Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    wątróbka ma dużo witaminy A, a jej nadmiar w ciąży może szkodzić
    o widzisz podpowiedziałas bo zapomniałam :D

Gusiak ja miałam wulkany z dnia na dzień ale coś teraz mi się wydaje że to były dni owulacyjne albo okresowe bo w ciąży można odczuć :D

pochwalę wam się moimi rzęsami :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c60ab316425.jpg

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko u mnie długie rzęsy to codzienność :-) masz bardzo ładny kolor oczu :-) ale gdzie się podziały Twoje brwi?

MadziaRatMed, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:44

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    wątróbka ma dużo witaminy A, a jej nadmiar w ciąży może szkodzić

Już kiedyś poruszana była ta sprawa :P przy okazji mojego wątróbkowego obiadu na który pozwoliła mi dietetyczka :P
    Nadmiar wszystkiego w ciąży może szkodzić, dlatego jemy z głową :P

Gusiak lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i faktycznie to zależy od dnia cyklu, ze teraz tak mnie wysypalo... no zobaczymy jak będzie później, wcześniej na cerę i włosy pilam krzemionke i na prawdę efekty były baaardzo dobre, ale póki co jak pytałam gina to kazał wszystko odstawić i jakoś przetrwać =)

Jednak mężczyzna ginekolog to chyba nie do końca jest w stanie zrozum kobietę - chociażby kwestia samopoczucia kobiety... jak mam ładne wlosy i cerę to czuje sie o niebo lepiej i nie jest tak łatwo od tak po prostu przetrwać =)

Ja niestety nie mogę się pochwalić zbyt dlugimi rzesami, ale jak potrzebuje je zmienić idę i zakładam norki... a na codzień dobry tusz i nawet te krótsze wyglądają ładnie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Już kiedyś poruszana była ta sprawa :P przy okazji mojego wątróbkowego obiadu na który pozwoliła mi dietetyczka :P
    Nadmiar wszystkiego w ciąży może szkodzić, dlatego jemy z głową :P

nie mogę się zgodzić, są witaminy jak np. C , które w nadmiarze są wydalane z moczem, więc nie szkodzi ich nadmiar, natomiast witamina A się kumuluje w organizmie i może prowadzić do poważnych wad rozwojowych dziecka dlatego nie wolno spożywać suplementów zawierających wit A w ciąży

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    nie mogę się zgodzić, są witaminy jak np. C , które w nadmiarze są wydalane z moczem, więc nie szkodzi ich nadmiar, natomiast witamina A się kumuluje w organizmie i może prowadzić do poważnych wad rozwojowych dziecka dlatego nie wolno spożywać suplementów zawierających wit A w ciąży
    Madzia odpuść sobie bo to temat rzeka. Ja też uważam, że się nie powinno dlaetego zapytałam o to lekarza, odpowiedział, że w I trymestrze nie wolno, a teraz raz na jakiś czas (max raz na miesiąc/dwa miesiace w małych ilościach) można.
    To się też tyczy kosmetyków, które zawierają wit A (retinol i pochodne), których nie wolno używać w czasie ciąży. Ale każdy zrobi co uzna za słuszne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:59

• bento Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:

A co z witaminami dla ciężarnych? Np. w doppelherz mama, które zresztą brałam w pierwszym trymestrze w składzie była wit. A. W dodatku nie są to jedyne witaminy dla ciężarnych w których A się pojawia.

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tam jest wit A w formie beta karotenu i to jest jak najbardziej bezpieczne. Sama biorę te witaminy.

bento lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak odbiegnę od tematu. Ktoś wie, co u eM i Angelii z bliźniakami? Nie odzywają się do nas dziewczyny:) No, no, no...meldować się, bo się martwię.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kataryna Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff udało mi się Was nadgonić :D

My w pierwszy dzień świąt idziemy na cały dzień do teściów :-/ a reszta stoi pod znakiem zapytania bo mąż pewnie w pracy będzie.

Co do oznak ciążowych to ja mam ogromny (w moim mniemaniu) brzuch zwłaszcza na wysokości pępka. Jestem osobą chudą więc tłumaczę sobie że chyba dlatego tam mam - przytyłam niecały kilogram od początku ciąży. Poza tym OKROPNIE mam wrażliwe sutki i ogólnie bolące piersi. Podbrzusze mnie stale pobolewa a wczoraj miałam nawet jakieś dziwne skurcze brzucha. Do tego zauważyłam że na brzuchu mam jakby więcej włosów, takie to dziwne i średnio mi się podoba.

Jeżeli chodzi o smaki cóż.. obecnie nie mogę powstrzymać się przed surową polędwicą, mój mąż wędził niedawno i nie mogę przestać się tym zajadać. Mam przebytą toksoplazmozę i wyczytałam gdzieś że zmniejsza to ryzyko zarażenia, ale mimo tego wszyscy wieszają na mnie psy o tą polędwicę.

A dzisiaj na obiad chcę zrobić polędwiczki, ma ktoś fajny przepis?

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w suplementach dla ciężarnych nie powinno być w ogóle witaminy A, może byla w małych ilościach? oczywiście wszystko tez zależy od tego, co kto je. ja np kocham soki marchewkowe ale jeden to 500% normy, wiec niestety raz na jakiś czas tylko pije. oczywiście, ze każdy ma swój rozum i ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, tylko pisze swoja opinie/ jestem również przeciwniczka ulegania wszystkim zachciankom, no ale się nie odzywam bo już czuje jaki by mnie tu lincz za to spotkał, każda zna swoje ciało i decyduje za siebie jak chce wyglądać co jeść itp. Ja mam wykształcenie medyczne i pewne rzeczy wiem, ale nawet jak je napisze to i tak znajdują się takie, które podważają fizjologie ! no ale to ich sprawa, ja tylko staram się pomóc jeśli coś wiem. oby nigdy nie żałowały decyzji podjętych w ciąży

nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    PannaB U mnie też pojawiła się siara
    Bento a Ty jestes w tym tygodniu co ja tak?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataryna ja dzisiaj robię polędwiczki w sosie musztardowo miodowym (do tego czosnek, wyciśnięta cytryna, majeranek, ulubione zioła, sól, pieprz i trochę oleju do marynaty). Dobrze zamarynować mięsko wcześniej. Do tego opiekane ziemniaki lub ryż dla męża i rodziców (będę ich miała na obiedzie) i surówka z białej kapusty. Już się nie mogę doczekać :-)

kataryna lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    w suplementach dla ciężarnych nie powinno być w ogóle witaminy A, może byla w małych ilościach? oczywiście wszystko tez zależy od tego, co kto je. ja np kocham soki marchewkowe ale jeden to 500% normy, wiec niestety raz na jakiś czas tylko pije. oczywiście, ze każdy ma swój rozum i ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać, tylko pisze swoja opinie/ jestem również przeciwniczka ulegania wszystkim zachciankom, no ale się nie odzywam bo już czuje jaki by mnie tu lincz za to spotkał, każda zna swoje ciało i decyduje za siebie jak chce wyglądać co jeść itp. Ja mam wykształcenie medyczne i pewne rzeczy wiem, ale nawet jak je napisze to i tak znajdują się takie, które podważają fizjologie ! no ale to ich sprawa, ja tylko staram się pomóc jeśli coś wiem. oby nigdy nie żałowały decyzji podjętych w ciąży

Madzia pisz, pisz, bo ja się na tym kompletnie nie znam i fajnie poczytać o tym czego lepiej unikać. A osoby, które nie chcą to nie będą czytać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 13:12

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:52

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    A ja się z Tobą zgadzam w 100%. Wg mnie nie ma czegoś takiego jak ciążowe zachcianki. Ma się na coś ochotę ale przed ciążą każda z nas też miała na coś ochotę. Zachcianki to takie tłumaczenie się przed innymi. I niesamowicie mnie irytuje jak ktoś mi wpiera, że mam jeść za dwóch..nosz kurde ale już kilka akcji z rodzinką przy stole miałam i mało nie poszło na noże :-)

• bento Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB w 16 tyg+2dni

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mnie denerwuje zawsze teściu, jak mówię, że na coś nie mam ochoty/nie jestem głodna, a on do mnie, że bobo chce. No szlak mnie trafia!!

Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W doppelhertz aktiv mama jest 42% dziennej dawki beta karotenu (ekwiwalentu wit A) Tak może być? Bo w sumie na tym się nie znam.

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ