Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nancy87 wrote:Witam:) Kucykowa trzymam kciuki za wizytę
Nie chce mi się po tych świętach wstawać, jakoś ciężko wrócić do normalności.
Dziewczyny, a czy Wy robicie zawsze morfologię na czczo? Bo jutro muszę zrobić i nie wiem czy mogę zjeść wcześniej śniadanie.
Zawsze na czczo morfologia, -
Witam się z Wami
. Właśnie przekroczyłam półmetek ☺Dziewczyny tak jak Lady pisze nie zamartwiajcie się. Ja dopiero delikatne pukniecia poczułam 2 dni temu. A jest to moja 2 ciąża i dziś rozpoczęłam 20 tydzień. ☺Staraczka23, chabasse, skabarka, kasig, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadzia wrote:Witam się z Wami
. Właśnie przekroczyłam półmetek ☺Dziewczyny tak jak Lady pisze nie zamartwiajcie się. Ja dopiero delikatne pukniecia poczułam 2 dni temu. A jest to moja 2 ciąża i dziś rozpoczęłam 20 tydzień. ☺ -
A ja dziś byłam właśnie na morfologii, machnęłam sobie przy okazji hemoglobinę glikowaną. Wyniki mam o dziwo super, zazwyczaj mam wszystkiego za mało, albo za dużo, a tymczasem tylko 2x eozynofile mam poniżej normy, no i minimalnie hematokryt. Nie jestem w tym jakoś super biegła, ale hematokryt chyba świadczy o ew. anemii, co u mnie w ciąży w sunie jest normalne, a eozynofile?
-
nick nieaktualnyDziękuje za podpowiedzi, przejde sie do apteki pozniej i zobacze co mi zaproponuje farmaceuta. Zapisalam sobie te leki co polecacie. Moj R mnie zarazil on pierwszy zachorowal a teraz ja...
Musze wyzdrowiec do soboty bo studia mam zaliczenia ostatnie zajecia z niektorych przedmiotow..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kucykowa powodzenia na wizycie. Ja jestem z Poznania i wbrew opiniom będę rodzic na Polnej...Mam stamtąd lekarza i położną i kilka koleżanek, które już w tym "zestawie" rodziły i wracają tam znowu. Jak w każdym szpitalu opinie są różne ale mi zależy na znieczuleniu gazem- nie chce zastrzyków ani w kręgosłup ani innych a do tego mam super lekarza prowadzącego którego mogę z czystym sumieniem polecić. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję
-
Dżuls wrote:Hehehee mój jak chwali się kolegom drugim w drodze, to za każdym razem pyta w którym to ja właściwie tygodniu jestem
No i ogólnie był w ciężkim szoku jak byliśmy na usg, że młode ma 7 cm, ale już wszystko na swoim miejscu, rączki, nóżki itd
Staraczka - system jest taki, że kobietom mówię w tygodniach, a facetom raczej w miesiącach, bo inaczej nie ogarną, ich wiedza ogranicza się często do informacji, że ciąża trwa 9 miesięcy, i wsioDżuls lubi tę wiadomość
-
też tak mówiłam ale wszystkie babeczki u mnie w pracy pytają nie o tydzień a o miesiąc ( jak faceci) i takie stereotypowe, że o w 4 to już pewnie ruchy czujesz. Siły nie mam tłumaczyć że 4 się niedawno zaczął itd.. ja nie wiem jak one te ciąże przechodziły, że nie kalkulują na tygodnie