X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu - ja się od dziecka boję porodu, ale podchodzę spokojnie. Co ma być będzie i tak trzeba to przejść ;)
    Wichury są niesamowite, a w pt chcieliśmy zrobić grilla hehe...nie spałam pół nocy i jestem nieprzytomna, słabo mi i krew mi z nosa leci;/
    Co do świąt, ja mam spokój w nd do rodziców w pon do dziadków ;) ja muszę tylko przygotować ciasteczka kruche i kurczaka nadziewanego i z głowy.
    No i tort na wtorek dla męża na urodziny;)
    Co do ciąży - ja mam lekkie mdłości, kręci mi się w głowie i brak apetytu - w I trymestrze nic takiego mi się prawie nie zdarzało...oprócz tego nie czuje ciąży jako takiej tzn. takiej z opowiadań ;) dalej nie wierzę w to szczęście i też zawsze zastanawiam się czy wszystko ok z dzieckiem, ale wchodzę z założenia, że jakby nie było ok to byłyby jakieś objawy ;))) a bóle brzucha są lekkie i bulgotanie też lekkie jest ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na święta jade do siostry, która wyprawia pierwszy dzień, a w drugi dzień do teściów...z tym, że ja przygotowuje jedzonko, bo mąż jest bezglutenowcem i nie bede innych obciążać wymyślaniem i robieniem dla niego jedzenia...zreszta robie dla wszystkich, bo samej mi tak nie swojo, jak maż dostaje osobne jedzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulgotanie w brzuchu prawdopodobnie jest wtedy gdy dziecko połyka wody :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w poniedziłek spraszamy znajmych bo mamy największy dom i tak się utarło, że wszystkie świąteczne imprezy są u nas- więc w tym roku tylko do 22, bo poźniej padnę. Ale akurat koleżanka z naszego towarzystwa jest na takim samym etapie ciąży, więc nie jestem osamotniona:)śniadania i obiady świąteczne oczywiście u rodziców, ale też trzeba coś przygotować.

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Ja dzisiaj jade na wizyte i mam obawy bo bede jechac przez las, w ktorym przez pseudoekologow stare drzewa nie sa usowane. Boje sie ze moze cos sie na droge zwalic. Mieszkam praktycznie w lesie i co chwile cos trzeszczy.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym roku mam święta all inclusive - czyli u mamusi :) Upiekę sobie ciasto, bo lubię, z reszty jkestem zwolniona :) Na szczęście u mnie w rodzinie wszystkie panie domu zabijają się, żeby organizować u siebie każde święta, więc wystarczyło nie wystartować w wyścigu i można przyjść na gotowe, zresztą w moim stani nikt się specjalnie nie dziwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:58

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Heja. Ja dzisiaj jade na wizyte i mam obawy bo bede jechac przez las, w ktorym przez pseudoekologow stare drzewa nie sa usowane. Boje sie ze moze cos sie na droge zwalic. Mieszkam praktycznie w lesie i co chwile cos trzeszczy.
    Pojedz z kims lepiej jak sama sie boisz,zdaj relacje z wizyty :) na ktora masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Pojedz z kims lepiej jak sama sie boisz,zdaj relacje z wizyty :) na ktora masz?
    Zasadniczo nie ma znaczenia czy pojade z kims czy sama. Jak ma drzewo spasc to i tak spadnie. Wizyte mam na 14:45 ale jade wczesniej bo do rodzicow jade jeszcze.

My swieta w podruzy tj. Sniadanie u nas obiad u tesciow :/ i poniedzialek u moich rodicow.

Ja bobo czulam dwa dni temu i do dzisiaj cisza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Zasadniczo nie ma znaczenia czy pojade z kims czy sama. Jak ma drzewo spasc to i tak spadnie. Wizyte mam na 14:45 ale jade wczesniej bo do rodzicow jade jeszcze.

My swieta w podruzy tj. Sniadanie u nas obiad u tesciow :/ i poniedzialek u moich rodicow.

Ja bobo czulam dwa dni temu i do dzisiaj cisza.
    Dla mnie by mialo znaczenie, bym czula sie bezpieczniej a nie tak sama w strachu :)

U mnie swieta sztandardowo pierwszy dzien u moich rodzicow drugi oni u nas, mielismy do tescia jechac ale mnie zdenerwował i zrobie mu po zlosci

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry ja trochę dziś pospalam, bo przed chwila się obudziłam :-) fakt pogoda paskudna wieje leje aż z domu nie chce się wychodzić ja też nie czuję się jakbym była w ciąży ruchów nie czuję jedynie mdłości ile wymioty a brzuch wieczorem wzdety

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:49

• kasig Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) witam się w 5 miesiącu juppi :)

u nas też wieje straszliwie, jak obserwuję drzewa przed blokiem to aż się boję że zaraz się poprzewracają, chcę znowu takiej pięknej wiosny ze słoneczkiem :)
    co do świąt to ja też idę na gotowe, w niedzielę do moich rodziców, a w poniedziałek do teściów, tak więc nie narobię się w tym roku, ale nie ubolewam nad tym :) a co do ruchów ja poczułam raz i cisza, niby czuję czasem jakieś bulgotki, ale to chyba raczej jelita, no cóż trudno poczekam, aczkolwiek chciałabym już czuć takie wyraźne ruchy robaczka :)

easymum lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wielkanoc u teściów, później zawitamy do moich rodziców (o ile będą w domu), a w poniedziałek chrześnica męża ma urodziny więc szykuje nam się impreza :-)Ja na święta szykuję mazurki (w sumie 3 blachy) i też się nie przemęczam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Koalka nie dość, ze już z wcześniej mam obawy to teraz to mnie już totalnie wystraszyłas, bo cały czas myśle jakoś to będzie, w sumie to bym helikopterem wolała, bo szybciej ale to tylko jak sie coś dzieje, wiec może to nie tak fajnie.
    Co do wina to piłam dwa natureo free torres dość wytrawne drugiego nazwy nie pamietam sprawdzę jak będę w restauracji
    Broń Boże nie chciałam Cię straszyć!Ale ja w życiu na taką podróż do szpitala bym się nie zdecydowała, chyba że nie miałabym wyjścia.3 godziny jazdy do szpitala to bardzo dużo może i zdążysz, ale ile stresu Cię to będzie kosztowało i pewnie niewygodnie itp..a poza tym czy ktoś akurat będzie w domu żeby Cię tam zawieść?Nie masz bliżej szpitala??

Lady jak termin masz na 20.08 to co robisz na wrześniówkach hih ;) W sierpniówkach też się udzielasz?

Ja też jeszcze jakoś bardzo nie czuję, że jestem w ciąży, ale może to i lepiej, bo I trymestr nie był dla mnie zbyt dobry, więc cieszę się teraz dobrym samopoczuciem. Czasami wydaje mi się, że już czuję dzidziusia, chociaż nie wiem czy to możliwe?Ale jestem nie za duża i szczupła, więc może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:26

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    .

Dziewczyny! Remont zakonczony! /QUOTE]

U nas od wczoraj :) zaczęliśmy prace wykończeniowe w mieszkaniu, :) facet powiedział że wszystko zrobi (salon, przedpokój, łazienka) do końca maja :) i będzie się można już wprowadzić, potem zostanie jeszcze sypialnia i pokój dzidzi :)

W ogóle witam :) ja dziś odsypiałam wczorajszą niewyspaną noc i pogodę :) właśnie wstałam, pierwszy raz od początku ciąży spałam do 11! Tak to zawsze 5-6 i już na nogach bo spac się nie chce :) dzidzia mi dała dziś pospać.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ale mnie znowu głowa boli. Tym razem to mnie dopadło. Nie wiem czy to przez ciepło w domu, pogodę na zewnątrz czy jeszcze przez coś innego. Mały też coś dzisiaj spokojny. Na palcach jednej ręki mogła bym policzyć jego kopniaczki. Nie lubię jak jest taki spokojny, bo się zaczynam martwić.

Nancy to ty XD boziu nie poznałam Cię po zmianie avatara. Też mnie nie pokoi gdy mam spokój z dzidzią a od kilku dni nie czuję. I zaraz człowiek się zastania czy kiedykolwiek czułam, czy to jakieś jelita, albo gazy nie były. Jeszcze ze 2 miechy i będą porządne kopniaki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    100 dni z fasolką !:)

:) Już nie taka fasolka :) też liczysz dni, ja też, wg moich obliczeń malec ma dziś 123 dni :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Dziewczyny, może głupie pytanie - czy wy czujecie, że jesteście w ciąży? Przynajmniej te, które nie czują jeszcze ruchów dziecka?

Easymum, nie czuję w ogóle że jestem w ciąży, od początku, żadnych wymiotów, jakiś drastycznych bóli (oprócz bóli głowy na początku II trymestru), i braku okresu -> i to jest jedyny objaw pewny że jestem w ciaży, nawet nie wiem czy te ruchy co czuję to są ruchy :P

easymum lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My święta spędzamy u mojej mamy, takze jeśli chodzi o szykownie mam troszkę z głowy... zwykle piekłam ciasta, ale w tym roku chyba wyjątkowo pójdę na łatwiznę i po prostu je kupie... raz jeden się nic nie stanie =)

Pozniej za tydzień w kolei jedziemy do teściów na drugie święta i tam już pewnie coś przygotuje... ogólnie świętujemy dwa tygodnie =)

Rozwiązanie idealne, bo przynajmniej nie musimy się zastanawiać gdzie i do kogo jechać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny czujące dziecko, często się te ruchy powtarzają w ciągu dnia u Was?

No i tak na koniec, jak idą u was przygotowania do Świąt? Wyprawiacie u siebie, czy jedziecie do rodzinki?

Bento jeśli chodzi o ruchy, jest tak że poczuję rano a potem 2 dni spokój, a jest taki dzień że czuję jakby się brykał z 20 min po czym cisza i potem się odzywa wieczorem, i takie dni gdzie czuję go/ ją po każdym posiłku. Różnie.

Co do świąt, nie mamy w tym roku :P, z racji że ateiści wierzymy w królika czekoladowego. Więc dla nas to święto wiosny budzącej się do życia. Pojawi się żurek, jajka kolorowe, chciałam rzeżuchę ;/ ale byłam w 5 sklepach i nigdzie nie znalazłam :( i obowiązkowo jajka w majonezie z kiszonymi ogórami :), aa i babeczkę cytrynową jedną sobie upieczemy. I to będzie na tyle. Więcej zachodu jest z świętami zimowymi. Tutaj zaraz po 3 dniach człowiek wraca do normalnego życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:32

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ