Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej

Agatka mialas juz robiona hem. glikowana?? jaki byl wynik? Ja mialam przy gornej granicy ale lekarka powiedziala, ze dopoki sie mieszcze w granicach to ok. Ale ranne cukry to porazka. Nie wazne czy nocny posilek zjem o 22 czy 23, czy w ogole go nie ma to cukry na czczo sa do bani. Mierze juz i o 6 i o 8, a roznica mala.
A w ogole witam sie juz jako mezatka. Szczesliwa bo ma wspanialego meza
agatka196, Dżuls, Sigma, kasig, Kasiarzynka, Wonderland, adzia, skabarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiedzieć-to znaczy mieć już dziecko, przeżyć już poród swój tak jak np. Dżuls!4me wrote:Lepiej wiedzieć, ze latwo nie będzie ale damy rade jak inne! Co to znaczy wiedzieć - oglądać filmy o porodach i słuchać strasznych opowieści? To nigdy nie jest dobre

Dżuls to tylko Ci pozazdrościć, że masz super wspomnienia z pierwszego porodu to teraz nawet nie masz się czego już bać
Drugi poród jest ponoć zawsze łatwiejszy 
Skabarka a z jakiego powodu miałaś cc?
-
Koalka nie dość, ze już z wcześniej mam obawy to teraz to mnie już totalnie wystraszyłas, bo cały czas myśle jakoś to będzie, w sumie to bym helikopterem wolała, bo szybciej ale to tylko jak sie coś dzieje, wiec może to nie tak fajnie.
Co do wina to piłam dwa natureo free torres dość wytrawne drugiego nazwy nie pamietam sprawdzę jak będę w restauracjiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:00
-
Ja jestem panikarz (nie, że w ciąży, tak ogólnie) i postanowiłam sobie, że żeby nie oszaleć martwię się o jedną rzecz na raz - czyli np. w tej chwili o to żeby na połówkowym wszystko wyszło dobrze. Jedna przeszkoda przeskoczona, to zaczynam myśleć o kolejnej. Więc wychodzi, że temat porodu będzie koło sierpnia.Sigma wrote:Ja o porodzie myślałam jeszcze przed ciążą

A czemu nie chcecie pomyśleć wcześniej?
Jakbym sobie pozwalała na dowolne skakanie po tematach to już bym była ostatecznym kłębkiem nerwów.
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Anima Wszystkiego Dobrego Na nowej Drodze Życia

Ja hemoglobinke robiłam 2 miesiące temu to miałam 5,1 i lekarz stwierdził że super wynik. Jutro mam powtórzyć i zobaczymy jaki wynik tylko nie wiem co z insuliną rano.
Anima już pisałam na forum cukrzycowym że ja po kolacji jadam chrupkie pieczywo, a czasami nic. Po prostu nie jestem głodna i nie wpycham na siłę i cukry rano ok. A ile insuliny na noc bierzesz?
Dziekuje bardzo
Duzo bo az 20 j juz. I wydaje sie ze ona w ogole nie dziala na mnie. Nie wiem czy mozna nie dopasowac insuline, wiem ze biore inna niz wszyscy tu na forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:01
-
Ja wole nie oglagadac takich filmów dlatego, ze nawet jesli jest to poród naturalny to przeciez to jest niesamowity bol prawie zawsze. Po co mam patrzeć na cierpienie innych i wyobrazac sobie juz swoje... Wiem pozniej przychodzi piękne uczucie jak dziecko jest z Toba ale najpierw zazwyczaj kilka kilkanaście godzin trzeba sie męczyć

Ja chce sie przygotować racjonalnie- bede ćwiczyć mięśnie kegla- juz powinnam
Pójdę na szkole rodzenia, wezme sobie i mojemu partnerowi wbije do glowy zasady oddychania i wszystkie inne dobre rady z zajęć. A podczas porodu bede stosować sie do wszystkich zaleceń poloznej. Na koniec musze jeszcze wykrzesać z siebie sily by wyprzeć dziecko- podobno czesc kobiet juz wymięka po wielu godzinach skurczy. Przyjmę jeszcze inne dobre rady i na tym koniec.
Nie chce sobie tego obrazować, nie chce widzieć jak dziecko wychodzi z kanału rodnego- uuuuu oslabia mnie to totalnie

-
Ale mnie znowu głowa boli. Tym razem to mnie dopadło. Nie wiem czy to przez ciepło w domu, pogodę na zewnątrz czy jeszcze przez coś innego. Mały też coś dzisiaj spokojny. Na palcach jednej ręki mogła bym policzyć jego kopniaczki. Nie lubię jak jest taki spokojny, bo się zaczynam martwić.
-
Dzień dobry

ale u mnie całą noc wieje wiatrzysko... straszne... mąż pojechał do pracy, a ja musialam pozamykac okna -zwykle mam rozszczelnione, ale strach żeby ich nir wyrwalo
Na domiar tego chyba od tej pogody od kiedy tylko otworzyłam oczy boli mnie głowa.... wzięłam euthyrox i spróbuje się jeszcze trochę przespać, może przejdzie...
Miłego dnia
-
nick nieaktualnyWitam. U mas tez eialo cala noc. Obudzilam sie o 2 i noe moglam usnac przez te halasy. Nie lubie takich wichur, bez sensu sie boje, ze cos sie stanie. Teraz wyszykowalam meza do pracy i lece dalej spac.
Tez czujealy bol glowy, mam nadzieje ze minie po drzemce.
Od dwoch dni mecza mnoe straszen bole sutkow, w kednym ciagle czuje przeszywajacy bol jakby ktos igle w niego w wbijal, trwa to kilka sekund i wraca co pare minit. Az sid zaniepokoilam , ze to jakies zapalenie. Mialam ktoras az takie bole? -
Anima, ja tak czasem mam, mija i jest ok. Gin badał mi ostatnio piersi i mówił, że wszystko ok.
U mnie też wichura i deszcz, trzeba to przeczekać, od jutra ma się uspokajać.
Dziewczyny, może głupie pytanie - czy wy czujecie, że jesteście w ciąży? Przynajmniej te, które nie czują jeszcze ruchów dziecka?
Ja mam od wczoraj takie myśli. Skąd mam wiedzieć, że wszystko w porządku? Brzuch raz boli raz nie, brzuszek jeszcze mały, czasem bardziej wzdęty ale generalnie jak luźniejsza bluzka to nic nie widać.
Zachcianek nie mam, generalnie to nie mam apetytu, jedzenie trochę w siebie wmuszam. A jak czytam o waszych apetytach np na lody, to myślę, co jest ze mną nie tak ... eh, chandra jakaś mnie ogarnia...

bo mam termin na 20 sierpnia