X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już dzidzia codziennie puka :D zwykle po jedzeniu gdy leżę spokojnie :) Mega fajne uczucie :D mąż bardzo chce wyczuć to na ręce, ale niestety puknięcia są tak delikatne że tego nie czuć na ręce ...

Czarna_88, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też przyszłam poleżeć żeby malec się obudził:) Mój też czasami się tak przeciąga, że mi całą skórę rozpiera. Dziwne uczucie ale piękne hehe. Częściej mam kopniaczka. I w ogóle tak mam, że jak go nie czuję to od razu się kładę i go smyram żeby się odezwał:D Okropna jestem matka, bo on pewnie śpi, a ja go budzę hehe. Niby za 4 tygodnie ma otworzyć oczka:)

Misi@ lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja właśnie też przyszłam poleżeć żeby malec się obudził:) Mój też czasami się tak przeciąga, że mi całą skórę rozpiera. Dziwne uczucie ale piękne hehe. Częściej mam kopniaczka. I w ogóle tak mam, że jak go nie czuję to od razu się kładę i go smyram żeby się odezwał:D Okropna jestem matka, bo on pewnie śpi, a ja go budzę hehe. Niby za 4 tygodnie ma otworzyć oczka:)
    Spoko, młody zemści się po porodzie :D

Lady Savage, easymum, .ona. lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls na pewno:D Ja też nadal go będę męczyć:D Jak się urodzi, to go od stópeczek do głowy całego wycałuję:D Nie zostawię ani cm wolnego hehe. Trzeba będzie korzystać, bo później urosną i już nie będą chcieli żeby mama ich całowała:D

Lady przepraszam, że marudzę ale pamiętasz o mnie z tym zdjęciem:D? Chcę zobaczyć kostki hehehe:D

Misi@ lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    easymum Śliczny brzuszek :-)
    Ja nazbierałam przed ciążą trochę tłuszczyku i jakoś tak ,mój brzuszek nie jest zgrabny jak typowy ciążowy. W spodniach takich z pasem nabiera kształtu i wtedy od razu widać, że dzidziuś tam mieszka.
    Lady Super, a jak te ruchy czujesz? Ja mam wrażenie takiego rozpierania, jak by mi się maleństwo przeciągało w brzuchu.
    Ja czuję nie raz takie puk puk, a dzisiaj to jakby mnie ktoś od środka opierał się o ścianę brzucha, czuć to i widać, że się rusza :3 fajnooo

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    buuu ja też nie czuję jeszcze dzidzi :( jakiś czas temu raz dwa razy poczułam i cisza :( wiem że z małym jest ok bo sprawdzam go detektorem, więc to mnie uspokaja, ale chciałabym już go czuć

Jak zobaczysz na mój kalendarz ciąży, to ja często miałam nawet 5 dniowe przerwy miedzy jednym pukaniem a drugim, nie martw się, ja nie byłam pewna aż do dzisiaj ze to to, kiedyś wam pisałam że go widzę jak się rusza ale nie czuję a dziś widziałam i czułam i wiem już jak to jest gdy dzidzia cie kopie :0)

kasig lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Lady przepraszam, że marudzę ale pamiętasz o mnie z tym zdjęciem:D? Chcę zobaczyć kostki hehehe:D

Pamiętam :P ale pranie będę robić dopiero po świętach, a nie chcę z taką plamą robić zdjęć, głupio, taki świntuch ;(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:55

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Ci mogę dać najlatwiejszy sposób ale nie wiem czy aż nie zalatwy;) W sklepach sa takie duże szynki w foliach- juz przyprawione- wystarczy włożyć do piekarnika. My ostatnio mielismy na obiad i byla calkiem dobra ;)Np Krokusa i w biedronce tez ostatnio widzialam.
    A jak ktos nie lubi kupnych przyprawionych to mozna wziac taki duży 1 czy 2 kg kawałek szynki lub indyka i wrzucić w calosci jako pieczeń do piekarnika.

Tylko, ze chyba musicie sie pospieszyc z mięsem bo w sklepach juz lekko pustkami wieje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 17:39

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:55

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi taka gotowa straszliwie nie smakowała. :(

Ja robię marynatę z musztardy i przypraw i potem piekę w rękawie, w niskiej temperaturze przez kilka godzin (coś ala pulled pork) - przepyszne i wprost rozpływające się mięsko wychodzi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Pamiętam :P ale pranie będę robić dopiero po świętach, a nie chcę z taką plamą robić zdjęć, głupio, taki świntuch ;(

To dobrze, że o mnie pamiętasz:D A tam świntuch, każdemu się zdarza. Ja dzisiaj całe spodnie mam brudne, bo wylałam ciasto na babeczki:p Kurde przyszłam odpocząć i zasnęłam! Lecę do dalszej robotki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zamówiłam pieczywko czosnkowe :) taka ochotę mam pomimo , że chyba pierwszy raz w życiu zgagę mam (choć nie jestem do końca pewna , bo nie znam objawów) aż mi niedobrze od tego ahh ta dzidzia :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tez jakoś w zeszłym tygodniu mialam zgaga chyba pierwszy raz w życiu... to takie uczucie jakby Coe coś palilo w przełyku i ogólne jest tak niedobrze... u mnie to tak wyglądało =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga złapała po Macu. Wypiłam pół szklanki ciepłego mleka i przeszło :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Ja dzisiaj miałam pracowity dzień pół dnia sprzątałam dom z Mężem, a później drugie pół dnia w Kościele spędziliśmy jeszcze szliśmy do spowiedzi a taka wielka kolejka była,że nie mieliśmy miejsca siedzącego i ja tak prawie 4 godziny na nogach, ale dumna z siebie jestem! :) Teraz czas na odpoczynek i herbatkę :)

aaa i pogoda dzisiaj u mnie już ładna była słoneczkooo!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 21:36

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze nie powinnam ale oglądam film niewiarygodne o tsunami w Tajlandii. Kurcze oglądam bo tam byłam i zawsze sie balam obejrzeć przed wyjazdem. Teraz to ja juz chyba nigdy nie pojadę- wakacje tylko w Polsce :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też oglądam, nigdy tam nie byłam, ale bardzo poruszył mnie ten film, już raz go widziałam w kinie i nie mogłam się powstrzymać żeby go znowu nie obejrzeć

• 4me Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja bym w kinie nie dala rady :/

aldonaa lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też nie dałam rady, zawsze na takich filmach wyję jak bóbr, ale teraz to tym bardziej płaczliwa jestem

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ