X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:47

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś te suwaczki od wczoraj strajkują. W ogóle ich strona nie wchodzi. Mam nadzieję, że dzisiaj naprawią. A mnie od kilku dni boli głowa. Ból do wytrzymania ale męczy.
    Co do nocki jeszcze, to ja miałam dzisiaj takie okropne sny, a jeszcze mój mnie budził, bo on spać nie może i to mam go przytulić, to pomiziać:D Jak dziecko hehe

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) tez mam dosc chrapania mojego męża...wstaje niewyspana a on chrapie jak smok:(

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przegladam na belly kalendarz i tak w jednej rubryce napisali wybierz szpital, o co dokladnie chodzi? W głowie myśleć do jakiego pojade czy dzwonic do wybranego? :D zielona w tym jestem :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej myśleć w jakim chcesz rodzić, pozbierać opinie. Możesz też zapisać się do szkoły rodzenia:) Właśnie, zapisujecie się na takie zajęcia? Ja raczej nie, bo z racji tego, że mój mąż ciągle pracuje, to bym musiała sama chodzić. A z tego, co rozmawiałam z dziewczynami, to za wiele się tam i tak nie nauczyły, dopiero życie ich nauczyło hehe Może bym się nauczyła oddychać podczas porodu? Ale z drugiej strony tyle kobiet nie chodzi i rodzi:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kochane przegladam na belly kalendarz i tak w jednej rubryce napisali wybierz szpital, o co dokladnie chodzi? W głowie myśleć do jakiego pojade czy dzwonic do wybranego? :D zielona w tym jestem :D
    Chodzi o to, żebyś się już zczęła pomału rozglądać za szpitalami, w których ewentualnie chciałabyś rodzić, i tyle :P A przed porodem można do nich podjechać i rozejrzeć się, jak wyglądają, pogadać z położną, popytać itd.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:36

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Ja nie mam naszczescie problemu z chrapaniem meza, za to uzaleznilam sdie od jego bliskosci tzn. Nie zasne poki sie do mnie nie przytuli :/

Milego dnia ;)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:43

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to wiem gdzie chcę rodzić alee czy zdążę tam dojechać :D :D
    40km dalej od miejsca zamieszkania, do szkoły rodzenia nie będę szła bo tez musiała bym sama chodzić :/
    Dla jednych przydatne dla drugich nie hehe

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana a ja muszę niestety wyjść ale się nie chce :-( a co do tegorocznego chrapania mój też chrapie ale mi to jak śpię twardo nie przeszkadza ja ponoć tez chrapie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas pierwszej ciąży brałam udział w szkole rodzenia i mimo, że wskazówek dotyczących samego porodu( ćwiczenia oddychania etc) nie udało mi się wykorzystać, to duuuużo informacji odnośnie opieki etc tak, więc moim zdaniem warto.
    Jasne, że codzienność dużo weryfikuje, ale też każde dziecko jest inne, a chodzi o to by mieć podstawową wiedzę, na której budujesz własne doświadczenie :)
    A co do płatnych - nie płatnych :chyba nie ma znaczenia :) Ja chodziłam do prywatnej i była ok, a przyjaciółka do darmowej, przyszpitalnej i też bardzo zadowolona. Jedyna różnica, że faktycznie u mnie były zawsze pary, a koleżanka często na spotkaniach miała w grupie same przyszłe mamy, bez ojców bo Ci często gęsto pracują do późna.

• bento Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:51

Paulinek lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:50

bento, bento, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:51

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie zapisywać się można chyba po 24 tyg ( ale pewnie to kwestia miasta, regionu, szkoły etc.), i tak jak pisała Dżuls na ogół są osoby na podobnym etapie ciąży :) co powoduje, że nie czujesz się wyalienowana :P

A co do samych zajęć, to mi najbardziej wyryły się w pamięci, zajęcia na których pokazano 2 filmiki jeden z porodu naturalnego, drugi z cesarki i na obu było widać WSZYSTKO...bez cenzury...mina męża bezcenna :P :P :P :P zastanawiałam się kiedy zemdleje :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 09:38

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Zapowiada się kolejny szary, ponury i chlodny dzień... gdzie ta słoneczna wiosna? =)

W kwestii chrapania rozumiem Was doskonale, nie wiem czy zrobiłam się wyczulona w ciąży, czy wcześniej po prostu moj mąż nie chrapal (w co wątpię ;p) ... nie raz mnie w nocy budzi swoimi chrapnieciami... zazwyczaj staram sie na początku dać Mu szansę i to wytrzymać... ale zwykle kończy się obudzeniem, żeby się przekręcil na bok =)
    Też chrapni w zasadzie jedynie jak śpi na plecach, ale czasem jak co 2h musze Go w nocy przekręcać to idzie się zdenerwować =)

bento lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie slonce zaczelo sie przebijac i jest chłodno co sie przebije to mam ból glowy tak mnie cmi :/

Zaimali suwaki bleee :/

Ide cos zjesc bo juz mam pusto na żołądku i tak czuję ze zbiera sie na pawia bleee

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj ! też się zapisze do szkoły rodzenia mimo, że klinika w Katowicach jest 40 km odem mnie (ale jade autostradą jakieś 20 min), kosztuje 370 zl za 4 spotkania i dopiero od 27 tyg. można się zapisywać. N pewno nie będę rodzić w pobliskim Chrzanowie, mam nadzieję,że zdążę doKatowic:))))

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls znieczulenie za darmoszke jesli bylas w szkole rodzenia?!? Luksus nad luksusamu w trójmieście nawet jak bym chciala zapłacić to mogę zapomnieć. W tych czasach... Masakra...
    Oczywiscie są dwa szpitale w których MOZE Ci dadzą ale daleko, nie zawsze przyjmują i nie zawsze jednak dają :/ jestesmy naprawde zacofani ://////

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ