X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:31

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Dzień dobry w ten śnieżny dzień! Gdzieś czytałam, że wit. A jest groźna w ciąży tylko w postaci retinoulu, a nie w postaci b-karotenu:)

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    misi@ chodzi ci o normalne witaminy dla ciężarnych? Wyczytałam w internecie, że po witaminach ogólnie rodzą się duże dzieci. Ja biorę ominamed optima, które mają tylko kwas foliowy, dha, żelazo, witaminę D i jeszcze jedną witaminę.

dzisiaj powiedzieliśmy teściom, że będzie najprawdopodobniej dziewczynka. Reakcja... nic tylko walić głową w ścianę. Bo powinien być chłopiec, bo jak nie to ród teścia zaginie z jego strony. Kużwa.. mam nadzieję, że to naprawdę dziewczynka.

Mozjaka to dlaczego się na Tobie wyżywają, przecież płeć ustalają plemniki, niech pretensje mają do męża.

Dżuls lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie coś kiedyś czytałam z ta witamimą A ja w.moim febmibion 2 nie mam.poleć połączenie tego leku z mumomega niestety kuracja na miesiąc witaminy kosztują 80-90 zł ale widzę efekty po paznokciach i włosach wwszystko fajnie się wchłania :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mozjaka to dlaczego się na Tobie wyżywają, przecież płeć ustalają plemniki, niech pretensje mają do męża.

Lady tacy są ludzie. Moja teściowa jak sie dowiedziała, że będzie chłopak, to oddała mi zdjęcie usg i powiedziała, że nie będzie oglądać i musi to przetrawić :/

Ona nastawiała się na wnuczkę, bo sama nie miała córki i od 4 lat kupowała sukienki, spódniczki itp. Myślę, że to leczenie kompleksów. Ja się na nią wkurzyłam i jej powiedziałam, że powinna się cieszyć, że zdrowe...szkoda z takimi ludźmi w ogóle dyskutować :(

Mozajka wiem co czujesz i olej ich. Ja po czasie to nawet się cieszę bardziej, że chłopak, to może nie będzie się zbyt dużo wtrącać :) Bo jak sie dowiedziała, że jestem w ciąży to już chciała pokój remontować i kupiła łóżeczko, żeby mała u niej spała o.O a dodam tylko, że nie mieszkamy razem, ona mieszka ok dwa km od nas.

Miłego dnia dziewczyny...ja dziś biore się za pieczenie, bo również uwielbiam :) A poza tym muszę napiec bezglutenowe ciasta by wszyscy łącznie z mym mężem mogli jeść! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 08:47

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten śnieżny poranek ja też niska jestem mam ok 162.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    eM! Dobrze, że jesteś, bo już wszczęłam alarm i prywatne śledztwo, gdzie się podziewasz :D
    Dziękuję za troskę :*
    Witam się z rana :) gardło boli ;( katarek ... eh ta pogoda!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 08:49

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:53

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za zrozumienie i wsparcie. Czekam na swieta gdy tesc przyjedzie. Jak cos powie to tym razem tego nie przemilcze. Wiem ze maz bardzo chcial syna. Gdy z nim rozmawialam to stwierdzil ze za bardzo sie tym przejmuje, ze jest coreczka i ze on przeciez kocha i kochac bedzie.

Wczesniej spotkalam sie z innym komentarzem od kuzynki meza, ktora skwitowala fakt dziewczynki: to co on chlopca zrobic nie umie?. Boze skad ludzie maja takie mysli

Misi@ lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizas jak ja sie cieszę, ze ja mam- przynajmniej pod tym względem ;)- normalna rodzine.
    Nikt na szczęście nie zeregowal nie tak jak trzeba na plec. Wszyscy sie cieszą choc niektórzy na pewno mieli swoje upodobania to ja nawet o nich nie wiem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazjka jednym slowem masakra!! Trzeba miec zajebisty tupet :/
    Mój teść również nastawil sie na wnuka bo wyczulam go ale zadnych tekstów nie mówił głośno, byl zadowolony z wybranego imienia dla wnuczki i tyle Niewiem jak bedzie później bo to jego pierwsza wnuczka chyba ze urosnie jej cos na kolejna wizyte :D
    Z kolei moi rodzice maja wnuka, zanim zaszlam w ciaze byl temat bardziej od mamy ze chciala by teraz wnusie bo wnuk jest, tak dreczyla temat az zapytalam wprost czy jesli byl by drigi wnuk to bedzie mniej kochany, mowila ze nie i jej wierze bo teraz tez spekulacje sa ze na kolejnej wizycie moze bedzie siusiak.
    Moze zrob tak jak ja i zapytaj otwarcie

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu, półmetek za nami:) Dzisiaj czekają mnie porządki i pieczenie babeczek do koszyczka. Jutro robię ciacho, sałatkę i rybę w zalewie. Miłego dnia:)

skabarka, eM, easymum, agatka196, Sigma, Dżuls, Luna1 lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cieszą się teściowej ze wnuk będzie moi rodzice też jak to powiedzieli może już starczy dziewczynek i wszędzie u mnie w rodzinie dziewczynki się rodzą :-) jedna wnuczke mają teraz czas na wnuka :-) najbardziej cieszą się napewno dziadkowie

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Ja w tym rok wyjątkowo lecę na łatwiznę i zamiast pięć ciast będę je kupować... ciasta juz od dawna leżą w moim zakresie, wiec coś wykombinować muszę, ale tak mnie przez ostatnie dni boli głowa, ze po prostu nawet nie mam ochoty zabierać się za to pieczenie...

miłego dnia i powodzenia jeśli któraś wybiera się dziś na wizytę =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    U mnie cieszą się teściowej ze wnuk będzie moi rodzice też jak to powiedzieli może już starczy dziewczynek i wszędzie u mnie w rodzinie dziewczynki się rodzą :-) jedna wnuczke mają teraz czas na wnuka :-) najbardziej cieszą się napewno dziadkowie
    Przypomnial mi sie tekst kolezanki haha u nich tez duzo dziewczynek jest :D jak jej siostra na fb oglosila ze bedzie córka haha kolezanki koMentarz zwalil z nóg ' o patrz nastepny dziurawiec w rodzinie ' :D

Moja babcia tez ma same wnuczki prawie :D
    4 wnuczki , 1wnuk, 2 prawnuczki i 1 prawnuk, teraz dojdzie trzecia prawnuczka, kazdy sie dziwi ze juz tyle prawnukow babcia zaledwie 64lat ma :D

• justysss Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu!!!!

Ja będąc u lekarza dostałam zalecenie leżeć do świąt i przez swieta, bo brzuch bolał mnie jak na @. Winowajca bólu były porządki ;(
    Dzisiaj jednak muszę załatwić jakieś zakupy na święta no i dla mnie jakieś jedzonko bo wybredna się robię (a może maleństwo ;))

Życzę Wam miłego dnia !!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam do Was pytanie. Mam fajny przepis na biala kiełbasę z gruszkami, zurawina, rozmarynem i...w sosie piwnym.
    Jak to jest z tym alkoholem w potrawach- mozemy taka kielbaske wciągnąć?
    Przepis sprawdzony i pyszny :)
    Jakby ktos szukam inspiracji ;)

http://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/biala-kielbasa-z-gruszkami-zurawina-i-swiezym-rozmarynem-duszona-w-sosie-piwnym/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam się w 17 tygodniu!!!!

Ja będąc u lekarza dostałam zalecenie leżeć do świąt i przez swieta, bo brzuch bolał mnie jak na @. Winowajca bólu były porządki ;(
    Dzisiaj jednak muszę załatwić jakieś zakupy na święta no i dla mnie jakieś jedzonko bo wybredna się robię (a może maleństwo ;))

Życzę Wam miłego dnia !!!

Mnie po sprzataniu kosc ogonowa boli, nie moge sie schylac, mylam szkla z lodowki w wannie i do kolejnego poranka ból byl :/

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me myślę, ze spokojnie możesz zjeść =)

Jesli piwo dodane jest przed smażeniem/pieczeniem kielbasy to alkohol i tak wyparuje poprzez obróbkę termiczna...
    To tak jak z sosami na bazie wina... smsk pozostaje, jednak alkohol jest odparowany i spokojnie można wcinac =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:51

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ