X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Zgadzam się z tymi miejscami ale dziewczyny jesteście sobie w stanie wyobrazić, ze niektóre starsze osoba naprawde musza siedziec? Stanie i to na tych wszystkich wertepach to niezły wyczyn. My tez kiedys będziemy w ich sytuacji- ciekawe jak wtedy zmieni sie nasz punkt widzenia ;)

Oczywiście, uważam że masz rację. Tak samo, jak niektóre młode osoby muszą siedzieć, bo są chore i też często spotykają się z niemiłymi komentarzami. Najgorsze jest to, że najczęściej te co muszą siedzieć i naprawdę źle się czują, prędzej będą stały, a te co najwięcej mają do powiedzenia często czują sie świetnie i nic by im się nie stało, gdyby ustąpiły miejsca np. kobiecie w ciąży albo chorej młodej osobie, ale nie - bo są starsze i im się należy.
    I żeby nie było, zawsze w autobusach ustępowałam miejsca starszym, bo miałam świadomość że mogą źle się czuć. Teraz na szczęście nie jeżdżę komunikacją, bo wiem że prawdopodobnie nikt by mi nie ustąpił, tym bardziej że wygłądam sporo młodziej

Paulinek, 4me, Lady Savage lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo częściej młodzi sami ustąpią, czy przepuszczą niż starsi.

Jak prawie mdlałam na ulicy żadna starsza osoba nie zainteresowała się, chociaż oglądali jakby widowisko mieli. Dopiero młoda dziewczyna spytała co się stało, kupiła wodę i zaprowadziła do domu.

4me nie chodzi mi o osoby takie jak Twoja babcia, ale o takie, które biegnąc do autobusu odczuwają drugą młodość, a po przekroczeniu progu już im krok do trumny...takich wykwalifikowanych aktorów mamy.

4me lubi tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli by mnie do tego zmusiła sytuacja, to nie prosiłabym o ustąpienie miejsca starszej osoby, tylko raczej kogoś młodego - oczywiście jeśli byłby chory lub też źle się czuł, to spróbowałabym kogoś innego poprosić ;)

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny zmieniając temat to co uważacie na temat bezalkoholowych win? Nie chodzi mi o wywołanie burzy tylko po prostu pytam jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Słyszałam, ze w smaku nie odbiegają od normalnych alkoholowych :-)
    Moją jedyną stałą zachcianką jest wino i szampan, więc już z tej frustracji zaczęłam sięrozglądać za winami bezalkoholowymi, ale raz że są drogie, a dwa to i tak ciągle jest wywrotka cukru, czyli dla mnie na razie odpada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 14:59

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co przeżywać, że nie mamy brzucha, bo jeszcze będziemy narzekać, że nam za ciężko i gorąco!! :D Chociaż Was rozumiem, bo też z 1 strony czekam na brzuszek, ale teraz też jest fajnie, bo to taka nasza jeszcze słodka tajemnica, a kto ma wiedzieć ten wie :p

A co do dentysty to moja Pani ginekolog właśnie mi radziła zapisać się teraz do dentysty, bo w 2 trymestrze ząbki można robić, a niby jak się ma coś nieleczone i jakiś stan zapalny to może to spowodować nawet przedwczesny poród...!
    Ale zastanawiam się czy się zapisywać, bo nic mnie nie boli itp. ale na kontrole może się wybiorę.

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierz sie wybierz... Wszędzie w przychodniach powinny być plakaty " planujesz ciążę, wylecz zęby"
    To moje przekleństwo teraz...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

Paulinek lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszka to mi od dołu rośnie i też jeszcze nic nie widać jak luźniejszą bluzkę założę :) może już w maju zacznie być widać mam taką nadzieję ;) wróciłam z zajęć i mam 2 tygodnie wolnego od uczelni (bo tam mam zajęcia w przyszłym tygodniu odpada mi wtorek jeden dzien zajec) a tak to mam praktyki w czwartek i piątek :)zjadłam właśnie loda bo miałam ochotę magnum z czekoladą a teraz słonecznik jem :) ja to mam ochotę ostatnio na piwko z sokiem malinowym ale za nim ruszę trochę minie lat jeszcze :D A ja rodzić będę u nas w mieście kiedyś nie było znieczuleń i rodziły kobiety po 5-cioro dzieci :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżulus do pierwszego podeszłaś na względnym luzie, a jak teraz do drugiego jak wiesz co Cię czeka..?

anulka20 ile masz lat, że jeszcze studiujesz?Super wspominam teraz po czasie moje studia, więc Ci zazdroszczę tak ciut tego czasu, choć nie wiem czy chciałabym być już wtedy w ciąży ;)
    Ale troszkę zazdroszczę tym dziewczynom co jeszcze pracują ;) Ja siedzę w domu, nie pracuje i nudzę się jak stary bąk ;)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też urodziła trójkę i nigdy nie mówiła, że to jakaś trauma. W ogóle całe życie mi opowiada, że ze mną to puściła bąka i wyleciałam:D Anulka ja myślę, że u nas w szpitalu codziennie po kilka dzieciaczków się rodzi i dają radę, także my też damy:) A kto wie, może spotkamy się na porodówce:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Ale troszkę zazdroszczę tym dziewczynom co jeszcze pracują ;) Ja siedzę w domu, nie pracuje i nudzę się jak stary bąk ;)

też siedzę w domu i już nie wiem co robić, jeszcze ta pogoda... chyba zacznę sie uczyć szydełkowania albo robić na drutach i zrobię takie czapeczki i majteczki jak Paulinek do sesji zdjęciowych :)

relgio4pxlxziakh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    ja myślę, że u nas w szpitalu codziennie po kilka dzieciaczków się rodzi i dają radę, także my też damy:) A kto wie, może spotkamy się na porodówce:D

He he, tak samo myślałam kilka lat temu ;), że inne dają radę to i ja dam. A co. Ale teraz mam taką traumę, że tylko i wyłącznie cc. Nie ma u mnie innej opcji. U mnie o mały włos ja nie zeszłam i dziecka nie straciłam, bo wszystko trwało za długo. Do tego zostałam porządnie rozcięta i rozerwana, bo dziecko było zaparte rączką (nikt o tym przecież nie wie) i głupio jestem zeszyta :/
    Mam nadzieję, że wszystkie tutaj będziecie mieć lepsze wspomnienia niż ja :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół dnia nie zaglądałam i ledwo Was nadrobilam, tak dziś poszalalyscie =)
    Ja tez od dwóch miesięcy w sumie 2,5 siedzę w domu, ale póki co jakiś strasznie mi się nie nudzi... znajduje sobie zajęcia i dni na prawdę bardzo szybko mi lecą =)

A co do tęsknoty za 'normalnymi' rzeczami to ja od jakiegoś czasu tak strasznie napilabym się zimnego piwka z sokiem, ze szok... a co śmieszne to przed ciążą wcale jakimś wielbicielem piwa nie byłam... teraz tak mnie wzięło, ale jak to mówią...

jak czegoś nie można to się wtedy najbardziej chce =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. takie wpisy nas nie pocieszają:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo.. sytuacje są różne i mimo nowoczesnej technologii, czasam coś idzie źle na sali porodowej.. każda ma nadzije, że nie trafi na nią heh

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Nancy =)

chociaż... z drugiej strony może lepiej nastawić się na gorsze i pozniej się miło zaskoczyć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dżulus do pierwszego podeszłaś na względnym luzie, a jak teraz do drugiego jak wiesz co Cię czeka..?

anulka20 ile masz lat, że jeszcze studiujesz?Super wspominam teraz po czasie moje studia, więc Ci zazdroszczę tak ciut tego czasu, choć nie wiem czy chciałabym być już wtedy w ciąży ;)

Mam 25 lat i studiuję licencjat późno poszłam na studia, bo 2 lata po skończeniu szkoły średniej ostatni semestr studiuję :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me gdzie w Katowicach chcesz rodzić?

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pogoda raz słońce raz deszcz a teraz burza i do tego silny wiatr :/ o i grad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 17:07

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ