X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda okropna. Ta burza mnie wystraszyła:D Tak się boję burzy...Nie wiem jak będę zgrywać twardzielkę przy dziecku:D Teraz słońce wyszło, jakieś humorki ma ta pogoda, chyba w ciąży jest:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po deszczu, burzy gradzie słoneczko pięknie świeci :P i tak cały dzień :P jakaś niezdecydowana pogoda Nancy chyba rzeczywiście w ciąży jest bo zmienna jak kobieta w ciąży

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wieku - moja mama studiowała po 50-tce ;) mając już mgra i pracując jednocześnie. Także studiowanie nie wiąże się koniecznie z wiekiem 19-24 ;) Ja mam 25 i jeszcze ponad 2 lata przede mną :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście ja już kończę studiowanie. Właśnie siedzę nad pisaniem mgr. W lipcu obrona, a mam lat 24. Mam nadzieję, że nie powinie mi się noga i bez problemu podejdę do obrony w lipcu, a nie wrześniu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie na wieczór,.
    Widzialam temat odystepowania miejsc w autobusie czy kolejce w przychodni.
    Nie narzekam na berety ponieważ jak bylam na pobraniu to jedna stanela w mojej obronie gdy druga mniej wiecej w moim wieku zaczela sie pluc ze jest kolejka, franca najpierw weszla a wtedy mnie przepuscila... Autobusem nie jeżdżę a jak juz to wybieram godziny takie aby szkolniacy nie wracali, nigdy by mi nie przyszlo na mysl aby prosic o miejsce w autobusie, mialam sytuacje z siostrzencem , byl w wozku mial moze niecale poltora roku, kierowca jechal jak by kartofle wiozl przy ostrym hamowaniu ludzie zaczeli krzyczec ze dziecko w wozku spi i ma uwazac bo poleca skargi, a hamowanie bylo takie potezne ze gdyby nie facet przede mna to wozek by sie przewroci....

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Teraz też jest luzik, ale inny, bo wtedy po prostu szłam w ciemno uznając, że miliony kobiet rodzi i jest wszystko cacy, więc u mnie też będzie, niewiedza mnie ratowała :D A teraz po prostu wiem że raz dałam radę, więc i drugi też dam :)
    a lepiej wiedzieć co Cię czeka czy iść na pierwszy w niewiedzy? :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej wiedzieć, ze latwo nie będzie ale damy rade jak inne! Co to znaczy wiedzieć - oglądać filmy o porodach i słuchać strasznych opowieści? To nigdy nie jest dobre ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu filmy z porodów uważacie za straszne? ;) Zobaczcie porody naturalne, fizjologiczne, w wodzie, w domu... na youtube można znaleźć :) jest ból, czasem jest krew, jest krzyk i pokazana natura, ale nic z tych rzeczy nie jest straszne.

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje niektórym dziewczyną za miłe słowa, podbudowały mnie trochę. Co do stomatologa, to ja dzisiaj byłam i okazało się że wszystko u mnie ok, wypełniła tylko zęba,z którego mi plomba wypadała. :) Ja nie mam co narzekać na lekarzy, trafiłam na bardzo dobrych, chociaż szukałam niektórych bardzo długo. Ale się opłacało. Odebrałam też wyniki krwi i moczu, i mam wykryte pełno bakterii w moczu, i za mało limfocytów, za dużo granulocytów i za mało płytek krwi, moja mama powiedziała że mam się nie stresować, wsio jest prawie ok :) i kazała mi się zgłosić do ginekologa w najbliższy pracujący poniedziałek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale, ze pierwszy raz wyczulam kopniaka w reke...polozylam reke na brzucu i bach. Teraz mam 100% pewnosci, ze te pukniecia, ktore czuje juz od dawna to ruchy synka <3. Maz czatuje, ale maly juz chyba wygodnie sie ulozyl i pewnie spi ;)

Maz odebral moje wyniki cytologi i mam IIIa czy ktoras tez miala w ciazy taki wynik? Kurcze znow mam problemy ;/

Lady zaufaj mamie,zna sie lepiej niz my na tych wynikach, aj mam za duzo bialych krwinek, ale wyczytalam, ze w ciazy sa mozliwe odchylenia od normy, a tego nie ma duzo wiec wyluzowalam ;)

Edit.

My z siostramy mamy kilka kierunkow skonczone mimo, ze po 30 ce nadal jakas podyplomowke wynajdujemy...takie czasy jak chcesz miec prace, kwalifikacje i utrzymac sie w pracy to trzeba sie doksztalcac. Ja w lipcu koncze te , robie rok przerwy, by zajac sie maluszkiem a potem wracam znowu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 19:32

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To ja sie pochwale, ze pierwszy raz wyczulam kopniaka w reke...polozylam reke na brzucu i bach. Teraz mam 100% pewnosci, ze te pukniecia, ktore czuje juz od dawna to ruchy synka <3. Maz czatuje, ale maly juz chyba wygodnie sie ulozyl i pewnie spi ;)

Maz odebral moje wyniki cytologi i mam IIIa czy ktoras tez miala w ciazy taki wynik? Kurcze znow mam problemy ;/

Lady zaufaj mamie,zna sie lepiej niz my na tych wynikach, aj mam za duzo bialych krwinek, ale wyczytalam, ze w ciazy sa mozliwe odchylenia od normy, a tego nie ma duzo wiec wyluzowalam ;)

Edit.

My z siostramy mamy kilka kierunkow skonczone mimo, ze po 30 ce nadal jakas podyplomowke wynajdujemy...takie czasy jak chcesz miec prace, kwalifikacje i utrzymac sie w pracy to trzeba sie doksztalcac. Ja w lipcu koncze te , robie rok przerwy, by zajac sie maluszkiem a potem wracam znowu ;)

Wiem, w końcu jest pielęgniarką :)
    U Was też wesoło tak z pogodą -> śnieg, słońce, burza, nawałnica, wichura, słońce, burza z gradem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jako dziecko lubiłam oglądać porody:D Często sobie jakieś programy z porodami włączę albo na youtubie filmik:D Wzrusza mnie to niesamowicie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię oglądać. Nie lubię tylko tych starych filmów "edukacyjnych", na których kobieta leży na plecach niemal bez ruchu jak szynka w mięsnym, krocze jest nacinane głęboko i bez potrzeby i tak dalej.

Popatrzcie, tak też może wyglądać poród:
    https://www.youtube.com/watch?v=ALYW76t6q0Y

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodzie zacznę myśleć w sierpniu :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:47

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Ja się piekielnie boję burzy, a przy małym gram twardziela mimo że portki mam pełne ze strachu ;-)

też się bardzo boję burzy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ja tez o porodzie zacznę myśleć w sierpniu no chyba , że wcześniej się zacznie :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:49

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ