X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. pocieszyłaś mnie z tą wagą:p
    Dobranoc kochane:*

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - nie, nie smarowałam. Zdrowe odżywianie + redukcja kalorii (nie za bardzo! poniżej 1200-1400 nie ma sensu schodzić) + ruch, który uelastycznia skórę i mięśnie.
    A, no i faktycznie piję całe życie dość dużo, ze 2-3 litry dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 00:13

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    no właśnie Misia, wydawało mi się że byłaś kilka dni za mną, ale pewnie maluszek większy i zmieniłaś termin. Mój synuś też póki co tydzień większy, ale na razie jeszcze nie zmieniam
    U mnie też o ponad tydzień większy ale też nie zmieniam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Staraczka - nie, nie smarowałam. Zdrowe odżywianie + redukcja kalorii (nie za bardzo! poniżej 1200-1400 nie ma sensu schodzić) + ruch, który uelastycznia skórę i mięśnie.
    A, no i faktycznie piję całe życie dość dużo, ze 2-3 litry dziennie.
    A bo widzisz schudlam w wakacje 12kg i smarowalam brzuch serum z eveline o nogach zapomnialam i tak wewnętrzna strona ud ciut wisiala

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O suwak naprawili, co do dat tez nie zmieniam na suwaku a mam 5dni starsza

Nie wyspalam sie dzisiaj, pogoda do kitu

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Misia jak to jest ze na Twoim suwaku widzę 17 tydz 1 dzien. Przecież my bylysmy w tym samym tygodniu :-) chyba się mylę? :-)

Dzien dobry!

Zmienilam bo nowy lekarz zaczal liczyc mi wiek od ost.miesiaczki, mimo, ze mialam pozna owulacje, ale powiedzial, ze maluch nadrobil :)

Mam nadzieje, ze bole dzis sie nie pojawia u zadnej z Nas ;)
    Mnie w nocy w kazdej pozycji to bolalo podbrzusze, tak jakby pecherz mial mi peknac i co chwile chodzilam do toalety :p

Dzis na obiad zrobie chyba pizze bezglutenowa, bo przez ostatnie trzy dni jadlam na obiad gzik :) musze urozmaicic, moze uda sie przemycic warzywa, ktorych nadal ciezko jesc :/
    Ps a przed chwila zjadlam ptasie mleczko i wiecie, ze wydalo mi sie ono kwasne i teraz mnie mdli...jednak nadal nie moge niczego w czerkoladzie jesc o.O

Milego dnia!

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje, a ja właśnie się zbieram na badania tarczycy, bo w środę endokrynolog. Nie bardzo mi się chce wychodzić spod ciepłej kołdry wprost na deszcz, ale skoro trzeba... Wrócę to się zdrzemne :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:46

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:50

adzia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry Dżuls korzystam z tel i niechcący polubiłam ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje, że na tym etapie co teraz jesteśmy, to bóle krzyża i podbrzusza są na etapie dziennym. Wszystko się rozrasta, rozciąga.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ dla mnie ptasie mleczko jest takie mdłe blee wogole słodycze w mojej japie wydaja sie slodsze niz kiedykolwiek, baa nawet wczoraj mama babke zrobila i mialam wrażenie ze dała za dużo cukru :D
    a w cp miałam wszystko słone, mąż obiad robił ziemniaki przesolone, nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze wtedy sam przyznal iz zapomniał posolić :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls wspolczuje...mezczyzna + grypa lub przeziebienie to straszne polaczenie a masz jeszcze dwoch :/

Mnie martwi tylko moj pepek, szczypie i ciagnie i boje sie dostac przepukliny, czy to moze zaszkodzic dziecku?? Mam nadzieje, ze nie..ja tam bol wytrzymam byle z malenstwem bylo dobrze!
    Kurcze mialam niestety kilka razy rozcinana okolice pepka i w lipcu po ost operacji moj chirurg mi powiedzial, ze mam uwazac bo jestem narazona na przpukilne.
    A lekarz rodzinny mi powiedziala, ze jak bede rodzic to maz ma mi trzymac i sciskac reka okolice pepka, by uniknac rozwarstwienia...hehe juz to widze jak w czasie porodu poizwole sie sciskac mezowi po brzuchu :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 09:15

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez leje, nic sie nie chce.Synek tez chory, tak dychra ze az wymiotuje i to w nocy, juz kolejna noc.Wykonczona jestem.

1usa8u69die0y60t.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! jakoś tak pesemistycznie tu od rana:/

Misia nie martw się, mnie też pępek boli i ciągnie mimo, że żadnych zabiegów nie miałam- tak już chyba musi być.

Dżuls unikaj mężczyzn:)) łątwo powiedzieć, nie? ale kiedy moj mąż był chory tydzień temu to po raz pierwszy w życiu się od niego nie zaraziłam (może dzięki codziennemu przyjmowaniu witamin prenatalnych??)

pozdrawiam ciepło :)

Misi@ lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie wymyslilam :D 30 kwietnia kuzynka ma ślub i tak myślę co ubrać, no wymyśliłam kombinezon :D teraz musze go tylko poszukać :D ale tak patrzę większość jest z gumką na brzuchu bo niby wyszczuplajace :/

MOŻE wy cos doradzicie Na wysoką 180wzr długie nogi, odstajacy brzuch :D i szerokie ramiona.
    Myślę aby balerinki ubrać żeby nie napinac mięśni w obcasach, koturny na ślub chyba odpadaja

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w h&m jest taki, zobacz na stronie, ale chyba tylko czarny.

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    Muszę się podnieść i iść do ginekologa po tę receptę. Już widzę jak mnie chętnie wpuszczają po receptę...Pewnie będę musiała wszystkich odczekać.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a ja dziś od rana jakaś taka "rozczulona" :) mój synek ( a trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że będzie moim "małym synkiem" do 40tki ;P ), bohatersko zaczął chodzić do żłobka :) pierwszy tydzień był cięęęęęężżżżżzki: mały płakał non stop a był tam 1, 5 godz, a drugim tygodniu coś się z dnia na dzień zmieniło i mały naprawdę chętnie idzie ( teraz jest tam 3 godz - docelowo będzie 5 ).
    W tym żłobku są kamery i właśnie patrze jak Adasiek bawi się z dziećmi :) :) Młody ma rok i 2 miesiące,nosi okularki i naprawdę wygląda jak "rasowy" przedszkolak :) mój mały bohater :* :* a rok temu ten "wcześniaczek" miał zaledwie 2 miesiące i 3,5 kg wagi :)ehhhh jakaś sentymentalna się w tej ciąży robię :P ;P
    Ciekawe kiedy w końcu lokator w brzucholcu moim się odezwie :) :) czekam na to pierwsze łaskotanie i czekam :)

karolcia87, Misi@, Kasiarzynka, chabasse lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten paskudny, szary i ponury dzień =)

U mnie też pogoda do kitu... w ogóle najchętniej nie ruszałabym się z łóżka....
    Jeśli chodzi o jedzenie u mnie w kolei zaczął się okres... 'nie wiem co zjem' ...jakoś na nic nie mam szczególnie apetytu...

wczoraj zrobiłam sobie lody z owocami i bita śmietaną - jedyne na co mialam ochotę =)

ps. Misi@ gratuluję wyniku na egzaminie =)

Misi@ lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ