X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:52

Kucykowa lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny dobrze, ze juz po świętach. Ja mam dość jedzenia, siedzenia przy stole i jedzenia :D
    Z mila chęcią jutro poleze sama i pogloduje troszkę ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    dzieczyny- te, któe znają płeć- czy zgadza się wam z chińskim kalendarzem płci? bo ja nie wiem, czy mam im wierzyć, że będzie chłopiec :)

Ja tam takie kalendarze traktuję jako zabawę bardziej ;), średnio w nie wierzę... choć jak sobie kiedyś posprawdzałam z ciekawości, to i mojej mamie się sprawdziło i kuzynce, i mi w przypadku pierwszego dziecka. Teraz niby ma być dziewczynka wg kalendarza :P no i ciekawe czy się sprawdzi, bo ja coś czuję, że to jednak chłopak.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana ;)

My dziś mamy wizytę na 9, czy ktoś jeszcze dziś idzie podejrzeć Maluszka?
    Coś się stresuję -jak zawsze przed wizytą...Zobaczymy czy gin potwierdzi łeć, bo wstępnie ma być chłopczyk:)

Mam pytanie: które z Was Kobietki będzie rodzić w Poznaniu i jaki wstępnie szpital bierzecie pod uwagę? My wstępnie chcieliśmy na Polnej, ale chyba jednak wybierzemy Szpital Św. Rodziny.

Oto link do fajnej stronki z opiniami: http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Pozna%C5%84&zipcode=&distance=10

Miłego dnia Wam życzę, Kochane i trzymajcie kciuki za nas :)

Dam znać pod wieczór co i jak, bo o wizycie jadę do Mamy na ploteczki.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Kucykowa powodzenia ;)
    Ja chce rodzic na Lutyckiej tam pracuje mój lekarz prowadzący. Choć podobno nie ma tam zzo :/ ale rodziła tam siostra szwagra i sa zachwyceni. Ze SW. Rodziny otrzymywalam rożne opinie, ale w sumie to wszystko sa odczucia subiektywne. Każdemu przecież co innego odpowiada ;)
    Miłego dnia:)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wg chińskiego się zgadza ;) i mam nadzieję, że tak zostanie :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku co na flegme w gardle dziewczyny moge teraz brac? Jakies sprawdzone sposoby? pije herbate z miodem i cytryna wdycham majeranek moj R robi syrop z cebuli wczoraj na noc nafaszerowalama sie czosnkiem ale nie wiem co na flegme tak naprawde ??? to co robie wystarczy?? :(

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja się dziś nie wyspałam bo mnie brzuch bolał po obu stronach na bokach, a przecież śpimy tylko na bokach, więc jak tu spac??

musze się zapytać za tydz. na wizycie, czy mogę brac jakieś tabletki bo chyba bierzecie czasem jakąs no-spe czy coś?

miłego dnia mamuśki :)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:52

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Witam się z rana ;)

My dziś mamy wizytę na 9, czy ktoś jeszcze dziś idzie podejrzeć Maluszka?
    Coś się stresuję -jak zawsze przed wizytą...Zobaczymy czy gin potwierdzi łeć, bo wstępnie ma być chłopczyk:)

Mam pytanie: które z Was Kobietki będzie rodzić w Poznaniu i jaki wstępnie szpital bierzecie pod uwagę? My wstępnie chcieliśmy na Polnej, ale chyba jednak wybierzemy Szpital Św. Rodziny.

Oto link do fajnej stronki z opiniami: http://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=7&city=Pozna%C5%84&zipcode=&distance=10

Miłego dnia Wam życzę, Kochane i trzymajcie kciuki za nas :)

Dam znać pod wieczór co i jak, bo o wizycie jadę do Mamy na ploteczki.

Kucykowa ja jestem z Poznania, ale nie mam wybranego jeszcze szpitala, a masz już może szkołę rodzenia ?
    Aha i na Polnej nie bierzcie, ten szpital ma strasznie negatywne opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:40

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:57

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :-)
    Witamy sie z wami po swietach :-)
    Ja jeszcxe nie czuje ruchow mojego malenstwa i syrasznie nie moge sie doczekac tego uczucia :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    My do lekarza bedziemy mykac w czwartek, rowniez sie troche stresuje juz ta wizyta no ale tak to juz bedzie chyba do konca .

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento ja nie byłam pewna do 19 tygodnia :) cierpliwości :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach, odczulam to jak by mąż miał długi weekend :D

Któraś z was kilka dni temu pisala o metalicznym smaku w ustach tego z początku ciąży, dzisiaj i ja to odczulam :D

Wracając do płci, rzuciłam hasło czy ktoś ze mna zrobi eksperyment z sodą, nie odezwalyscie sie a mi wyszlo na dziewczynke :)

Kucykowa daj znac po wizycie pewnie juz po jesyes :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) Kucykowa trzymam kciuki za wizytę:)
    Nie chce mi się po tych świętach wstawać, jakoś ciężko wrócić do normalności.
    Dziewczyny, a czy Wy robicie zawsze morfologię na czczo? Bo jutro muszę zrobić i nie wiem czy mogę zjeść wcześniej śniadanie.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ratunku co na flegme w gardle dziewczyny moge teraz brac? Jakies sprawdzone sposoby? pije herbate z miodem i cytryna wdycham majeranek moj R robi syrop z cebuli wczoraj na noc nafaszerowalama sie czosnkiem ale nie wiem co na flegme tak naprawde ??? to co robie wystarczy?? :(

Witajcie!
    ja porządnie chorowałam na samym początku ciąży... Co na flegmę? Ale taką z odkrztuszania/kaszlu? Ja np. piłam 3x dziennie wit. C 1000, wapno, syrop z cebuli, syrop z czosnku, syrop prenalen, prawoślazowy i psikałam w gardło Bioparoxem. Na pewno czas potrzebny, a będzie dobrze.

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    dziewczyny też chciała bym czuć już tak wyraźnie ruchy, czasami prawie wcale nie czuję w ciągu dnia. Poza tym są tak delikatne, że już sama nie jestem pewna...

bento - nie wiem, czy to Twoja pierwsza ciąża, czy kolejna, ale w przypadku pierwszej ja np. poczułam ruchy ok. 21-22 tygodnia. I też się wtedy martwiłam, że dodatkowo nie codziennie je czuję, ale dr mnie uspokoiła, że do 25tc na ruchy jest czas. Teraz w przypadku 2. ciąży czuję je od 16-17 tc, ale też nie codziennie, bo wiadomo, że dziecko jeszcze malutkie.
    Nie martw się, jeszcze poczujesz kopniaki porządne :P i będziesz widziała jak Ci brzuch faluje ;).

• .ona. Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - ja zawsze na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny, a czy Wy robicie zawsze morfologię na czczo? Bo jutro muszę zrobić i nie wiem czy mogę zjeść wcześniej śniadanie.
    Ojj się polubilo, szczerze to ja zawsze pije kawę rozpuszczalna i po godzinie ide na krew wyniki sa dobre, morfologie tylko raz mialam w ciąży sikana nie pamietam czy krew pobierali :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Nancy tylko na czczo!!!

karolcia87 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ