X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Madzia mi się już nawet nie chce słuchać od innych jaka to ja jestem nie poważna odmawiając sobie "wszystkiego co dziecko zapragnie". Prawda jest taka, że chętnie rzuciłabym się na coś słodkiego, ba nawet na kubełek z lodami ale ciągle mam na uwadze dobro dziecka. Przed ciążą uwielbiałam słodycze i teraz mi to powróciło.
    właśnie ja przed ciążą non stop bym słodkie jadła, nie było wyjścia do slepu bez batonika, a teraz to w ogóle nie jem, jedno ciastko jakieś małe albo cukierek na pare dni, mąż się śmieje, że dziecko wie, że jestem gruba i nie chce słodyczy :D osobiście wolę zjeść owoce, też słodkie, też cukier, ale przy okazji witaminy i minerały

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pisz nam pisz, bo dużo się można od Ciebie dowiedzieć :)
    ja mam dzis powrót wszelkich możliwych dolegliwości ciążowych, non stop mnie muli no i juz przywitałam sie kilka razy z kibelkiem, kurcze myślałam, że minęło bezpowrotnie a tu znowu to samo. Mam nadzieję że to tylko dziś tak jednorazowo. Nie wiem sama co tu na obiad zrobić, bo na nic nie mam ochoty i od wszystkiego mnie odrzuca

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio moim ulubionym śniadaniem jest koktajl z jarmużu, świeżego ananasa do tego mały kawałek banana, pół kiwi woda niegazowana i łyżeczka/dwie lnu i to zaspokaja mój głód na dokładnie 3 godziny. Czasami wymieniam produkty, dodaję pół jabłka, pomarańczę lub świeży szpinak. Pyszne to jest :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Bo wg Belly mam termin na 4 września, a wg mojego ginekologa 20 sierpnia. Dlatego siedzę na wrześniówkach :P bo pierwszy był termin wyznaczony przez belly a potem wizyta u gina, podobnie ma Nancy :P ona rodzi tydzień po mnie -> 28 sierpnia :) Ale pewnie i tak się poprzesuwa :P dzidzia tylko wie kiedy się urodzi :P
    a skąd taka rozbieżność?Bella obliczyła Ci termin według ostatniej miesiączki?
    Ja mam identyczny termin na belli i u ginekologa 29.09 :) A jak będzie to się okaże hihi

Pochwalę się że zamówiłam dzisiaj sobie sukieneczkę :)
    http://www.jomu.pl/kobiety/156-sukienka-sierra-leone.html#prettyPhoto

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to będę pisać :) wiecie, mój mąż jest tegorocznym mistrzem Polski w kulturystyce, więc o odżywianiu wiem naprawdę wszystko :))

Kasiarzynka, kasig, Misi@, easymum, adzia lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:52

Lady Savage lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    no to będę pisać :) wiecie, mój mąż jest tegorocznym mistrzem Polski w kulturystyce, więc o odżywianiu wiem naprawdę wszystko :))
    Mój po pracy ostro trenuje (kulturystyka + uczestnictwo w maratonach) i trzyma dietę Ciągle raczy mnie nowymi informacjami. Z resztą ja również interesuję się odżywianiem :-)
    Sama biegam w półmaratonach i cel na 2016 rok to zaliczyć pierwszy maraton :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś panie w aptece poleciła witaminy femibion natal 2 plus... (poprzednio bralam prenalen plus DHA) w aptece prenalenu nie bylo, wiec wzięłam te z pani polecenia i widzę, ze w składzie tez jest Beta-karoten -witamina A 3mg...
    Jak widać okazuje się, ze więcej witamin na witaminę A =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mój po pracy ostro trenuje (kulturystyka + uczestnictwo w maratonach) i trzyma dietę Ciągle raczy mnie nowymi informacjami. Z resztą ja również interesuję się odżywianiem :-)
    Sama biegam w półmaratonach i cel na 2016 rok to zaliczyć pierwszy maraton :-)

kulturystyka kłóci się z maratonami, bo duże mięśnie raczej nie są wytrzymałe na długotrwały wysiłek

ja tylko ukończyłam survival race w październiku 10km i 30 przeszkód

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed jestem pod wrażeniem =))

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    kulturystyka kłóci się z maratonami, bo duże mięśnie raczej nie są wytrzymałe na długotrwały wysiłek

ja tylko ukończyłam survival race w październiku 10km i 30 przeszkód
    Wiem i on też nad tym ubolewa ;-) ale z drugiej strony odkąd zaczął ćwiczyć na siłowni jest fajna poprawa :-) ładnie zarysowane mięśnie, a nie szczuplutki maratończyk :-).
    Kosztuje go to sporo czasu ale efekty są :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój ginekolog porównał poród do maratonu :-) twierdzi, że to podobny wysiłek no i uśmialiśmy się z małżem bo mówię do niego, że już tych dzieci trochę urodził :-) dla mnie 10 km to bieg dla przyjemności z kolei mój mąż z przyjemnością pokonuje 21 km ale survivale są ciekawe :-) bieg przez bagno itp :-) jakiego rodzaju survival zaliczyłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    To Ty masz nadwagę, a Mąż jest kulturystą?Nietypowo chyba.. ;)

To soku z marchewki należy unikać?A ja sobie nakupowałam pewłno soczków marchewkowych, bo chciałam pić żeby dzidziuś urodził się brązowy, ale byłam zła na siebie, że zapominam pić ;)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wiem i on też nad tym ubolewa ;-) ale z drugiej strony odkąd zaczął ćwiczyć na siłowni jest fajna poprawa :-) ładnie zarysowane mięśnie, a nie szczuplutki maratończyk :-).
    Kosztuje go to sporo czasu ale efekty są :-)

mój to ponad 100kg mięśni :D ale nawet półmaratonu by nie przebiegł:D

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mistrz Polski to wiadomo, że nie ma co porównywać do laika kulturystyki jakim jest mój mąż :-) ale jak dla mnie wygląda idealnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zmienię temat :) zachorowałam na to łóżeczko! Bo dostałam je w 80% kompletne za free:P Moja znajma, wyprowadzając się z kraju zostawiła mi masę rzeczy dla dziecka w tym to łóżeczko, a raczej większość części i akcesoria do niego! większośś bo brakuje...ramy...w sklepie tej firmy można ją dokupić, ale kosztuje tyle co używane łóżeczko :( poza tym jest ich jak kot napłakał na rynku :( generalnie droga rzecz ;( i wymyśliłam sobie, że znajdę stolarza który mi to dorobi...problem w tym, że nie każdy stolarz robi okrągłe rzeczy...może macie kogoś godnego polecenia??
    2n8amu1.jpg

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Wczoraj mój ginekolog porównał poród do maratonu :-) twierdzi, że to podobny wysiłek no i uśmialiśmy się z małżem bo mówię do niego, że już tych dzieci trochę urodził :-) dla mnie 10 km to bieg dla przyjemności z kolei mój mąż z przyjemnością pokonuje 21 km ale survivale są ciekawe :-) bieg przez bagno itp :-) jakiego rodzaju survival zaliczyłaś?

men expert survival race
    tu pare fot http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/men-expert-survival-race-w-poznaniu-2600-zawodnikow-na,2456171,artgal,t,id,tm.html

relgio4pxlxziakh.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne :-) mi się marzy takie owalne często widać je na skandynawskich blogach :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia prawdopodobnie moja znajoma brała w nim udział :-) ona lubuje się w takich imprezach :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka piękne łóżeczko, ale chyba faktycznie latwo nie będzie je skompletować... mimo wszystko to jeszcze u mas dość nietypowy rodzaj łóżeczka...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ