X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:47

Staraczka23 lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzięki temu, że załace za szkołę rodzenia, będę mogła wogóle tam rodzić, bo bez sz. r. trzeba płacić cegiełki na szpital:/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    pocieszę Cię, ja mam do szpitala 80km :D i nie biorę po uwagę że mogę nie zdążyć ;) prędzej urodzę w samochodzie, niż dam sie położyć tu u siebie
    Hahaha jeszcze kwestia mężów :D czy oni zdążą jak nas wezmą bóle w dzień :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety też nie ma znieczulenia. Najbliżej chyba ok. 60 km dalej mamy. Dziewczyny zasypiam, a muszę pracę pisać. Znacie jakiś sposób żeby nie zasnąć? Kiedyś bym się napiła kawy ale to też na chwilę pomagało, a później jeszcze gorzej zasypiałam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja piję czasami kawę ale nie często i nie mocna zawsze piłam taka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i pół na pół mleka i wody w sumie to więcej mleka było niż wody a teraz czasami pije nie codziennie jak pójdę w gości albo ktoś do mnie przyjdzie z 1 łyżeczki pije i tez więcej mleka niż wody. Ale też na chwilę pomaga.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo anulka dałyśmy taki sam suwaczek:D Kurczę mam nadzieję, że tamten powróci, bo podobały mi się te podpisy. Daję mu czas do jutra, a jak nie, to też będę musiała dać jakiś z tygodniami:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam sposobu na rozbudzenie :/
    przypomnialo mi sie za czym tęsknię :D
    swego czasu nie bylo tygodnia abym nie wypila energetyka smierdziucha :D ale mi tego brakuje, omijam te półki a mężowi zakazalam przymosic do domu hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam sposobu na rozbudzenie :/
    przypomnialo mi sie za czym tęsknię :D
    swego czasu nie bylo tygodnia abym nie wypila energetyka smierdziucha :D ale mi tego brakuje, omijam te półki a mężowi zakazalam przymosic do domu hehe

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi pewnie będzie brakować piwka przy letnim grillu:D Nie żebym była jakimś wielkim smakoszem tego trunku, ale jak tak siedzieliśmy ze znajomymi to lubiłam wypić np. somersby, taki bardziej soczek niż piwo:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już w zimie brakowało grzanego winka z gozdzikami pomaranńczą Ahhhhhh ale spokojnie jeszcze rok i będziemy mogły sobie pozwalać na rarytasy hehe

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Hehe mi pewnie będzie brakować piwka przy letnim grillu:D Nie żebym była jakimś wielkim smakoszem tego trunku, ale jak tak siedzieliśmy ze znajomymi to lubiłam wypić np. somersby, taki bardziej soczek niż piwo:)
    Czuje, że będę miała to samo!! :)

Jak czytam Wasze posty to, aż włosy mi się jeżą na głowie...Jedna pisze, że szkoła rodzenia za 4 spotkania 370zł, druga, że o znieczuleniu NAWET płatnym może zapomnieć, no i te straszne odległości od szpitala, żeby urodzić w miarę godnie, chociaż warunki i tak pewnie będą kiepskie, no i ile rzeczy trzeba zabrać do szpitala...nawet pampersy!! :| A pisze tak, bo mieszkam w Niemczech i już widzę, że tu jest zupełnie inaczej! Szkoła rodzenia darmowa, znieczulenie darmowe i zupełnie bez jakiejkolwiek łaski, tylko pytają się czy chce czy nie...Szpitale oczywiście bez porównania z polskimi no i dużo mniej rzeczy się zabiera do szpitala, dla dzieciaczka wszystko mają pampersy itp..tylko dla siebie jakieś rzeczy trzeba zabrać jakieś ciuchy i swoje ulubione kosmetyki.
    A no i w DE wybiera się położną, która po porodzie przychodzi i pomaga przy dziecku, udziela różnych rad, nawet akupukture może zrobić ;) No i ginekolog oczywiście za darmo, a warunki dużo lepsze niż w PL w prywatnym gabinecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:03

• AniaM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to umie we wrocławiu są darmowe pod warunkiem że zadeklaruje położną z tej placówki. Na zajęcia można się zapisywać od 21 tygc

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znieczulenie teraz też jest darmowe a szpitale naprawdę podchodzą do standardów europejskich sama jestem fizjoterapeutka wiec w nie jednym szpitalu byłam.a co do odległości to w Niemczech jakbyś mieszkała na peryferiach to tez by było daleko do szpitala.No dobra ieluch darmowych nie mamy ale jakoś to przeżyje :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:56

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

8pdp47e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    U nas znieczulenie teraz też jest darmowe a szpitale naprawdę podchodzą do standardów europejskich sama jestem fizjoterapeutka wiec w nie jednym szpitalu byłam.a co do odległości to w Niemczech jakbyś mieszkała na peryferiach to tez by było daleko do szpitala.No dobra ieluch darmowych nie mamy ale jakoś to przeżyje :)
    No sorry chyba nie bylas w teojmieskich szpitalach... Nie ma znieczulenia. Koniec kropka. Dwa szpitale, które MOZE ci dadzą to nic na potrzeby takiej aglomeracji. Pozostale 3 nie dają. Sorry ale ten temat mnie bulwersuje :)
    Ja nie potrzebuje prywatnej opiekunki w szpitalu, torbe tez mogę sobie spskowac ale, żeby w XXI w nie bylo znieczulenia..... Nie mogę tego przeżyć ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby u nas było znieczulenie, to bym całkiem inne podejście miała do porodu. Pewnie bym spróbowała bez ale czułabym się lepiej, jeżeli bym wiedziała, że jeżeli będę chciała to dostanę. Koleżanki, które rodziły ze znieczuleniem, to nawet nie wiedziały, że rodzą. Jedną złapały bóle wieczorem, podali znieczulenie, które jeszcze sobie regulowała jak kroplówkę, jak zaczynała coś czuć, poszła spać, wstała i oni mówią do niej żeby parła. Poród marzenie hehe. To też ma swoje minusy, bo bardzo często używają próżno ciągu, z tego względu, że kobiety nie czują co mają robić, nie wiedzą kiedy przeć.
    Damy jakoś radę, nie pierwsze i nie ostatnie będziemy rodzić bez znieczulenia:)

4me lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój szpital jest chyba jakimś cudem hehe. O dziwo, niby, Wałbrzych, ale szpital położniczy jeden z najlepszych w kraju ponoć. Szkoła rodzenia darmowa, położna z przychodni, gdzie ma się złożoną deklaracje przychodzi do domu po porodzie.

W tym szpitalu leżałam 3 dni w czasie krwawienia w 8tc. Pomimo strachu...szpital cudo. Dobre jedzenie, dobra opieka, zainteresowanie, czysty, schludny, wyremontowany. Same plusy ;) Opinie rodzących też jak najbardziej ok ;) Znieczulenie...teoretycznie jest, ale większość znajomych tak szybko rodziła, że nawet czasu nie było na znieczulenie ;)

• kasig Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu na szczęście jest znieczulenie, ale szkoła rodzenia też jest płatna. Jeszcze nie jestem pewna, ale raczej będę chodzić, bo to będzie mój pierwszy poród, nie wiem czego się spodziewać, więc chyba będę pewniejsza jak będę po szkole rodzenia

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek to ja mam właśnie najbliżej do Wałbrzycha na znieczulenie:P

Paulinek lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ