X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy odczuwacie czasem twardnienie brzucha?
    Kurczę, ja wczoraj po raz 1. wieczorem miałam taką dziwną sytuację (18 tydzień), że pojawił się lekki skurcz trochę bolesny + twardnienie brzucha. Wystraszyłam się. Trwało to chwilę, ale... Cały dzień dzisiaj jest ok, ale jutro od rana do gin muszę przedzwonić. Zwiększyłam sobie magnez i wzięłam nospę. Nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży brzuch mi się stawiał do samego końca i pobolewał, ale od razu też dużą dawkę magnezu miałam brać... Teraz prawie w ogóle :/ Ech.

A co do kościoła i wiary - to dość kontrowersyjny temat i w sumie nie ma co o tym dyskutować ;). Wiara w Boga, a w Kościół to dla mnie dwie zupełne sprawy. Wierzę, ale nie praktykuję od wielu lat. Dla mnie ksiądz z prawdziwego zdarzenia/z powołania zdarza się bardzo rzadko ;), a kogoś, kto uprawia pedofilię, hazard, ma kochanki na boku i dzieci to nie wyobrażam sobie słuchać. Ale każdy robi jak uważa. Poza tym Bóg jest wszędzie, nie tylko w Kościele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 16:49

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:57

.ona. lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bajek - my np. nie mamy tv od kilkunastu lat (cudownie nam z tym! :D ) i nasze dziecko zna tylko bajki, które sami wybieramy w internecie. Głównie jakieś stare, a jak nowe to niegłupie. Czas na bajki mamy też ograniczony i oglądanie zaczęło się nawet - jak teraz sobie myślę - całkiem w późnym wieku. Bardziej lubimy czytać książki i to mnie cieszy :D, że zaszczepiłam tę miłość do książek w swoim dziecku.

4me lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    .ona. Zdarza mi się czasami takie twardnienie brzucha, szczególnie pod wieczór. Lekarz zalecił nospę(w razie twardnienia) i magnez(codziennie), poza tym leżenie...

Dzięki. Pocieszyłaś mnie, że nie jestem sama... Nie mniej jednak stresują mnie takie sytuacje, tym bardziej na tym etapie ciąży.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży nie miałam żadnych twardnień brzucha, od czasu do czasu boli, nie tak dawno bolało mocno, ale jest ok.

Ona też od 11 lat nie mam telewizora, i na nowym mieszkaniu co prawda kupiliśmy telewizor duży, ale tylko po to by oglądać na nim nasze filmy z kompa i grać w gry, anteny Tv nie kupujemy, tam tylko bzdury, zakłamania, powtórki i przerywają takie fajne reklamy durnymi filmami (sarkazm).

.ona. lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec :)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec :)
    U mnie sie zgadza, zabobony nie :D
    Ciekawe czy sie zmien,, w piątek mam wizyte, kolezanka ma na czerwiec termin, poznala plec w lutym miala byc corka, po miesiącu okazala sie chłopakiem

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

Mi się nie zgadza:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, czy odczuwacie czasem twardnienie brzucha?
    Kurczę, ja wczoraj po raz 1. wieczorem miałam taką dziwną sytuację (18 tydzień), że pojawił się lekki skurcz trochę bolesny + twardnienie brzucha. Wystraszyłam się. Trwało to chwilę, ale... Cały dzień dzisiaj jest ok, ale jutro od rana do gin muszę przedzwonić. Zwiększyłam sobie magnez i wzięłam nospę. Nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży brzuch mi się stawiał do samego końca i pobolewał, ale od razu też dużą dawkę magnezu miałam brać... Teraz prawie w ogóle :/ Ech.

A co do kościoła i wiary - to dość kontrowersyjny temat i w sumie nie ma co o tym dyskutować ;). Wiara w Boga, a w Kościół to dla mnie dwie zupełne sprawy. Wierzę, ale nie praktykuję od wielu lat. Dla mnie ksiądz z prawdziwego zdarzenia/z powołania zdarza się bardzo rzadko ;), a kogoś, kto uprawia pedofilię, hazard, ma kochanki na boku i dzieci to nie wyobrażam sobie słuchać. Ale każdy robi jak uważa. Poza tym Bóg jest wszędzie, nie tylko w Kościele.

mi sie zdarzylo juz pare razy bioe nospe i leze i potem jest ok:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:52

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie sie zgadza, zabobony nie :D
    Ciekawe czy sie zmien,, w piątek mam wizyte, kolezanka ma na czerwiec termin, poznala plec w lutym miala byc corka, po miesiącu okazala sie chłopakiem

Mi też się nie zgadza :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Mi też się nie zgadza. Według kalendarza miał być chłopak a lekarz na 95% potwierdził dziewczynkę ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:31

8pdp47e.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Według kalendarza chińskiego ma być u mnie chłopak no i według ostatniego usg najprawdopodobniej chłopak. U mojej kuzynki też się sprawdziło.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:31

easymum, Carolline, 4me, la_lenka, Kucykowa lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już myślę ile jedzenia wyrzucimy. W lodówce pełno krokietów, gołąbków, ryba w zalewie, sałatka, biała kiełbasa, piersi z suszonymi pomidorami i zwykłe kotlety z piersi. Nie wiem co z tym wszystkim zrobić. Chętnie bym wszystkich podzieliła jedzonkiem hehe, ale wszyscy mają pełne brzuchy i lodówki. Nikodem (mąż dzisiaj powiedział, że będzie Nikoś, chociaż nie wiadomo czy nam się nie odwidzi i będzie Olaf) dzisiaj od samego rana szaleje. Nie ma godziny, w której by nie kopnął. Kiedy on śpi w takim razie:D?

4me lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... przeżyłam :)

A teraz idę poleżeć, bo cały dzień na nogach

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Mnie sie sprawdzilo i nawet powiedzialam to mojej siostrze, kt. Chce miec dziewczynke i sprawidzilysmy, ze musi zajsc w ciaze w listopadzie :) ale to taki zarcik, bo w su?mie srednio w to wierze ;)
    Ja wczoraj sie objadla , dzis sie pilnowalam ;)
    Brzuch mnie znowu bolal, bardzo mocno, ale trwalo to 30 minut i odpuscilo..lzy mi jednak polecialy:(
    Za to maly caly dzien wojuje mi brzuszku, wiec jestem dzis w dobrym nastroju ;)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:20

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ