X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie smutaj. Widzisz starsze baby, a zachowują się gorzej niż młodzież. Chociaż wczoraj stałam w sklepie z gimnazjalistami i byłam przerażona ich zachowaniem. Od razu pomyślałam o moim synku, żeby nie był taki:) Zero jakiegoś szacunku do innych, zaczepiali mnie, myśląc chyba, że ja też się urwałam z gimnazjum.
    Zawsze mi się wydawało, że w 20 tygodniu to już duże brzuszki kobiety mają, no na pewno takie, że widać ciążę, a ja gdy ubiorę luźniejszą bluzkę, to nic nie widać. Już bym chciała żeby troszkę ruszył do przodu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam na razie nie zależy jakoś żeby ludzie mnie w kolejki wpuszczali...Dobrze się czuje, więc chce być jak najdłużej normalnie traktowana, tym bardziej, że na razie po mnie nie widać, że w ciąży jestem ;) Ale prawda też taka, że nie jeżdżę autobusem, w laboratorium też nie muszę stać w kolejkach, bo w DE pielęgniarka u ginekologa bezpośrednio pobiera krew i oddaje jej się mocz...więc kolejki we znaki mi się tak nie wdały, jedynie w supermarketach stoję ;)

alutka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niesamowicie ciągnie do wina. Uwielbiam wina i whisky ale właśnie tylko do wina mnie ciągnie. Szczególnie białego wytrawnego świeżego wina. Wiem, że czerwone ma swoje odpowiednie właściwości (chodzi mi o krew).
    Jeśli znajdę jakieś 0% wino to je kupię. Nie wiem jak się ustosunkować do tych które mają 0,5% no bo jednak jakiś śladowy alkohol posiadają.
    Carolline a Ty jakie wino pijesz?

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Ja nie słyszałam żeby umni w mieście były jakieś problemy ze znieczulenie mamy 4 szpitale położnicze i w każdym któraś znajoma leżała i żadna nie narzekłs.Z. racji mojego zawodu prowadziłam ćwiczenia dla pań na oddziałach z piłkami przed porodem plus przeciwzakrzepowki a po porodzie instrukcje jak mają wstawać itd.
    Ja nie mowie o calej Polsce. Mowie o trójmieście i nie są to ploty tylko fakty. Nawet jak zadzwonisz do szpitala to powiedzą Ci wprost, ze znieczulen nie ma- niczego nie sciemniaja- nie ma anestezjologa, nie ma znieczulen ;) co wiecej nie ma juz nawet prywatnego szpitala polozniczego bo zlikwidowali- nic tylko przyjezdzac nad morze i kręcić biznes- zapraszamy :)

Co do reszty to na szczęście u nas nie trzeba płacić ani za poród rodzinny, ani za polozna- przynajmniej w Gdyni Redlowie, gdzie ja zamierzam rodzic. To chyba standard, ze jak wybierzesz to po porodzie do Ciebie przychodzi do domu?
    Ja sobie wybiorę bo mamy taka jedna super babke, ktora wszyscy chwalą. Nie wszystkie dziewczyny jednak chca. Szkola rodzenia to koszt ok 350-450 pln, są tez jakies bezpłatne ale chyba nie mam sily się przepychać i pójdę do sprawdzonej i polecanej :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ba w redlowie jest tylko jedna lazienka na caly oddział polozniczy!!! plus jedna troche dalej ale podobno spokojnie mozna dojść ;) wiec o luksusach nie ma mowy- spoko przezyje i to znieczulenie mnie drażni- yhhhhhhhhhhb :/
    Cóż może nasze dzieci doczekają sie bardziej godnych warunków:)
    Moja koleżanka byla ostatnio na szkole rodzenia gdzie puszczali stary film z USA- tak stary, ze Pani na sali porodowej miala takiego wielkiego discmana!!! Hehe kto to jeszcze pamięta ;) i juz wówczas mówili, ze znieczulenie to STANDARD- jak widać Polska jest jakies 30 lat w tyle w tym temacie... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:24

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejek to moja mama będąc w 7 miesiącu ciąży stanęła w uprzywilejowanej kolejce i gościu do niej za przeproszeniem z ryjem wyskoczył co ona tu robi. Mama powiedziała, że jest w ciąży to on jej odpowiedział, że chyba od wczoraj :-) Dodam, że moja mama była/jest chuda więc nie można zwalić na to że przez tuszę nie było widać brzuszka :-) także ja też nie wykorzystuję ciąży bo nawet znajomi, którzy o niej wiedzą pytają gdzie mój brzuch :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja też się nie narzucam jeśli chodzi o kolejki, i środkach komunikacji też nie kiedyś, ale będą w 3 miesiącu, jadąc tramwajem facet nagle tak zahamował że gdyby nie facet siedzący na przeciw mnie upadłabym na brzuch, i pewnie bardzo żle by się to skończyło. Dlatego teraz jak wchodzę do autobusu, tramwaju proszę o miejsce, takie sytuacje się bardzo często zdarzają a ja dzidzi nie chcę stracić. A jeżdżę bardzo często środkami komunikacji miejskiej.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mnie dziewczyny nie rozumiecie, nie wykorzystuje swojej ciąży, chyba że jest ona zagrożona -> komunikacja miejska,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mnie wczoraj babska zlinoczowały w punkcie pobrań..a chciałam dostarczyć tylko mocz i spieszyłam się do pracy. Nie mówiłam o ciąży ale tak zaczęły lamentować, że podziękowałam im za uprzejmość i wtedy ta znajoma mnie poratowała i wzięła ode mnie ten cholerny pojemnik. Stała w kolejce 1,5 godz.
    Wiecie co jest najlepsze, ja pochodzę z małego miasteczka i tu ludzie się znają i jak wczoraj wieczorem robiłam w markecie zakupy to jedna z tych bab (koleżanka mojej babci) chciała się wpieprzyć mi w kolejkę..ach z satysfakcją zatarasowałam jej drogę i powiedziałam, że coś jej się popierdoliło i odwdzięczam się za rano.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to jak wchodzisz do autobusu to każesz komuś zejść i zwolnić Tobie miejsce?
    A przepraszam za takie niedyskretne pytanie, ale masz nadwagę?że te babcie mówiły, że jesteś gruba? Nie pytałabym, ale sama poruszyłaś ten temat.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam ile z Nas w różnych miejscach Polski spotka się na porodówce :) trzeba wymyślić jakiś znak rozpoznawczy żeby wiedzieć, że dziewczyna z forum :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie przejmuj się, babska takie są i już nic się na to nie poradzi. Starajsię ich nie słuchać i nie brać do siebie tego co mówią, nie ich sprawa jak kto wygląda i czy widać po nim ciążę czy nie... Myślą, że są najważniejsze i wszystko im wolno, a wszyscy młodzi są niedobrzy, niewychowani i w ogóle okropni

Lady Savage lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie uzylam argumentu, ze jestem w ciąży i narazie nie planuje- mam nadzieje, ze mnie sytuacja do tego nie zmusi.
    Prawda jednak jest taka, ze ja jeżdżę wszędzie autem a lecze sie prywatnie na abonament medyczny wykupiony w pracy wiec w ogóle jak mówicie mi o tych kolejkach w przychodniach to dla mnie abstrakcja...

A ja dzis byłam po raz kolejny z bolącym zębem w ciazy- u trzeciego lekarza! I znów wyszlam z niczym. Jest Pani u mnie pierwszy raz poczekajmy, jak znow zacznie bolec zrobimy. Najprawdopobniej cos sie dzieje w kanałach bo na wierzchu wszystko ok. Nikt nie chce sie podjąć rozgrzebania. Nikt tez- a dzwonilam tylko po miejscach z najnowasza aparatura nie chce mi zrobić zdjęcia rtg :( wszyscy prywatni lekarze sie boja. Z jendej strony to dobrze, bo nie chce by dziecku cos sie stalo ale z drugiej strony chory zab z bakterami chyba tez najlepiej nie wpływa na ciaze a ostatecznie nie chce tez zeba stracic :/
    Chyba pojde na jakiś NFZ- może tam sie nie cackają i zrobia co należy do nich :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co są ludzie i ludziska. A najgorsze te moherowe berety!!! Stare dewoty. Łazi to takie coś codziennie do kościoła, a tak naprawdę to by drugiego człowieka zlinczowaly. Ja miałam wczoraj przypadek w realu. Wiecie jak to jest przed świętami szał zakupowy☺A ja raptem miałam tylko pokarm dla swinek morskich i loda☺stoją te mendy w tej kolejce i nic żadnej reakcji. Aż tu słyszę że Pani na kasie zwróciła im grzecznie uwagę że to wstyd że kobieta w ciąży musi stać a Panie które mają bardzo dużo wolnego czasu. I na pewno każda już z nich zaliczyła spowiedź w kościele i taka znznueczulica. Kazała mi podejść i to ona przeprosiła za zachowanie ludzi. Naprawdę super gest, poprawiła mi tym samym humor na resztę dnia☺

Lady Savage, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me na szczęście moim dentystą jest mój dobry kolega więc zawsze wie co robił i mam do niego zaufanie. Nawet ostatnio przekładałam kontrolną wizytę na czerwiec to stwierdził, że powinnam się jeszcze zmieścić w fotelu :-) Ale ogólnie słyszałam, że w 2 trymestrze można już robić zęby..

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Zawsze mi się wydawało, że w 20 tygodniu to już duże brzuszki kobiety mają, no na pewno takie, że widać ciążę, a ja gdy ubiorę luźniejszą bluzkę, to nic nie widać. Już bym chciała żeby troszkę ruszył do przodu.
    Miałam dokładnie tak samo. Na początku ciąży sobie sprawdzałam w kalkulatorze w którym tygodniu będę na Wielkanoc. I mi się wydawało, że jak 19, to już brzuszek będzie ładnie zarysowany. Taaa, na pewno :P Jak założę obcisłą bluzkę i ktoś wie, że jestem w ciąży to się może i kawałek brzucha zobaczy. Ale starczy trochę luźniejszy ciuch, albo np. sukienka rozkloszowana z wcięciem w tali i w życiu nikt się nie domyśli. Zwłaszcza, że ogólnie jestem okrąglejsza.
    Ale chyba jeszcze trochę, bo powoli widzę, że brzuch zaczyna mi się powiększać od góry, w tali mi przybyło. I jak siedzę pochylona to zaczynam ten brzuch odczuwać. Myślę, że tak od 6 miesiąca to coś znacząco drgnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia fajnie, że są jeszcze tacy ludzie :-) mi wczoraj znajoma też poprawił tym humor :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka no u mnie brzuch zaczyna zmieniać kształt. Wcześniej był taki hmm jak bym przytyła, a teraz robi się już bardziej ciążowy. Też tak od góry coś zaczął rosnąć. Myślę, że na weekend majowy będą ładne brzuszki:D Taaaa, znowu się zdziwię:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, wspolczuje przezyc:/
    Wez gleboki oddech i wacz sobie francuskie przeboje ( kiedys o nich wspominalas, ze poprawiaja Tobie humor) nie stresuj sie nimi, bo dziecko bedzie zestresowane...

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    la_lenka no u mnie brzuch zaczyna zmieniać kształt. Wcześniej był taki hmm jak bym przytyła, a teraz robi się już bardziej ciążowy. Też tak od góry coś zaczął rosnąć. Myślę, że na weekend majowy będą ładne brzuszki:D Taaaa, znowu się zdziwię:P
    No to mi rośnie delikatnie od dołu :-) taki spiczasty jest lekko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:51

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ