X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi też strasznie szybko zleciało...pamiętam, że w pierwszej ciąży straszliwie mi się dłużył czas do usg połówkowego, a tu dopiero co zobaczyłam dwie kreski, a za miesiąc mogę lecieć na połówkowe, bo jutro zaczynam 17ty tydzień :)
    Pytanoie z innej beczki - co ile robicie badania krwi i moczu? Ja miałam do tej pory jedno, na samym początku, a lekarz na razie nie zlecił następnego.

Ja miałam 2, jedno na początku, a drugie teraz mi kazała zrobić,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady jeszcze Cie pomęczę:D Była by możliwość zrobienia real foto tych spodni? A już na Tobie to w ogóle bym była szczęśliwa:)

Dżuls ja robiłam na początku i teraz też mi zleciła morfologię, mocz no i ten wymaz z pochwy.

No jasne, najpier je wypiorę bo umazałam lodami XD

la_lenka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mam we wtore wizytę i chyba zafunduję sobie tę morfologię i mocz, do tego hemoglobinę glikowaną.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka to samo bylo u mnie w H&M- rozczarowalam sie strasznie. Jeansy fajne ale takie male, ze ja- podobno przed ciaza za chuda ;)- w zadne tam nie weszłam...
    Nawet nie zmierzyłam. Było jakieś stado rozchichotanych dziewuszek do przymierzalni, stwierdziłam, że nie będę czekać pół godziny z jednymi spodniami. Dla mnie H&M to przede wszystkim sklep dla nastolatek, ja tam prawie nic nie mogę znaleźć... Wszystko mi się wydaje jakieś infantylne i zaniżone rozmiarowo. No i potrzebowałabym rozmiaru co najmniej 46, a to był największy (wyglądał na może 40-42), nawet nie miałam jakby co jak zwiększyć :/
    Dżuls wrote:
    Chyba też się skuszę na te spodnie, które poleca Lady, bo kurna właśnie sobie załatwiłam moją jedyną parę ciążówek z H&M. Najpierw poplamiłąm oliwą, potem wrzuciłam na kilka godzin do odplamiacza i z pralki wyjęłam poodbarwiane spodnie w plamy, a plama jak była, tak jest nadal. A jeszcze ciut za zimno na leginsy.
    Na tłuste plamy polecam kupić Meglio, cuda czyni, nie odbarwia (to nie wybielacz, a odtłuszczacz). Kuchenne szafki też domywa bez wysiłku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:50

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:49

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Ja kupiłam jakieś jeansy ciążowe na olx, nowe z metka za 39PLN ;-) całkiem niezłe jakościowo ale spadają mi z tyłka!!! I doprowadza mnie to do szału :-| legginsy też mi z tyłka spadają :-|
    Linka dawaj albo się nie liczy ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam lady:p dawaj bez prania:D Wybaczymy plamę:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka proszę Cię.... jak ja bym chciała, żeby mi spodnie spadały z tylka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie jest to pozytywna wiadomość.. teraz dziecko spędzi parę miesięcy w inkubatorze a i tak nie wiadomo czy będzie zdrowe...
    i popieram La_lenke, żeby nie wrzucać takich info, po co się martwić

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam przeczytać, 4pkt w skali Apgar to chyba nie jest powód do radości ;//

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno to nie jest normalna sytuacja gdzie dziecko rodzi się w 40 tygodniu...Ale rozumiem, że niektóre mogą zacząć się martwić więc już obiecuję nie pisać Wam takich informacji. Ja zawsze myślę pozytywnie dlatego nigdy nie biorę tego do siebie:) Tak w ogóle to teraz po 12 tygodniu czekamy chyba na 28:p Dzisiaj rozmawiałam z siostrą i wspominała, że w 28 tygodniu była już szczęśliwa, bo to taki bezpieczny okres dla dziecka:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka jak usuniesz mój cytat to nie przeczyta tej info więcej dziewczyn:) Ja lecę edytować posta.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No na pewno trochę walki przed małym ale rodzice chyba szczęśliwi. Wszyscy polubili ich narodziny i trzymają kciuki. Na pewno to nie jest traumatyczna historia. Dziecko żyje i to jest najważniejsze.
    Dla mnie jest traumatyczne. :( Cóż innego można zrobić jak okazać wsparcie i trzymanie kciuków? Ale perspektywa kilku tygodni walki o każdy kolejny dzień, życie z codziennym strachem, przezwyciężenie wszelkich zagrożeń, nadrobienia zaległości, prawdopodobnie wielomiesięczna rehabilitacja to nie jest nic nadmiernie wesołego. Myślę, że mama tego malucha dużo by oddała aby posiedział jeszcze w brzuszku.
    Sama mam bliskie przykłady wcześniaków (i to prawie miesiąc starszych) i wiem jak wiele kosztowało doprowadzenie malucha do stanu takiego jak dzieci urodzone w terminie. Mój mąż też jest wcześniakiem i pewne konsekwencje tego ma do dziś.
    Dla mnie to jest niesamowicie przerażające, że maluszek może przyjść na świat tak wcześnie i od pierwszych chwil mieć tak duże obciążenie. :( Mnie takie wieści straszliwie stresują, od razu boję się o moją córeczkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja tam gdzieś zobaczyłam uśmiechy przy wpisie taty i pomyślałam, że malec silny i jest lepiej niż mogło by się wydawać.

A tak odbiegając od tego tematu, to czuję się dzisiaj jak gruba świnka...Albo znowu przytyłam albo spuchłam:p Może kwestia ubioru. Źle się dzisiaj czuję ze sobą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się widziałam ze znajomą - stwierdziła, że wyłudzam to zwolnienie, bo ciąży nic nie widać. ;) Ale przytyłam kilogram, mam obecnie tylko dwa na minusie. Widzę, że muszę się bardziej pilnować :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy i ja mam takie dni kiedy czuje się wielką jak wieloryb =)
    Ogólnie znam wiele osób, ktore sa 'przy kości' i wyglądają na prawdę świetnie... az miło na nie popatrzeć, a u mnie plus 5kg i juz mnie się wydaje, ze we wszystkim wyglądam tragicznie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że ja wprost przeciwnie, dziś się czuję dopieszczona. Wszyscy lekarze + znajoma stwierdzili, że ciąża mi służy i wyglądam wprost kwitnąco. Pewnie fakt, że miałam dziś makijaż (a nie chodzę zawsze) miał w tej ocenie spory udział. ;)
    Ale też prawda, że cerę mam gładziutką jak nigdy. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dwa na minusie- zazdroszczę. Ja to chyba ciągle w górę lecę.
    Gusiak ja też znam takie osoby. Nawet takie, które nie są w ciąży a po prostu przy kości i lepiej wyglądają od szczuplejszych osób. Teraz w sukienkach zdecydowanie lepiej się czuję. Nie widać moich ud:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:45

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala to jest najbliższa porodówka, uroki życia w Norwegii ewentualnie na pogotowiu u nas lub w helikopterze urodzę jak tak wyjdzie. Maz 45 min do pracy dojeżdża wiec jak by był akurat w pracy to jeszcze to dodać :/ słabo ale babki mówią ze nie będę pierwsza z wyspy co rodzi i ze będzie ok :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ