X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Mi też strasznie szybko zleciało...pamiętam, że w pierwszej ciąży straszliwie mi się dłużył czas do usg połówkowego, a tu dopiero co zobaczyłam dwie kreski, a za miesiąc mogę lecieć na połówkowe, bo jutro zaczynam 17ty tydzień :)
    Pytanoie z innej beczki - co ile robicie badania krwi i moczu? Ja miałam do tej pory jedno, na samym początku, a lekarz na razie nie zlecił następnego.

Ja miałam 2, jedno na początku, a drugie teraz mi kazała zrobić,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady jeszcze Cie pomęczę:D Była by możliwość zrobienia real foto tych spodni? A już na Tobie to w ogóle bym była szczęśliwa:)

Dżuls ja robiłam na początku i teraz też mi zleciła morfologię, mocz no i ten wymaz z pochwy.

No jasne, najpier je wypiorę bo umazałam lodami XD

la_lenka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mam we wtore wizytę i chyba zafunduję sobie tę morfologię i mocz, do tego hemoglobinę glikowaną.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka to samo bylo u mnie w H&M- rozczarowalam sie strasznie. Jeansy fajne ale takie male, ze ja- podobno przed ciaza za chuda ;)- w zadne tam nie weszłam...
    Nawet nie zmierzyłam. Było jakieś stado rozchichotanych dziewuszek do przymierzalni, stwierdziłam, że nie będę czekać pół godziny z jednymi spodniami. Dla mnie H&M to przede wszystkim sklep dla nastolatek, ja tam prawie nic nie mogę znaleźć... Wszystko mi się wydaje jakieś infantylne i zaniżone rozmiarowo. No i potrzebowałabym rozmiaru co najmniej 46, a to był największy (wyglądał na może 40-42), nawet nie miałam jakby co jak zwiększyć :/
    Dżuls wrote:
    Chyba też się skuszę na te spodnie, które poleca Lady, bo kurna właśnie sobie załatwiłam moją jedyną parę ciążówek z H&M. Najpierw poplamiłąm oliwą, potem wrzuciłam na kilka godzin do odplamiacza i z pralki wyjęłam poodbarwiane spodnie w plamy, a plama jak była, tak jest nadal. A jeszcze ciut za zimno na leginsy.
    Na tłuste plamy polecam kupić Meglio, cuda czyni, nie odbarwia (to nie wybielacz, a odtłuszczacz). Kuchenne szafki też domywa bez wysiłku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:50

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:49

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Ja kupiłam jakieś jeansy ciążowe na olx, nowe z metka za 39PLN ;-) całkiem niezłe jakościowo ale spadają mi z tyłka!!! I doprowadza mnie to do szału :-| legginsy też mi z tyłka spadają :-|
    Linka dawaj albo się nie liczy ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam lady:p dawaj bez prania:D Wybaczymy plamę:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka proszę Cię.... jak ja bym chciała, żeby mi spodnie spadały z tylka ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie jest to pozytywna wiadomość.. teraz dziecko spędzi parę miesięcy w inkubatorze a i tak nie wiadomo czy będzie zdrowe...
    i popieram La_lenke, żeby nie wrzucać takich info, po co się martwić

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam przeczytać, 4pkt w skali Apgar to chyba nie jest powód do radości ;//

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno to nie jest normalna sytuacja gdzie dziecko rodzi się w 40 tygodniu...Ale rozumiem, że niektóre mogą zacząć się martwić więc już obiecuję nie pisać Wam takich informacji. Ja zawsze myślę pozytywnie dlatego nigdy nie biorę tego do siebie:) Tak w ogóle to teraz po 12 tygodniu czekamy chyba na 28:p Dzisiaj rozmawiałam z siostrą i wspominała, że w 28 tygodniu była już szczęśliwa, bo to taki bezpieczny okres dla dziecka:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka jak usuniesz mój cytat to nie przeczyta tej info więcej dziewczyn:) Ja lecę edytować posta.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    No na pewno trochę walki przed małym ale rodzice chyba szczęśliwi. Wszyscy polubili ich narodziny i trzymają kciuki. Na pewno to nie jest traumatyczna historia. Dziecko żyje i to jest najważniejsze.
    Dla mnie jest traumatyczne. :( Cóż innego można zrobić jak okazać wsparcie i trzymanie kciuków? Ale perspektywa kilku tygodni walki o każdy kolejny dzień, życie z codziennym strachem, przezwyciężenie wszelkich zagrożeń, nadrobienia zaległości, prawdopodobnie wielomiesięczna rehabilitacja to nie jest nic nadmiernie wesołego. Myślę, że mama tego malucha dużo by oddała aby posiedział jeszcze w brzuszku.
    Sama mam bliskie przykłady wcześniaków (i to prawie miesiąc starszych) i wiem jak wiele kosztowało doprowadzenie malucha do stanu takiego jak dzieci urodzone w terminie. Mój mąż też jest wcześniakiem i pewne konsekwencje tego ma do dziś.
    Dla mnie to jest niesamowicie przerażające, że maluszek może przyjść na świat tak wcześnie i od pierwszych chwil mieć tak duże obciążenie. :( Mnie takie wieści straszliwie stresują, od razu boję się o moją córeczkę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja tam gdzieś zobaczyłam uśmiechy przy wpisie taty i pomyślałam, że malec silny i jest lepiej niż mogło by się wydawać.

A tak odbiegając od tego tematu, to czuję się dzisiaj jak gruba świnka...Albo znowu przytyłam albo spuchłam:p Może kwestia ubioru. Źle się dzisiaj czuję ze sobą.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się widziałam ze znajomą - stwierdziła, że wyłudzam to zwolnienie, bo ciąży nic nie widać. ;) Ale przytyłam kilogram, mam obecnie tylko dwa na minusie. Widzę, że muszę się bardziej pilnować :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy i ja mam takie dni kiedy czuje się wielką jak wieloryb =)
    Ogólnie znam wiele osób, ktore sa 'przy kości' i wyglądają na prawdę świetnie... az miło na nie popatrzeć, a u mnie plus 5kg i juz mnie się wydaje, ze we wszystkim wyglądam tragicznie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że ja wprost przeciwnie, dziś się czuję dopieszczona. Wszyscy lekarze + znajoma stwierdzili, że ciąża mi służy i wyglądam wprost kwitnąco. Pewnie fakt, że miałam dziś makijaż (a nie chodzę zawsze) miał w tej ocenie spory udział. ;)
    Ale też prawda, że cerę mam gładziutką jak nigdy. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka dwa na minusie- zazdroszczę. Ja to chyba ciągle w górę lecę.
    Gusiak ja też znam takie osoby. Nawet takie, które nie są w ciąży a po prostu przy kości i lepiej wyglądają od szczuplejszych osób. Teraz w sukienkach zdecydowanie lepiej się czuję. Nie widać moich ud:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:45

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala to jest najbliższa porodówka, uroki życia w Norwegii ewentualnie na pogotowiu u nas lub w helikopterze urodzę jak tak wyjdzie. Maz 45 min do pracy dojeżdża wiec jak by był akurat w pracy to jeszcze to dodać :/ słabo ale babki mówią ze nie będę pierwsza z wyspy co rodzi i ze będzie ok :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ