X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:58

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, ja też tych ruchów wypatruję, moze się trochę uspokoję. Przynajmniej na chwilę ;)
    Ja kolejną wizytę mam 14 kwietnia, o połówkowym lekarz jeszcze nie mówił, ale pewnie podobnie jak u Ciebie, bo na suwaczku mamy dzień różnicy :)

gg64rl68s121551a.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń dobry!
    połówkowe najlepiej w 20 tyg, bo wcześniej nie ma sensu większego- u mnie się dublują z prenatalnymi drugimi, więc teraz czekam miesiąc na wizytę a poźniej będą 2 obok siebie :)

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj coś tam poczułam jakby mi przepływało z prawej strony na lewą, ale to pewnie w jelitach, bo za wcześnie na ruchy :) . Chociaż ja jestem niska i chuda, to może wtedy czuć wcześniej... Wczoraj w ogóle brzuch też mi mocno wysadziło - do tego stopnia, że w pracy śmiali się, że mąż dorobił mi drugie ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam wizytę u prywatnego gina. Nie zrobiła mi usg bo stwierdził, ze zrobimy na następnej wizycie. Nie powiem razem z małżem byliśmy zawiedzeni ale włączył nam dopplera i posłuchaliśmy małego :-).
    Gin mnie przebadał i stwierdził, że na ruchy to jeszcze za wcześnie i powinnam je poczuć za jakiś miesiąc (stwierdza to po wielkości macicy??sama nie wiem bo powiedział, że jak będzie na pewnej wysokości to wtedy odczuwalne są ruchy dziecka) :-) no kurcze wydaje mi się, że poczułam je w tym tyg ale nie kłóciłam się :-)
    Od ostatniej wizyty(miesiąc temu) przybrałam 900 g i powiedział, że jest super, a do następnej powinnam przybrać dodatkowe 1,5 kg.
    Acha i pytałam o makrelę - stwierdził, że jak najbardziej można jeść i powiedział, ze raz na jakiś czas można zjeść wątróbkę (w I trymestrze mi ją odradzał).

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum haha ja od samego początku nie czuje sie jak w ciąży :D mimo wymiotow na początku i mdlosci do teraz a dzioaj boli mnie brzuch i mam razenie jak by wirus jakis panowal :/

• adzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamcie w ten paskudny dzień. Wczoraj dzwoniłam żeby ustalić 2 wizytę badan Usg połówkowe. 15 kwietnia. Myślę że do tego czasu będę czuć już dokładnie moją Lenke. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, no mi też coś świdruje ;) zostałam dziś w domu, bo kolejna noc nieprzespana

gg64rl68s121551a.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję się ciążowo :-) Brzuch mam mały, raz na jakiś czas mnie zaboli, nie chodzę ciągle śpiąca tak jak na początku, piersi też się uspokoiły (rzadko bolą i nie rosną) no i energii mam tyle, że dosłownie mogę góry przenosić :-) wstaję przed budzikiem i dzisiaj przed pracą posprzątałam łazienkę, posegregowałam i nastawiłam pranie, a wczoraj przed pracą prasowałam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Staraczka, no mi też coś świdruje ;) zostałam dziś w domu, bo kolejna noc nieprzespana
    Ha widzisz moze ten etap?
    Kilka stron wcześniej pisalam, miedzy 14 a 17 tyg spada beta i mozna sie czuć jak na początku ciazy czyli mdlosci wymioty, mnke pierwszy raz brzuch boli ale nie mocno tak jakos na mdłości jak by cos sie dzialo. I niewiem czy moze byc spowodowane ciążą ale chyba mam nawrót choroby lokomocyjnej :/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś pierwszą poważną wyprawę od krwiakowego leżenia. Do stacji pociągów doszłam tak zasapana, że szok. Przede wszystkim załatwiam endokrynologa, ale przy okazji zapisałam się też do jakiegoś ginekologa, raczej bez usg, ale chciałabym skontrolować szyjkę po tym kaszlu i może da mi skierowania na badania, zawsze by jakaś oszczędność była. :D

Co do czucia ciąży, ja nadal nic. I od początku było podobnie, nawet mdłości miałam takie lekkie, że nie zdążyłam się przyzwyczaić :P
    Wieczorem jak leżę w łóżku to mam takie dziwne uczucie przelewania/bulgotania. Ale to tak lekkie i niekonkretne, że nadal nie zaliczam jako ruchy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Anima Gratulacje :)

Ja w nocy obudzilam się z bardzo silnym bolem podbrzusza, nie wiedziałam co robić.
    Pomyślałam,że to może rościąga się mieszkanko dla synka i poszłam do łazienki, potem położyłam się, w końcu usiadłam i mąż się obudził. Chciał mnie
    zawozić na iP, ale chciałam chwile przeczekać no i przeszło. Ból był straszny, jakby mnie ktoś roźcinał od środka, pomyślałam, że pewnie dzidzia mi się ułożyła koło moich blizn pooperacyjnych i napiera. Teraz mały wojuje w brzuszku więc jestem spokojna :)

Miłego dnia :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ten ból to może na zmianę pogody, mnie tak czasem blizny po laparo ciągną i bolą od środka.

Wiesz Staraczka, mi właśnie od kilku dni mdłości wróciły i ten totalny brak apetytu, może to ta beta?

Misi@ lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez sie witam , u mnie dzisiaj o dziwo słoneczko świeci , bo wczoraj to była maasakra tak wiało że myslałam zę mi blok poniesie , i drzewo spadlo na 3 auta pod samym moim oknem , wrr nie lubie wiatru .
    teraz leże i czekam na listonosza , bo fajne zestawy ciuszków markowych sobie licytowałam , stan idealny , (no ja mam nadzieje ) ze prawde pisali

km5se6ydozmkg5fc.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:51

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:49

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruchy sa bardzo nieregularne, u mnie często podczas jedzenia- chyba się bobo cieszy, że jem coś dobrego :))

bento lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych boli po operacji na grupie ktos pisal ze mial cc i w obecnej ciazy jak dziecko napiera na nia to boli od srodka, i po laparo tez pewnie tak bedzie az sie boje, mialo być piekne uczucie a nie zdychanie z bólu :D

Easy no ja przed chwilą przeprosilam klozet ze nie zagladalam dlugo :D a zjadlam tylko jabłko :D
    poszukam tego artykułu

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. O tak, pogoda paskudna. Ja już po śniadaniu i zabieram się za pisanie pracy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ