X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ale u nas nasypalo sniegu brrr :P
    myslicie ze fajne takie spodnie na lato??

http://carry.pl/pl/ona/2921-spodnie.html#/kolor-fioletowy

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz tamte pieniadze do mnie dotarly...to w sumie nie zus tak kreci tylko to super biuro rachunkowe! Tak to jest jak wynajmuje sie firme zewnetrzna!
    Sama kiedys prowadzilam rekrutacje do jednej z firm i czesto z tego co weidze biora osoby po studiach albo w trakcie za najnizsza krajowa wiec pozniej sa takie byki!
    A ja mam w rodzinie ksiegowych, babcie, kt byla naczelnikiem skarbowki a pozniej zalozyla firme ksiegowa wiec mam wsparcie, choc babcia w zeszlym roku zamknela firme bo wykryto u niej raka i troche ja to przytloczxylo :/
    No ale szwagier jest glownnym ksiegowym wiec mi pismo odpowiednie wystosuje!
    No to ja zabieram sie za pieczenie kruchych babeczek. Ciasto gotowe czas wyjac foremki i nagrzac piekarnik ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na święta nie robię zupełnie nic. Nawet nie sprzątam. Ciąża ciążą, ale po zapaleniu oskrzeli czuję się nadal paskudnie, zresztą jeszcze antybiotyk kończę.
    Na śniadanie jedziemy do teściów i liczę, że tam dostaniemy jakieś zapasy. ;) W drugi dzień świat za to siedzimy w domu, tak się złożyło, że do moich rodziców nie pojedziemy. Ale nawet się cieszę, bo mieszkają daleko, a ja nie czuję się rewelacyjnie żeby się tłuc kilka godzin pociągiem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, pytanie było milion razy, ale jakoś nie mogę znaleźć : jak wkleić zdjęcie z tabletu do posta? Cyknęłam pierwszą fotkę z brzuszkiem :)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras ma 'dupny' proble?? Wiem wy o swietach i jedzeniu a ja wybaczcie odkrylam mega gule i niewiem jak sie tego pozbyc :/

• PannaB Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Wiem, wiem, pytanie było milion razy, ale jakoś nie mogę znaleźć : jak wkleić zdjęcie z tabletu do posta? Cyknęłam pierwszą fotkę z brzuszkiem :)

ja wrzucam na fotosik i kopiuje link miniaturki i wklejam

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się w brzuchu rusza XD jakie to fajne, ja teraz nie potrzebuję USG wystarczy mi że będzie się ruszać każdego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:00

easymum, aldonaa, Kasiarzynka, bento, Dżuls, Misi@, 4me, Czarna_88 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e5042840f98cdd8fmed.jpg

Próbuję, ale chyba sierotka ze mnie, bo jakieś odwrócone ... no cóż, pierwsze koty za płoty

aldonaa, la_lenka, bento, eM, Misi@, chabasse, 4me, Czarna_88, Lady Savage, adzia, Wonderland, Luna1 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:19

easymum lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:55

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Lady Super, a jak te ruchy czujesz? Ja mam wrażenie takiego rozpierania, jak by mi się maleństwo przeciągało w brzuchu.
    Oo, ja bym podobnie nazwała to co czasem czuję. Albo jakbym miała drugie serce w brzuchu, takie jakby pulsowanie, przepływ. :P Ale, że właśnie to takie dziwne to jeszcze nie jestem pewna, że to to.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów lekarz mnie sie osttanio pytal czy czuje i powiedzialam mu ze raz tak wyraznie poczulam a on do mnie ze jak tylko raz to to nie dziecko bo dziecko to bede codziennie czula i mam dac mu znac jak juz bede codziennie czula...;/ zirytowal mnie ale nie chciala dyskutowac na ten temat ale wiem co czulam jelita to nie byly bo wiem jak czuc jelita i to nie tak nisko... no wiec grzecznie poczekam az bede czula mocno i porzadnie i codziennie i wtedy mu powiem ale dla samej siebie zapislam date kiedy poczulam pierwsze ruchy :)

a jesli chodzi o swieta to czekam az moj R wroci z pracy i idziemy na zakupy liste juz zrobilam, i bedziemy robic razem żurek i sałatke jarzynową:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Oo, ja bym podobnie nazwała to co czasem czuję. Albo jakbym miała drugie serce w brzuchu, takie jakby pulsowanie, przepływ. :P Ale, że właśnie to takie dziwne to jeszcze nie jestem pewna, że to to.
    tez czuje jakbym miala drugie serce w brzuchu ten brzuszek tak pulsuje i drzy:) i to czuje codziennie a kopniaczki delikatne juz nie codziennie..

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzxis jeszcze nie dostalan kopniaka, moze dflatego, ze odrazu po sniadasniu cos robie i jestem w ruchu. Mam nadzieje, ze jak usiade to sie obudzi i da mamusi znbac, ze wszystko jest dobrze :)

Edit easymum. Piekny brzusio ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 13:56

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem czuje takie nieregularne puknięcia kilka cm pod pępkiem i mam nadzieję, że to dzidziolec :P Przy drugim dziecku podobno można poczuć szybciej...

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopniaków to ja jeszcze wcale, ale spokojnie to jeszcze mnóstwo czasu. Nawet położna stwierdziła, że u mnie do czucia ruchów to jeszcze ze 2 tygodnie minimum. I ja właśnie czuję zaskakująco wysoko, tak jakby mała trącała dno macicy, tak z 5cm poniżej pępka. Między innymi i przez to mam jeszcze dużo wątpliwości, wszyscy stwierdzają, ze czują raczej nisko.
    Ale ja ogólnie dopiero kilka dni temu zaczęłam czuć coś konkretniej, więc wiem, że po prostu muszę spokojnie czekać. Jeszcze trochę i wszystko się wyklaruje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buu a ja jeszcze tak wyraźnie nic nie czuje ehh :(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadlam w koncu i maly zastukal ;) pewnie wczesniej spal, bo chodzac go kolysalam ;) odpoczne i o 15:30 dzialam dalej ;)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.. próbuję was nadgonić ale się nie da... :) ostatnio coś mi czasu brakuje, zeby trochę tu posiedzieć i poczytać. Dwa dni zaległości to 48h nieprzerwanego nadrabiania heh... sorki, ale oczka troszke bolą.
    Ok.. wracając do tematu ciąży.. ja też już czuję ruchy właściwie codziennie coś tam mnie smyrnie. Kopniaki to jeszcze nie są ale to pewnie dlatego, że jeszcze jest w miarę luźno dzieciaczkowi. A w ogóle to wczoraj byłam na ug i potwierdzone zostało na 100 że będzie chłopak... Mąż pęka z dumy..:) Ogólnie z dzidziusiem wszystko ok.. rośnie i waży 250 g. Tylko ja mam jakieś dziwne bóle osratnio.. takie jakby miesiączkowe.. ale ginka kazala zbadac mocz i sprawdzic czy nie ma infekcji gdzies tam. Aaa i jeszcz byłam wczirac w c&a i kupilam pare rzeczy z promocjii (dla dzidzi).. np kurtke jakby puchową za 19 zeta, dwie koszulki z dl. rękawem za 9.99 za zestaw i pajacyk za 19 zl... jak bede miala chwilke to wrzuce fotki. A tym czasem pozdrawiam was wszystkie i udanych wizyt życzę..

oto fotki
    cc1129b7450db6c4m.jpg
    a tu jeszcze porteczki z lidla za 5 zł
    e853057965d4521dm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 15:12

kasig, Misi@, Gusiak, easymum, wiaraczynicuda, 4me, Lady Savage, skabarka, Wonderland lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu ja też nie czuję jeszcze dzidzi :( jakiś czas temu raz dwa razy poczułam i cisza :( wiem że z małym jest ok bo sprawdzam go detektorem, więc to mnie uspokaja, ale chciałabym już go czuć

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ