X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i słusznie... pamiętaj, ze w Sądzie pracy zawsze lepsza pozycję ma pracownik, niz pracodawca... to pracodawca będzie musiał obalic podniesione zarzuty, które będą skierowane przeciwko niemu w pozwie, a tym samym mieć dowody na poparcie swoich racji i słuszności w złożeniu wypowiedzenia Twojemu partnerowi.
    Moim zdaniem bardzo słusznie robicie i na pewno mimo tego, że troszkę czasu upłynie do wyznaczenia rozprawy i uzyskaniu wyroku, ale nie sądzę żeby byl dla Was niekorzystny... zobaczysz, ze jeszcze zgarnięcia ladna kasę za odszkodowanie =))

Tego Wam życzę i trzymam kciuki za całą sprawę =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:33

agatka196, Carolline lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:36

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz tutaj sytuacja wygląda tak, ze wypowiedzenie to jest oświadczenie woli i do jego skuteczności nie jest wymagany podpis Twojego Rafala... od momentu, kiedy zapoznał się z jego treścią wypowiedzenie dla pracodawcy staje sie skuteczne dlatego lepiej jest je w takich sytuacjach podpisywać, żeby móc zacząć działać...
    Dobrze Wam poradził adwokat, żeby postaral się Twój partner wrócić do firmy i podpisać to wypowiedzenie, chociaż moim zdaniem i brak podpisu pracownika nie zamyka tak dokonca drogi, żeby walczyć w pracodawca =)

Przepraszam za rozpisane się i w razie czego tez chętnie będę służyć pomocą =)
    ps. Mam nadzieje, ze dzoewczyny nie będą zle za te kilka osobistych postów na forum =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 20:44

agatka196 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki za info. Ja tez jestem daleka od osadzania szpitali. Ciebie uratowali na Zaspie a mojemu koledze prawie odebrali tam zycie- przy czym wygral sprawę w sadzie wiec raczej nie przesadzal ;)Tak wiec nie ma co osądzać. Twoja historia jest przerazajaca- ja przeżyłam w rodzinie udary dwóch bliskich mi osob i byli to straszne przezycie- mimo, ze byly to juz stare osoby. Przez te wszystkie lata napatrzylam sie tez na wiele przypadków na oddziałach poudarowych i rehabilitacyjnych nigdy jednak nie widzialam nikogo tak młodego- wspolczuje Ci Bardzo i podziwiam Cie za sile ;)
    Dobra musze przemyśleć kwestie szpitala a tymczasem dzięki za info i nie smucę juz tu :)

No to ja właśnie wchodzę na drogę sądową z Redłowem....zobaczymy...Tak jak rozmawiałyśmy nie ma co oceniać całego szpitala po kilku incydentach. Mimo, że Zaspa mnie odratowała jeżeli chodzi o neurologie, to teraz powiedzieli, że lepiej mi będzie na Akademii :P i tak moim stanem zdrowia neurologicznym zajmują się Akademia Medyczna a ciążą Zaspa :P :P wiem, wiem mix :P ważne by zadziałało :)

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Haa dzisiaj cos tematy sie nie kleja :)
    Było o tatuazach pisalysmy jakie i gdzie je mamy, chciałam was zapytac czy też ulegniecie i te które mają dzieci czy uleglyscie na ' modę' robienia tatuażu z imieniem i data urodzenia dziecka?

Przypomne ze posiadam 3 tatuaże ale nie ulegne tej ' modzie ' dla mnie to glupota trochę, date narodzin i imię trzeba mieć w głowie a nie na pokaz dla ludzi.

Ja mam 2 tatuaże: na kostce i nadgarstku :) teraz czekam na nasze kolejne dziecko i powstanie trzeci i ostatni tatuaż z tym, że takie puzzle będą trzy nieco mniejsze i chyba nie na stopie bo bolało cholernie :) a na każdym pierwsza litera imienia syna, męża i ...no właśnie prawdopodobnie córci, ale o tym przekonamy się w piątek :) :
    http://ryjbuk.pl/brakujacy-puzzel-281115

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:53

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam, jeszcze jedna taka noc a uduszę swego faceta podczas chrapania! Kupiliśmy specyfiki 2 z apteki oba nie działają, nawet filmu nie mogę obejrzeć bo wkurwia mnie jego chrapanie obok, zaraz go rąbnę poduszką jak historię kocham!

Carolline lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w 19 tyg☺Lady ja też myślałam że mojego udusze poduszką. O 3 się poddałam i poszłam do pokoju syna. No tak mnie wkurza to jego warczenie. A najbardziej to że On sobie w najlepsze śpi, a ja się męczę. ☺

Dżuls, agatka196, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Lady, wspolczuje Ci bo wiem co to znaczy. Moj maz tez chrapie i to przewaznie wtedy kiedy ja chce spac. Jak przychodzi z nocki, to tylko sie polozy i juz chrapie. Ale to go kopne, to przesune, to nos zatkne no i na chwile spokoj. W miedzy czasie zakryje sie koldra i spie dalej :)

Przewaznie przeszkadzalo mi to wtedy, kiedy moglam spac do 10-11, bo teraz, kiedy rano jestem wyspana, to moze se chrapac ile wlezie :-)

No tak, kiedy mam wolny dzień jak dziś, to wiem że za kilka godzin pójdę w kimono i jest ok, ale jeśli wiem że następnego dnia cały dzień jestem na uczelni, to tym bardziej mnie wkurza to ;/ bo jestem nie wyspana, nie mam kiedy się odespać, i potem chodzę i wkurzam sie na innych, muszę coś z tym zrobić, bo mi to dzień rozwala. Bo plan jest taki śpie do 6-7 wstaję, jem śniadanie, R wychodzi do pracy, a ja mam 8 godzin na robienie magisterki, posprzątanie w domu, zrobienie obiadu, i haftowanie zamówień, których mi przychodzi z dnia na dzień, a i jeszcze czytanie tekstów by być na bieżąco na zajęciach. Potem przychodzi R z pracy, i nie mam czasu na to, bo obiad, bo łazenie po sklepach za rzeczami do mieszkanie, bo rafał słucha filmów ;/ albo gra i słuchawek nie moze ubrać bo go wkurzają, podsumowując od 16 nie jestem w stanie sie skupić na uczelni, na nauce, wiec maksymalnie muszę zrobić to w ciągu tych 8 godzin, ale nie robię bo z tych 8 godzin ja 4 odsypiam ;/ bo on chrapie, to jest minus kawalerki i ciąży. Ogromny minus ciąży. Bo jak pracowałam, i studiowałam byłam tak wykończona że nie budziłam sie w nocy, a teraz no sikam co chwila, i potem masakra zasnąć, a jak go budzę ;/ to potem oboje wkurwieni chodzimy, jeszcze się związek rozpieprznie przez jakieś chrapanie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witam się dziewczynki w 19 tyg☺Lady ja też myślałam że mojego udusze poduszką. O 3 się poddałam i poszłam do pokoju syna. No tak mnie wkurza to jego warczenie. A najbardziej to że On sobie w najlepsze śpi, a ja się męczę. ☺

no dokładnie ;/ po czym jak przychodzi z pracy stwierdza że jest w ... zmęczony i idzie spać;/ i znowu chrapie. Udusić. Niestety ja nie mam drugiego pokoju, nie mam się gdzie ukryć, już myslałam o spaniu w kuchni na materacu, ale tam są nie szczelne okna, i zimno bardzo w nocy.

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że mój nie chrapie:) Zabiłabym:p Właśnie wstałam i piję kawę ale tak mi zimnoo. Na dworze śnieg sypie, okropnie jest.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, mam bol brzucha i cos sie zbiera jak by na biegunke :/
    mam od rana odruchy wymiotne :/

Mój też chrapie ale czasami, przewaznie go szturchne jak zdążę zasnąć zanim sie rozkreci jego chrapanie to sukces a jak nie to go szturcham dalej :D

Pochmurno u mnie ale grunt ze wiatrzyska nie ma :D

Miłego dnia

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, a próbowaliście poduszki ortopedycznej? Mojemu pomogło, tzn nie zlikwidowało zupełnie chrapania, ale chrapie mniej i nie tak uciążliwie.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Lady kup sobie stopery :) jak byłam na szoleniu w SG przez 9 miesięcy to nie raz mnie ratowały przed zawaleniem nocki ;)

Mam i zakładam do tego poduszki sobie obwiązuje szalikiem wokół głowy, i on chrapie tak że go słychać mimo to.

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ