X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ha wlasnie lany poniedziałek! Oblałyście dzis kogoś? :D
    Mój M w lozku zostal juz mocno zlany :D

Oj tak XD butelkę wody wylałam na mojego R

4me lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ha wlasnie lany poniedziałek! Oblałyście dzis kogoś? :D
    Mój M w lozku zostal juz mocno zlany :D

Nieee, za zimno hehe. Kiedyś to się oblewaliśmy, a teraz chyba za starzy jesteśmy:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wodę trzepnal we mnie jak gary umyl, wyszedl z psem a jak wrocil to przywitalam go szklanka wody :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestesmy za starzy !!! Trzeba wydobywać z nas szalone dzieci :))))

Nancy87, Lady Savage lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na wiosce nikt nawet nie pomyśli o wyjściu na zewnątrz z wiadrem wody (byłam z psem więc widziłam tylko pustkę:), za zimno na takie rozrywki

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys to byly czasy a teraz szkoda zagladac w okno na dzieciaki bo i tak nikogo nie ma

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - spędzę dzisiaj prawie cały dzień z teściową. Trzymajcie kciuki, bo nie wiem, czy dam radę :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Kiedys to byly czasy a teraz szkoda zagladac w okno na dzieciaki bo i tak nikogo nie ma

Niestety, jak patrzę co dzieci teraz mają -> te place zabaw o różnych kształtach, tu statek piracki
    33m6fya.jpg
    a tu zamek
    2ajs1v8.jpg
    a tu ciuchcia
    ddc40m.jpg

Ja pamiętam że była jedna piaskownica i 4 huśtawki, trzeba było ruszyć wyobraźnią, teraz dzieci mają takie fajne te place, ale nie ma dzieci, pustka, wolą siedzieć przed telewizorem, albo komputerem,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    agniesja możesz zadzwonić do lekarza? kiedy byłąm na wizycie mówiłam, ze drętwieją mi palce u rąk po nocy , a ona na to że nic się nie dzieje, gorzej gdyby drętwiały i puchły nogi.. ale nic więcej na ten temat nie wiem..
    tylko tyle, że przy zakrzepicy żylnej puchną, ale występują też ine objawy.. sprawdź to, ja bym tego nie bagatelizowała.
    Niestety nie mam do niego numeru. W środę idę do endokrynologa, więc przy okazji zapytam o puchnięcie.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila powodzenia :D

Lady kiedys to nawet trzepak wystarczył przed blokiem haha pamietam jak wywiezli u mnie dwie hustawki to gralismy przez trzepak w siatke albo chowany z piłką czyli wykopywany, nie powiem ze kazde dziecko teraz leniwe bo siostrzeniec mimo grania na xboxie uwielbia kopac pilke i jak w marcu widzial troche slonca to na dwor chcial isc, pewnie to zasluga duzego boiska :D

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:30

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U mnie dziś zapowiada się kolejny dzien za stolem... imieniny mamy =)

Fakt, ze dziś nie jest pogoda na oblewanie, ale od jakiegoś czasu widzialam ze nawet jak były ciepłe lane poniedziałki to już nie jest to... kiedyś biegalismy całe dnie po dworze oblewajac się na wzjamem, a dziś te dzieciaki juz sa zupełnie inne... a szkoda...
    Ja uważam swoje dzieciństwo za cudowne, nie mieliśmy tyle rzeczy co dzisiejsze dzieciaki, a jednak było zdecydowanie lepiej...

Mam nadzieje, ze moj malec będzie umiał pobiegać po podwórku, poganiac za piłką, spędzić cały dzień na dworze i być szczęśliwym dzieckiem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A co do wiary i dzisiejszych wystąpień biskupów w kościołach to powiem szczerze, ze ręce opadają. W taki dzien jak dzis powinni darowa sobie te wszystkie polityczne kazania.
    jestem wierząca, jestem katoliczka ale jak ostatnio słucham co sie wyprawia w polskim kościele to niestety odsuwam sie od niego... Zreszta kościół katolicki ostatnio wyraźnie dal mi do zrozumienia, ze mnie nie chce bo nie mogę sobie wybrać, w czym sie z nim zgadzam a w czym nie. Akceptuje wszystko albo nic! A ja się nie mogę zgodzić z całkowitym zakazem in vitro. Z tym, ze żyjąc w konkubinacie jestem gorszym człowiekiem niż morderca! Morderca, który powie, ze zaluje czynu ma rozgrzeszenie. Ja go nie dostalam bo ksiądz powiedzial, ze przeciez nie zaluje tego co czynię. Przeciez nie zaluje tego, ze kocham M, ze będziemy mieli razem dziecko i chcemy stworzyć rodzine. I to wszystko w obliczu coraz to nowych UKRYWANYCH afer pedofilskich.
    Naprawdę strasznie mi z tym ciezko i ciezko mi z tym, ze odsuwam sie od kościoła i albo kościół z mojego dzieciństwa byl inny albo ja nic nie rozumiałam jako dziecko.
    Smutne to....
    A czemu nie bierzecie ślubu?Przecież to taka piękna ceremonia..?Zgadzam się ze Staraczką jak trwoga to do Boga..sama na sobie sprawdziłam, jak miałam bardzo trudny czas, od razu stałam się praktykująca ;)

Lady ja obstawiam, że będziesz miala dziewczynkę ;)

Skabarka nie wiem czemu pewna byłam, że jesteś blondynkom ;) Fajny ciążowy brzuszek już masz :)

A ja chora dzisiaj jestem :( Katar, kaszel,ból gardła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 13:17

• 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala bo mielismy inne priorytety na ten rok niż ślub. Większe mieszkanie i ciaza. Na dziecku bardziej mi zależało niż na ślubie. Ślub chce miec latem bo nienawidzę zimna a bawienie sie na własnej uroczystości po ślubie w ciąży to dla mnie nie zabawa. Kazdy ma różne priorytety. Ja chce by byl to wyjątkowy dzien dla nas wiec musi byc tak jak my lubimy :)
    Na pewno nie wezme ślubu dlatego, ze ktoś nie chce mi dać rozgrzeszenia za bycie dobra kochajaca narzeczona, dbajaca o swojego mężczyznę i nasze dziecko ;)
    Dzis bylam w kościele. Dobrze, ze ksiądz nie zaczął o in vitro bo obiecałam sobie, ze wyjde a tego nie chcialam ;)

Carolline lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Koala ja nie mam jak trwoga to do Boga! Ja sie modle CODZIENNIE a nie tylko w święta! ale nie będę ślepo zgadzala sie z każdym księdzem, który gada głupoty. Skoro nie chca dobrego człowieka w kościele to trudno. Ciągle nie wiem co myśleć o teraźniejszym kosciele- czy chce byc katoliczka, czy po prostu wierzyć w Boga bez pośrednika to dla mnie dalej trudny temat. Jednak nikt nie powiedzial, ze Bóg jest tylko dla katolików.

.ona., Lilla My, Carolline lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:56

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dzieci teraz wola komputery tablety smartfony a ja jako dziecko bawiłam się na dworze w policjantów i zlodzieji, państwa i miasta, chowanego w nogę berka itd a teraz odchodzi to no ale też wina rodziców ze komputer i telefon wcześniej dzieci dostają niż my ją pierwszy telefon dostałam w gimnazjum komputer w ostatniej klasie szkoły podstawowej

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja też nie mam ślubu, nigdy mi sie nie spieszylo do niego, nawet ostatnio przez moment myslalm czy nie wziasc cwilnego w ciazy zeby nie bylo prawnych problemow z dzieckiem pozniej ale stwierdzilam ze bezsensu na sile teraz brac slub dziecko podrosnie wszystko sie zaplanuje i za rok, 2 3 wezmiemy koscielny :) ewentualnie cywilny po porodzie jak juz nie bede miala wielkiego brzucha:)

tez mnie wkurza kosciol i to jak ksiadz mowi kto ile pieniadzy mu dal na splate organ stoi i gada o tych pieniadzach albo narzeka jak malo ludzi chodzi a kosciol prawie caly pelny... uwazam ze kosciol a wiara w Boga to nie to samo i nie trzeba chodzic do kosciola zeby byc dobrym czlowiekiem, do kosciola chodzi mnostwo zaklamanych ludzi lataja do kosciola modla sie a poza nim obrabiaja dupe innym i reki nie podadza kiedy trzeba komus pomoc... taka prawda i to mnie strasznie wkurza... chcialabym chodzic do kosciola w ktorym ksiadz jest "ludzki" prawi zyciowe i madre kazania ktorego chce sie sluchac a nie to co jest teraz, czlowiek idzie i nie slucha mysli tylko kiedy to sie skonczy... podoba mi sie jak to w filmach pokazuja ciemnoskory chor ktory spiewa wesole piosenki i wszyscy w kosciele sie raduja i wesela a nie to co u nas narzekaja i sie smuca...

.ona., chabasse, 4me lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:56

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Lady ja obstawiam, że będziesz miala dziewczynkę ;)

Dlaczego tak myślisz :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ