję całe życie dość dużo, ze 2-3 litry dziennie.
    A bo widzisz schudlam w wakacje 12kg i smarowalam brzuch serum z eveline o nogach zapomnialam i tak wewnętrzna strona ud ciut wisiala

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O suwak naprawili, co do dat tez nie zmieniam na suwaku a mam 5dni starsza

Nie wyspalam sie dzisiaj, pogoda do kitu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Misia jak to jest ze na Twoim suwaku widzę 17 tydz 1 dzien. Przecież my bylysmy w tym samym tygodniu :-) chyba się mylę? :-)

Dzien dobry!

Zmienilam bo nowy lekarz zaczal liczyc mi wiek od ost.miesiaczki, mimo, ze mialam pozna owulacje, ale powiedzial, ze maluch nadrobil :)

Mam nadzieje, ze bole dzis sie nie pojawia u zadnej z Nas ;)
    Mnie w nocy w kazdej pozycji to bolalo podbrzusze, tak jakby pecherz mial mi peknac i co chwile chodzilam do toalety :p

Dzis na obiad zrobie chyba pizze bezglutenowa, bo przez ostatnie trzy dni jadlam na obiad gzik :) musze urozmaicic, moze uda sie przemycic warzywa, ktorych nadal ciezko jesc :/
    Ps a przed chwila zjadlam ptasie mleczko i wiecie, ze wydalo mi sie ono kwasne i teraz mnie mdli...jednak nadal nie moge niczego w czerkoladzie jesc o.O

Milego dnia!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje, a ja właśnie się zbieram na badania tarczycy, bo w środę endokrynolog. Nie bardzo mi się chce wychodzić spod ciepłej kołdry wprost na deszcz, ale skoro trzeba... Wrócę to się zdrzemne :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:46

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:50

adzia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Dżuls korzystam z tel i niechcący polubiłam ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje, że na tym etapie co teraz jesteśmy, to bóle krzyża i podbrzusza są na etapie dziennym. Wszystko się rozrasta, rozciąga.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ dla mnie ptasie mleczko jest takie mdłe blee wogole słodycze w mojej japie wydaja sie slodsze niz kiedykolwiek, baa nawet wczoraj mama babke zrobila i mialam wrażenie ze dała za dużo cukru :D
    a w cp miałam wszystko słone, mąż obiad robił ziemniaki przesolone, nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze wtedy sam przyznal iz zapomniał posolić :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls wspolczuje...mezczyzna + grypa lub przeziebienie to straszne polaczenie a masz jeszcze dwoch :/

Mnie martwi tylko moj pepek, szczypie i ciagnie i boje sie dostac przepukliny, czy to moze zaszkodzic dziecku?? Mam nadzieje, ze nie..ja tam bol wytrzymam byle z malenstwem bylo dobrze!
    Kurcze mialam niestety kilka razy rozcinana okolice pepka i w lipcu po ost operacji moj chirurg mi powiedzial, ze mam uwazac bo jestem narazona na przpukilne.
    A lekarz rodzinny mi powiedziala, ze jak bede rodzic to maz ma mi trzymac i sciskac reka okolice pepka, by uniknac rozwarstwienia...hehe juz to widze jak w czasie porodu poizwole sie sciskac mezowi po brzuchu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:15

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez leje, nic sie nie chce.Synek tez chory, tak dychra ze az wymiotuje i to w nocy, juz kolejna noc.Wykonczona jestem.

1usa8u69die0y60t.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! jakoś tak pesemistycznie tu od rana:/

Misia nie martw się, mnie też pępek boli i ciągnie mimo, że żadnych zabiegów nie miałam- tak już chyba musi być.

Dżuls unikaj mężczyzn:)) łątwo powiedzieć, nie? ale kiedy moj mąż był chory tydzień temu to po raz pierwszy w życiu się od niego nie zaraziłam (może dzięki codziennemu przyjmowaniu witamin prenatalnych??)

pozdrawiam ciepło :)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie wymyslilam :D 30 kwietnia kuzynka ma ślub i tak myślę co ubrać, no wymyśliłam kombinezon :D teraz musze go tylko poszukać :D ale tak patrzę większość jest z gumką na brzuchu bo niby wyszczuplajace :/

MOŻE wy cos doradzicie Na wysoką 180wzr długie nogi, odstajacy brzuch :D i szerokie ramiona.
    Myślę aby balerinki ubrać żeby nie napinac mięśni w obcasach, koturny na ślub chyba odpadaja

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w h&m jest taki, zobacz na stronie, ale chyba tylko czarny.

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    Muszę się podnieść i iść do ginekologa po tę receptę. Już widzę jak mnie chętnie wpuszczają po receptę...Pewnie będę musiała wszystkich odczekać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a ja dziś od rana jakaś taka "rozczulona" :) mój synek ( a trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że będzie moim "małym synkiem" do 40tki ;P ), bohatersko zaczął chodzić do żłobka :) pierwszy tydzień był cięęęęęężżżżżzki: mały płakał non stop a był tam 1, 5 godz, a drugim tygodniu coś się z dnia na dzień zmieniło i mały naprawdę chętnie idzie ( teraz jest tam 3 godz - docelowo będzie 5 ).
    W tym żłobku są kamery i właśnie patrze jak Adasiek bawi się z dziećmi :) :) Młody ma rok i 2 miesiące,nosi okularki i naprawdę wygląda jak "rasowy" przedszkolak :) mój mały bohater :* :* a rok temu ten "wcześniaczek" miał zaledwie 2 miesiące i 3,5 kg wagi :)ehhhh jakaś sentymentalna się w tej ciąży robię :P ;P
    Ciekawe kiedy w końcu lokator w brzucholcu moim się odezwie :) :) czekam na to pierwsze łaskotanie i czekam :)

karolcia87, nick nieaktualny, Kasiarzynka, chabasse lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten paskudny, szary i ponury dzień =)

U mnie też pogoda do kitu... w ogóle najchętniej nie ruszałabym się z łóżka....
    Jeśli chodzi o jedzenie u mnie w kolei zaczął się okres... 'nie wiem co zjem' ...jakoś na nic nie mam szczególnie apetytu...

wczoraj zrobiłam sobie lody z owocami i bita śmietaną - jedyne na co mialam ochotę =)

ps. Misi@ gratuluję wyniku na egzaminie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ