Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy odczuwacie czasem twardnienie brzucha?
Kurczę, ja wczoraj po raz 1. wieczorem miałam taką dziwną sytuację (18 tydzień), że pojawił się lekki skurcz trochę bolesny + twardnienie brzucha. Wystraszyłam się. Trwało to chwilę, ale... Cały dzień dzisiaj jest ok, ale jutro od rana do gin muszę przedzwonić. Zwiększyłam sobie magnez i wzięłam nospę. Nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży brzuch mi się stawiał do samego końca i pobolewał, ale od razu też dużą dawkę magnezu miałam brać... Teraz prawie w ogóleEch.
A co do kościoła i wiary - to dość kontrowersyjny temat i w sumie nie ma co o tym dyskutować. Wiara w Boga, a w Kościół to dla mnie dwie zupełne sprawy. Wierzę, ale nie praktykuję od wielu lat. Dla mnie ksiądz z prawdziwego zdarzenia/z powołania zdarza się bardzo rzadko
, a kogoś, kto uprawia pedofilię, hazard, ma kochanki na boku i dzieci to nie wyobrażam sobie słuchać. Ale każdy robi jak uważa. Poza tym Bóg jest wszędzie, nie tylko w Kościele.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 16:49
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Co do bajek - my np. nie mamy tv od kilkunastu lat (cudownie nam z tym!
) i nasze dziecko zna tylko bajki, które sami wybieramy w internecie. Głównie jakieś stare, a jak nowe to niegłupie. Czas na bajki mamy też ograniczony i oglądanie zaczęło się nawet - jak teraz sobie myślę - całkiem w późnym wieku. Bardziej lubimy czytać książki i to mnie cieszy
, że zaszczepiłam tę miłość do książek w swoim dziecku.
4me lubi tę wiadomość
-
bento wrote:.ona. Zdarza mi się czasami takie twardnienie brzucha, szczególnie pod wieczór. Lekarz zalecił nospę(w razie twardnienia) i magnez(codziennie), poza tym leżenie...
Dzięki. Pocieszyłaś mnie, że nie jestem sama... Nie mniej jednak stresują mnie takie sytuacje, tym bardziej na tym etapie ciąży.
-
Ja od początku ciąży nie miałam żadnych twardnień brzucha, od czasu do czasu boli, nie tak dawno bolało mocno, ale jest ok.
Ona też od 11 lat nie mam telewizora, i na nowym mieszkaniu co prawda kupiliśmy telewizor duży, ale tylko po to by oglądać na nim nasze filmy z kompa i grać w gry, anteny Tv nie kupujemy, tam tylko bzdury, zakłamania, powtórki i przerywają takie fajne reklamy durnymi filmami (sarkazm)..ona. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec
Ciekawe czy sie zmien,, w piątek mam wizyte, kolezanka ma na czerwiec termin, poznala plec w lutym miala byc corka, po miesiącu okazala sie chłopakiem -
.ona. wrote:Dziewczyny, czy odczuwacie czasem twardnienie brzucha?
Kurczę, ja wczoraj po raz 1. wieczorem miałam taką dziwną sytuację (18 tydzień), że pojawił się lekki skurcz trochę bolesny + twardnienie brzucha. Wystraszyłam się. Trwało to chwilę, ale... Cały dzień dzisiaj jest ok, ale jutro od rana do gin muszę przedzwonić. Zwiększyłam sobie magnez i wzięłam nospę. Nie pamiętam, żeby w poprzedniej ciąży brzuch mi się stawiał do samego końca i pobolewał, ale od razu też dużą dawkę magnezu miałam brać... Teraz prawie w ogóleEch.
A co do kościoła i wiary - to dość kontrowersyjny temat i w sumie nie ma co o tym dyskutować. Wiara w Boga, a w Kościół to dla mnie dwie zupełne sprawy. Wierzę, ale nie praktykuję od wielu lat. Dla mnie ksiądz z prawdziwego zdarzenia/z powołania zdarza się bardzo rzadko
, a kogoś, kto uprawia pedofilię, hazard, ma kochanki na boku i dzieci to nie wyobrażam sobie słuchać. Ale każdy robi jak uważa. Poza tym Bóg jest wszędzie, nie tylko w Kościele.
mi sie zdarzylo juz pare razy bioe nospe i leze i potem jest ok:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
marlenak_me wrote:dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec
-
marlenak_me wrote:dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec
-
Ja już myślę ile jedzenia wyrzucimy. W lodówce pełno krokietów, gołąbków, ryba w zalewie, sałatka, biała kiełbasa, piersi z suszonymi pomidorami i zwykłe kotlety z piersi. Nie wiem co z tym wszystkim zrobić. Chętnie bym wszystkich podzieliła jedzonkiem hehe, ale wszyscy mają pełne brzuchy i lodówki. Nikodem (mąż dzisiaj powiedział, że będzie Nikoś, chociaż nie wiadomo czy nam się nie odwidzi i będzie Olaf) dzisiaj od samego rana szaleje. Nie ma godziny, w której by nie kopnął. Kiedy on śpi w takim razie:D?
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlenak_me wrote:dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec
ale to taki zarcik, bo w su?mie srednio w to wierze
Ja wczoraj sie objadla , dzis sie pilnowalam
Brzuch mnie znowu bolal, bardzo mocno, ale trwalo to 30 minut i odpuscilo..lzy mi jednak polecialy:(
Za to maly caly dzien wojuje mi brzuszku, wiec jestem dzis w dobrym nastroju