X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda okropna. Ta burza mnie wystraszyła:D Tak się boję burzy...Nie wiem jak będę zgrywać twardzielkę przy dziecku:D Teraz słońce wyszło, jakieś humorki ma ta pogoda, chyba w ciąży jest:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po deszczu, burzy gradzie słoneczko pięknie świeci :P i tak cały dzień :P jakaś niezdecydowana pogoda Nancy chyba rzeczywiście w ciąży jest bo zmienna jak kobieta w ciąży

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wieku - moja mama studiowała po 50-tce ;) mając już mgra i pracując jednocześnie. Także studiowanie nie wiąże się koniecznie z wiekiem 19-24 ;) Ja mam 25 i jeszcze ponad 2 lata przede mną :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście ja już kończę studiowanie. Właśnie siedzę nad pisaniem mgr. W lipcu obrona, a mam lat 24. Mam nadzieję, że nie powinie mi się noga i bez problemu podejdę do obrony w lipcu, a nie wrześniu.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie na wieczór,.
    Widzialam temat odystepowania miejsc w autobusie czy kolejce w przychodni.
    Nie narzekam na berety ponieważ jak bylam na pobraniu to jedna stanela w mojej obronie gdy druga mniej wiecej w moim wieku zaczela sie pluc ze jest kolejka, franca najpierw weszla a wtedy mnie przepuscila... Autobusem nie jeżdżę a jak juz to wybieram godziny takie aby szkolniacy nie wracali, nigdy by mi nie przyszlo na mysl aby prosic o miejsce w autobusie, mialam sytuacje z siostrzencem , byl w wozku mial moze niecale poltora roku, kierowca jechal jak by kartofle wiozl przy ostrym hamowaniu ludzie zaczeli krzyczec ze dziecko w wozku spi i ma uwazac bo poleca skargi, a hamowanie bylo takie potezne ze gdyby nie facet przede mna to wozek by sie przewroci....

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Teraz też jest luzik, ale inny, bo wtedy po prostu szłam w ciemno uznając, że miliony kobiet rodzi i jest wszystko cacy, więc u mnie też będzie, niewiedza mnie ratowała :D A teraz po prostu wiem że raz dałam radę, więc i drugi też dam :)
    a lepiej wiedzieć co Cię czeka czy iść na pierwszy w niewiedzy? :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej wiedzieć, ze latwo nie będzie ale damy rade jak inne! Co to znaczy wiedzieć - oglądać filmy o porodach i słuchać strasznych opowieści? To nigdy nie jest dobre ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu filmy z porodów uważacie za straszne? ;) Zobaczcie porody naturalne, fizjologiczne, w wodzie, w domu... na youtube można znaleźć :) jest ból, czasem jest krew, jest krzyk i pokazana natura, ale nic z tych rzeczy nie jest straszne.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje niektórym dziewczyną za miłe słowa, podbudowały mnie trochę. Co do stomatologa, to ja dzisiaj byłam i okazało się że wszystko u mnie ok, wypełniła tylko zęba,z którego mi plomba wypadała. :) Ja nie mam co narzekać na lekarzy, trafiłam na bardzo dobrych, chociaż szukałam niektórych bardzo długo. Ale się opłacało. Odebrałam też wyniki krwi i moczu, i mam wykryte pełno bakterii w moczu, i za mało limfocytów, za dużo granulocytów i za mało płytek krwi, moja mama powiedziała że mam się nie stresować, wsio jest prawie ok :) i kazała mi się zgłosić do ginekologa w najbliższy pracujący poniedziałek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:57

Carolline lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale, ze pierwszy raz wyczulam kopniaka w reke...polozylam reke na brzucu i bach. Teraz mam 100% pewnosci, ze te pukniecia, ktore czuje juz od dawna to ruchy synka <3. Maz czatuje, ale maly juz chyba wygodnie sie ulozyl i pewnie spi ;)

Maz odebral moje wyniki cytologi i mam IIIa czy ktoras tez miala w ciazy taki wynik? Kurcze znow mam problemy ;/

Lady zaufaj mamie,zna sie lepiej niz my na tych wynikach, aj mam za duzo bialych krwinek, ale wyczytalam, ze w ciazy sa mozliwe odchylenia od normy, a tego nie ma duzo wiec wyluzowalam ;)

Edit.

My z siostramy mamy kilka kierunkow skonczone mimo, ze po 30 ce nadal jakas podyplomowke wynajdujemy...takie czasy jak chcesz miec prace, kwalifikacje i utrzymac sie w pracy to trzeba sie doksztalcac. Ja w lipcu koncze te , robie rok przerwy, by zajac sie maluszkiem a potem wracam znowu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 19:32

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To ja sie pochwale, ze pierwszy raz wyczulam kopniaka w reke...polozylam reke na brzucu i bach. Teraz mam 100% pewnosci, ze te pukniecia, ktore czuje juz od dawna to ruchy synka <3. Maz czatuje, ale maly juz chyba wygodnie sie ulozyl i pewnie spi ;)

Maz odebral moje wyniki cytologi i mam IIIa czy ktoras tez miala w ciazy taki wynik? Kurcze znow mam problemy ;/

Lady zaufaj mamie,zna sie lepiej niz my na tych wynikach, aj mam za duzo bialych krwinek, ale wyczytalam, ze w ciazy sa mozliwe odchylenia od normy, a tego nie ma duzo wiec wyluzowalam ;)

Edit.

My z siostramy mamy kilka kierunkow skonczone mimo, ze po 30 ce nadal jakas podyplomowke wynajdujemy...takie czasy jak chcesz miec prace, kwalifikacje i utrzymac sie w pracy to trzeba sie doksztalcac. Ja w lipcu koncze te , robie rok przerwy, by zajac sie maluszkiem a potem wracam znowu ;)

Wiem, w końcu jest pielęgniarką :)
    U Was też wesoło tak z pogodą -> śnieg, słońce, burza, nawałnica, wichura, słońce, burza z gradem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jako dziecko lubiłam oglądać porody:D Często sobie jakieś programy z porodami włączę albo na youtubie filmik:D Wzrusza mnie to niesamowicie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię oglądać. Nie lubię tylko tych starych filmów "edukacyjnych", na których kobieta leży na plecach niemal bez ruchu jak szynka w mięsnym, krocze jest nacinane głęboko i bez potrzeby i tak dalej.

Popatrzcie, tak też może wyglądać poród:
    https://www.youtube.com/watch?v=ALYW76t6q0Y

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o porodzie zacznę myśleć w sierpniu :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:47

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Ja się piekielnie boję burzy, a przy małym gram twardziela mimo że portki mam pełne ze strachu ;-)

też się bardzo boję burzy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie ja tez o porodzie zacznę myśleć w sierpniu no chyba , że wcześniej się zacznie :D

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:49

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ