X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj w ogóle mężu poczuł kopniaki i mówię za którymś kopniakiem: czułeś?! A on: a to ja myślałem, że jakieś skurcze masz. Hehe głupol. A synek pod rząd trzy kopniaki mu dał żeby w końcu poczuł.

Misi@ lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję coś takiego jakby ktoś mnie piórkiem gilgotał od środka i nie powiem bo zaczynanie mnie to denerwować bo cały czas musze się drapac po brzuchu. Gdzie te kopniaki :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    La_lenka to samo bylo u mnie w H&M- rozczarowalam sie strasznie. Jeansy fajne ale takie male, ze ja- podobno przed ciaza za chuda ;)- w zadne tam nie weszłam...
    To dziwne, bo ja mam jeansy z H&M rozm.38 i jeszcze za duże mi są i trochę zsuwają się, tak samo legginsy ciążowe rozm.M z H&M ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 23:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak kupowałam jeansy w H&M mama to w żadne nie mogłam wejść :D w końcu weszłam w rozciągliwe jegginsy w rozmiarze bodajże 42 :D Masakra :D

Zwykłe spodnie H&M mają kompletnie inną rozmiarówkę (a przynajmniej miały ze 2 lata temu, bo ostatnio nie kupowałam w H&M, dopiero teraz w ciąży).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 23:51

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    To dziwne, bo ja mam jeansy z H&M rozm.38 i jeszcze za duże mi są i trochę zsuwają się, tak samo legginsy ciążowe rozm.M z H&M ;)
    Ja mam leginsy ciążowe z H&M rozmiar M i tez są ok, a w niektórych miejscach wręcz za duże.
    Jeansy zwykle tez nosze 38 i jest ok. Te ciążowe, które ja widzialam byly jednak strasznie male! To nie wygladalo nawet jak nieciazowa 38. Na dodatek tyle miejsca na brzuch ile tam jest to my będziemy potrzebować za miesiąc a wtedy i tyleczek i nóżki tez pewnie troche urosną.
    Mogliby zatem rzucić choc pare 40 i przemyśleć ta swoja azjatycka rozmiarowke.

Co wiecej mam tez spodnie materiałowe ciążowe z H&M- czarne rurki- po koleżance - rozmiar 38 i sa jeszcze dużo za duże.... Jak dla mnie i nie tylko;) maja spieprzona rozmiarowke ciążowych jeansów.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie porannie.

Wczoraj po wizycie wyszlam z rogalem od ucha do ucha. Bedziemy miec najprawdopodobniej coreczke. Mala miala nozke podwinieta pod pupe i ciezko bylo sprawdzic ale tak wedlug lekarza to raczej dziewczynka.

Podczas badania na fotelu takiego kopniaka dostalam ze w szoku bylam.

skabarka, Gusiak, Misi@, agatka196, kasig, easymum, Wonderland lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tyg :) to już półmetek, jeszcze drugie tyle i będę pieścić dzidziula :3

Wczoraj miałam nieprzyjemną wieczorem rozmowę z teściową, i mam znowu jakieś schizy, chodzi o zwierzaki, wiecie że ja w domku mam dwie świnki morskie, i ona mi kazała je oddać bo dzidzia może być uczulona, tzn obecność zwierząt uczula ;/ u mnie zawsze były zwierzaki w domu i jakoś cała nasz trójca (ja, siostra i brat) nie jesteśmy na żadnego zwierzaka uczuleni. Ale jakby się trafiło któreś to za żadne skarby nie wyrzucajcie zwierząt do lasów, lepiej poszukać im innej rodzinny, oddać je do jakieś rodziny, masę osób jest które przygarną zwierza, niż wyrzucać.

Carolline lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:30

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady bzdura. To wlasnie sterylnosc uczula. Moja chowala sie z psem od samego poczatku i nic jej nie jest. Teraz mamy psa, swinki i kota(ktory jest na dworze) i nie zamierzam zadnego wydawac

Dżuls, Carolline, agniesja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie sluchaj teściowej, urodzisz bedziesz widziala czy jest alergia najwyzej oddasz komus, straszne to jest ze jak dziecko w drodze to ludzie pozbywają się zwierząt :/
    U mnie cale zycie byl kundelek zyl 19 lat i zadne dziecko ktore go glaskalo nie mialo uczulenia a siersc sie sypala ojj sypala :)
    a to na poprawę humorkow :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57adaddc708d.jpg

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo jej powiedziałam, troszkę się posprzeczałyśmy, bo ona twierdzi inaczej, jej syn był wychowywany bez zadnych zwierząt i jest nie uczulony i to jest jej argument! W końcu jej powiedziałam że to nasze dziecko, nasz dom, i świnek nie oddamy, i na razie wychodzi na to że sie obraziła i do nas nie przyjedzie w sierpniu ;/ Mam nadzieje że jej przejdzie, bo mój facet wolnego sobie nie załatwi na sierpień, moja mama tylko na pierwsze 2 tyg.
    Kurdę ;/ w ogóle uważają wszyscy ze powinnam od 1 sierpnia być pod ścisłą kontrolą 24h/24h bo jak zacznę rodzić, to nie wiadomo, czy dojdę do taksówki, czy czegoś nie zapomnę, że niani potrzębuję na ten czas. Pytanie do dziewczyn które już rodzą drugi raz, Wy też "niani" potrzebowałyście przy pierwszym porodzie?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:30

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie zwracaj na nia uwagi, a z tym porodem hehe kolezanka w szkole zaczela rodzic :D na drugi dzien rano corka byla juz nia a po tygodniu wrocila do szkoły :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No to fakt ;) ok zgrzeszylam raz z pasztetem juz mi wystarczy ;)
    To jeszcze podpowiedzcie. Ja w ogóle odpuściłam sobie wszystkie sery typu camembert, brie itp.
    Ostatnio jednak mialam mega ochotę na sałatkę z kozim serem i burakami :) kupilam kozi ser bo jest napisane, ze zrobiony z pasteryzowanego mleka- mozna taki, jak myślicie? Narazie leży w lodowce i czeka ;)
    Ja jem tylko ser kozi i on też jest pasteryzowany :-)

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady z tymi zwierzętami to bzdura totalna. U mnie w domu byly zawsze- przerabialiśmy chyba kazdy rodzaj zwierzaka i ani ja ani zadne z mojej trojki rodzeństwa nie ma żadnych uczuleń.

Co do teściowej. Nie przyjedzie w sierpniu? No to jak czytam to chyba lepiej?! Po co Ci kobieta, ktora Ci sie wtrąca non stop a Ty się z nią klocic. W tych ciężkich pierwszych tydoniach o kltonie bedzie jeszcze prościej.

Moi rodzice i teściowie- tak sie pięknie zlozylo- wyjeżdżają na wakacje akurat w tym terminie jak ja mam poród. Wszyscy maja wakacje zorganizowane z biura wiec niedługo zaliczka i nie będą mogli sie wycofać :)
    Mi to odpowiada:) zreszta moja mama jest dalej tak aktywna, ze za dużo czasu na pieluchy to ona nie ma a tesciowa choc kochana- lepiej niw ryzykować ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana lady u nas tez panikuja co tu będzie jak to będzie by kot nie podrapal dziecka, by dzidzia nie była uczulona i mówią do nas po co wam jest ten kot :-/ ale ja nie zawracam uwaga i tłumacze ze nasz przytulas czasami wredota będzie kochał dzidzie :-) i jeszcze pilnował by nikt obcy nie dotknął

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:50

• sweety Przyjaciółka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki. Witam się w ten śnieżny dzień. Ma która trochę słońca? To niech podesle w góry bo depreche zlapie

Lady uwierz mi że ja wołałabym aby moja tesciowa mieszkala gdzieś dalej a nie tylko piętro niżej. Po moim pierwszym porodzie bywala u nas niemal całymi dniami. Ciągle się wtrącala i przy każdym najmnajmniejszym krzyku Nikosia,była tuż obok. Dopiero kilka solidny awantur spowodowalo że mogliśmy z mężem spędzić trochę czasu sami we troje.

A świnki przecież są częścią rodziny, nie oddawalabym ich nikomu.

MOzjaka gtatuluje córeczki. Też skakalam z radosci jak w poniedzialek ginka w końcu płeć wyjawila.

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moi rodzice zrezygnowali z urlopu i wyjazdu w czerwcu, żeby mieć urlop po porodzie, chcą pomóc ;) chociaż sądzę, że też bardziej chcą się nacieszyć pierwszym wnukiem/wnuczką ;) ale jest to bardzo miłe i będę wykorzystywać ich jak mogę chociażby do ugotowania obiadu czy posprzątania ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Ja mam to samo, a jestem wysoka (178) i te 38 jest na prawdę na cała ciążę. Ogólnie ja mam wrażenie, ze rozmiar "M" z H&M jest ogromny (koszulki, swetry, sukienki) nawet ostatnio kupowałam spodnie dresowe z normalnego dziłau H&M i na upartego XS mogłam wziąć ale w końcu zdecydowałam się na "S" która jest trochę luźna.

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ