X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    (oprócz bóli głowy na początku II trymestru)

No właśnie pamiętam, że pisałaś, że ktoś Ci coś doradził na te bóle i przeszły. Mogłabyś napisac co to było?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Lady jak termin masz na 20.08 to co robisz na wrześniówkach hih ;) W sierpniówkach też się udzielasz?

Bo wg Belly mam termin na 4 września, a wg mojego ginekologa 20 sierpnia. Dlatego siedzę na wrześniówkach :P bo pierwszy był termin wyznaczony przez belly a potem wizyta u gina, podobnie ma Nancy :P ona rodzi tydzień po mnie -> 28 sierpnia :) Ale pewnie i tak się poprzesuwa :P dzidzia tylko wie kiedy się urodzi :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    No właśnie pamiętam, że pisałaś, że ktoś Ci coś doradził na te bóle i przeszły. Mogłabyś napisac co to było?

czekolada, albo cukier z cytryną, i po tym mi przechodziło, cukier, łyżeczka cukru i plaster cytryny. Wiecie co wczoraj u stomatologa się zdziwiłam, że po prawie miesiącu zjadania czekolady i cukru, zęby mam całe.

Ursa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję, Lady :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, wodze ze wiele z Nas jeszcze w ogóle nie czuje ze jesteśmy w ciąży =)
    Chyba dotrze to do Nas tak do końca dopiero jak zaczniemy czuć ruchy maleństwa...

I ia czasem mam obawy, ze skoro nic nie czuje to czy na pewno w jest wszystko w porządku z maleństwem, ale staram się myśleć pozytywnie i czekać do wizyty =)

Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Bardzo Ci dziękuję, Lady :)

proszę bardzo, może Ci to pomoże, bo któreś dziewczynie z forum nie pomagało, mam nadzieje że Tobie to pomoże jak i mnie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przez belly i przez ginekologa na 28 sierpnia, ale po cichu liczę na wyklucie 23 sierpnia w urodziny męża hehe. Patrząc teraz na kwietniówki, to dużo kobiet urodziło w 37,38 tygodniu. Może i u nas tak będzie.
    Co do ruchów to ja czuje codziennie, po kilka razy dziennie ale wczoraj jakiś taki mało ruchliwy był. Dzisiaj czułam jak się rozciąga albo coś wyciągnął do przodu bo tak mi ciągle na skórę napierało, ale po minucie przeszło.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    proszę bardzo, może Ci to pomoże, bo któreś dziewczynie z forum nie pomagało, mam nadzieje że Tobie to pomoże jak i mnie.

Właśnie nie chodzi o mnie. Dziewczyna na październikówkach się męczy strasznie. Ja na szczęście poza zmęczeniem (które chyba bardziej wynika z przesilenia wiosennego niż ciąży) żyję całkiem nieźle :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Właśnie nie chodzi o mnie. Dziewczyna na październikówkach się męczy strasznie. Ja na szczęście poza zmęczeniem (które chyba bardziej wynika z przesilenia wiosennego niż ciąży) żyję całkiem nieźle :)

Mnie na bóle głowy pomaga czarna herbata...działa cuda :)
    Ale każdy jest inny i pewnie inaczej rweaguje ;)

Ursa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Wiesz że ciągłe zmęczenie w ciąży może oznaczać niedobór żelaza ? Dzisiaj mam w poradzie dnia o tym :)

Ursa lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wiesz że ciągłe zmęczenie w ciąży może oznaczać niedobór żelaza ? Dzisiaj mam w poradzie dnia o tym :)

Oo dzięki. W przyszłym tygodniu mam badania krwi więc skontroluję to :) Chociaż jem tyle mięsa, że myślałam, że mi niedobór nie grozi :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Hej, pogoda paskudna, panowie cigle chorzy.
    Anima - u mnie zaczęły się potworne bóle piersi i sutków (sutki takie, że nie da sięich dotknąć), czuję się już jak matka karmiąca - cyc wielki, ciepły i nabrzmiały. OMG.
    A wczoraj padłam z dzieckime o 16tej, ciśnienie było takie, że tylko pójść spać, a potem cały wieczór chodziłam nieprzytomna.
    Co do hemoglobiny, to chyba wybiorę się na dniach na badanie. Co prawda po 60 telefonach na Karową udało mi się zapisać do diabetolga dopiero na połowę maja, ale sama dla siebie powinnam kontrolować hemoglobinę, bo to dobry wskaźnik, tym bardziej że ostatnio cukry mi wariują i rzadko przekraczają 100. Nie wiem, czy glukometr mi się popsuł, czy rzeczywiście mam teraz takie niskie.

u mnie podobnie z piersiami, do tego przez dwa dni leciała mi tzw siara :/

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:52

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Oo dzięki. W przyszłym tygodniu mam badania krwi więc skontroluję to :) Chociaż jem tyle mięsa, że myślałam, że mi niedobór nie grozi :)
    chciałąm skopiować a nie da rady , na ovu normalnie można a tu nie ;/

W tej poradzie pisze aby unikać kawy i cukru bo wypłukują żelazo , mówisz dużo mięsa jesz coś mi się przypomniało :D

Artykuł był o braku żelaza i tak pisało że aż się ze sobą kłóciło :D

Jeść dużo wątróbki ale mało w ciąży bo coś tam ma w sobie i może szkodzić :D

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat kawy zawsze piłam mało bo wywołuje u mnie biegunki. W ciąży tym bardziej. W poprzednim M jak Mama jest artykuł o anemii w ciąży :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Akurat kawy zawsze piłam mało bo wywołuje u mnie biegunki. W ciąży tym bardziej. W poprzednim M jak Mama jest artykuł o anemii w ciąży :)
    a kawa z mlekiem ? Może nietolerancja laktozy ?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie z mlekiem ale nie mam wariacji po szklance mleka (w ciąży piję bardzo dużo) a po kawie z mlekiem już tak.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Faktycznie z mlekiem ale nie mam wariacji po szklance mleka (w ciąży piję bardzo dużo) a po kawie z mlekiem już tak.
    dlatego jak ja nie piłam kawy z mlekiem to nie mogłam sie załatwić i miałam przestój , zaczęłam z mlekiem i już jest ok :D

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Jeść dużo wątróbki ale mało w ciąży bo coś tam ma w sobie i może szkodzić :D

wątróbka ma dużo witaminy A, a jej nadmiar w ciąży może szkodzić

Staraczka23, Paulinek lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Wasze cery?
    u mnie od kilku dnia masakra... wsypalo mnie jakbym zaczęła przechodzić trądzik...
    Flud, korektor i puder daja rade, ale jak wstaje czy zmyje makijaż to jest kiepsko... nie dość, ze zrobila mi się taka kaszka to jeszcze pojawiają się duże czerwone krostki...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ