Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do ruchow- cos tam czulam ale nie bylam pewna.mpo pierwsze dlatego, ze to dopiero 17 tydzien a po drugie moj brzuch i wszystko co z nim zwiazane zawsze zylo wlasnym, glosnym zyciem
Od kilku dni a dzis to w ogole mysle, ze chyba maly sie uaktywnil. Nie wiem czy to napewno on ale wyglada na to, ze chyba tak i niezle tam dzis fika- jakas gimanstyke dzis uskuteczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 12:42
-
Kasiarzynka wrote:Jestem załamana:( miałam delikatne plamienie i poszłam dziś do lekarza (obcy, moja gin dopiero jutro wraca z urlopu). Dziecko w ogóle nie rośnie, przez ostatni miesiąc 2,5 cm. Teraz CRL 9,8 cm a BPD 3,04 cm. Termin porodu przesunął się z 12 na 30 września (!). W ogóle mam leżeć i odpoczywać, ale po L4 do swojej gin prowadzącej. Całą drogę do domu płakałam. Od czasu wyrostka już od kolejnego lekarza słyszę, że słabo rośnie, ale nikt nie potrafi mi powiedzieć czemu i co mogę zrobić aby było inaczej:( Dziewczyny, jak szybko rosną wasze dzieciaczki
? Nie mogę znaleźć w necie norm odpowiednich dla naszego etapu ciąży, a jak wpisuję dane tutaj w ustawieniach to nie pokazują mi się na wykresie:/
Aha i z chłopca zrobiła się dziewczynka!
Hmm nie wiem, jak moja dzidzia urosła, na drugiej wizycie, ginekolog powiedziała mi że ma 12 cm, był to 13 tydzień, ostatnio jak byłam to powiedziała że nie powie mi bo ona tylko patrzy czy wszystko jest ok, a pomiarówkę mi zrobi 20 kwietnia -
4me wrote:A co do ruchow- cos tam czulam ale nie bylam pewna.mpo pierwsze dlatego, ze to dopiero 17 tydzien a po drugie moj brzuch i wszystko co z nim zwiazane zawsze zylo wlasnym, glosnym zyciem
Od kilku dni a dzis to w ogole mysle, ze chyba maly sie uaktywnil. Nie wiem czy to napewno on ale wyglada na to, ze chyba tak i niezle tam dzis fika- jakas gimanstyke dzis uskutecznia4me lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Hmm nie wiem, jak moja dzidzia urosła, na drugiej wizycie, ginekolog powiedziała mi że ma 12 cm, był to 13 tydzień, ostatnio jak byłam to powiedziała że nie powie mi bo ona tylko patrzy czy wszystko jest ok, a pomiarówkę mi zrobi 20 kwietnia
Kasiu, mi ostatnio gin robiła pomiary i też powiedziała że dzidzia jakby za mała ale w końcu nie wiem ile miała i czy się nie pomyliła gin z obliczeniami to w książeczce mam wpisane że tj 19tc a ja byłam w 18. Choć wiem, że nie łatwo się martwić, bo sama mimo wszystko nie umiem sobie do końca wytłumaczyć, że pewnie wszystko jest dobrze. Na pocieszenie (mam nadzieje) to na razie tylko informacja o wzrościemusimy czekać cierpliwie na badania genetyczne i liczyć że rozwieją nasze wątpliwości
3mam mocno kciuki za twoją gin jutro i za połówkowe! Ja moje mam za 9 dni... tak daleeeeeeeeeeeeko...
Kasiarzynka, .ona. lubią tę wiadomość
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
Kasiarzynka - głowa do góry! jak sama dobrze wiesz, każde dziecko rośnie w swoim tempie, jedne szybciej, inne wolniej. Jedne w 40 tyg ważą niewiele ponad 2,5 kg, a inne 4,5. Jedne mają 50 cm, inne ponad 60. Nie ma sensu porównywać.
Nasz maluch w 12 tygodniu mierzył ok. 7 cm (starszy niby o 7-10 dni niż wynika z terminu OM), a ostatnio to już nawet nie wiem. Nikt mi nie mówił, tylko, że jest ok.
Najważniejsze no stress i polecam L4 - wypoczywaj póki możeszKasiarzynka, aldonaa lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Myślę, że lakarka ostatni raz Ci teraz zmierzy dzidzię, a później będzie tylko ważyć
Ja ostatni wzrost malucha poznałam jak miał hmmm 6cm? Coś takiego. Teraz patrzy czy wszystko ok i tyle. Bardziej chyba tę główkę mierzy.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Myślę, że lakarka ostatni raz Ci teraz zmierzy dzidzię, a później będzie tylko ważyć
Ja ostatni wzrost malucha poznałam jak miał hmmm 6cm? Coś takiego. Teraz patrzy czy wszystko ok i tyle. Bardziej chyba tę główkę mierzy.
Nie wiem, czy ten wpis mnie się tyczy, ale tak... dobrze wiem, że potem to tylko waga... choć ta waga też taka pi razy drzwi
, bo potem - przy porodzie wychodzi różnie, zwykle to +/- 500 g.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
eM wrote:Chyba coś pomieszałaś z tymi wymiarami bo 12cm na 13tc to trochę za dużo i tylko nam nastraszysz Kasię
Kasiu, mi ostatnio gin robiła pomiary i też powiedziała że dzidzia jakby za mała ale w końcu nie wiem ile miała i czy się nie pomyliła gin z obliczeniami to w książeczce mam wpisane że tj 19tc a ja byłam w 18. Choć wiem, że nie łatwo się martwić, bo sama mimo wszystko nie umiem sobie do końca wytłumaczyć, że pewnie wszystko jest dobrze. Na pocieszenie (mam nadzieje) to na razie tylko informacja o wzrościemusimy czekać cierpliwie na badania genetyczne i liczyć że rozwieją nasze wątpliwości
3mam mocno kciuki za twoją gin jutro i za połówkowe! Ja moje mam za 9 dni... tak daleeeeeeeeeeeeko...
Masz rację pomyliłam tygodnie był to 16 tydzien, sprawdziałam w kalendarzu bellyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:37
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
.ona. wrote:Nie wiem, czy ten wpis mnie się tyczy
, ale tak... dobrze wiem, że potem to tylko waga... choć ta waga też taka pi razy drzwi
, bo potem - przy porodzie wychodzi różnie, zwykle to +/- 500 g.
Nie, tak ogólnie pisałam kasiarzynce:) Ja ostatnio też się zmartwiłam, że nie zmierzyła mi dziecka, a tu się okazuje, że tego nie robią. Aaa i kasiarzynka pamiętaj, że to jest pomiar do pupki, także jeszcze nóżki dołóż
Coś bym dobrego zjadła hm hm hm...Chyba trzeba sałatkę dojeść -
Kasiarzynka wrote:Byle do jutra. Teraz skupiam się na innym aspekcie - miał być chłopiec, Andrzejek - a jednak dziewczynka. I nie mamy imienia
Lady, ufff....
Przepraszam, jestem taka roztrzepana i mam tyle rzeczy do roboty,robię 17 rzeczy na raz i potem tak to wyłazi.
Wiecie co odkryłamdzidzi mi tańczy podczas muzyki, ale nie każdej, najbardziej mu/ jej się podoba muzyka Enyi i muza celtycka,
-
Lady Savage wrote:Przepraszam, jestem taka roztrzepana i mam tyle rzeczy do roboty,
robię 17 rzeczy na raz i potem tak to wyłazi.
Wiecie co odkryłamdzidzi mi tańczy podczas muzyki, ale nie każdej, najbardziej mu/ jej się podoba muzyka Enyi i muza celtycka,
Lady albo mówi: Mamaaa wyłącz tę muzykęCieszę się, że tak nam już te dzidziusia skaczą
Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Jak tak czytam, ze Wam juz maleństwa skaczą w brzuszku to nie mogę się doczekać kiedy i u mnie tak będzie
właśnie wróciłam od endo... wyniki dobre:
TSH: 1.060
FT3: 2.77
FT4: 1.29
Chociaż mimo TSH na poziomie 1 dostalam zwiększenie dawki z 100 na 125... ogólnie lepiej się czuje jak mam niższy poziom